NK33 wrote:medobrundoo wrote:
da, zamisli imam i to i na PC samo što je lcd
a i na laptopu je 15"
i opet si pobrko lončiće, jer nije bitna veličina monitora/displeja nego njegova rezolucija, oba su 1366 x 768
i to je sasvim optimalno za 99% stvari
a kad hoću da gledam film ili video ukjučim lijepo TV na koji su spojeni kompjuteri i gledam ko čojk, a ne blejim u mobitele ko neki
OK, samo da ti ponovim da ima nas koji nismo non-stop u kući pa koristimo smartphone vrlo često i 3.5" display je jednostavno neupotrebljiv danas. Evo i 4" nije Bog zna šta i već je postalo premalo ali je bolje nego 3.5"

nevjerovatno
za šta je 3,5" neupotrebljivo čovječe ??
za gledanje filmova i videa?? pa za to je neupotrebljivo i 15" laptopa ili PC-a, ma i 22"
filmovi se gledaju na TV-u,kao što sam napisao a ne blejanje po mobitelu ili monitoru kompjutera
za surfanje već objasnio, i ti sa 5,5" i ja sa 3,5" moramo zumirat stranicu interneta na neku prihvatljivu veličinu za čitanje
i JEDINA razlika će biti u tome da ću ja sa svojim displejem pokrivat nekih 50% prikaza stranice a ti možda sa većim displejem 75% jer nema šanse da sa zumiranjem opet imaš obuhvaćenu cijelu stranicu
a to znači da ću ja samo malo više od tebe morat pomjerat po displeju lijevo/desno, gore /dole od tebe prilikom pregledanja stranice interneta i kao što sam rekao to mi i nije teško,
i nikakvu drugu prednost ti nemaš !!!