J2ME... programiranje igrice za mobitel

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cryptoman

#1 J2ME... programiranje igrice za mobitel

Post by Cryptoman »

Ima li neko da zna programirati igricu za mobitel, pomocu J2M?

Ja bih osmislio igricu, a programer bi dovrsio svoj dio. Zarada fifti-fifti, a moze i drugacije, po dogovoru...

Inace, profesionalno se bavim sastavljanjem zagonetki, i sad bih htio preci sa papirnatog na digitalni medij.

Hvala za odgovor (mail, PM).
Last edited by Cryptoman on 28/01/2006 10:51, edited 1 time in total.
the_stick

Post by the_stick »

kakvu vrstu igrice imas na umu? tekstualna igrica? zakonetke i tako ta cuda?

a sto se programskog jezika tice... mislis J2ME?
Cryptoman

Post by Cryptoman »

the_stick wrote:kakvu vrstu igrice imas na umu? tekstualna igrica? zakonetke i tako ta cuda?
Recimo, ovako nesto: http://cryptoman.blogger.ba/arhiva/2005/10/27
the_stick wrote:a sto se programskog jezika tice... mislis J2ME?
Da, moja greska...
irfan2

Post by irfan2 »

zarazan problemcic :D
Image
:D :D
Cryptoman

Post by Cryptoman »

irfan2 wrote:zarazan problemcic :D
Image
:D :D
To je to. Ali trebalo bi mi malo bolje vizuelno rjesenje :D

Ma jasta je nego zarazan... evo ja se probavam izlijeciti pa nikako ne ide... :D teeeeeski narkotici... :D a ima toga jos koliko hoces, recimo ovaj
MystiC

Post by MystiC »

Sta se sve novo sazna na ovom forumu :)
Nisam ni znao da u Bosni iko zna za Java, hehe. Aferim!
Qler

Post by Qler »

?! Mystic glupa recenica pravo........ :roll:
Saian

Post by Saian »

Qler wrote:?! Mystic glupa recenica pravo........ :roll:
tako glupa da pocinje da boli :D :D :D :roll: :roll: mystichnog trese neki etnotrip opasan :D
MystiC

Post by MystiC »

Hvala na razumijevanju...bas ste plemeniti!
Znate, nisam ja odnekle izvuko to svoje misljenje, nego dok sam u BH isao u gimnaziju, jedini programski jezik s kojim sam se susreo (pored najosnovnijeg BASIC-a) je bio jezik Pascal.
A da mi sad neko u toj istoj Bosni prica o jeziku Java...ili cak o biblioteci unutar Java s kojom se mogu mobilne igrice pravit, eh to mi je pravo iznenadjenje :shock:
nije moj komentar trebao da bude uvredljiv, ali je ocito tako shvacen i jos gore uzvracen. E pa hvala vam....:P
Saian

Post by Saian »

MystiC wrote: Znate, nisam ja odnekle izvuko to svoje misljenje, nego dok sam u BH isao u gimnaziju, jedini programski jezik s kojim sam se susreo (pored najosnovnijeg BASIC-a) je bio jezik Pascal.
A da mi sad neko u toj istoj Bosni prica o jeziku Java...ili cak o biblioteci unutar Java s kojom se mogu mobilne igrice pravit, eh to mi je pravo iznenadjenje :shock:
nije moj komentar trebao da budeuvredljiv, ali je ocito tako shvacen i jos gore uzvracen. E pa hvala vam....:P
nije shvacen kao uvredljiv nego je shvacen kao "glup" je li, sto smo po mom misljenju i ochito istakli jel, a posto je i autor izgleda insuficijentno inteligentan, ja cu ovaj put i pojasniti sta to dotichni post chini glupim. Glupim ga chini chinjenica da ti na osnovu 4 godine (ko zna mozda ih je ivise bilo :D) svog srednjoskolskog skolovanja i nedostatka radoznalosti u tim istim godinama izvlachis zakljuchke o jednoj chitavoj drzavi. Nisi ti mene uvrijedio, ti si uvrijedio zdrav razum opcenito :D :D
MystiC

Post by MystiC »

Ma jarane ti si glup, znas to.....ja sam od svoje 8. godine otkad sam dobio prvi PC znao da to zelim da studiram, te se u tom smjeru i obrazovao koliko god sam kao dijete mogao.
A to sto ti sad zelis ostalima u forumu reci kako si ti pametan i sve znas, e pa eto kod onih koji vjeruju svaku rijec - sigurno si poentirao.
O tome ko je od nas dvojice pametan ili kome fali odredjen dio inteligencije u ovoj temi ne zelim da diskutujem. Ovdje se radi o Java, te zelim i da ostane pri tome.
Sve u svemu sretno vam bilo pri programiranju te igrice...dabogda zavrsili sto prije...samo bez saijanca, jer vam to ne bi urodilo plodom :P

Nemoj mi samo jos reci Saijanac - zato sto si gledao Dragonball Z? :D
the_stick

Post by the_stick »

ma kako su samo uspjeli ovu temu pretvoriti u prepucavanje??? :?
Cryptoman

Post by Cryptoman »

the_stick wrote:ma kako su samo uspjeli ovu temu pretvoriti u prepucavanje??? :?
Zaista zanimljivo...

Nego, ponuda i dalje vrijedi, pa ako neko zeli pokazati svoje znanje samo naprijed.

Ja imam vise tih igrica u planu. Ako je problem programiranje za mobitel, moze li neko napraviti za sajt? Ali ne u jscriptu nego bas u Javi...
Post Reply