Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#2176 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Chmoljo wrote:je li se ikome desilo da se exodus jednostavno pobrisao? samo nestao :roll:
Dešava se. Ne samo Exodus, znaju i sve postavke odjednom nestati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2177 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Chmoljo »

antivirus možda :cry:

al hajd, dobro da nisam jedini...
beast BiH

#2178 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beast BiH »

Ne stignem citati prethodno (nemojte zamjeriti), sta se desava sa exodusom niti jedan stream ne mogu pronaci a nekad mi broj jedan bio..
irac300

#2179 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Chmoljo wrote:antivirus možda :cry:

Ne znam za windows, kod mene se to znalo na android boxu dešavati, a nemam nikakav antivirus. Nešto se samo od sebe pohaba.

@beast BiH

Radi Exodus. Provjeri je li ti updateovan, zadnja verzija je 2.26. Ako ni to ne pomogne, deinstaliraj ga, pa ponovo instaliraj.
Garak

#2180 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Garak »

irac300 wrote:
Garak wrote:Narode, postoji li način da se naštima da mi titlove skida sa titlovi.com a ne opensubtitles.org?
Naravno. Idi u settings=video=subtitles, a onda na default TV service i default movie service postavi titlovi.com.
Svaka čast, puno hvala :-D
dinao

#2181 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dinao »

Jedno padobransko pitanje;
Smije li se Kodi koristiti u Njemackoj? Pretpostavljam da je ilegalno, zanima me da li se tolerise ili hapse? :)
semirsar

#2182 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

CroKodi je program za gledanje filmova i serija koji sam pronalazi TITLOVE te ih ubacuje u film/seriju. Također možete gledati mnoštvo hrvatskih TV programa (HRT1, HRT2, HRT3, CMC, RTL...) te stranih programa S TITLOVIMA (History, Discovery, FOX Life...).

Osnovna namjena CroKodija je da bude što jednostavniji za korištenje. Jednostavnost CroKodija je osmišljena po principu da i ljudi koji su malo manje informatički pismeni budu u mogućnosti sami ga instalirati i gledati filmove. CroKodi je izgrađen na popularnom open source programu Kodi, no sam interface je dosta pojednostavljen, koncizno sveden samo na ono što je potrebno te je cijeli program na hrvatskom jeziku.

CroKodi omogućava pretraživanje filmova i serija po kategorijama poput:
- Žanrovi
- Godina
- Osobe
- Jezici
- Preporučene godine za film
- Najpopularnije
- Najviše glasano
- Filmovi koje trenutno ljudi gledaju
- Zarada
- Oskarom nagrađivani
- U kinima
- Novi filmovi / serije

CroKodi također omogućuje gledanje uživo sljedećih TV kanala:
- HRT 1
- HRT 2
- HRT 3
- RTL 1
- RTL 2
- RTL Living
- Sportska TV
- CMC
- National Geographic (s titlovima)
- History (s titlovima)
- Viasat Explore (s titlovima)
- Fox Life (s titlovima)
- Fox Crime (s titlovima)
- DeeJay HR
- DIVA (s titlovima)
- Klasik TV
- 24 Kitchen (s titlovima)
- Ginx
- Boomerang
- Cartoon Network
- BabyTV
- CBS Reality (s titlovima)
- Travel
- N1 TV

CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - propustite CroKodi kroz vatrozid kako bi mogli dobiti sve streamove, a ne samo neke
CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - u slučaju da antivirus javlja da se radi o virusu - NIJE TOČNO - sam sam radio na ovom programu i GARANTIRAM da je 100% čist (i program i streamovi koje pretražuje)

HARDWARE REQUIREMENTS:

CPU:
x86 ili x86-64 CPU poput: Intel Pentium 4 / Pentium M, AMD Athlon 64 / Opteron, ili noviji CPU (koji podržava SSE2, a to su svi procesori koji su proizvedeni zadnjih desetak godina).

RAM:
Minimalno 2 GB RAM memorije, što više to bolje...

GPU:
CroKodi će se pokrenuti na 99.9% grafičkih kartica koje su proizvedene u zadnjih desetak godina, iako za video dekodiranje filmova u malo većoj rezoluciji bile bi poželjnije malo novije grafičke kartice. Ovo uključuje većinu AMD/ATI, Intel, ili NVIDIA grafičkih kartica koje podržavaju OpenGL 2.0 ili noviji i koje podržavaju DirectX version 9.0c ili noviji.

HDD:
Sam program zauzima oko 340 mb nakon instalacije, no potreban je prostor za sadržaj koji će te gledati. Minimalno je potrebno 4GB - 8GB memorije na hard disku. Preporučeno je imati 16GB ili više slobodnog prostora...

SOFTWARE REQUIREMENTS:

Windowsi:
Najstariji Windows na kojem CroKodi radi je Windows Vista.
Preporučeni Windowsi za CroKodi su Windows 7 i noviji...

ovo fakat odlicno radi :thumbup:
P.Starck

#2183 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by P.Starck »

irac300 wrote:
Chmoljo wrote:antivirus možda :cry:

Ne znam za windows, kod mene se to znalo na android boxu dešavati, a nemam nikakav antivirus. Nešto se samo od sebe pohaba.

@beast BiH

Radi Exodus. Provjeri je li ti updateovan, zadnja verzija je 2.26. Ako ni to ne pomogne, deinstaliraj ga, pa ponovo instaliraj.
bug, zatraži link nekoliko puta uzastopno
irac300

#2184 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dinao wrote:Jedno padobransko pitanje;
Smije li se Kodi koristiti u Njemackoj? Pretpostavljam da je ilegalno, zanima me da li se tolerise ili hapse? :)
Smije. Ali ne smiješ koristiti addone koji koriste torrente ili neke slične sadržaje za dijeljenje. Znam iz prve ruke, jer mi sestra u Njemačkoj već godinu dana koristi Kodi bez ikakvih problema. :D
nsvladimir

#2185 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by nsvladimir »

irac300 wrote:
Smije. Ali ne smiješ koristiti addone koji koriste torrente ili neke slične sadržaje za dijeljenje. Znam iz prve ruke, jer mi sestra u Njemačkoj već godinu dana koristi Kodi bez ikakvih problema. :D
To znači da se ne sme koristiti Genesis, 1Chanell, Phoenix, Salts itd?
brazzo19

#2186 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

semirsar wrote:
CroKodi je program za gledanje filmova i serija koji sam pronalazi TITLOVE te ih ubacuje u film/seriju. Također možete gledati mnoštvo hrvatskih TV programa (HRT1, HRT2, HRT3, CMC, RTL...) te stranih programa S TITLOVIMA (History, Discovery, FOX Life...).

Osnovna namjena CroKodija je da bude što jednostavniji za korištenje. Jednostavnost CroKodija je osmišljena po principu da i ljudi koji su malo manje informatički pismeni budu u mogućnosti sami ga instalirati i gledati filmove. CroKodi je izgrađen na popularnom open source programu Kodi, no sam interface je dosta pojednostavljen, koncizno sveden samo na ono što je potrebno te je cijeli program na hrvatskom jeziku.

CroKodi omogućava pretraživanje filmova i serija po kategorijama poput:
- Žanrovi
- Godina
- Osobe
- Jezici
- Preporučene godine za film
- Najpopularnije
- Najviše glasano
- Filmovi koje trenutno ljudi gledaju
- Zarada
- Oskarom nagrađivani
- U kinima
- Novi filmovi / serije

CroKodi također omogućuje gledanje uživo sljedećih TV kanala:
- HRT 1
- HRT 2
- HRT 3
- RTL 1
- RTL 2
- RTL Living
- Sportska TV
- CMC
- National Geographic (s titlovima)
- History (s titlovima)
- Viasat Explore (s titlovima)
- Fox Life (s titlovima)
- Fox Crime (s titlovima)
- DeeJay HR
- DIVA (s titlovima)
- Klasik TV
- 24 Kitchen (s titlovima)
- Ginx
- Boomerang
- Cartoon Network
- BabyTV
- CBS Reality (s titlovima)
- Travel
- N1 TV

VAŽNO!!! - propustite CroKodi kroz vatrozid kako bi mogli dobiti sve streamove, a ne samo neke
VAŽNO!!! - u slučaju da antivirus javlja da se radi o virusu - NIJE TOČNO - sam sam radio na ovom programu i GARANTIRAM da je 100% čist (i program i streamovi koje pretražuje)

HARDWARE REQUIREMENTS:

CPU:
x86 ili x86-64 CPU poput: Intel Pentium 4 / Pentium M, AMD Athlon 64 / Opteron, ili noviji CPU (koji podržava SSE2, a to su svi procesori koji su proizvedeni zadnjih desetak godina).

RAM:
Minimalno 2 GB RAM memorije, što više to bolje...

GPU:
CroKodi će se pokrenuti na 99.9% grafičkih kartica koje su proizvedene u zadnjih desetak godina, iako za video dekodiranje filmova u malo većoj rezoluciji bile bi poželjnije malo novije grafičke kartice. Ovo uključuje većinu AMD/ATI, Intel, ili NVIDIA grafičkih kartica koje podržavaju OpenGL 2.0 ili noviji i koje podržavaju DirectX version 9.0c ili noviji.

HDD:
Sam program zauzima oko 340 mb nakon instalacije, no potreban je prostor za sadržaj koji će te gledati. Minimalno je potrebno 4GB - 8GB memorije na hard disku. Preporučeno je imati 16GB ili više slobodnog prostora...

SOFTWARE REQUIREMENTS:

Windowsi:
Najstariji Windows na kojem CroKodi radi je Windows Vista.
Preporučeni Windowsi za CroKodi su Windows 7 i noviji...

ovo fakat odlicno radi :thumbup:
Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?
irac300

#2187 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

nsvladimir wrote:
irac300 wrote:
To znači da se ne sme koristiti Genesis, 1Chanell, Phoenix, Salts itd?
Svi addoni koji koriste streaming se mogu sasvim legalno gledati. Te što si nabrojao koriste streaming. One koje ne treba koristiti u zapadnim zemljama su acestream, quasar i slični addoni koji koriste torrente za dijeljenje materijala.
semirsar

#2188 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

brazzo19 wrote: Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?
Kompletan kodi sa instalacijom i addonima, naravno, ti mozes dodavati sve sto zelis, inace vidjeh ovo na torrentima, i odlicno radi. Dusu dalo za one kojima je pegla traziti addone sa "nasim" govornim podrucjima a i komplikovano po postavkama barkati, dakle, za prosjecnog duduka a bezbeli i one malo naprednije a lijenije ko ja sto sam :thumbup: :mrgreen: Skines, i odma imas sve sto ti treba, arene, sport klub, hrtove rtsove montenegro macedonia slovenia, siptarija... ama vascijeli dunjaluk do cemerike :run:

P.S. Sve titlove za filmove i serije sam pronadje i pokrene, osim ako ih jos nema na titlovi.com i opensubtitles :thumbup:
brazzo19

#2189 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

semirsar wrote:
brazzo19 wrote: Šta je ovo neki addon za kodi ili program ? ima li neki link za download ?
Kompletan kodi sa instalacijom i addonima, naravno, ti mozes dodavati sve sto zelis, inace vidjeh ovo na torrentima, i odlicno radi. Dusu dalo za one kojima je pegla traziti addone sa "nasim" govornim podrucjima a i komplikovano po postavkama barkati, dakle, za prosjecnog duduka a bezbeli i one malo naprednije a lijenije ko ja sto sam :thumbup: :mrgreen: Skines, i odma imas sve sto ti treba, arene, sport klub, hrtove rtsove montenegro macedonia slovenia, siptarija... ama vascijeli dunjaluk do cemerike :run:

P.S. Sve titlove za filmove i serije sam pronadje i pokrene, osim ako ih jos nema na titlovi.com i opensubtitles :thumbup:

sve si mi napisao osim linka gdje da skinem to cudo :D
semirsar

#2190 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

brazzo19 wrote:
semirsar wrote:

sve si mi napisao osim linka gdje da skinem to cudo :D
na xp ne radi, uglavnom, imas PP
brazzo19

#2191 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Pa ne koristim xp :D

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
semirsar

#2192 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

brazzo19 wrote:Pa ne koristim xp :D

samo se ogradjujem, zacudio bi se koliko ih ima da koriste taj os :lol:
irac300

#2193 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

semirsar wrote:
brazzo19 wrote:Pa ne koristim xp :D

samo se ogradjujem, zacudio bi se koliko ih ima da koriste taj os :lol:
@Labud se i dan danas zaklinje, XP-a mi. :lol: Nego, daj šalji taj link, da vidim taj crokodi, najviše me vuče zbog iptv-a. Regularnim putem nema šanse da se može izguglat. :D
Radar71

#2194 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Jel može i meni taj pp :D

I gdje gledati na Kodi-u rukomet? Na sport365.live radi minut dva i stane
harera

#2195 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by harera »

I ja bih rado taj pp :)

Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
dječak sa šibicama

#2196 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Moze li taj CroKodi na tv box??

I kakva je to fora sa pp linkovima, dajte svima jbt.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#2197 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Image

:D :izet:
karabaja989

#2198 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karabaja989 »

semirsar wrote:

kolega s logosoftovog foruma moze li i meni link u pp za CroKodi :)))
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#2199 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Imam oba instalirana ali nije ni do koljena pravom Kodiju.
karabaja989

#2200 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karabaja989 »

suad-sarajevo wrote:Imam oba instalirana ali nije ni do koljena pravom Kodiju.
Daj mi posalji link u pp
Post Reply