Kako cu izbrisati neke file-ove?
Moderator: Benq
-
edu
#1 Kako cu izbrisati neke file-ove?
Nisam neki kompjuteras pa molim humane ljude za pomoc...
Evo problema: Znam da postoji C disk, pa ima folder Local settings, pa ima onaj Temprary internet files - eh iz ovog ne mogu da izbrisem neke ikone, ili sta su vec....pise na njima da su bas sa sarajevo-x.com....garant sam kliknuo na neseto kad su ti hackeri nesto zeznuli na ovom siteu.....ono..ja ih oznacim sve i onda na delete ali nista....koji im je vrag...a ostalo, za sada sve normalno radi..hvala Bogu....
Kako cu to izbrisati?
Evo problema: Znam da postoji C disk, pa ima folder Local settings, pa ima onaj Temprary internet files - eh iz ovog ne mogu da izbrisem neke ikone, ili sta su vec....pise na njima da su bas sa sarajevo-x.com....garant sam kliknuo na neseto kad su ti hackeri nesto zeznuli na ovom siteu.....ono..ja ih oznacim sve i onda na delete ali nista....koji im je vrag...a ostalo, za sada sve normalno radi..hvala Bogu....
Kako cu to izbrisati?
-
BigusDickus
KillBox...ako ne upali, uvijek ima FORMAT... 
-
BigusDickus
A mozes ga skinuti odavde pa vidi moze li ti pomoci...GLKillbox a cool software to Delete any file, if we know the directory path directly. A nice tool that comes in aid when using Hijack this logs, to delete files using the directory path information that will be shown in there NOTE: Both Hijack This & killbox to be used with Expert guidance. You should not delete files of your chocie (that are listed in Hijack This), but only malicious files that are pointed out by the experts who guide you.
-
BigusDickus
Imas opciju "Delete on reboot" ili tako nesto...to ce obrisati sta god ti padne na pamet...probaj... 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Start---programs---Accessories---Sistem Tools---Disk Cleanup...
...lalalalal...
...oznachi c: pa na OK...stavi kvachicu u kockicu
ispred Temporary Internet Files pa opet na OK
.
-
neko iz mase
u slucaju da neznate kako da obrisete stvari iz temporary internet folders, to vam daje znak da u tom folderu nemate sta traziti.
sistemski folderi su sa razlogom sakriveni od normalnih korisnika da ti doticni nebi bezveze prekopavali gdje netreba i brinuli se u stvarima sto ih nije briga.
inace ako zelite da to uklonite, ovi postovi iznad su vam sve super objasnili
sistemski folderi su sa razlogom sakriveni od normalnih korisnika da ti doticni nebi bezveze prekopavali gdje netreba i brinuli se u stvarima sto ih nije briga.
inace ako zelite da to uklonite, ovi postovi iznad su vam sve super objasnili
- Chischo
probaj sa sejf-modom,a onda pamet u glavu pa na mozilla.org/firefox
-
neko iz mase
lavasoft adaware
spybot search and destroy (S&D)
norton antivirus 2005
sygate personal/professional firewall
mozilla firefox
i kao najvaznijeeeeeee
za xp -> SP2 + windows update!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za ostale -> ma snadji se vec i sam
ako imas sve ovo instalirano, nema virusa da te brine, kao ni te temporary internet files
kao sto sam vec rekao, nemas potrebe da brises nista u tom folderu, jer je automatski sacuvano cim odes na bilo koju stranicu. u slucaju da zelis gubiti vrijeme mozes ih rucno brisati, i eto javi nam se kad ti dosadi
norton antivirus 2005
mozilla firefox
i kao najvaznijeeeeeee
ako imas sve ovo instalirano, nema virusa da te brine, kao ni te temporary internet files
kao sto sam vec rekao, nemas potrebe da brises nista u tom folderu, jer je automatski sacuvano cim odes na bilo koju stranicu. u slucaju da zelis gubiti vrijeme mozes ih rucno brisati, i eto javi nam se kad ti dosadi
-
Engram::X
upravo tako...Qler wrote:kaspersky antivirus mnogo bolji od nortona! Brze radi, manje zauzima resursa, ma beton. Ja sam do prije dva mjeseca koristio nortona i nikad nijedan drugi dok nisam cuo za kaspersky! Sad ne bi instaliro nortona, nema sanse!
-
scott
imao sam dva nortona i mislio da je najbolji ali kad sam probao sa kaspersky otkrio sam mnogo togaQler wrote:kaspersky antivirus mnogo bolji od nortona! Brze radi, manje zauzima resursa, ma beton. Ja sam do prije dva mjeseca koristio nortona i nikad nijedan drugi dok nisam cuo za kaspersky! Sad ne bi instaliro nortona, nema sanse!
-
edu
"mozes ih rucno brisati".......e pa to jeste problem...sto imam tih nekoliko fileova koje ne mogu obrisati.....neko iz mase wrote:lavasoft adaware
norton antivirus 2005
mozilla firefox
i kao najvaznijeeeeeee
-
sicx
ocito da ti se ti filovi pokrecu kad i sistem tj. u startupu. ako znas imena tih filova, a predpostavljam da znas pokreni u RUN-u msconfig (da se ne peglas sa registrijem iako ces morati ako su se dublje zavukli) i idi pod startup pa vidi da li se neki od tih filova pokrece. ako da jednostavno ih iskljuci iako sumnjam da ce to dovesti do nekog rijesenja jer po mome iskustvu moras ih pronalaziti u registriju i kad god neki izbrises pojavi se kopija. znaci , ostaje ti opcija da se molis da nije to taj tip adware ili virusa. ako jeste onda ti ne ostaje nista do reinstaliranje sistema:) ni jedan antivirus ti nece pomoci vjeruj mi.edu wrote:"mozes ih rucno brisati".......e pa to jeste problem...sto imam tih nekoliko fileova koje ne mogu obrisati.....neko iz mase wrote:lavasoft adaware
norton antivirus 2005
mozilla firefox
i kao najvaznijeeeeeee