pametnom dosta
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
iTo
#14376 Re: iPhone - All about
64 bit vs 32 bit
pametnom dosta
pametnom dosta
-
Ali_G
#14377 Re: iPhone - All about
I najveca prednost ovog modela je upravo velicina.
Ja imam namjeru da mjenjam svoju 4ku samo radi velicine i sporosti. Korisnicko iskustvo sa ios je meni vrhunsko, sve sto koristim i sto mi treba, on mi nudi. Jedini problem velicina ekrana.
Vjerovatno po normalizaciji cijene da kupujem 6 i miran sam slijedece 4 godine.
Ja imam namjeru da mjenjam svoju 4ku samo radi velicine i sporosti. Korisnicko iskustvo sa ios je meni vrhunsko, sve sto koristim i sto mi treba, on mi nudi. Jedini problem velicina ekrana.
-
todd_smith
#14378 Re: iPhone - All about
Pa to jeste cijede na ime samo. Sto se tice tehnologije kao tehnologije ocigledno da Apple postao taj koji prati ne koji vodi. Mislim 2014ta je godina oni su tek sada izbacili "phablet" tj sa velikim ekranom mobitel.
Inace je to bilo Apple prvi izadje sa dizajnom pa ostali prate sa slicnim varijacijama.
Imam iPhone zadnje 3 godine, uskoro prelazim na Galaxy.
I nije da nisam zadovoljan, fkt ok je telefon, dizajn i funkcije sve je to super. Ne kazem da je odron, ne bi bilo ono sto jesu da nemaju dobre telefone, ali prelazim na Galaxy jer:
1. jefitiniji, a bolji
2. bolji uredjaj
3. jeftiniji, a bolji
4. jeftiniji, a bolji
5. za par mjesci nece izaci novi Galaxy koji je za 1-2 stvarcice bolji od mog, a da mi traze 200-300€
Inace je to bilo Apple prvi izadje sa dizajnom pa ostali prate sa slicnim varijacijama.
Imam iPhone zadnje 3 godine, uskoro prelazim na Galaxy.
I nije da nisam zadovoljan, fkt ok je telefon, dizajn i funkcije sve je to super. Ne kazem da je odron, ne bi bilo ono sto jesu da nemaju dobre telefone, ali prelazim na Galaxy jer:
1. jefitiniji, a bolji
2. bolji uredjaj
3. jeftiniji, a bolji
4. jeftiniji, a bolji
5. za par mjesci nece izaci novi Galaxy koji je za 1-2 stvarcice bolji od mog, a da mi traze 200-300€
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#14379 Re: iPhone - All about
Zanimljivo a samo godinu dvije unazad bili ste protiv tih vecih display-aAli_G wrote:I najveca prednost ovog modela je upravo velicina.
-
isx
#14380 Re: iPhone - All about
Ni sam ne znas kakve gluposti valjas. Napravi slowmo od 30fps i napravi od 240fps pa nam pusti da uporedimo.M e m o wrote:taj slow motion ništa ne značirangoj wrote:Nije ružan, ali nije ni blizu lijep kao 5s.
Ništa na njemu nije previše posebno i drugačije, osim opcije snimanja 240 sličica po sekundi - radi ovoga ga možda i kupim, meni ili djevojci, jer mene amaterski zanima video i animacija.
prvi ga profuro prije 7 godina LG sa modelom viewty
i ja radi te opcije kupio prije 5 godine Samsungov S 8300
ali kad sam vidio da sa određenim video editor programčićima možeš usporavat video i 100 puta sporije ili kako već želiš igrat se, ta opcija ispada bezveze
Btw, vidim zivnula nam tema nakon izlaska novog telefona, pljuvaci se zadali, ali neka navikli smo.
- M e m o
#14381 Re: iPhone - All about
gluposti ti valjašisx wrote:Ni sam ne znas kakve gluposti valjas. Napravi slowmo od 30fps i napravi od 240fps pa nam pusti da uporedimo.M e m o wrote:taj slow motion ništa ne značirangoj wrote:Nije ružan, ali nije ni blizu lijep kao 5s.
Ništa na njemu nije previše posebno i drugačije, osim opcije snimanja 240 sličica po sekundi - radi ovoga ga možda i kupim, meni ili djevojci, jer mene amaterski zanima video i animacija.
ali kad sam vidio da sa određenim video editor programčićima možeš usporavat video i 100 puta sporije ili kako već želiš igrat se, ta opcija ispada bezveze
Btw, vidim zivnula nam tema nakon izlaska novog telefona, pljuvaci se zadali, ali neka navikli smo.
razlike naravno da ima, ali to nije ništa spektakularno (kažem pravio te snimke sa Samsungom na 120 fps)
naročito iz amaterskog aspekta
oni što žele profi snimke uzet će kameru a ne mobilni na kraju krajeva
- M e m o
#14382 Re: iPhone - All about
pogotovo što meni uopšte nije jasno koji će mu k...veći displaybordo gandalf wrote:Zanimljivo a samo godinu dvije unazad bili ste protiv tih vecih display-aAli_G wrote:I najveca prednost ovog modela je upravo velicina.
da čita internet
pa za šta će onda laptop
- AmADin_gospo
#14383 Re: iPhone - All about
"moj" poljoprivredniče i fanatični vjerniče, obrati malo pažnju kako koga nazivaš da jezik ne pregrizeš.M e m o wrote: e moj handroaš, pa 5s je biobolji od Samsunga S 5 a kamoli ovaj novi
iŠIT imam kuči od vremena kad si ti telefone pisao u rokovnik i brojeve okretao na Iskrinom telefonu, tako da mogu s pravom i argumentovano da govorim.
osim dizajna, iŠIT nema NIŠTA. marketing, marketing, marketing i to je to.
ovo što si naveo su prodajne statistike, a ne tehničke. ne skreči s teme.M e m o wrote: Ova kompanija objavila je prodajne rezultate za maj ove godine kada je Apple prodao oko 7 miliona iPhonea 5S, dok se na drugom mestu nalazi Samsungov top model Galaxy S5 koji je prodat u oko 5 miliona primeraka.
To su loše vesti za Samsung jer je Galaxy S5 nov model čija je prodaja počela u aprilu, dok je Appleov iPhone 5S u prodaji još od septembra prošle godine, komenatarišu na Cnetu ove rezultate.
Inače, listom top 10 najprodavanijih telefona dominiraju Apple i Samsung čiji telefoni zauzimaju čak osam od deset mesta na ovoj lestvici, dok ostala dva pripadaju rastućoj kineskoj kompaniji Xiaomi.
Treći najprodavaniji telefon na svetu tako je Galaxy S4, na 4. mestu nalazi se Samsungov phablet Note 3, dok se na 5. i 6. mestu nalaze Appleovi iPhone 5C i stariji model iPhone 4S. Xiaomijev MI3 nalazi se na sedmom mestu, zatim sledi Galaxy S4 mini, deveti je Xiaomi Hongami Redrice, dok deseto mjesto ponovno pripada telefonu iz Galaxy serije, modelu Grand 2.
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=878886
1. Iphone 5s
2. Samusung galaxy S5
3. Samsung Galaxy S4
4. Samsung phablet Note 3
5. iPhone 5C
6. iPhone 4S
7. Xiaomij MI3
8. Samsung Galaxy S4 mini
9. Xiaomi Hongami Redrice
10. Samsung Galaxy Grand 2
moraš se suočiti s činjenicama.
ako si uzeo uređaj, masno ga platio svojim parama, i tebi se sviđa. ODLIČNO, drago mi je za tebe i podržavam te. ali onog trena kad počneš nabijatni nekom na nos da si pametnij od drugih, da si izabrao bolji uređaj koji je zasita bolji, onda moraš to da potkrepiš argumentima, a ne rekla kazala i "meni se sviđa, i mom jaranu se sviđa, znači da valja".
sve ijedna stvar koja valja na iPhone-u kojom je poljoprivrednici kunete, je na drugim aparatima bila mnogo ranije i postala standard u tehnologiji, da bi je Apple izbacio s kašnjenjem, i izbrendirao kao svoj izum.
-
Ali_G
#14384 Re: iPhone - All about
Jbg dok ne osjetis komociju veceg ekrana ne znas prednosti. S tim da za mene i dalje ima neka granica udobnosti koristenja i nosenja telefona sa vecim dijagonalama.
-
isx
#14385 Re: iPhone - All about
Jao kad handroidas krene da poredi hardware iPhonea i nekog handroid sranja, to je vrhunac gluposti.
- fosil
#14386 Re: iPhone - All about
http://m.imore.com/how-download-songs-i ... e-and-ipad
Novi U2 album za preuzeti na iTunes.
Novi iPhone cu uzeti naravno, ali samo da se kurcim.
Novi U2 album za preuzeti na iTunes.
Novi iPhone cu uzeti naravno, ali samo da se kurcim.
-
Pirija
#14387 Re: iPhone - All about
a sto nemate aktuelne procesore i graficke cipove ni u jednom android telefonu ?
sto ste jos na snapdragon 800 ???
pa nije kameno doba haveru....
sto ste jos na snapdragon 800 ???
pa nije kameno doba haveru....
- M e m o
#14388 Re: iPhone - All about
e moj handroaš, polupo si ti lončićeAmADin_gospo wrote: ovo što si naveo su prodajne statistike, a ne tehničke. ne skreči s teme.
moraš se suočiti s činjenicama.
ako si uzeo uređaj, masno ga platio svojim parama, i tebi se sviđa. ODLIČNO, drago mi je za tebe i podržavam te. ali onog trena kad počneš nabijatni nekom na nos da si pametnij od drugih, da si izabrao bolji uređaj koji je zasita bolji, onda moraš to da potkrepiš argumentima, a ne rekla kazala i "meni se sviđa, i mom jaranu se sviđa, znači da valja".
sve ijedna stvar koja valja na iPhone-u kojom je poljoprivrednici kunete, je na drugim aparatima bila mnogo ranije i postala standard u tehnologiji, da bi je Apple izbacio s kašnjenjem, i izbrendirao kao svoj izum.
ja i govorim o prodajnim rezultatima i nisam ni govorio o tehničkim karakteristikama
slična priča može biti za legendarni Golf koji decenijama po prodaji šije svu ostalu konkurenciju, i mnoge koji su tehnički i napredniji, ali džaba im, ne mogu dostić Golfa po prodajnim ciframa, i onda im ostaje da pljuju po njemu
ista stvar sa iPhonom
meni lično ništa tehnički bolje i ne treba od 4orke koju imam, odlična brzina reakcije na sve aplikacije, internet mi brže otvara nego sam laptop ili kućni PC, itd.itd.
da o novijim genracijama psolije 4orke i ne govorim
ono što mene privlači je PERFEKTAN dizjan, naročito ove četvorke, koja ja best of the best
nenadmašiva, jer i ova šestica više liči na samsung i slična sranja koje ne možeš ni razlikovat da nema napisan naziv brenda
hvalisanje nekim glupaivm tehničkim karakteristikama liči na priču čiji je veći
uglavnom gomila gluposti koja manje više nebitna, kao kad na autu kažeima jadnik full opremu, jer eto ima automatsko paljenje brisača kad počne padat kiša
koji će mi kurac, upalim sam brisače kad vidim da je počela kiša
-
todd_smith
#14389 Re: iPhone - All about
Ovo je i sustina zasto ljudi kupuju Apple.isx wrote:Ni sam ne znas kakve gluposti valjas. Napravi slowmo od 30fps i napravi od 240fps pa nam pusti da uporedimo.M e m o wrote:taj slow motion ništa ne značirangoj wrote:Nije ružan, ali nije ni blizu lijep kao 5s.
ne licno ti, tebe sam sam citirao ali komentar je "MI", kao ti Apple, imas li dionice u Applu? Tvoj telefon se prodaje? Ti na dobitku?
-
zdruzdjo
#14390 Re: iPhone - All about
Evo ja necu porediti android, porediti cu prastari sony-ericson k750 sa iphone 5.isx wrote:Jao kad handroidas krene da poredi hardware iPhonea i nekog handroid sranja, to je vrhunac gluposti.
Nabrojati cu stvari koje jedan telefon iz star 7-8 godina sa danasnjeg aspekta izgledaju smjesno. A jedan "top of the world" telefon to nema iako u danasnje vrijeme ne postoji ni jedan valjan razlog da ijedan telefon to nema. A gospoda iz "jabukice" sve navedeno pravdaju tako glupavim i retardiranim opravdanjima da bi i forest gump se ironicno nasmijao
Izmjenjiva memory kartica
Izmjenjiva baterija
Tretiranje telefona kao najobicniji usb disk prilikom povezivanja na racunar
Kopiranje muzike i slika sa racunara na telefon istom metodom, drag-n-drop bez ikakvih kilavih software-a.
Postavljanje mp3-ice kao ringtone-a
Odabir rezolucije slike
Delivery report kod sms-a
Fm radio
Bluetooth kojim mozes slati i primati file-ove
I jos svasta nesto.....
A da ne pricam o custom rom-ovima na androidu koji ti otkljucaju svasta nesto tipa otg suport ili slicno, pa snimanje razgovora na memoriju stock telefona. To gospoda u jabukici nece za milenijum ubaciti. Mozda na iphone 12 ubace nesto od navedenog.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
-
Pirija
#14391 Re: iPhone - All about
Xperia Z1 snapdragon 800 2.2 ghz krait 400 gpu ardeno 330
Xperia Z2 snapdragon 801 2.3 ghz krait 400 gpu ardeno 330
Xperia Z3 snapdragon 801 2.5 ghz krait 400 gpu ardeno 330
so much win....
so much win....
- sprej
#14392 Re: iPhone - All about
Počeo sukob dioničara iOS-a i androida čija će dividenda biti veća
Iskreno ništa novo i inovativno nisu ponudili u odnosu na konkurenciju - nažalost.
Izgleda da se dostigo max. sa inovacijama, mislim da nam proizvodjači i ne mogu ništa novo ponudit, osim veličine ekrana, napucavanje čipova, Ram i Mp kamere, a rak rana svakog mob. ostaje ista - BATERIJA.
btw nije mi jasno da su tolike informacije vezane za izgled novog iPhona curile na sve strane,
slike budućeg iPhona pokazale su se tačnim i prije službene prezentacije, tako da i nisu imali pravu ''premieru'' sve se već znalo - nezamislio u Jobs vrijeme.
Eto i oni su željnom tržištu ponudili sat od 350$ još Jon Ivy izvali kako će se Švicarska zbog iWatcha naći u problemima, koji je toliko ''inovativan'' jer ne pokazuju samo vrijeme i koji radi samo uz iPhone(naravno), ali slučajno ne spomenu se ono najvažnije ispod haube - baterija.
Da je nešto savršeno to ne postoji (koriste Google maps) ali da je fluidno i brzo, e to da
može se pljuvat po Apple-u ali ljudi znaju s $$$, godišnje samo jednim modelom oderu tržište.
Iskreno ništa novo i inovativno nisu ponudili u odnosu na konkurenciju - nažalost.
Izgleda da se dostigo max. sa inovacijama, mislim da nam proizvodjači i ne mogu ništa novo ponudit, osim veličine ekrana, napucavanje čipova, Ram i Mp kamere, a rak rana svakog mob. ostaje ista - BATERIJA.
btw nije mi jasno da su tolike informacije vezane za izgled novog iPhona curile na sve strane,
slike budućeg iPhona pokazale su se tačnim i prije službene prezentacije, tako da i nisu imali pravu ''premieru'' sve se već znalo - nezamislio u Jobs vrijeme.
Eto i oni su željnom tržištu ponudili sat od 350$ još Jon Ivy izvali kako će se Švicarska zbog iWatcha naći u problemima, koji je toliko ''inovativan'' jer ne pokazuju samo vrijeme i koji radi samo uz iPhone(naravno), ali slučajno ne spomenu se ono najvažnije ispod haube - baterija.
Da je nešto savršeno to ne postoji (koriste Google maps) ali da je fluidno i brzo, e to da
može se pljuvat po Apple-u ali ljudi znaju s $$$, godišnje samo jednim modelom oderu tržište.
- M e m o
#14393 Re: iPhone - All about
ovdje si potpuno u pravuzdruzdjo wrote:Evo ja necu porediti android, porediti cu prastari sony-ericson k750 sa iphone 5.isx wrote:Jao kad handroidas krene da poredi hardware iPhonea i nekog handroid sranja, to je vrhunac gluposti.
Nabrojati cu stvari koje jedan telefon iz star 7-8 godina sa danasnjeg aspekta izgledaju smjesno. A jedan "top of the world" telefon to nema iako u danasnje vrijeme ne postoji ni jedan valjan razlog da ijedan telefon to nema. A gospoda iz "jabukice" sve navedeno pravdaju tako glupavim i retardiranim opravdanjima da bi i forest gump se ironicno nasmijao
Izmjenjiva memory kartica
Izmjenjiva baterija
Tretiranje telefona kao najobicniji usb disk prilikom povezivanja na racunar
Kopiranje muzike i slika sa racunara na telefon istom metodom, drag-n-drop bez ikakvih kilavih software-a.
Postavljanje mp3-ice kao ringtone-a
Odabir rezolucije slike
Delivery report kod sms-a
Fm radio
Bluetooth kojim mozes slati i primati file-ove
I jos svasta nesto.....
i mene su prvi put po kupovini frapirali ovi nedostaci, ima tu još nekih sitnica, na primjer ne paljenje alarma ako je telefon isključen (niđe veze) i slične budalaštinje
ali rješivi su i navikneš se
u vezi dizajna za koji sam rekao vezanoza 4 orku da je best of the best za vremena
jedini konkurent "zipo Nokia"

da su pametni ovi u Nokiji da izdaju neki RETRODIZAJN ovog kultnog telefona sa svim modernim osobinama smartphona
nešto poput današnje moderne Bube u retrolook-u
Last edited by M e m o on 10/09/2014 16:28, edited 1 time in total.
-
Pirija
#14394 Re: iPhone - All about
jaki su androidi al na papiru
u praksi kontra...
u praksi kontra...
http://www.phonearena.com/news/Apple-iP ... 7739#trex1Looking at the pure GFlops measurements, we see that Apple’s iPhone 5s is easily the most powerful platform currently available. The graphical performance of the iPhone 5s actually matched the iPad 4 at 76.8GFlops, and starts to approach console grade level. In comparison, gaming platforms like the Sony Playstation 3 score around 230GFlops. The currently available top shelf Android devices like the Samsung Galaxy S4 and the HTC One score around 50GFlops.
-
zdruzdjo
#14395 Re: iPhone - All about
Kome ba da se mi privikavamo, nek se malo oni nama privikavaju......by reis.M e m o wrote:......
ali rješivi su i naviknes se
- Maharadza
#14396 Re: iPhone - All about
Z1, S5, G3, Z2 svi imaju 4K video recording i bolje ekrane, veće rezolucije + veći ppi. Pored toga, IR blaster (daljinski), wireless punjenje, waterproof (osim G3), proširivu memoriju itd. + DALEKO JEFTINIJI = EPIC WIN!!!Pirija wrote:Xperia Z1 snapdragon 800 2.2 ghz krait 400 gpu ardeno 330
so much win....
http://www.xperiablog.net/2014/09/09/fi ... -iphone-6/
And so on...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 10/09/2014 16:26, edited 1 time in total.
-
isx
#14397 iPhone - All about
Ocito ne znas citati izmedju redova. Pod "mi" aludiram na korisnike ove teme koja tece normalnim tokom do godisnjeg Apple eventa svake godine, a onda iznenda temu otrese "spike" bljuvotina android tabora, bas kao sto su moje APPL dionice spajkovale sinoc pred event.todd_smith wrote:
Ovo je i sustina zasto ljudi kupuju Apple.
ne licno ti, tebe sam sam citirao ali komentar je "MI", kao ti Apple, imas li dionice u Applu? Tvoj telefon se prodaje? Ti na dobitku?
Last edited by isx on 10/09/2014 16:29, edited 1 time in total.
- Maharadza
#14398 Re: iPhone - All about
Hoćeš da kažeš da lažem? Kako mogu biti bljuvotine ako su ništa drugo nego bolna ISTINA potkrijepljena argumentima?!isx wrote:Ocito ne znas citati izmedju redova. Pod "mi" aludiram na korisnike ove teme koja tece normalnim tokom do godisnjeg Apple eventa svake godine dobije "spike" bljuvotina android tabora, bas kao sto su moje APPL dionice spajkovale sinoc pred event.todd_smith wrote:
Ovo je i sustina zasto ljudi kupuju Apple.
-
isx
#14399 Re: iPhone - All about
Tebi se ne obracam, vise imas staza u banovicima nego na forumu, upravo radi ovoga.
- M e m o
#14400 Re: iPhone - All about
Maharadza wrote:Z1, S5, G3, Z2 svi imaju 4K video recording i bolje ekrane, veće rezolucije + veći ppi. Pored toga, IR blaster (daljinski), wireless punjenje, waterproof (osim G3), proširivu memoriju itd. + DALEKO JEFTINIJI = EPIC WIN!!!Pirija wrote:Xperia Z1 snapdragon 800 2.2 ghz krait 400 gpu ardeno 330
so much win....
http://www.xperiablog.net/2014/09/09/fi ... -iphone-6/
And so on...
imal da se pale brisači kad počne padat kiša
e bez te opcije ne bi znao šta ću u pm