Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- turbofolk
#2001 Re: Kodi/XBMC Media centar
Je li problem samo kod mene ili su se i drugi susretali:
Kodi koristim samo na PC-ju Windows 7.
Ne znam koja je verzija Kodi-ja, instalirana je prije otprilike godinu.
Imam instalirane specto fork, exodus i samo njih koristim za gledanje filmova, preciznije serija.
Eh sad... Gledam seriju, recimo Wayward Pines i kako koju epizodu odgledam, ta epizoda mi se više ne prikazuje na spisku epizoda sezone koju pratim. Jeli to normalno, je li mi kodi zastario, je li dozvoljeno samo jedno gledanje određenog sadržaja ili je do mene. Hvala unaprijed
Imam instalirane specto fork, exodus i samo njih koristim za gledanje filmova, preciznije serija.
Eh sad... Gledam seriju, recimo Wayward Pines i kako koju epizodu odgledam, ta epizoda mi se više ne prikazuje na spisku epizoda sezone koju pratim. Jeli to normalno, je li mi kodi zastario, je li dozvoljeno samo jedno gledanje određenog sadržaja ili je do mene. Hvala unaprijed
- rovac13
#2002 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imam dzojstik logitech rumble pad 2 i htio bih malom spojit na tv box .
Kad ga samo spojim nista se ne desava.Zna li neko odakle treba krenut sa podesavanjima.Da li uopce moze ovo radit na box u.
http://support.logitech.com/en_us/product/rumblepad-2
Kad ga samo spojim nista se ne desava.Zna li neko odakle treba krenut sa podesavanjima.Da li uopce moze ovo radit na box u.
http://support.logitech.com/en_us/product/rumblepad-2
- holowey
#2003 Re: Kodi/XBMC Media centar
ides na system, settings, library pa na opciji "select first unwatched tv show season/episode" odaberi opciju "never"turbofolk wrote:Je li problem samo kod mene ili su se i drugi susretali:
tako ce ti prikazivati sve epizode bez obzira da li si ih gledao ili ne, ali ce odgledane opcije biti checkirane kao odgledane...
- turbofolk
#2004 Re: Kodi/XBMC Media centar
Puno ti hvala. Nisam u prilici da odmah testiram, ali vjerujem da će fercerat. Hvala još jednom. Živioholowey wrote:ides na system, settings, library pa na opciji "select first unwatched tv show season/episode" odaberi opciju "never"
tako ce ti prikazivati sve epizode bez obzira da li si ih gledao ili ne, ali ce odgledane opcije biti checkirane kao odgledane...
- irac300
#2005 Re: Kodi/XBMC Media centar
Frišak hopa cupa addon.
Pošto Wihtecream kenja zbog openload linkova, ovaj mu je dostojna zamjena, od Lambda-e (autori Exodusa).
http://koditips.com/jizz-planet-kodi-addon-adult-xxx/
-
brazzo19
#2006 Re: Kodi/XBMC Media centar
A sta je sa Whitecreamom ? 
P.S Imal kakva dostojna iole zamjena za croatia on demand posto vidim da ovaj natko ne namjerava radit update vise ?
P.S Imal kakva dostojna iole zamjena za croatia on demand posto vidim da ovaj natko ne namjerava radit update vise ?
-
chelsea999
#2007 Re: Kodi/XBMC Media centar
može pomoć??
ne mogu nikako doći do početnog menija, želim da instaliram addon ali me uvijek baci na movies... nikako da dođem do početnog menija...
ideja???
ne mogu nikako doći do početnog menija, želim da instaliram addon ali me uvijek baci na movies... nikako da dođem do početnog menija...
ideja???
-
channel10
#2008 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel to vise ne radi erotik od metalketea? Ono pair na open loads?irac300 wrote:Frišak hopa cupa addon.Pošto Wihtecream kenja zbog openload linkova, ovaj mu je dostojna zamjena, od Lambda-e (autori Exodusa).
- irac300
#2009 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nemam pojma, nisam taj ni koristio. Whitecream mi je bio najbolji ali s tim pairom za openloads ukakise. Sada Video Devils i ovaj novi Jizz Planet što sam stavio link, nude sve.channel10 wrote:Jel to vise ne radi erotik od metalketea? Ono pair na open loads?irac300 wrote:Frišak hopa cupa addon.Pošto Wihtecream kenja zbog openload linkova, ovaj mu je dostojna zamjena, od Lambda-e (autori Exodusa).
-
channel10
#2010 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni taj došao instaliran i tad otvorio i išao na pair i radilo je. Od tada više nisam ni palio,zato i pitam jel to ne radi vise. Bas ću sutra pogledati pa javim stanje.
-
chelsea999
#2011 Re: Kodi/XBMC Media centar
Je li iko probao ovo??
Instaliranje kodija na smart tv...
https://www.youtube.com/watch?v=vrqJ89M7hxg&t=74s
- Doda37
#2012 Re: Kodi/XBMC Media centar
jesi li procitao komentare ?chelsea999 wrote:Je li iko probao ovo??
-
edys
#2013 Re: Kodi/XBMC Media centar
Uvijek ima alternativa...osijek build, bolji od croatia on demand, redovno se odrzava..potrazi na yt kako se instalira, ako treba pomoc javi se u pmbrazzo19 wrote:A sta je sa Whitecreamom ?
-
brazzo19
#2014 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kad bi otprilike mogla izaci ova finalna verzija Kodi v17, jeli poznat datum posto svako par dana izadje nova beta, pa reko zna li neko jesu li pri kraju sa testiranjem i kada bi mogla izaci finalna verzija ? 
-
taureg71
#2015 Re: Kodi/XBMC Media centar
holowey wrote:ja sam nasao jednog za bobu ispod 10... bacene pare... pokusao preko kodija na rpi3 i preko kodija na windowsima... ista stvar... 15-20 sekundi da se pokrene kanal, isto toliko za prebacivanje izmedju kanala... puca link pocesto... a nekad se desi da se poslije pucanja linka kanal ne moze pokrenuti neko vrijeme... *ebat takvu uslugu... http://www.olx.ba/profil/yooni a preko paypala maxforca
potpisujem , covjek ima nedopustivo losu uslugu, vratio mi je pare u roku pola sata...
-
taureg71
#2016 Re: Kodi/XBMC Media centar
ima li neki novi dobar sportski addon ??? ovo sve sto sam imao nesto pola ne radi linkova, ali najmanje pola, koristio P2P corner i sports devil... 
-
moke_31
#2017 Re: Kodi/XBMC Media centar
Castaway u kombinaciji sa acestreamom i sopcastom, nema potrebe bilo šta dalje tražiti, sve je tu. Ovo je već ponovljeno X puta na temi. Jedino ako imaš problem da naštimaš acestream i sopcast, onda traži dalje.taureg71 wrote:ima li neki novi dobar sportski addon ??? ovo sve sto sam imao nesto pola ne radi linkova, ali najmanje pola, koristio P2P corner i sports devil...
-
kakavdanakneiskustvu
#2018 Re: Kodi/XBMC Media centar
je li postoji opcije search na exodusu,trazim jednu seriju,pa da ne listam do kraja?
p.s. pronasao sam
p.s. pronasao sam
- chockad
#2019 Re: Kodi/XBMC Media centar
Besplatan iptv, tv stream, live tv preko interneta, bez obzira na program koji koristite, jednostavno ne funcionise. Sve te free liste, buildovi, addoni skinovi... sve to radi ko na aparatima. Nekad dan, nekad pola dana, nekad danima a nekad u deset minuta promijenis deset listi. Ko hoce da gleda u rahatluku, i da ima kamaru programa koji ne zakivaju, ne zastajkuju, ne traze ppdesavanja, ubacivanje prijevoda, isl. mora se platiti.
Govorim iz licnog iskustva. Za neka dva mjeseca doktorirao sam na kodiju. Znam makar 20 linkova napamet odakle se skidaju liste, probao sve dostupne buildove... i na kraju opet nista. Puca veza, bufferuje filmove, padaju liste, preoptereceni serveri... 15 eura lista na tri mjeseca i gledas ko hadzija...
Govorim iz licnog iskustva. Za neka dva mjeseca doktorirao sam na kodiju. Znam makar 20 linkova napamet odakle se skidaju liste, probao sve dostupne buildove... i na kraju opet nista. Puca veza, bufferuje filmove, padaju liste, preoptereceni serveri... 15 eura lista na tri mjeseca i gledas ko hadzija...
- Radar71
#2020 Re: Kodi/XBMC Media centar
moze linkchockad wrote: . 15 eura lista na tri mjeseca i gledas ko hadzija...
-
taureg71
#2021 Re: Kodi/XBMC Media centar
moke_31 wrote:Castaway u kombinaciji sa acestreamom i sopcastom, nema potrebe bilo šta dalje tražiti, sve je tu. Ovo je već ponovljeno X puta na temi. Jedino ako imaš problem da naštimaš acestream i sopcast, onda traži dalje.taureg71 wrote:ima li neki novi dobar sportski addon ??? ovo sve sto sam imao nesto pola ne radi linkova, ali najmanje pola, koristio P2P corner i sports devil...
ok imam castaway, pa sta onda, je li na torrent.ru ili ???
-
taureg71
#2022 Re: Kodi/XBMC Media centar
instalirao live mix...jako mi se dopada za sport odlican, otvara jako brzo program...za sada super sljaka
-
moke_31
#2023 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ideš na P2P i onda na torrent-tv.ru, pa na sport i tu imaš spisak sportskih kanala. Većina uvijek radi posebno oni pri dnu ruski, slika beton 1080p. U P2P imaš i arenavision odjeljak, livefootball i još par nekih koji gotovo uvijek rade. Stvar je u tome da svi idu preko acestreama i sopcasta a dosta raje ne uspije da ih podesi kako treba, posebno acestream.taureg71 wrote:moke_31 wrote:Castaway u kombinaciji sa acestreamom i sopcastom, nema potrebe bilo šta dalje tražiti, sve je tu. Ovo je već ponovljeno X puta na temi. Jedino ako imaš problem da naštimaš acestream i sopcast, onda traži dalje.taureg71 wrote:ima li neki novi dobar sportski addon ??? ovo sve sto sam imao nesto pola ne radi linkova, ali najmanje pola, koristio P2P corner i sports devil...
ok imam castaway, pa sta onda, je li na torrent.ru ili ???
Last edited by moke_31 on 25/11/2016 21:06, edited 1 time in total.
-
brazzo19
#2024 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Koji je to addon moze link ?taureg71 wrote:instalirao live mix...jako mi se dopada za sport odlican, otvara jako brzo program...za sada super sljaka
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
- kafanski_covjek
#2025 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
https://seo-michael.co.uk/how-to-install-live-mix-kodi/brazzo19 wrote:Koji je to addon moze link ?taureg71 wrote:instalirao live mix...jako mi se dopada za sport odlican, otvara jako brzo program...za sada super sljaka
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk