Kako cu izbrisati neke file-ove?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
edu

#1 Kako cu izbrisati neke file-ove?

Post by edu »

Nisam neki kompjuteras pa molim humane ljude za pomoc...

Evo problema: Znam da postoji C disk, pa ima folder Local settings, pa ima onaj Temprary internet files - eh iz ovog ne mogu da izbrisem neke ikone, ili sta su vec....pise na njima da su bas sa sarajevo-x.com....garant sam kliknuo na neseto kad su ti hackeri nesto zeznuli na ovom siteu.....ono..ja ih oznacim sve i onda na delete ali nista....koji im je vrag...a ostalo, za sada sve normalno radi..hvala Bogu....

Kako cu to izbrisati?
BigusDickus

Post by BigusDickus »

KillBox...ako ne upali, uvijek ima FORMAT... :D
edu

Post by edu »

sta je killbox....kakav crni format....sve mi drugo normalno radiii...samo to ne mogu izbrisati...
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Killbox a cool software to Delete any file, if we know the directory path directly. A nice tool that comes in aid when using Hijack this logs, to delete files using the directory path information that will be shown in there NOTE: Both Hijack This & killbox to be used with Expert guidance. You should not delete files of your chocie (that are listed in Hijack This), but only malicious files that are pointed out by the experts who guide you.
A mozes ga skinuti odavde pa vidi moze li ti pomoci...GL :D
edu

Post by edu »

ne moze ga ni killbox obrisati...sve nadjem na onome browse te file-ove i kad kliknem OK on nece da ga prebaci gore...da ga ja mogu kilnuti............koji mu je k****
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Imas opciju "Delete on reboot" ili tako nesto...to ce obrisati sta god ti padne na pamet...probaj... :D
scott

Post by scott »

nisi sam i ja se bocim sa tim sranjem :lol: sreca nista ozbiljno :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Start---programs---Accessories---Sistem Tools---Disk Cleanup...:D...lalalalal...:D...oznachi c: pa na OK...stavi kvachicu u kockicu :D ispred Temporary Internet Files pa opet na OK :-) .
scott

Post by scott »

Image

kod temporäre internetdateien pritisni dateien löschen, otvorice se prozorcic tu stavi kvacicu i ok :-D

jest da nije na eng. al j.. moze i na njemacki :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

u slucaju da neznate kako da obrisete stvari iz temporary internet folders, to vam daje znak da u tom folderu nemate sta traziti.
sistemski folderi su sa razlogom sakriveni od normalnih korisnika da ti doticni nebi bezveze prekopavali gdje netreba i brinuli se u stvarima sto ih nije briga.
inace ako zelite da to uklonite, ovi postovi iznad su vam sve super objasnili
scott

Post by scott »

tu se nalazi najveca kolicina virusa :( barem je tako bilo kod mene :x
Chischo

Post by Chischo »

probaj sa sejf-modom,a onda pamet u glavu pa na mozilla.org/firefox
edu

Post by edu »

dajte ljudi neko objasnjenje step-by-step..nesto jednostavno..pa nisam ja neki hacker..pokusao sam sa nekim programom Ad-Aware..pa ih ni on nije obrisao...ima li jos sta....
neko iz mase

Post by neko iz mase »

lavasoft adaware
spybot search and destroy (S&D)
norton antivirus 2005
sygate personal/professional firewall
mozilla firefox

i kao najvaznijeeeeeee
za xp -> SP2 + windows update!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za ostale -> ma snadji se vec i sam

ako imas sve ovo instalirano, nema virusa da te brine, kao ni te temporary internet files
kao sto sam vec rekao, nemas potrebe da brises nista u tom folderu, jer je automatski sacuvano cim odes na bilo koju stranicu. u slucaju da zelis gubiti vrijeme mozes ih rucno brisati, i eto javi nam se kad ti dosadi
Qler

Post by Qler »

kaspersky antivirus mnogo bolji od nortona! Brze radi, manje zauzima resursa, ma beton. Ja sam do prije dva mjeseca koristio nortona i nikad nijedan drugi dok nisam cuo za kaspersky! Sad ne bi instaliro nortona, nema sanse!
Engram::X

Post by Engram::X »

Qler wrote:kaspersky antivirus mnogo bolji od nortona! Brze radi, manje zauzima resursa, ma beton. Ja sam do prije dva mjeseca koristio nortona i nikad nijedan drugi dok nisam cuo za kaspersky! Sad ne bi instaliro nortona, nema sanse!
upravo tako...
scott

Post by scott »

Qler wrote:kaspersky antivirus mnogo bolji od nortona! Brze radi, manje zauzima resursa, ma beton. Ja sam do prije dva mjeseca koristio nortona i nikad nijedan drugi dok nisam cuo za kaspersky! Sad ne bi instaliro nortona, nema sanse!
imao sam dva nortona i mislio da je najbolji ali kad sam probao sa kaspersky otkrio sam mnogo toga :D eee sad svako zna svoje :)
edu

Post by edu »

neko iz mase wrote:lavasoft adaware
norton antivirus 2005
mozilla firefox

i kao najvaznijeeeeeee

ako imas sve ovo instalirano, nema virusa da te brine, kao ni te temporary internet files
kao sto sam vec rekao, nemas potrebe da brises nista u tom folderu, jer je automatski sacuvano cim odes na bilo koju stranicu. u slucaju da zelis gubiti vrijeme mozes ih rucno brisati, i eto javi nam se kad ti dosadi
"mozes ih rucno brisati".......e pa to jeste problem...sto imam tih nekoliko fileova koje ne mogu obrisati.....
sicx

Post by sicx »

edu wrote:
neko iz mase wrote:lavasoft adaware
norton antivirus 2005
mozilla firefox

i kao najvaznijeeeeeee

"mozes ih rucno brisati".......e pa to jeste problem...sto imam tih nekoliko fileova koje ne mogu obrisati.....
ocito da ti se ti filovi pokrecu kad i sistem tj. u startupu. ako znas imena tih filova, a predpostavljam da znas pokreni u RUN-u msconfig (da se ne peglas sa registrijem iako ces morati ako su se dublje zavukli) i idi pod startup pa vidi da li se neki od tih filova pokrece. ako da jednostavno ih iskljuci iako sumnjam da ce to dovesti do nekog rijesenja jer po mome iskustvu moras ih pronalaziti u registriju i kad god neki izbrises pojavi se kopija. znaci , ostaje ti opcija da se molis da nije to taj tip adware ili virusa. ako jeste onda ti ne ostaje nista do reinstaliranje sistema:) ni jedan antivirus ti nece pomoci vjeruj mi.
edu

Post by edu »

ma nema meni pomoci..dok ga ne fisnem kroz prozor...
artzy

Post by artzy »

edu wrote:ma nema meni pomoci..dok ga ne fisnem kroz prozor...
... ja ti preporucujemn da ih ignorises... :-)
Post Reply