iPhone - All about
Moderator: Benq
- insomnia78
#14651 Re: iPhone - All about
Cekaj ba kakve veze fakat ima MMS?
Meni zena redovno salje MMS-ove dok sam na poslu, sta radi beba isl tako da ti ne stoji tvrdnja da to vani niko ne radi
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Meni zena redovno salje MMS-ove dok sam na poslu, sta radi beba isl tako da ti ne stoji tvrdnja da to vani niko ne radi
- TheHound
#14652 Re: iPhone - All about
Ja nisam apple fan, ja sam smartphone fan, imao sam vise Samsung smartphone-a nego iPhone-a. Ono sto meni nije jasno je da neko moze tvrditi da iPhone ne valja tih para za koje se prodaje, a prodaje se konkretno u USA odakle ja kupujem, po istoj cijeni kao i bilo koji Android flagship uredjaj.Qler wrote:Ali sto kupujes smartphone kad sve to "smart" puno boje i lakse radis na laptopu? Opet kazem, iphone je super, odlican, realno precijenjen, ali meni samo smeta ta politika apple fanova, ako apple nema ne treba, a sa svakom generacijom sebi skocite u stomak. Svaka generacija uvede nesto sto je dan ranije bilo nepotrebno, neprakticno, nije se koristilo i slicno. Nije provokacija, ali shvatas li na sta mislim?
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
Po meni Apple nikad nije bio inovativan, ne sjecam se da su nekad prvi ugradili nesto u iPhone a da to vec nije postojalo na Androidu, ali kad oni nesto naprave onda naprave da bude savrseno i po meni vrijedi svake marke. Nikada nisam rekao da Android uredjaji ne valjaju, ali mi nije jasno isto tako da neko moze tvrditi da Apple uredjaji ne vrijede para po kojima se prodaju u milionima primjeraka.
To sto ti koristis ne znaci da nije zastarjelo, ali isto tako ne znaci da nemas puno pravo da koristis. Iako mi nije jasno kako neko pored 3G, wi-fi i vibera, whatsapp-a, facebook messengera moze koristiti MMS da salje slike. Isto tako mi nije jasno kako neko pored usb stickova i eksternih hdd-ova moze koristiti mobitel da svaki drugi-treci dan prebacuje fajlove nekomeinsomnia78 wrote:Cekaj ba kakve veze fakat ima MMS?
- AstorH
#14653 Re: iPhone - All about
Qler wrote:Meni shega ovo kaze ne treba fm radio, isto kao sto ne treba mms, video, bolja kamera, bt, veci display.... Ne treba dok apple ne ubaci...
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu

Sent from my Linux using Manjaro
- supercali
#14654 Re: iPhone - All about
nemas pojma koliko grijesis al eto zivi u zabludiTheHound wrote:Nigdje u svijetu se vise ne koristi ni MMS ni FM, 21 stoljece ljudi, zastarjelo zato se ne koristi. Usb koliko znam jos nije zastariosupercali wrote: ti si sam sebe diskreditovao u jednom jedinom postu
govoris jednom da nikad nisi koristio fm niti ces ikad a ni mms otkad ima viber a drugom govoris to sto ti ne koristis usb ne znaci da drugi ne koriste![]()
znaci on nije mjera za ostale (sto je i tacno) a ti si mjera za ostale?Malo si se pogubio u poredjenju pa nisi skontao.
- supercali
#14655 Re: iPhone - All about
ma ne salje mms zato sto je ovdje koliko vec pola marke ili kolikoinsomnia78 wrote:Cekaj ba kakve veze fakat ima MMS?
pa ovdje kokuzi nemaju za poziva a kamoli za mms i cim je tako odmah je tako u citavom svijetu
-
zdruzdjo
#14656 Re: iPhone - All about
oooooozbiiiiiljnoooooo???TheHound wrote:
Nigdje u svijetu se vise ne koristi FM, 21 stoljece ljudi, zastarjelo zato se ne koristi.
e da mi je vidjeti na cemu u autu slusas radio.
ma sigurno u autu imas opremu koja koristi 3g mrezu pa onda tako deres internet radio stanice.
pa normalno kako ces drukcije, i ja gluposti pitam.
- insomnia78
#14657 Re: iPhone - All about
Ma, ovdje bar, skoro pa svaki paket pretplate ukljucuje besplatne sms i mms porukesupercali wrote:ma ne salje mms zato sto je ovdje koliko vec pola marke ili kolikoinsomnia78 wrote:Cekaj ba kakve veze fakat ima MMS?
pa ovdje kokuzi nemaju za poziva a kamoli za mms i cim je tako odmah je tako u citavom svijetu
Ko sto rekoh svijet se ne mjeri po Bosni
- jelashan
#14658 Re: iPhone - All about
*ebo expres, sta u ovom forumu sve procitah xD
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
-
Vertig0
#14659 Re: iPhone - All about
Tema otisla u neku stvar, 5 stranica o autima. Gadi mi se vise otvoriti ovu temu.
- Burkoff
#14660 Re: iPhone - All about
Pozdrav raja
Da li postoji neka aplikacija da mogu po potrebi odredjene aplikacije onemoguciti i da se ponasaju kao da nisu instalirane. Recimo na primjer nekad ne zelim da sam online na Viber ali cim ukljucim internet svi me vide. Na androidu ima aplikacija App quarantine. Kad sa tim programom onemogucim aplikaciju ikona nestane sa mobitela i kao da nemam taj app. Znaci niti zelim da sam vidljiv niti da mi dolaze obavijesti dok mi ne treba.
Hvala unaprijed na svakom prijedlogu.
Da li postoji neka aplikacija da mogu po potrebi odredjene aplikacije onemoguciti i da se ponasaju kao da nisu instalirane. Recimo na primjer nekad ne zelim da sam online na Viber ali cim ukljucim internet svi me vide. Na androidu ima aplikacija App quarantine. Kad sa tim programom onemogucim aplikaciju ikona nestane sa mobitela i kao da nemam taj app. Znaci niti zelim da sam vidljiv niti da mi dolaze obavijesti dok mi ne treba.
- guber90
#14661 Re: iPhone - All about
Kako te nije stid, drzis se teme, pogledaj kolege forumase kako se to radi, pricas o Andoid vs iOS, pa malo o autima, pa malo o mobilnim operaterima, a ne ovako ozbiljnu pricu pricatiBurkoff wrote:Pozdrav raja
Salu na stranu, imas u Viberu : More->Settings->Privacy-> "Share 'Online' Status", samo ga stavi na off i nece te vidjeti, mada iz nekog razloga ovu opciju mozes mijenjati svaka 24 sata, tako da i nije idealno rijesenje, ali meni iskreno ne pada neko bolje na pamet
- TheHound
#14662 iPhone - All about
Edit: da dalje ne raspravljamo, ne vodi nikuda.
Last edited by TheHound on 12/09/2014 09:57, edited 3 times in total.
- AstorH
#14663 iPhone - All about
@burkof Kako te nije stid to pitat ovdje. Kakva kola vozis, kolko trosi ? Sta kakva kola?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Nefs-i Mulhima
-
Pirija
#14665 Re: iPhone - All about
http://www.redmondpie.com/factory-unloc ... countries/
6-ica 16 gb 502 EUR ili 982 KM
6-ica 128 GB 657 EUR ili 1285 KM
6 plus 16 gb 580 EUR ili 1134
6 plus 128 GB 734 EUR ili 1436 KM
6-ica 16 gb 502 EUR ili 982 KM
6-ica 128 GB 657 EUR ili 1285 KM
6 plus 16 gb 580 EUR ili 1134
6 plus 128 GB 734 EUR ili 1436 KM
- mO k3
#14666 Re: iPhone - All about
TheHound wrote:
Ja nisam apple fan, ja sam smartphone fan, imao sam vise Samsung smartphone-a nego iPhone-a. Ono sto meni nije jasno je da neko moze tvrditi da iPhone ne valja tih para za koje se prodaje, a prodaje se konkretno u USA odakle ja kupujem, po istoj cijeni kao i bilo koji Android flagship uredjaj.
Po meni Apple nikad nije bio inovativan, ne sjecam se da su nekad prvi ugradili nesto u iPhone a da to vec nije postojalo na Androidu, ali kad oni nesto naprave onda naprave da bude savrseno i po meni vrijedi svake marke. Nikada nisam rekao da Android uredjaji ne valjaju, ali mi nije jasno isto tako da neko moze tvrditi da Apple uredjaji ne vrijede para po kojima se prodaju u milionima primjeraka.
Samo da uvecam i da ga diskvalifikujem iz daljne rasprave
- AmADin_gospo
#14667 Re: iPhone - All about
dobro, aj argumentuj onda svoju tvrdnju, prije nego tebe prestanemo ozbiljno svatati.mO k3 wrote:TheHound wrote:
Po meni Apple nikad nije bio inovativan, ne sjecam se da su nekad prvi ugradili nesto u iPhone a da to vec nije postojalo na Androidu,
šta je konkretno Apple uradio i čime je tačno predvodio i predvodi industriju, tačno kojim tehničkim dostignučima.
- supercali
#14668 Re: iPhone - All about
racunaj kod nas ovaj od 16gb jedno 1300 minimalno a ovaj od 128 ce sigurno biti preko 2000
- mO k3
#14669 Re: iPhone - All about
Samsung je imao prije Apple Smartphone, Tablet??AmADin_gospo wrote:dobro, aj argumentuj onda svoju tvrdnju, prije nego tebe prestanemo ozbiljno svatati.mO k3 wrote:TheHound wrote:
Po meni Apple nikad nije bio inovativan, ne sjecam se da su nekad prvi ugradili nesto u iPhone a da to vec nije postojalo na Androidu,
šta je konkretno Apple uradio i čime je tačno predvodio i predvodi industriju, tačno kojim tehničkim dostignučima.
Sada iWatch ?
Hoces reci da Apple nije bio dovoljno inovativan ??
Sam kurs Applle dionica ne govori dovoljno..??
- TheHound
#14670 Re: iPhone - All about
Haha, gdje si vrhovni kadija nismo te prepoznali odmah. Nismo znali da su zaduzen od strane klix administracije za diskvalifikovanje ljudi iz raspravamO k3 wrote:TheHound wrote:
Ja nisam apple fan, ja sam smartphone fan, imao sam vise Samsung smartphone-a nego iPhone-a. Ono sto meni nije jasno je da neko moze tvrditi da iPhone ne valja tih para za koje se prodaje, a prodaje se konkretno u USA odakle ja kupujem, po istoj cijeni kao i bilo koji Android flagship uredjaj.
Ako cu se s takvima raspravljat evo diskvalifikovat cu se sam
- AmADin_gospo
#14671 Re: iPhone - All about
što si se bolan ufatio samsunga ko pjan plota, ja ti govorim iPhone vs. svi ostali.mO k3 wrote: Samsung je imao prije Apple Smartphone, Tablet??
Sada iWatch ?
tačno, imao je: pa nabrajaj.
1.
2.
3.
4.
5.
6... itd itd.
šta je iPhone imao revolucionarno, da je dao zadaču ostalima
- Burkoff
#14672 Re: iPhone - All about
Hvala ti za doprinosguber90 wrote:Kako te nije stid, drzis se teme, pogledaj kolege forumase kako se to radi, pricas o Andoid vs iOS, pa malo o autima, pa malo o mobilnim operaterima, a ne ovako ozbiljnu pricu pricatiBurkoff wrote:Pozdrav raja
Hvala unaprijed na svakom prijedlogu..
Salu na stranu, imas u Viberu : More->Settings->Privacy-> "Share 'Online' Status", samo ga stavi na off i nece te vidjeti, mada iz nekog razloga ovu opciju mozes mijenjati svaka 24 sata, tako da i nije idealno rijesenje, ali meni iskreno ne pada neko bolje na pamet.
Vec sam eliminisao to rjesenje zbog tog limita od 24 h.
@Svi ostali
Ja sam se zamisljao u ovom slucaju kao mesijas mira.
Ja se uveliko izvinjavam svim clanovima ove teme kojima sam svojom ozbiljnom i konstruktivnom pricom pokvario tok teme koji je itekako dobrodosao. Mislim ko to jos ima vlastito misljenje a u drugo ne dira plaho. Ko to jos u miru koegsistira. Ne puno bolje je praviti se pametan i uporedjivati neka dva auta da odbranis Iphone, popljujes android ili obrnuto kako ko voli.
Umjesto da svako bude sretan sa onim sto ima nije mu dosta nego i drugog ubjedjuje da i on zavoli ono sto on licno voli.
Kad nije dosta da se preko vjere ljudi razdvajaju onda se uzme jos i OS na mobitelu pa hajmo malo i sa time vrijedjati malo jedni druge.
- Burkoff
#14673 Re: iPhone - All about
Vozim golfa i trosi 5-7 L na 100 km ovisno o cesti.AstorH wrote:@burkof Kako te nije stid to pitat ovdje. Kakva kola vozis, kolko trosi ? Sta kakva kola?
![]()
- Alfons Kauders
#14674 Re: iPhone - All about
1. Smartphone - ne Samsung, ali Nokia, SE, Palm, HTC, BlackBerry itd.mO k3 wrote:Samsung je imao prije Apple Smartphone, Tablet??AmADin_gospo wrote: dobro, aj argumentuj onda svoju tvrdnju, prije nego tebe prestanemo ozbiljno svatati.
Sada iWatch ?
2. Tablet - bilo ih je masa, samo su bili skuuuupi modeli za profesionalce bazirani na x86 cipovima - HP, Toshiba, Dell itd
3. Da, Samsung je poceo prodavati prve pametne satove prije dvije godine, mislim da su sad vec dogurali do trece generacije. Sony prije 3-4 godine, pa onda Qualcomm i kojekakve manje firme.
4. market cap Apple je isti kao prije dvije godine - oporavio se, bio je dosta, dosta manji prije nekoliko mjeseci ili prije godinu
Apple svakako jeste inovativna firma, ali nisu bas izmislili svijet. Ogromna vecina tehnologije u Apple proizvodima jednostavno nije njihova, po cemu se nimalo ne razlikuju od vecine drugih firmi. Jednostavno ljudi na pametan nacin ucine proizvod dostupan obicnim korisnicima, pojednostave pametne telefone, tablete itd. da ih dijete moze koristiti... Sve to naravno masno naplate, zasluzeno.
-
Pirija
#14675 Re: iPhone - All about
time samo dokazujete koliko ste zatucani...AmADin_gospo wrote:što si se bolan ufatio samsunga ko pjan plota, ja ti govorim iPhone vs. svi ostali.mO k3 wrote: Samsung je imao prije Apple Smartphone, Tablet??
Sada iWatch ?
tačno, imao je: pa nabrajaj.
1.
2.
3.
4.
5.
6... itd itd.
šta je iPhone imao revolucionarno, da je dao zadaču ostalima
Prior to Apple's great event that's scheduled for later this morning – The US Patent and Trademark Office officially published a series of 47 newly granted patents for Apple Inc. today. In this particular report we cover patents relating to 3D modelling, liquid metal and a free form cutting machine that creates the unibody MacBook Pro and more. We also cover three design patents today with one of them being an enclosed Mac Pro Pedestal. We finally wrap up this week's granted patent report with our traditional listing of the remaining granted patents that were issued to Apple today.