iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
LikeLike

#15976 Re: iPhone - All about

Post by LikeLike »

febo_acm wrote:Steta što ih nisi pitao šta ta garancija pokriva... :D
Meni licno pokriva sve sto nije fizicki slomljeno. To i jeste razlog sto kupujem kod njih iako nisu najjeftiniji :)
LikeLike

#15977 Re: iPhone - All about

Post by LikeLike »

LikeLike wrote:
febo_acm wrote:Steta što ih nisi pitao šta ta garancija pokriva... :D
Meni licno pokriva sve sto nije fizicki slomljeno. To i jeste razlog sto kupujem kod njih iako nisu najjeftiniji :)

Mislim na Fontele kod Bezistana, u BBI-u i na Ilidzi nisam nikad nista kupovao tkd ne znam, ali pretpostavljam da je situacija ista :)

Btw i sa Hustelom sam imao odlicna iskustva...
febo_acm

#15978 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Tebi lično! Mora da si dobar sa gazdom? Ako si dobar sa gazdom, onda si ga mogao kupiti po nabavnoj cijeni. Prelistaj malo teme o servisu i Fontele i sve će ti biti jasno. Da li si im ikada nosio da ti zamijene displej ili matičnu pod garancijom? Da ne pričam o jeftinim dijelovima koje ugrađuju u mobitele... Nije bitno da li je Apple, Samsung, Lg...
dinao

#15979 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Kupio Mujo iphone 6, stavio ga u zadnji dzep pa kad je posao da sjedne ono,kvrc.On se ukoci i pomisli, daj Boze da je kicma. :) :)
LikeLike

#15980 Re: iPhone - All about

Post by LikeLike »

febo_acm wrote:Tebi lično! Mora da si dobar sa gazdom? Ako si dobar sa gazdom, onda si ga mogao kupiti po nabavnoj cijeni. Prelistaj malo teme o servisu i Fontele i sve će ti biti jasno. Da li si im ikada nosio da ti zamijene displej ili matičnu pod garancijom? Da ne pričam o jeftinim dijelovima koje ugrađuju u mobitele... Nije bitno da li je Apple, Samsung, Lg...
Nisam dobar s gazdom, nemam pojma ni ko je gazda. Kad god sam imao problem sa mobitelom rijesili bez problema. Na s3 displej otisao, momci zamijenili. U Hustelu isto tako jednom imao problem sa displejom, zamijenili odmah.

Ako si ti levat pa te oni saltaju to je tvoj problem. ( licno mislim da je to problem vecine kupaca )

Cak su mi i u Univerzalnom zamijenili bateriju iako je mob kod njih kupljen polovan, na polovne mobitele su cini mi se tad davali 3 mjeseca garancije. :)
aktivacija

#15981 Re: iPhone - All about

Post by aktivacija »

Trenutno imam iOS 8 na petici. Uradio jailbreak ali mi iTools ne moze nista da instalira jer nema appsync...Kako da to odradim? Fala
gtc

#15982 Re: iPhone - All about

Post by gtc »

LikeLike wrote:
grabber wrote:Gdje se u BiH najjeftinije može nabaviti iPhone 6 16 GB?
Ja u Fontele prije par dana platio 1280KM. Mogao sam naci jeftinije, ali kod njih mi je najsigurnije. A i ne bih cigancio u 50KM kad dajem tolike pare jer ipak jedini daju 2 god garancije. :)
i Univerzalno na iPhone daje 2 godine.
electric

#15983 Re: iPhone - All about

Post by electric »

pozdrav ljudi
pojacile su mi se plave vertiklane linije na iphone 4s i koliko sam procito na netu otiso mi je displaj mada i touch mi radi jer uspijem nekako da ga ugasim,pa da vas pitam imam iPhone 4 ne koristenu da li je moguce da ce mi njen hardwer odg da zamijenima na iphone 4s?
LikeLike

#15984 Re: iPhone - All about

Post by LikeLike »

gtc wrote:
LikeLike wrote:
grabber wrote:Gdje se u BiH najjeftinije može nabaviti iPhone 6 16 GB?
Ja u Fontele prije par dana platio 1280KM. Mogao sam naci jeftinije, ali kod njih mi je najsigurnije. A i ne bih cigancio u 50KM kad dajem tolike pare jer ipak jedini daju 2 god garancije. :)
i Univerzalno na iPhone daje 2 godine.
Ne daju oni 2 god garancije nego kazu da ima ta garanciju u Applu kao, tako isto radi u Hustel. Navlakusa obicna. Njihove garancije imas godinu dana kao i u Hustelu. Provjerio sam sve :)

E sad ti kupi taj Iphone kod njih pa odnesi u ovlasteni servis da provjeris imaju li tu garanciju od 2 god :)
HRossi

#15985 Re: iPhone - All about

Post by HRossi »

electric wrote:pozdrav ljudi
pojacile su mi se plave vertiklane linije na iphone 4s i koliko sam procito na netu otiso mi je displaj mada i touch mi radi jer uspijem nekako da ga ugasim,pa da vas pitam imam iPhone 4 ne koristenu da li je moguce da ce mi njen hardwer odg da zamijenima na iphone 4s?
Ne odgovara, moras naci displej za 4s.
fidoremilienko

#15986 Re: iPhone - All about

Post by fidoremilienko »

Moze li se otkljucati iphone 4 za sve sim kartice, ako se prethodno jailbreak-a? Po onom sto sam citao, jailbreak i unlock nemaju veze. Odnosno da ako jailbreakam telefon, opet ce biti zakljucan za ostale mreze. Ali negdje sam procitao i suprotno, pa sam u dilemi.

Ako je neko to radio neka napise kako i da li je to uopste moguce.
HRossi

#15987 Re: iPhone - All about

Post by HRossi »

fidoremilienko wrote:Moze li se otkljucati iphone 4 za sve sim kartice, ako se prethodno jailbreak-a? Po onom sto sam citao, jailbreak i unlock nemaju veze. Odnosno da ako jailbreakam telefon, opet ce biti zakljucan za ostale mreze. Ali negdje sam procitao i suprotno, pa sam u dilemi.

Ako je neko to radio neka napise kako i da li je to uopste moguce.
Jailbreak je u sustini modifikacija softvera, da ga mjenjas stimas kako ti odgovara, a unlock je direktno povezan sa apple serverima i provajderima, koji ti dozvoljavaju da koristis karticu. Jailbreak i unlock nemaju veze jedno sa drugim. Mozes jailbrejkati zakljucan tel al taj telefon je u sustini ipod koji nema mreze. A jos, svaki tel se moze otkljucati danas sem koji je ukraden. ;)
fidoremilienko

#15988 Re: iPhone - All about

Post by fidoremilienko »

Znaci, nema potrebe za jailbreak-om? Jedino rjesenje je platiti operateru ili nekoj trecoj strani da ga otkljuca.
HRossi

#15989 Re: iPhone - All about

Post by HRossi »

Nema potrebe jer nista ne dobijas sa jailbreakom, nego kontaktiraj provajder ili nadji nekoga ko to vec uhodano radi.
fidoremilienko

#15990 Re: iPhone - All about

Post by fidoremilienko »

Hvala! :thumbup:
Chuckie

#15991 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jel ko u Telekomu trazio nanosim za iP6? Rezu li microsim pjesice ili daju novu karticu?
febo_acm

#15992 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Nova kartica 5 KM.
electric

#15993 Re: iPhone - All about

Post by electric »

koliko kosta zamjena za displej na iphone 4s???
agent_001

#15994 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Sam svoj majstor oko petobanke, imaš na yt sve kako i šta, ovo po radnjma sumnjam ispod stoje..
Pidžn

#15995 Re: iPhone - All about

Post by Pidžn »

Zdravo, gledao sam malo iPhone na ebayju, i zapalo mi je za oko nekoliko iPhonea koji imaju drama cijenu, ali "pokvaren" Electronic Serial Number (ESN). E sad, da li bih ja mogao na neki način telefon koristiti normalno na bh. mrežama ili samo kao iPod?
gtc

#15996 Re: iPhone - All about

Post by gtc »

LikeLike wrote:
Ne daju oni 2 god garancije nego kazu da ima ta garanciju u Applu kao, tako isto radi u Hustel. Navlakusa obicna. Njihove garancije imas godinu dana kao i u Hustelu. Provjerio sam sve :)

E sad ti kupi taj Iphone kod njih pa odnesi u ovlasteni servis da provjeris imaju li tu garanciju od 2 god :)
Ja kupio kod njih jednu sesticu nedavno i na garantnom listu pise 2 godine. I jos se iznenadio i pitam ovog momka koji tu radi otkud to jer sam i 5s uzeo kod njih bio i bilo je godinu dana garancije i on mi kaze da su povecali to u medjuvremenu.
Kako god, i onako kad uzmes iPhone vjerovatnoca da ces trebati tu garanciju je skoro pa ravna 0 xD
hakazvaka

#15997 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

gtc wrote:
LikeLike wrote:

Ja kupio kod njih jednu sesticu nedavno i na garantnom listu pise 2 godine. I jos se iznenadio i pitam ovog momka koji tu radi otkud to jer sam i 5s uzeo kod njih bio i bilo je godinu dana garancije i on mi kaze da su povecali to u medjuvremenu.
Kako god, i onako kad uzmes iPhone vjerovatnoca da ces trebati tu garanciju je skoro pa ravna 0 xD
mhmmmm, sta ima skoro ravna 0...
2 komada iPhone 6 iz moje blize okoline kupljena u BIH - displej ostecen sam od sebe... na jednom se utisnule nakve boje, a na drugom baloncici ispod se pojavili...
rida1976

#15998 Re: iPhone - All about

Post by rida1976 »

poslušajte šta rade diletanti iz atstore, konkretno gazda Adi.. Drugu mi ispala šestica i pukao display..adi iz atstore mu za zamjenski tražio 400 a originalni 700 KM.. ode čovjek u mekline i ljudi mu urade za 390 original displej.. Definitivno atstore treba zaobilaziti u širokom luku
Quaresma

#15999 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

pa jebote mozes telefon uzeti za te pare
700km? lol
gtc

#16000 Re: iPhone - All about

Post by gtc »

hakazvaka wrote:
gtc wrote:
LikeLike wrote:

mhmmmm, sta ima skoro ravna 0...
2 komada iPhone 6 iz moje blize okoline kupljena u BIH - displej ostecen sam od sebe... na jednom se utisnule nakve boje, a na drugom baloncici ispod se pojavili...
Ja znam dosta ljudi koji imaju iPhone, imam ga i ja i nikad niko nije imao probleme. Ja govorim iz licnog iskustva sto ja znam jbg.
Post Reply