iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
TheHound

#15876 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

rida1976 wrote:
TheHound wrote:
iSwagga wrote:Evo proslo je vec neko vrijeme od kad je izasao iPhone + i 6 Plus, a handroidi su se kol'ko tol'ko ocistila sa teme pa da vidim kakvi su utisci. Jos se omisljam da li bi uzeo iP6 ili ne.. a ako bi razmisljao o iPhone 6 Plus, iskreno prije bi Galaxy Note 4 prije njega..
Ako si zainteresovan za iPhone 6 za 1280KM u vakum pakovanju s racunom, javi :)
Btw. ja sam imao Note 1 i sad kad bih uzimao neki smartphone tih dimenzija sigurno bih uzeo Note 4 ispred svih ostalih.
Boja? Sa kojeg je tržišta (gdje je kupljen)?
Space gray. Kupljen u Americi (imam racun).
Last edited by TheHound on 13/11/2014 16:56, edited 1 time in total.
TheHound

#15877 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

vade_mecum wrote:
Curve wrote:
vade_mecum wrote:glas sa druge strane telefona kaze da je garancija na sve apple proizvode 1 godina u meklinu.
apple garancije ja da nema popravke vec da dobijes novi za stari, a ako je 1god u mekline, znaci mekline popravlja taj tvoj, nema nis od zamjene
pod uslovom da se moze popraviti :D
Ja kad sam nosio svoj iPhone 5S u Mekline na popravku, oni su rekli da imaju neke kolege u Hrvatskoj preko kojih mi mogu zamijeniti iPhone da dobijem novi ako sam ga kupio u Apple store. A posto je kod mene bio iz Svedske, otkljucan sa x-sim oni su mi uradili servis i naplatili jer ne vazi nikakva garancija. Tad Mekline jos nije bio zastupnik za iPhone, samo za iPad i Mac, tako da vjerujem da sad i kod njih vazi Apple garancija kao svudje u svijetu, odnosno da mozes dobiti novi uredjaj ako se taj pokvari zbog neke fabricke greske. Nisam 100% siguran, treba provjeriti s njima ipak.
Saka

#15878 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

gtc wrote:Mekline je iPhone prodavao prije dok je 3GS bio aktuelan koliko ja znam, ali su onda prestali jer Apple nije nudio iPhone u Bosni.. Sada kada ga nude ne vidim razlog zasto bi neko poput tebe izmisljao gluposti da ga oni prodaju na crno?! Vidis da imaju zajednicke cijene i oni i blicnet koje su ocito uspostavljene tako za nase trziste. I Mekline je i Reseller i Service, tako da oni mogu da ti popravljaju iPhone.
Hahaha, što branimo Mekline, da ne radiš za njih možda? :)

Pa eto ako ja izmišljam gluposti ne izmišlja Apple: https://locate.apple.com/ba/en/sales/?p ... 6300000057
Ispod Mekline piše da su autorizovani za prodaju Mac i iPod uređaja. Nema iPhone, znači ne smiju ga prodavati. Inače vrlo rijetko reseller smije prodavati iPhone i ostale GSM uređaje. iPhone prodaje Apple ili operateri. Ponegdje neki veliki reselleri poput MediaMarkt-a u Njemačkoj. Znači ne pričam napamet, a ti pošto si pametnjaković objasni zašto Mekline ne smije postaviti iPhone na oficijelnu stranicu, što ga nemaju u cjenovniku i zašto nigdje ne odgovaraju na pitanja o garanciji i servisu? Jednostavno: zato što švercaju iPhone!

Apple jeste objavio da je iPhone oficijelno došao u BiH ali jedini oficijelni prodavac je operater blic.net, svi ostali su šverc-komerc i nema oficijelne garancije ni servisa. Ko blic.net-u servisira iPhone to pitaj blic.net, vidjećeš da nije Mekline.
gtc

#15879 Re: iPhone - All about

Post by gtc »

Saka wrote:
gtc wrote:Mekline je iPhone prodavao prije dok je 3GS bio aktuelan koliko ja znam, ali su onda prestali jer Apple nije nudio iPhone u Bosni.. Sada kada ga nude ne vidim razlog zasto bi neko poput tebe izmisljao gluposti da ga oni prodaju na crno?! Vidis da imaju zajednicke cijene i oni i blicnet koje su ocito uspostavljene tako za nase trziste. I Mekline je i Reseller i Service, tako da oni mogu da ti popravljaju iPhone.
Hahaha, što branimo Mekline, da ne radiš za njih možda? :)

Pa eto ako ja izmišljam gluposti ne izmišlja Apple: https://locate.apple.com/ba/en/sales/?p ... 6300000057
Ispod Mekline piše da su autorizovani za prodaju Mac i iPod uređaja. Nema iPhone, znači ne smiju ga prodavati. Inače vrlo rijetko reseller smije prodavati iPhone i ostale GSM uređaje. iPhone prodaje Apple ili operateri. Ponegdje neki veliki reselleri poput MediaMarkt-a u Njemačkoj. Znači ne pričam napamet, a ti pošto si pametnjaković objasni zašto Mekline ne smije postaviti iPhone na oficijelnu stranicu, što ga nemaju u cjenovniku i zašto nigdje ne odgovaraju na pitanja o garanciji i servisu? Jednostavno: zato što švercaju iPhone!

Apple jeste objavio da je iPhone oficijelno došao u BiH ali jedini oficijelni prodavac je operater blic.net, svi ostali su šverc-komerc i nema oficijelne garancije ni servisa. Ko blic.net-u servisira iPhone to pitaj blic.net, vidjećeš da nije Mekline.
Ne radim sigurno, samo mi se svidja njihova usluznost i poslovnost :D
Sto se stranice tice znam da im nikako nije aktuelna i da uvijek kasni poprilicno, tako da to pripisujem tome xD
Uostalom, meni ni u dzep ni iz dzepa sta god da su ja sam svoju sesticu vec nabavio tako da... :D
Saka

#15880 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

gtc wrote:Ne radim sigurno, samo mi se svidja njihova usluznost i poslovnost :D
Sto se stranice tice znam da im nikako nije aktuelna i da uvijek kasni poprilicno, tako da to pripisujem tome xD
Uostalom, meni ni u dzep ni iz dzepa sta god da su ja sam svoju sesticu vec nabavio tako da... :D
Ma da, to i oni kažu kad ih pitaju za informacije. Istina je da nikad nisu ni imali iPhone na stranici niti će jer ne smiju.
Takođe, i ja sam nabavio svoju šesticu i to 128GB, kod švercera po cijeni po kojoj ovi "oficijelni" žele da prodaju 16GB (samo im nisu stigli). :D
hakazvaka

#15881 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Jos jedna napomena apropo šalabajzera (tipa AT Store) koji se predstavljaju kao Authorized Apple Reseller: https://locate.apple.com/ba/en/sales/?p ... 6300000057
dinao

#15882 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

M e m o

#15883 Re: iPhone - All about

Post by M e m o »

imal tetris, al onaj klasični jednostavni
e ne neke glupave verzije
ortodont

#15884 Re: iPhone - All about

Post by ortodont »

Ima li neko IOS8 na IP5-tici?

Ima li razlike u fluidnosti, brzini, kako vam djeluje u odnosu na IOS7?
Better Man

#15885 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

ortodont wrote:Ima li neko IOS8 na IP5-tici?

Imam ja. Radi odlično.
Troll_Happens

#15886 Re: iPhone - All about

Post by Troll_Happens »

ortodont wrote:Ima li neko IOS8 na IP5-tici?

Odlicno radi i nema stekanja. Toplo preporucujem :thumbup:
Chuckie

#15887 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ne radi kao 7.1.2, ni blizu. Ni na šestici ne radi fluidno kao 7.1.2 na petici. Pa izvoli.
M e m o

#15888 Re: iPhone - All about

Post by M e m o »

KONAČNO...poslije par upita i ovdje i na drugim forumima, a niko ništa...
sam NALETIH na camera app kojom se može regulisat photo rezolucija u kojoj će biti snimljena slika, a što je neizvodivo, i što predstavlja manu fabričke kamere (moguće je snimati samo u maximalnoj rezouciji kamere ugrađenoj u telefon)

app je sada trenutno besplatna, pa ko želi može skinuti
https://itunes.apple.com/us/app/id447863734?mt=8
Saka

#15889 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Chuckie wrote:Ne radi kao 7.1.2, ni blizu. Ni na šestici ne radi fluidno kao 7.1.2 na petici. Pa izvoli.
Sto izvali gluopost i osta ziv. :)
Imam peticu i imao sam 7.1.2, digao na 8.1, nikakve razlike u fluidnosti nema, odlicno radi.
Imam i sesticu sa 8.1 i ona je jos fluidnija zbog brzeg procesora, naravno.

Ako tebi steka nesto to je do tebe, a nikako generalno.
dinao

#15890 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Meni je na petici malo stekao iOS 8.0
Padale su native aplikacije, weather, calendar, reminder..za poludit..svaki iOS na iphone 2,3,4 i sad 5 radio super i onda osmica pada!
Medjutim sa 8.1 su to popravili, sad opet sve radi kako treba.
ortodont

#15891 Re: iPhone - All about

Post by ortodont »

'bem mu miša.

U nedoumici sam, gledao sam baš usporedbu IOS8 i IOS7 na petici i jeste malo sporiji na osmici, logično je li, ali dobijam i ovo što vi kažete, da je tu negdje.

U biti je stvar preference, izuzev 3rd party keyboarda i par poboljšanja camera appa i ne bih prelazio, mada i nije nešto bez čega se ne može.
Chuckie

#15892 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Nikom nebi preporucio da dira 7.1.2 koji je perfektan.
seketa88

#15893 Re: iPhone - All about

Post by seketa88 »

Zna li se ista hoće li 6ica biti dostupna preko mtela, ili ostaje samo blicnet, koji nazalost nudi samo u sklopu duo i trio usluge tj. ne nudi u sklopu nekog solo paketa za mobilnu telefoniju :sad:
iSwagga

#15894 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

seketa88 wrote:Zna li se ista hoće li 6ica biti dostupna preko mtela, ili ostaje samo blicnet, koji nazalost nudi samo u sklopu duo i trio usluge tj. ne nudi u sklopu nekog solo paketa za mobilnu telefoniju :sad:
Mtel navodno sljedece godine
LikeLike

#15895 Re: iPhone - All about

Post by LikeLike »

Gdje se najjeftinije moze kupiti iphone 6 ??
TheHound

#15896 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

LikeLike wrote:Gdje se najjeftinije moze kupiti iphone 6 ??
Ako mislis na zemlje onda u USA.
Ako pitas za BiH, u vakum pakovanju s racunom onda kod mene :D Ja dobio iz USA, nisam ga ni otvorio, gledao sam cijene na piku i stavio sam manju nego kod svercera (univerzalno, fontele, itd.). Mislim da je kod njih najjeftinija 1330KM, ja sam stavio 1250.
LikeLike

#15897 Re: iPhone - All about

Post by LikeLike »

TheHound wrote:
Ako pitas za BiH, u vakum pakovanju s racunom onda kod mene :D Ja dobio iz USA, nisam ga ni otvorio, gledao sam cijene na piku i stavio sam manju nego kod svercera (univerzalno, fontele, itd.). Mislim da je kod njih najjeftinija 1330KM, ja sam stavio 1250.
posalji mi svoj profil sa pika u privatnoj poruci :P
TheHound

#15898 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

LikeLike wrote:
TheHound wrote:
posalji mi svoj profil sa pika u privatnoj poruci :P
Poslao :)
Haris033

#15899 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

Chuckie wrote:Nikom nebi preporucio da dira 7.1.2 koji je perfektan.
:thumbup: Slažem se. Meni na 4S radi perfektno, i fakat ne vidim niti jedan dobar razlog da bi ga podigao na 8.1.
dinao

#15900 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Jel neko instalirao iOS 8.1.1??
Ja jesam i nikakva razlika.. valjda su ga izbacili da bi bolje radio na iPad 2 i iPhone 4S
Post Reply