iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
klixo

#8276 Re: iPhone - All about

Post by klixo »

Control panel wrote:samo da se upisem u klub vlasnika Iphona 4s. :)
Kasniš druže ! Mi vec imamo peticu :mrgreen:
vivax

#8277 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Sta je sa ovim tvikom iBlack list, ovo se placa ?, skinuo sam sa cydie,kaze da traje 10 dana.,i da ce se ugasiti.ima li kakav drugi tweak tog tipa...
Control panel

#8278 Re: iPhone - All about

Post by Control panel »

klixo wrote:
namjerno kasnim :wink:
pinokio04

#8279 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

klixo wrote:
ma jok, ne sikiraj cojka, vi malo brzate, dobrodosaoo :-D :sax:
Saka

#8280 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

vivax wrote:Sta je sa ovim tvikom iBlack list, ovo se placa ?, skinuo sam sa cydie,kaze da traje 10 dana.,i da ce se ugasiti.ima li kakav drugi tweak tog tipa...
Ja sam je kupio. Ako se ista isplati uzeti to je iBlacklist i Airblue sharing.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
pinokio04

#8281 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

ljudi, trebao bih reinstalirati sistem na svom pc jer je gotov rikavela, eh sad posto mi je tu itunes instaliran, i posto ce se i on izbrisat kad ga reinstaliram, sta mi je dalje cinit, osim sto cu ponovo instalirat i tunes, valja mi onda pristekat iphon na taj novi itunes, hoce li mi se sve izbrisat sa telefona slike i sl. kad ga pristekam na novi itunes
:roll:
fatality

#8282 Re: AW: iPhone - All about

Post by fatality »

pinokio04 wrote:ljudi, trebao bih reinstalirati sistem na svom pc jer je gotov rikavela, eh sad posto mi je tu itunes instaliran, i posto ce se i on izbrisat kad ga reinstaliram, sta mi je dalje cinit, osim sto cu ponovo instalirat i tunes, valja mi onda pristekat iphon na taj novi itunes, hoce li mi se sve izbrisat sa telefona slike i sl. kad ga pristekam na novi itunes
ti si moj idol :D
toliko dugo nosas taj iphone i jos nisi pohvatao osnovne stvari i umjesto da se sam potrudis da nadjes odgovor ti odma ovdje pises
joj meni se iphone ugasio a gore u cosku mi bila neka crvena crta kod baterije i sad ne mogu da ga upalim,heeeelpppp!!!
joj kad pritisnem ono dugme gore na vrhu telefona ugasi mi se ekran, heeeeeellllppppp !!!!!!!
joj kad stoji tri dana trosi mu se baterija, heeeelpppppp!!!
....

pa pobogu si, de malo mucni glavom il kupi sebi telefon sa kojim mozes izaci na kraj, nije ni to za svakoga ...

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
žuti

#8283 Re: iPhone - All about

Post by žuti »

klixo wrote:
ima li ko da prodaje polovnu cetvorku ? samo fabricki /simfree.
azdralovic

#8284 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Saka wrote:
vivax wrote:Sta je sa ovim tvikom iBlack list, ovo se placa ?, skinuo sam sa cydie,kaze da traje 10 dana.,i da ce se ugasiti.ima li kakav drugi tweak tog tipa...

je li ti se slucajno desavalo da ti wifi ne radi nakon koristenja airblue(tj ako se kacis na novu mrezu nista se ne desava)... ja kod sebe kad sam testirao desavalo se, i onda sam na netu nasao da im je to uobicajeni problem koji nisu jos rijesili...
OldTown

#8285 Re: iPhone - All about

Post by OldTown »

Raja "halalite" ,

Neda mi se citat 340 stranica samo da bih vidio da li je neko pitao slijedece:

iPhone 4S, 64gb, radi sa x-sim, instaliran iOS 6. Iskustvo ili preporuka dali da to kupim ili ne?

LP :-D
azdralovic

#8286 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

OldTown wrote:Raja "halalite" ,

iPhone 4S, 64gb, radi sa x-sim, instaliran iOS 6. Iskustvo ili preporuka dali da to kupim ili ne?

najbitnija stvar - cijena :D

ako imas izbora onda normalno bolje fabricki, a ako je bas jeftin onda sto da ne
iSwagga

#8287 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Zar radi postojeci x-sim sa iOS6?
OldTown

#8288 Re: iPhone - All about

Post by OldTown »

azdralovic wrote:
OldTown wrote:Raja "halalite" ,

najbitnija stvar - cijena :D

ako imas izbora onda normalno bolje fabricki, a ako je bas jeftin onda sto da ne
cijena extra, samo me interesuje kako to radi, da li ima nekih mana koristenja tu itd.
OldTown

#8289 Re: iPhone - All about

Post by OldTown »

iSwagga wrote:Zar radi postojeci x-sim sa iOS6?
Prodavac kaze da radi. Iskreno cekam i ja da vidim svojim ocima. ;-)
pinokio04

#8290 Re: AW: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

fatality wrote:
pinokio04 wrote:ljudi, trebao bih reinstalirati sistem na svom pc jer je gotov rikavela, eh sad posto mi je tu itunes instaliran, i posto ce se i on izbrisat kad ga reinstaliram, sta mi je dalje cinit, osim sto cu ponovo instalirat i tunes, valja mi onda pristekat iphon na taj novi itunes, hoce li mi se sve izbrisat sa telefona slike i sl. kad ga pristekam na novi itunes
toliko dugo nosas taj iphone i jos nisi pohvatao osnovne stvari i umjesto da se sam potrudis da nadjes odgovor ti odma ovdje pises
joj meni se iphone ugasio a gore u cosku mi bila neka crvena crta kod baterije i sad ne mogu da ga upalim,heeeelpppp!!!
joj kad pritisnem ono dugme gore na vrhu telefona ugasi mi se ekran, heeeeeellllppppp !!!!!!!
....

pa pobogu si, de malo mucni glavom il kupi sebi telefon sa kojim mozes izaci na kraj, nije ni to za svakoga ...

Ne kudi me, nego pomagaj u nevolji
dark side of the moon

#8291 Re: iPhone - All about

Post by dark side of the moon »

Posto cu ovih dana dobiti 4s hajd dajte neke preporuke za aplikacije. Sta je osnovno sto bih trebo imati instalirano.
azdralovic

#8292 Re: AW: iPhone - All about

Post by azdralovic »

pinokio04 wrote:
fatality wrote:
....

Ne kudi me, nego pomagaj u nevolji
pa najjednostavnije je da napravis backup svega sto imas na compu prije formatiranja(slike,muzika,video) a kad prvi put pristekas iphone ides file-transfer purchases from iphone i on ce prebaciti sve aplikacije u itunes, a ostalo ti nanovo ubacis iz backupa koji si prije napravio... ja obicno tako radim ... doduse ja nikada ne syncam slike sa kompjuterom ima photo stream za te stvari :)

itunes uvijek izbaci upozorenje prije nego ce nesto pobrisati tako da nemas se sta brinuti
azdralovic

#8293 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

dark side of the moon wrote:Posto cu ovih dana dobiti 4s hajd dajte neke preporuke za aplikacije. Sta je osnovno sto bih trebo imati instalirano.
pa u sustini zavisi od toga cime se bavis, koje portale citas, igrice volis, drustvene mreze koristis i slicno... car i jeste u tome da sam napravis "postavku" aplikacija koje ti smatras da su ti korisne...

al evo osnovno

twitter
facebook (osim ako nije ios6 onda imas vec :) ovo ukljucuje i fb messenger iako ona osnovna aplikacija ima chat
klix :D
tapatalk za forum
instagram
nike+ running
pdf reader ili nesto tako sto ce ti sve moguce dokumente otvarati
preporucio bi i dmd(dermandar) za slikanje panorame (opet ako nisi na ios6)

ostalo je sve po tvojim zeljama i potrebama

i naravno ono sto je osnovna postavka svakog iphonea- angry birds :D
iSwagga

#8294 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

OldTown wrote:
iSwagga wrote:Zar radi postojeci x-sim sa iOS6?
Prodavac kaze da radi. Iskreno cekam i ja da vidim svojim ocima. ;-)
Ako neko prvi proba neka se javi.. :D
Saka

#8295 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

azdralovic wrote:
Saka wrote:

je li ti se slucajno desavalo da ti wifi ne radi nakon koristenja airblue(tj ako se kacis na novu mrezu nista se ne desava)... ja kod sebe kad sam testirao desavalo se, i onda sam na netu nasao da im je to uobicajeni problem koji nisu jos rijesili...
Nisam primjetio. Obicno se Airblue automatski ugasi nakon transfera fajlova pa i ako se desavalo nisam primjetio.

iSwagga

#8296 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

azdralovic wrote:
dark side of the moon wrote:Posto cu ovih dana dobiti 4s hajd dajte neke preporuke za aplikacije. Sta je osnovno sto bih trebo imati instalirano.
pa u sustini zavisi od toga cime se bavis, koje portale citas, igrice volis, drustvene mreze koristis i slicno... car i jeste u tome da sam napravis "postavku" aplikacija koje ti smatras da su ti korisne...

al evo osnovno

twitter
facebook (osim ako nije ios6 onda imas vec :) ovo ukljucuje i fb messenger iako ona osnovna aplikacija ima chat
klix :D
tapatalk za forum
instagram
nike+ running
pdf reader ili nesto tako sto ce ti sve moguce dokumente otvarati
preporucio bi i dmd(dermandar) za slikanje panorame (opet ako nisi na ios6)

ostalo je sve po tvojim zeljama i potrebama

i naravno ono sto je osnovna postavka svakog iphonea- angry birds :D
Ja angy birds ne mogu nikako! Nikad nisam volio tu igricu!
Son1

#8297 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

Dodao bih Viber i Whatsapp na ovu listu aplikacija.
Ja jos koristim i Chrome, Google Earth, Flixster, imdb, sopcast (kad radi) :D , Office+, Songza, Grooveshark (web app), Camera awesome, 360 (za panorama fotografije), ostalo po svom ukusu
dark side of the moon

#8298 Re: iPhone - All about

Post by dark side of the moon »

Hvala na odgovorima! Sta bi mi vi preporucili iOS5 ili iOS6?

btw: ovo je moj prvi iphone :)
Chuckie

#8299 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

iOS6.
shiljak

#8300 Re: iPhone - All about

Post by shiljak »

na ios6 ukinuli google maps.. mozda da sacekas novu verziju, rekli su da su se predomislili valjda :D
Post Reply