Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#451 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

irac300 wrote:Ja pametnjaković kupio tastaturu kada sam i box, k'o velim, ne mERe se sa daljinskim ništa. Poslužila mi dva puta, kada sam utipkao source u Kodi. Air mouse je već druga priča, jako korisna stvarčica. Al' realno, ako će Box služiti samo za Kodi, dovoljan je običan daljinski koji dođe uz uređaj. Pišem na osnovu svog iskustva, naravno.

P.S.
Danas naletih na jako dobar addon, Zem TV, među mnogobrojnim sportskim kanalima ima i 4 Arene i to u HD-u. Preporuka.
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... xbmc-kodi/
Zahvaljujem na preporuci, fercera savršeno! :thumbup:

Arene super rade ali mi je još draže radi ovoga bt sport europe:

Image

Pogotovu kada rade multiprijenos LP/EL, svi rezultati na ekranu, označeno na kojoj su trenutno utakmici sa slikom...Engleski komentatori...savršeno! :thumbup:
The BEN10

#452 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

irac300 wrote:Ja pametnjaković kupio tastaturu kada sam i box, k'o velim, ne mERe se sa daljinskim ništa. Poslužila mi dva puta, kada sam utipkao source u Kodi. Air mouse je već druga priča, jako korisna stvarčica. Al' realno, ako će Box služiti samo za Kodi, dovoljan je običan daljinski koji dođe uz uređaj. Pišem na osnovu svog iskustva, naravno.

Ma ja, koristio bih samo radi KODI-a, šta će mi za šta drugo.
irac300

#453 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

@Maharadza

Ma samo rokaj, tu smo da dijelimo informacije u ovom našem malom piratskom svijetu džabalame. :D
sencobih

#454 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Hvala na pomoći :thumbup: upalilo je kako je irac rekao :-)
iPod

#455 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

Raja kupujte uredjaje koji imaju dobar firmware support. Na Kodi forumu u Hardware sekciji ima i Guide za kupovinu uredjaj.

Vidim i Plus.ba je nanavio jedan od najboljih Android boxova trenutno Wetek Core.
Tsubasa

#456 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Tsubasa »

Koju stranicu koristite da vidite koji kanal prenosi odredjenu utakmicu? Onaj liveonsat.com me nesto nervira. Imal kakva dobra alternativa? Moze i aplikacija isto...
Maharadza

#457 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

iPod wrote:Raja kupujte uredjaje koji imaju dobar firmware support. Na Kodi forumu u Hardware sekciji ima i Guide za kupovinu uredjaj.

Vidim i Plus.ba je nanavio jedan od najboljih Android boxova trenutno Wetek Core.
https://www.avforums.com/article/best-a ... -box.11747

:thumbup:

Mene lično ovaj NVIDIA shield najviše privlači, pošto se pretvara lagano i u gaming konzolu:

sabanss

#458 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

JoseMujica wrote:ovaj ti je i poskup :D

ja kontam prvo probati ovaj što dođe uz njega.....odlična alternativa može biti i obični bezžični miš.....nešto ne kontam knjige pisat na ovom boxu pa mi je tastatura besmislena :?
Kako rekose samo za Kodi ti bolji i ne treba.

Svi noviji televizori ti podrzavaju i CEC protokol tako da mozes koristiti i daljinski od TV-a koji je kudikamo kvalitetniji.

Inace za puni kapacitet koristenja Kodija, najbolje rjesenje je android aplikacija poput Yatse i Kore aplikacija. Daljinski im nisu ni do koljena ali nemas onaj osjecaj TV-a :)
thekupus

#459 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by thekupus »

Ljudi, neki dan mi se Phoenix updateovao i od tad u Woodyu ne radi ni jedan stream i nema NBA utakmica nikako
pomagajte!!!
irac300

#460 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

thekupus wrote:Ljudi, neki dan mi se Phoenix updateovao i od tad u Woodyu ne radi ni jedan stream i nema NBA utakmica nikako
pomagajte!!!
Mnogi se žale da imaju problema nakon zadnjeg updatea. Ja sam imao drugačiji problem, nije mi se nikako htio updateovati, pa sam ga deinstalirao, pa onda ponovo instalirao iz repositorya i onda je sve bilo OK, pa probaj i ti tako, možda pomogne.
brazzo19

#461 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Pitanje jedno raja, moze li se ovaj KODI instalirati/gledati na samsung smart tv .u direkt da se gleda, bez da ga streamam sa kompa ili necega znaci da gledam direktno sa tv.a ko sto gledam IPTV preko Smart IPTV aplikacije ???
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#462 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Ja mislim da može samo na android tv. Neka me neko ispravi ako griješim.
ned424

#463 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ned424 »

Bronco_Billy

#464 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Bronco_Billy »

Tsubasa wrote:Koju stranicu koristite da vidite koji kanal prenosi odredjenu utakmicu? Onaj liveonsat.com me nesto nervira. Imal kakva dobra alternativa? Moze i aplikacija isto...

Ja pratim ovog lika: https://goo.gl/tGFHFi

Svake sedmice izbaci ovakvu listu:

Image

odnosno ovo:

Image
sencobih

#465 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Ima li ko iskustva sa 3d titlovima? Filmovi idu ekstra bez problema u 3d, ali titlove ne mogu da nastimam nikako.
brazzo19

#466 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

brazzo19 wrote:Pitanje jedno raja, moze li se ovaj KODI instalirati/gledati na samsung smart tv .u direkt da se gleda, bez da ga streamam sa kompa ili necega znaci da gledam direktno sa tv.a ko sto gledam IPTV preko Smart IPTV aplikacije ???

??? :)
suad-sarajevo

#467 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Odgovoreno ti ja 3 posta iznad.
brazzo19

#468 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

TI mislis da moze samo na android , znaci ne znas ni ti samo mislis :)
suad-sarajevo

#469 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Imam takođe kući obični smart tv i nema načina na koji nisam probao. Sad sam već 100% siguran da je tako. Naravno tu je uvijek rješenje hdmi kabl.
Probaj ovo.
https://www.youtube.com/watch?v=vrqJ89M7hxg
brazzo19

#470 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

aha, gledao sam i ja ovaj klip al ne fercera nesto, znaci uglavnom da bi se gledao ovaj kodi na samsung smart tv.u samo hdmi kabal nista drugo, onda mi dodje isto mogu streamat sa kompa film a meni se ne drzi komp upaljen da bi gledo filmove to je najveci problem :D Znaci nista onda jedino da se vratim dobrom starom USB sticku i prebacivanju filma na stik pa onda gledanja na tv.u sa stika.

P.S Ima li kakav dodatak da se instalira ovaj "netflix" na kodiju za pc i ima li kakav dodatak sa svih 6 sportklubova ???
sencobih

#471 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

suad-sarajevo wrote:Imam takođe kući obični smart tv i nema načina na koji nisam probao. Sad sam već 100% siguran da je tako. Naravno tu je uvijek rješenje hdmi kabl.
Probaj ovo.
Mislim da moze i na obicnom smartu. Valjda se aplikacija drzi na usb stiku i radi odlicno. Mana je to sto se ne moze do aplikacije guzovače, mora da se plati. Negdje sam naletio na takvo objašnjenje, sad je li tačno ne znam.
suad-sarajevo

#472 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Da ali sve je to rekla kazala. Nema još uvijek zvanično da se može instalirati i gledati sa USB-a. Do tada hdmi u ruke i piči. :D
supercali

#473 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by supercali »

Ne moze na tv preko usb-a
Jedino android tv moze imati kodi
sabanss

#474 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

sencobih wrote:
Mislim da moze i na obicnom smartu. Valjda se aplikacija drzi na usb stiku i radi odlicno. Mana je to sto se ne moze do aplikacije guzovače, mora da se plati. Negdje sam naletio na takvo objašnjenje, sad je li tačno ne znam.
Ovako mogu one IPTV liste na LG-u i Samsungu cini mi se. Kodi, tesko..
TAFKAP

#475 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

sencobih wrote:
suad-sarajevo wrote:Imam takođe kući obični smart tv i nema načina na koji nisam probao. Sad sam već 100% siguran da je tako. Naravno tu je uvijek rješenje hdmi kabl.
Probaj ovo.
Ovo je nevjerovatno ljudi :shock: :thumbup:

Evo sad probao, gledao video na Samsung Smart Hubu, fercera iz prve :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ako nekome ne uspije nek pogleda komentare, u drugom top komentaru (od Chuck Norissa) je opisano šta i kako.
Srećno

:jbt:
Post Reply