iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Fauja Singh

#14251 Re: iPhone - All about

Post by Fauja Singh »

Nema veze, vidim ja da ovdje nema normalne diskusije pa se povlačim s teme, izvinite što sam Vam dirnuo u iPhone.
Azdralovicu, ostao sam ti dužan odgovor ali ako te i dalje zanima mogu ti odgovoriti na PM.
GaRGa

#14252 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

Sarajevski-Seljak

#14253 Re: iPhone - All about

Post by Sarajevski-Seljak »

zna li iko, radi li X-Sim Evo na 5s T Mobile DE ?
guber90

#14254 Re: iPhone - All about

Post by guber90 »

Fauja Singh wrote:Kad smo kod toga "drndroid"
Napisah na jednom drugom nasem forumu, ali evo reci cu i ovdje. Kao neko ko je zaljubljen u tehnicke stvari i uopste mu nije bitno da li se uredjaj zove Samsung, iPhone ili Alcatel jer nisam fun boy niti jednog brenda, dodjem u posjed iPhone-a 5. Jao patnje tih nekoliko dana, jeb'o zalosnu sovu kakav sam ja bio.
Inace mobitel nosim i u wc, bila je jedno vrijeme zeza da kad krenem u wc stavim mobitel ispod pazuha kao u fazonu "ovo su moje novine"
iPhone mi je bio toliko zanimljiv da sam radije citao sastave na kaladontu, gelovima i losionima za tijelo nego sto sam njega koristio. Kaze mi zena, ti kako nabavi taj iPhone iz wc-a izadjes za 5 minuta, a s Nexusom nisi za pola sata izlazio.
Sreca je jedino sto se iPhone-a lako rijesiti pa sam se brzo vratio na staro.
Neka meni "drndroida"
Ali slazem se za ovo
"Kakav kompleksas moras biti da nosas "iPhone sa androidom"
Postoji dosta argumenata za i protiv iphonea, ali ovo sto si ti napisao je cirkus teski, znaci nije ti argonimican na WC solji, dalo bi se zakljuciti. Kakva li si ti cuda izvodio, na solji, sa Nexusom, a da nije moguce sa iPhone-om meni je to impresivno :D. Da nema slucajno neka app za Nexus "Toaletni papir" ili "Pusti vodu"?
ja nisam ja

#14255 Re: iPhone - All about

Post by ja nisam ja »

guber90 wrote: Postoji dosta argumenata za i protiv iphonea,
A koji su to argumenti protiv?
Qler

#14256 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Preskup, pogotovo kad vidis npr. koliko kosta u odnosu koliko memorije dodje na telefonu, mali display za danasnje standarde, zastario dizajn samog OS-a, appleova potreba da sve kontrolise, onda po meni najveci nedostatak pametovanje sa custom punjacima i connectorima (ne kazem da su losi, ali brate ako citav svijet koristi jedno, sto se praviti pametan) ovako ja sa bilo kojim telefonom mogu uzeti punjac od bilo kojeg telefona, sem sa iphone-om... I kamera, ma koliko brza bila, nije neka sreca, pogotovo sto prakticno nemas mogucnosti da ista podesavas na njoj.

Prednosti, kvaliteta, kvaliteta i kvaliteta, kako telefona, tako usluga i samog sistema. Mislim pogledaj kako radi iphone 4s sa 1GHz CPU i koliko, 1GB RAM-a a pogledaj kako radi npr. Samsung S4...

Sad, sta ko voli. Neko hoce da ima punu kontrolu nad svime i da se zeza sa romovima, andorid, neko nece da je bas toliko ovisan o apple-u, WP, kompromis izmedju iOS i Android, a opet neko ce izabrati iOS bas zbog tih stvari sto je sve pod konac bez imalo odstupanja...
ja nisam ja

#14257 Re: iPhone - All about

Post by ja nisam ja »

Meni je velicina iphone 5 po mjeri :)
Inace se ne razumijem u telefone mnogo tako da ovo sto nudi iphone meni je odlicno.Mana su mu uzasni punjaci koje moras promjeniti 5 puta dok ti je vijek telefona ,nekom i vise.
M e m o

#14258 Re: iPhone - All about

Post by M e m o »

Qler wrote:Preskup, pogotovo kad vidis npr. koliko kosta u odnosu koliko memorije dodje na telefonu, mali display za danasnje standarde,.
cijena ti nije argument
ugledan brand se uvjek skuplje plaća...najplastičniji primjer autoindustrija
za isto KS i centimetara auta, platićeš neki ugledni brand duplo ili troduplo skuplje od drugog koji nije tako ugledan
najbolji primjer Audi - VW - Škoda...prodaju istu tehnologiju ali po različitim cijenama s pram ugleda branda

i veličina displaya je relativna stvar....za većinu stvari dovoljna...ko želi da mu telefon služi umjesto laptopa ili tableta nek kupi stvarčicu koja je i telefon i tablet...dali su joj takođe neko zasebno ime
Qler

#14259 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Vidi, mercedes jeste kvalitetan, ali ako ti neko za isto para nudi npr BMW serije 5 umjesto mercedesa C klasa... ako cemo tako plasticno. Danas svi imaju NFC kojeg iPhone nema (sad ce ga imati i bit ce wow, jos uvijek nikome ne treba jel' tako :) ) dosta androida ima IR blastere, vece rezolucije, vise memorije...
Vertig0

#14260 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Al ne mozemo cijenu na nasem trzistu uzimati kao najmjerodavniju.
Svaki flagship telefon se krece oko 600-700 $.
GaRGa

#14261 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

M e m o wrote:
Qler wrote:Preskup, pogotovo kad vidis npr. koliko kosta u odnosu koliko memorije dodje na telefonu, mali display za danasnje standarde,.
cijena ti nije argument
ugledan brand se uvjek skuplje plaća...najplastičniji primjer autoindustrija
za isto KS i centimetara auta, platićeš neki ugledni brand duplo ili troduplo skuplje od drugog koji nije tako ugledan
najbolji primjer Audi - VW - Škoda...prodaju istu tehnologiju ali po različitim cijenama s pram ugleda branda

i veličina displaya je relativna stvar....za većinu stvari dovoljna...ko želi da mu telefon služi umjesto laptopa ili tableta nek kupi stvarčicu koja je i telefon i tablet...dali su joj takođe neko zasebno ime

zato ljudu voze skodu jer im je audi preskup pa se onda tjese da je to isto sranje samo drugo pakovanje :D
GaRGa

#14262 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

Qler wrote:Vidi, mercedes jeste kvalitetan, ali ako ti neko za isto para nudi npr BMW serije 5 umjesto mercedesa C klasa... ako cemo tako plasticno. Danas svi imaju NFC kojeg iPhone nema (sad ce ga imati i bit ce wow, jos uvijek nikome ne treba jel' tako :) ) dosta androida ima IR blastere, vece rezolucije, vise memorije...

jest jest, to ti je ko Kia ili Fiat sa 3.0 motorom a vamo imas 2.0 al u BMW-u ili Meredesu
GaRGa

#14263 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

mogo si nac zenu sa boljim sisa i da manje prica za manje peglanja al nisi
mozda se tebi tako svidja sta ja znam
odjebite vise sa pricom da je skup i da se ne ispalti ako vam se ne isplati ne kupujte i kraj price.
M e m o

#14264 Re: iPhone - All about

Post by M e m o »

Qler wrote:Vidi, mercedes jeste kvalitetan, ali ako ti neko za isto para nudi npr BMW serije 5 umjesto mercedesa C klasa... ako cemo tako plasticno. Danas svi imaju NFC kojeg iPhone nema (sad ce ga imati i bit ce wow, jos uvijek nikome ne treba jel' tako :) ) dosta androida ima IR blastere, vece rezolucije, vise memorije...
BMW 5 po cijeni mercedesa C nema ni u filmovima
po klasama su cijene uglednih brendova približno iste
tek takvu razliku možeš dobit od neuglednog branda
na primjer da Citroen C 6 dobiješ po cijeni Mercedesa C klase
muminovic

#14265 Re: iPhone - All about

Post by muminovic »

jos samo par dana :-) Kakav li ce biti ?

Da li se isti dan ocekuje i novi iOs ?
isx

#14266 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Normalno da novi iOS dolazi sa novim telefonom.
adincebic

#14267 Re: iPhone - All about

Post by adincebic »

isx wrote:Normalno da novi iOS dolazi sa novim telefonom.
Ne nadajte se iOSu 8 ovaj mjesec. Tacno je da ce biti na iPhoneu 6, ali mi ce mo jos cekat na update.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vertig0

#14268 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Bice dostupan odmah po predstavljanju.
ja nisam ja

#14269 Re: iPhone - All about

Post by ja nisam ja »

Dostupan ko?Iphone ili IOS?
adincebic

#14270 Re: iPhone - All about

Post by adincebic »

Vertig0 wrote:Bice dostupan odmah po predstavljanju.
Nece!

pinokio04

#14271 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

ja nisam ja wrote:Dostupan ko?Iphone ili IOS?
IOS

Sent from my baypas mashyne
ja nisam ja

#14272 Re: iPhone - All about

Post by ja nisam ja »

Znaci 9.9 i novi IOS :roll: Nesto mi je to suhveli
adincebic

#14273 Re: iPhone - All about

Post by adincebic »

ja nisam ja wrote:Znaci 9.9 i novi IOS :roll: Nesto mi je to suhveli
Ama nece odma iOS!

ja nisam ja

#14274 Re: iPhone - All about

Post by ja nisam ja »

Tako sam o mislila ali vidis da je informacija Clana da hoce

Vertig0

#14275 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Uvijek do sada novi ios je bio dostupan odmah nakon predstavljanja. Ne vidim razlog zašto tako ne bi bilo i ovaj put.
Post Reply