iPhone - All about
Moderator: Benq
- fatality
#16001 Re: iPhone - All about
da ne citam sad sve unazad, koliko vam traje baterija na Iphone 6 ? Onako neko normalno koristenje ? Meni je telefon iz poslovnih razloga nonstop prikljucen na racunar(tako da nemam sad neku predstavu kako se ponasa "u divljini") al imam osjecaj kada skinem sa racunara i pronosam da se baterija pravo brzo potrosi (rijetko se desi da ga dugo nosam neprikljucenog na racunar). Evo sinoc, bio na racunaru do nekih 23 onda izasao do 4, snimio koji video, jutros se probudim i telefon prazan. Doduse moze bit da je display bio upaljen svu noc jer sam iskljucio da se gasi, to moram jos jednom provjerit, ali reko da vidim ovdje za neke referentne vrijednosti 
- hakazvaka
#16002 Re: iPhone - All about
Meni traje najnormalnije 2 dana, sa ispod prosjecnom upotrebom (znaci ne koristim ga puno tokom dana, ali je 3G+WiFi non stop upaljen).fatality wrote:da ne citam sad sve unazad, koliko vam traje baterija na Iphone 6 ? Onako neko normalno koristenje ? Meni je telefon iz poslovnih razloga nonstop prikljucen na racunar(tako da nemam sad neku predstavu kako se ponasa "u divljini") al imam osjecaj kada skinem sa racunara i pronosam da se baterija pravo brzo potrosi (rijetko se desi da ga dugo nosam neprikljucenog na racunar). Evo sinoc, bio na racunaru do nekih 23 onda izasao do 4, snimio koji video, jutros se probudim i telefon prazan. Doduse moze bit da je display bio upaljen svu noc jer sam iskljucio da se gasi, to moram jos jednom provjerit, ali reko da vidim ovdje za neke referentne vrijednosti
p.s.
Bateriju nije preporucljivo drzati na punjacu ako je baterija puna vec, tj. koristiti mobitel i puniti ga u isto vrijeme... kao ni laptop
-
Chuckie
#16003 Re: iPhone - All about
Šta se desi sa starom karticom kad kupim novi nanosim od 5KM? Ostaje li aktivna? Trebam li ponjeti onu papirologiju od ultra broja da mi daju nanosim ili šta već?febo_acm wrote:Nova kartica 5 KM.
-
shandrprcSA
#16004 Re: iPhone - All about
haka pusti iPhone, pravi ovo "The requested topic does not exist."
- fatality
#16005 Re: iPhone - All about
Znam da ne valja, na laptopu imam cak opciju da mi se puni samo do 80% (produzava vijek baterije). A iPhone mi je spojen svo vrijeme na racunar iz razloga jer ga koristim za izradu aplikacija. Morat cu provjeriti ima li na OSX opcija da se ukine punjenje iako je spojenhakazvaka wrote:Meni traje najnormalnije 2 dana, sa ispod prosjecnom upotrebom (znaci ne koristim ga puno tokom dana, ali je 3G+WiFi non stop upaljen).fatality wrote:da ne citam sad sve unazad, koliko vam traje baterija na Iphone 6 ? Onako neko normalno koristenje ? Meni je telefon iz poslovnih razloga nonstop prikljucen na racunar(tako da nemam sad neku predstavu kako se ponasa "u divljini") al imam osjecaj kada skinem sa racunara i pronosam da se baterija pravo brzo potrosi (rijetko se desi da ga dugo nosam neprikljucenog na racunar). Evo sinoc, bio na racunaru do nekih 23 onda izasao do 4, snimio koji video, jutros se probudim i telefon prazan. Doduse moze bit da je display bio upaljen svu noc jer sam iskljucio da se gasi, to moram jos jednom provjerit, ali reko da vidim ovdje za neke referentne vrijednosti
p.s.
Bateriju nije preporucljivo drzati na punjacu ako je baterija puna vec, tj. koristiti mobitel i puniti ga u isto vrijeme... kao ni laptop
- hakazvaka
#16006 Re: iPhone - All about
Kako si to namjestio na laptopu?fatality wrote:Znam da ne valja, na laptopu imam cak opciju da mi se puni samo do 80% (produzava vijek baterije). A iPhone mi je spojen svo vrijeme na racunar iz razloga jer ga koristim za izradu aplikacija. Morat cu provjeriti ima li na OSX opcija da se ukine punjenje iako je spojenhakazvaka wrote:Meni traje najnormalnije 2 dana, sa ispod prosjecnom upotrebom (znaci ne koristim ga puno tokom dana, ali je 3G+WiFi non stop upaljen).fatality wrote:da ne citam sad sve unazad, koliko vam traje baterija na Iphone 6 ? Onako neko normalno koristenje ? Meni je telefon iz poslovnih razloga nonstop prikljucen na racunar(tako da nemam sad neku predstavu kako se ponasa "u divljini") al imam osjecaj kada skinem sa racunara i pronosam da se baterija pravo brzo potrosi (rijetko se desi da ga dugo nosam neprikljucenog na racunar). Evo sinoc, bio na racunaru do nekih 23 onda izasao do 4, snimio koji video, jutros se probudim i telefon prazan. Doduse moze bit da je display bio upaljen svu noc jer sam iskljucio da se gasi, to moram jos jednom provjerit, ali reko da vidim ovdje za neke referentne vrijednosti
p.s.
-
L u c i f e r
#16007 Re: iPhone - All about
Nego haka jebo ajfone, misliš ti kad popravljat ovu kantu od foruma...?
Array, tapatalk, last post, i ostale trice...
- hakazvaka
#16008 Re: iPhone - All about
Gospodo ne dijelim ja plate, ja ovdje samo citam vijestiL u c i f e r wrote:Nego haka jebo ajfone, misliš ti kad popravljat ovu kantu od foruma...?
-
iSwagga
#16009 Re: iPhone - All about
Vic mjeseca! iPhone (a svi ostali pametni telefonmi - ne znam za ova kineska smeca) sami prestaju puniti bateriju kada ona dodje do 100% i samim tim ti ne pravi nikakvu stetu. Mozes ostaviti da se puni danima i nece joj nista biti..fatality wrote:Znam da ne valja, na laptopu imam cak opciju da mi se puni samo do 80% (produzava vijek baterije). A iPhone mi je spojen svo vrijeme na racunar iz razloga jer ga koristim za izradu aplikacija. Morat cu provjeriti ima li na OSX opcija da se ukine punjenje iako je spojenhakazvaka wrote:Meni traje najnormalnije 2 dana, sa ispod prosjecnom upotrebom (znaci ne koristim ga puno tokom dana, ali je 3G+WiFi non stop upaljen).fatality wrote:da ne citam sad sve unazad, koliko vam traje baterija na Iphone 6 ? Onako neko normalno koristenje ? Meni je telefon iz poslovnih razloga nonstop prikljucen na racunar(tako da nemam sad neku predstavu kako se ponasa "u divljini") al imam osjecaj kada skinem sa racunara i pronosam da se baterija pravo brzo potrosi (rijetko se desi da ga dugo nosam neprikljucenog na racunar). Evo sinoc, bio na racunaru do nekih 23 onda izasao do 4, snimio koji video, jutros se probudim i telefon prazan. Doduse moze bit da je display bio upaljen svu noc jer sam iskljucio da se gasi, to moram jos jednom provjerit, ali reko da vidim ovdje za neke referentne vrijednosti
p.s.
- TheHound
#16010 Re: iPhone - All about
Postoji onda jos jedna dilema. Sta se desava kad je baterija na 100%, da li onda dok radis na iPhone-u koristi struju direktno s punjaca ili non-stop trosi bateriju i dopunjava je istovremeno?iSwagga wrote:Vic mjeseca! iPhone (a svi ostali pametni telefonmi - ne znam za ova kineska smeca) sami prestaju puniti bateriju kada ona dodje do 100% i samim tim ti ne pravi nikakvu stetu. Mozes ostaviti da se puni danima i nece joj nista biti..fatality wrote: Znam da ne valja, na laptopu imam cak opciju da mi se puni samo do 80% (produzava vijek baterije). A iPhone mi je spojen svo vrijeme na racunar iz razloga jer ga koristim za izradu aplikacija. Morat cu provjeriti ima li na OSX opcija da se ukine punjenje iako je spojen
-
GaRGa
#16011 Re: iPhone - All about
http://en.wikipedia.org/wiki/Trickle_chargingTheHound wrote:Postoji onda jos jedna dilema. Sta se desava kad je baterija na 100%, da li onda dok radis na iPhone-u koristi struju direktno s punjaca ili non-stop trosi bateriju i dopunjava je istovremeno?iSwagga wrote:Vic mjeseca! iPhone (a svi ostali pametni telefonmi - ne znam za ova kineska smeca) sami prestaju puniti bateriju kada ona dodje do 100% i samim tim ti ne pravi nikakvu stetu. Mozes ostaviti da se puni danima i nece joj nista biti..fatality wrote: Znam da ne valja, na laptopu imam cak opciju da mi se puni samo do 80% (produzava vijek baterije). A iPhone mi je spojen svo vrijeme na racunar iz razloga jer ga koristim za izradu aplikacija. Morat cu provjeriti ima li na OSX opcija da se ukine punjenje iako je spojen
- TheHound
#16012 Re: iPhone - All about
GaRGa wrote:TheHound wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Trickle_chargingiSwagga wrote: Postoji onda jos jedna dilema. Sta se desava kad je baterija na 100%, da li onda dok radis na iPhone-u koristi struju direktno s punjaca ili non-stop trosi bateriju i dopunjava je istovremeno?
- HRossi
#16013 Re: iPhone - All about
Nov telefon ima novu bateriju sa kojom mozes da radis sta hoces, puni, prazni ovako ili onako. Sigurno mu ne mozes naskoditi, a baterija se pocinje trositi tek nakon dvije god koristenja, a tada ces gledati kako da se rjesis tog telefona, kojeg kao sada mazis. Koristi, deri telefon zato je i napravljen, ne razmisljaj o tome sta mu steti bateriji. Ti si njega kupio ne on tebe. 
-
GaRGa
#16015 Re: iPhone - All about
poslije odprilike 500 ciklusa punjenja Iphone baterija je ispod 40% prvobitnog kapaciteta
-
SA 071
#16016 Re: iPhone - All about
Mislim da su sve baterije napravljene da mogu trajati najmanje 1000 punih ciklusa punjenja, što znači da ih svaki dan puniš jedan puni ciklus potrajaće neke 3 godine. Naravno da vremenom izgube na kapacitetu, ali u ovom periodu gube vrlo malo... Bar bi tako trebalo biti prema tvrdnjama proizvođačaGaRGa wrote:poslije odprilike 500 ciklusa punjenja Iphone baterija je ispod 40% prvobitnog kapaciteta
-
GaRGa
#16017 Re: iPhone - All about
dupli..
Last edited by GaRGa on 05/01/2015 14:13, edited 1 time in total.
-
GaRGa
#16018 Re: iPhone - All about
GaRGa wrote:SA 071 wrote:Mislim da su sve baterije napravljene da mogu trajati najmanje 1000 punih ciklusa punjenja, što znači da ih svaki dan puniš jedan puni ciklus potrajaće neke 3 godine. Naravno da vremenom izgube na kapacitetu, ali u ovom periodu gube vrlo malo... Bar bi tako trebalo biti prema tvrdnjama proizvođačaGaRGa wrote:poslije odprilike 500 ciklusa punjenja Iphone baterija je ispod 40% prvobitnog kapaciteta
daj link za tih 1000 punjenja ?
http://www.macworld.com/article/1058916 ... ttery.htmlApple is estimating one battery will last for 400 charges — probably about two years’ worth of use.
- fatality
#16019 Re: iPhone - All about
To mi je od proizvodjaca laptopa softver (da sad ne reklamiram)hakazvaka wrote:Kako si to namjestio na laptopu?fatality wrote:Znam da ne valja, na laptopu imam cak opciju da mi se puni samo do 80% (produzava vijek baterije). A iPhone mi je spojen svo vrijeme na racunar iz razloga jer ga koristim za izradu aplikacija. Morat cu provjeriti ima li na OSX opcija da se ukine punjenje iako je spojenhakazvaka wrote:
p.s.
Ima opcija da se puni samo do 60% ili do 80%, valjda je najbolje za bateriju kada je u tom rasponu (samo je nezgodno kad negdje krenes i nadas se da ce baterija trajat 6-7 sati a ono samo 60% puna, 2 puta mi se do sad desilo
A citao sam da generalno da je iPhone problematican sa baterijom, tako da se ova moja potrosnja uklapa u ono sto je napisano (iako moram priznat da mi se cini kako je baterija na mom starom samsung s3 trajala duze ...)
- fatality
#16020 Re: iPhone - All about
Ovo jednstavno nije tacno. Ima onih mitova da se mora punit citav dan, ili ispraznit do kraja i sta vec ne. Ali ono sto sigurno ne valja je da baterija bude nonstop puna (ili ti ga na punjacu). Al svakom njegovoiSwagga wrote:Vic mjeseca! iPhone (a svi ostali pametni telefonmi - ne znam za ova kineska smeca) sami prestaju puniti bateriju kada ona dodje do 100% i samim tim ti ne pravi nikakvu stetu. Mozes ostaviti da se puni danima i nece joj nista biti..fatality wrote:Znam da ne valja, na laptopu imam cak opciju da mi se puni samo do 80% (produzava vijek baterije). A iPhone mi je spojen svo vrijeme na racunar iz razloga jer ga koristim za izradu aplikacija. Morat cu provjeriti ima li na OSX opcija da se ukine punjenje iako je spojenhakazvaka wrote: Meni traje najnormalnije 2 dana, sa ispod prosjecnom upotrebom (znaci ne koristim ga puno tokom dana, ali je 3G+WiFi non stop upaljen).
p.s.
-
kakaljin
#16021 Re: iPhone - All about
Preporuka kako kupiti iphon 6 iz Amerike na najlaksi i najjeftiniji nacin da ga mogu koristiti sa BHtelecom karticom.
TJ, kupiti ga na neku pretplatu pa ga otkljucati legalno kod njih gore ili t com sim free uzeti, jer je razlika u cijeni ocita, dok ako bi uzimao na pretplatu broj ce se koristiti gore u americi i dalje jer vec ima se 5s iphone.
Vasa preporuka.
TJ, kupiti ga na neku pretplatu pa ga otkljucati legalno kod njih gore ili t com sim free uzeti, jer je razlika u cijeni ocita, dok ako bi uzimao na pretplatu broj ce se koristiti gore u americi i dalje jer vec ima se 5s iphone.
Vasa preporuka.
-
SA 071
#16022 Re: iPhone - All about
GaRGa wrote:SA 071 wrote:Mislim da su sve baterije napravljene da mogu trajati najmanje 1000 punih ciklusa punjenja, što znači da ih svaki dan puniš jedan puni ciklus potrajaće neke 3 godine. Naravno da vremenom izgube na kapacitetu, ali u ovom periodu gube vrlo malo... Bar bi tako trebalo biti prema tvrdnjama proizvođačaGaRGa wrote:poslije odprilike 500 ciklusa punjenja Iphone baterija je ispod 40% prvobitnog kapaciteta
daj link za tih 1000 punjenja ?
http://www.batteryuniversity.com/learn/ ... _batteries
Mislim da za tih 300-500 punjenja kapacitet baterije ostaje 100% a onda se počne smanjivati. Pogledaj tabele na linku. Od 600-1000 punjenja kapacitet baterije je još uvijek 80%. A mislim da mi je u uputstvu za telefon pisalo oko 1000 ciklusa...
-
dudlov
#16023 Re: iPhone - All about
Kupio iphone 5s i sada trebam kupiti nano sim karticu. na koji način da spasim kontakte sa stare sim kartice i kasnije importujem na iphone. stara sim kartica se koristi na samsung s2 galaxy. ako postoji mogućnost da se stara kartica izreže na nano dimenzije, napišite, tj. da ne kupujem novu i zajebavam se sa importom kontakata. hvala
-
iSwagga
#16024 Re: iPhone - All about
Napravi sync kontakata na gmail i onda kada uneses napravis gmail account na iphoneu sami ce se pojavitidudlov wrote:Kupio iphone 5s i sada trebam kupiti nano sim karticu. na koji način da spasim kontakte sa stare sim kartice i kasnije importujem na iphone. stara sim kartica se koristi na samsung s2 galaxy. ako postoji mogućnost da se stara kartica izreže na nano dimenzije, napišite, tj. da ne kupujem novu i zajebavam se sa importom kontakata. hvala
-
Pol_Pot
#16025 Re: iPhone - All about
Ne može se srezat na nano, kupiš u telekomu nano za 4 ili 5KM, ne sjećam se. Sync kontakata na gmail, potraži na googlu objašnjenje kako ako ne znaš (ja nisam znao). Vrlo je jednostavno.dudlov wrote:Kupio iphone 5s i sada trebam kupiti nano sim karticu. na koji način da spasim kontakte sa stare sim kartice i kasnije importujem na iphone. stara sim kartica se koristi na samsung s2 galaxy. ako postoji mogućnost da se stara kartica izreže na nano dimenzije, napišite, tj. da ne kupujem novu i zajebavam se sa importom kontakata. hvala