Kako sačuvati fb od provalnika
Moderator: Benq
- Ductus Holedocus
#1 Kako sačuvati fb od provalnika
[youtube][/youtube]Malocas mi stiže notifikacija da je neko htio pristupiti mom fb računu. Ptomijenila sam šifru ( iako je prečesto promijenim). Do sad sam ulazila na profil sa raznih mjesta, ali mi nikad nisu stizale obav. Kako da se osiguram
-
zrakomlat
#2 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Preko broja mobitela najbolje. Ako ti neko i provali nekako, uvijek imas opciju vracanja profila, facebook ti posalje kod koji ukucas i onda mozes resetovati sifru koju taj neko postavi, i staviti neku svoju. Prijatelju mom se to desilo nedavno, i vratio je profil.
- jao_situacije
#3 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Za običnog korisnika zaštita se prvenstveno sastoji od korištenja zdravog razuma. Ne otvaraj sumnjivo, nemoj ulaziti na svoje profile/accounte sa uređaja koji nisu u tvom vlasništvu ako nije nešto hitno i neodgodivo u pitanju, ne šalji šifre nikome, ne spašavaj šifre na kompjuteru ne zapisuj ih na kompjuteru, vodi računa o tome da ti je wifi mreža zaštićena ako je koristiš, koristi šifre koje sadrže slova brojeve i interpunkcijske znakove, ne koristi istu šifru za različite servise. To bi otprilike bilo dovoljno za običnog, prosječnog, korisnika.
- Ductus Holedocus
#4 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Kako,ako mozes da pojasnis?zrakomlat wrote:Preko broja mobitela najbolje. Ako ti neko i provali nekako, uvijek imas opciju vracanja profila, facebook ti posalje kod koji ukucas i onda mozes resetovati sifru koju taj neko postavi, i staviti neku svoju. Prijatelju mom se to desilo nedavno, i vratio je profil.
- ExNihilo
#5 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Obriši profil.
-
zrakomlat
#6 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Kad sam instalirao mesenger na mob, sam mi je nudio opciju da verifikujem broj mobitela, cini mi se, pa sam to i uradio. Uglavnom, imas u postavkama opciju privatnosti, pa telefon. Ukucaj broj, stigne ti kod preko sms poruke, uneseš i to, i onda ako ti neko provali, imas opciju vracanja u roku od dvije minute. Doduše, ova ti opcija pomogne da vratis profil, ne i da ga zastitis od provale.Ductus Holedocus wrote:Kako,ako mozes da pojasnis?zrakomlat wrote:Preko broja mobitela najbolje. Ako ti neko i provali nekako, uvijek imas opciju vracanja profila, facebook ti posalje kod koji ukucas i onda mozes resetovati sifru koju taj neko postavi, i staviti neku svoju. Prijatelju mom se to desilo nedavno, i vratio je profil.
A moja kolegica koristi foru da joj prilikom svakog logina na njen mob dodje potvrdni kod, preko kojeg onda ulazi, ali to je peglanje, nije šifra za nasin svemirski program, nego fb, al eto.
- Ductus Holedocus
#7 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
ne koristim fb na mobitelu
-
TheMule
#8 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Sumnjam da ti iko pokusava uci. To ti vidis protivnike svugdje oko sebe
- Zeljoooo
#9 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Na koliko sam profila samo usao 
- U-zap
#10 Re: Kako sačuvati fb od provalnika
Cuvaj profil ko oci u glavi. Preporucujem tu da instaliras program koji se zove Zeder, on je specijalno napravljen da stiti fb profil od raznih tipova provalnika.