Kad se isplati opravak laptopa?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Gušter

#26 Re: Kad se isplati opravak laptopa?

Post by Gušter »

Walther wrote:
Gušter wrote:
033_NS wrote:Ja imam model 8920g sa istim simptomima kao tvoj. Kad sam ga popravljao, prvo sam ga rastavio kompletnog, i sastavljao dio po dio da vidim hoce li se negdje pojaviti greska. Medjutim nije. Onda sam narucio flat kabal za display i novi invertor za lampe. Sve zamijenio i kombinovao sa starim isto ponasanje. Onda je samo odjednom poceo da radi, ali je display treptao kao da se lampe pale i gase, ali samo u donjem dijelu. Ja google aktiviram i kazu otisla graficka. Hajd reko da i to probam. Uzeo svoju, grijao, pekao, stalno isti simptom. Nadjem drugu, opet isto. Vidim ja da je sve u redu ali nije u redu. Ukljucim externi monitor na VGA, on radi, TV na HDMI, on radi. Znaci graficka valja. Onda skontam, kad je u hladnom, nece da se upali, kad se ugrije radi. I opet ja aktiviram google, i nadjem rjesenje. Kvar je u display-u. Nadjem drugi, ubacim da testiram, sve radi besprijekorno.

Eto ti moje iskustvo pa pokusaj ako mozes naci drugi display da testiras, ali ti garantujem da je do njega.
Ja nemam drugi display za laptop i koliko bi koštao drugi display i da se izmijeni i isplati li se to izmijeniti?
Baci to u smece ili prodaj nekome za dijelove... Svaki kvar oko grafike (display, grafika, maticna) dodje vise nego laptop. Ako ti neko pokloni jedan isti ili slican pa da kombinujes mozda bi bilo nesto od toga... Ovako smece. HD izkoristi za eksterni, RAM prodaj, drugo u kantu ili pokloni nekome.
Razumijem.
Post Reply