Hvalatitinho wrote:Ides u Postavke pa nadjes dole Safari. U Safariju imas Search Engine i tu promjenis Yahoo na Google !pinokio04 wrote:U safariju mi se poremetio pretraživač iz googla u yahho pretraživač. ..šta god ukucam izbaci mi u yahho glupom pretraživaču
Nešto sam kliknuo danas ali se ne sjećam nikako.
Kako da vratim google pretraživač u okviru safariji kad ga otvorim, umjesto ovog yahho pretraživača nerviraa me![]()
Pomoć
iPhone - All about
Moderator: Benq
- pinokio04
#10101 Re: iPhone - All about
-
Vertig0
#10102 Re: iPhone - All about
Samo malo procackaj, vidim da iphone koristis vec duze vrijeme tako da ne moras za svaku sitnicu pitati 
- pinokio04
#10103 Re: iPhone - All about
Sitnice život značeVertig0 wrote:Samo malo procackaj, vidim da iphone koristis vec duze vrijeme tako da ne moras za svaku sitnicu pitati
Još uvijek ne znam jb telefon niti me interesuje
Odvažiću se poslije ios 7 kad bude dozvoljen jb
-
Vertig0
#10104 Re: iPhone - All about
JB je ipak malo komplikovanija stvar, ali i to se lako uradi uz pomoc nekog videa na youtubu.
Al kad su u pitanju ovakve sitnice lakse i brze rijesenje ti je proguglati
Al kad su u pitanju ovakve sitnice lakse i brze rijesenje ti je proguglati
- Jazzy.ba
#10105 Re: iPhone - All about
JB je cijeli jedan klik na Absinthe-u odnosno dva na Evasionu. 
-
Vertig0
#10106 Re: iPhone - All about
Nekad je bilo drugacije, nisam odavno radio JB 
- vukojebina
#10107 Re: iPhone - All about
Hahaha pinokio, vrli strucnjak za iphone, ne zna ni pretrazivac podesit.. Klasicni iphone korisnik...

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Vertig0
#10108 Re: iPhone - All about
Jest, jest svi smo ti taki 
- pinokio04
#10109 Re: iPhone - All about
Upravo tako, ali da te demantujem da ne misliš da su samo klasični iphone korisnici ovakvi.vukojebina wrote:Hahaha pinokio, vrli strucnjak za iphone, ne zna ni pretrazivac podesit.. Klasicni iphone korisnik...
Buraz ima S3 a veze nema šta je custom rom, flashanje moba, kernel, stock, rootanje moba i sl.
Hajd što buraz nema veze, nego i kum ima S3, odavno ga ima, on ne da ne zna navedene pojmove, on ne zna da updajtuje svoj s3 sa 4.1.1. na 4.1.2. samo jednim klikom u postavkama.
Hajmo dalje, rođak na s2 nema pojma kako prebacit slike na pc sa svog moba.
Hajmo dalje, dobar jaran ima htc one x, takođe ne zna sa ice cream sandwich da updajtuje mobitel na noviju verziju androida, i to samo jednim klikom.
Toliko o specijalnim ili klasičnim korisnicima jednostavnog androida
Uopšte ne moraju znati takve stvari da bi mogli koristit ove nabrojane telefone, a pogotov im ne treba dozvola i količina znanja od tebe ,i sličnih tebi da bi koristili s3,s2, htc one x, htc one, pa i iphone
Žive ljudi i rade i koriste smartphone bez znanja o svim nabrojanim sranjima koje ti i tebi slični stavljate u prvi plan
Last edited by pinokio04 on 25/05/2013 09:03, edited 2 times in total.
- Popocatepetl
#10110 Re: iPhone - All about
Znaci ja sam preko noci od iphone neznalca presao u strucnjake jer sam neki dan sa svog iphone 4s presao na galaxy S4vukojebina wrote:Hahaha pinokio, vrli strucnjak za iphone, ne zna ni pretrazivac podesit.. Klasicni iphone korisnik...
- pinokio04
#10111 Re: iPhone - All about
pinokio04 wrote:Upravo tako, ali da te demantujem da ne misliš da su samo klasični iphone korisnici ovakvi.vukojebina wrote:Hahaha pinokio, vrli strucnjak za iphone, ne zna ni pretrazivac podesit.. Klasicni iphone korisnik...
Buraz ima S3 a veze nema šta je custom rom, flashanje moba, kernel, stock, rootanje moba i sl.
Hajd što buraz nema veze, nego i kum ima S3, odavno ga ima, on ne da ne zna navedene pojmove, on ne zna da updajtuje svoj s3 sa 4.1.1. na 4.1.2. samo jednim klikom u postavkama.
Hajmo dalje, rođak na s2 nema pojma kako prebacit slike na pc sa svog moba.
Hajmo dalje, dobar jaran ima htc one x, takođe ne zna sa ice cream sandwich da updajtuje mobitel na noviju verziju androida, i to samo jednim klikom.
Toliko o specijalnim ili klasičnim korisnicima jednostavnog androida![]()
Uopšte ne moraju znati takve stvari da bi mogli koristit ove nabrojane telefone, a pogotov im ne treba dozvola i količina znanja od tebe ,i sličnih tebi da bi koristili s3,s2, htc one x, htc one, pa i iphone![]()
Žive ljudi i rade i koriste smartphone bez znanja o svim nabrojanim sranjima koje ti i tebi slični stavljate u prvi plan
-
Ali_G
#10112 Re: iPhone - All about
evo vec drugi put pokusavam da otkljucam iphone4. prvi put mi je poslat mail sa at&t da uradim backup-restore, nije proslo.
rodjak koji mi je poslao telefon mi je prije par dana opet uzeo imei, platio otkljucavanje, ja sad uradio backup-restore opet nece. carrier je i dalje at&t, izbrisem ultrasnow bez njega ne prepoznaje karticu. vratima njega regularno radi. ima li iko neku ideju sta da uradim. vuce mi zivce malo je reci, razbio bih ga
ako sta znaci na njemu je 4.1, modem firmware 01.59.00, jb uradjen sa limera1n, a unlock sa ultrasnow
'fala
rodjak koji mi je poslao telefon mi je prije par dana opet uzeo imei, platio otkljucavanje, ja sad uradio backup-restore opet nece. carrier je i dalje at&t, izbrisem ultrasnow bez njega ne prepoznaje karticu. vratima njega regularno radi. ima li iko neku ideju sta da uradim. vuce mi zivce malo je reci, razbio bih ga
ako sta znaci na njemu je 4.1, modem firmware 01.59.00, jb uradjen sa limera1n, a unlock sa ultrasnow
'fala
-
Son1
#10113 Re: iPhone - All about
Update-uj gaAli_G wrote:evo vec drugi put pokusavam da otkljucam iphone4. prvi put mi je poslat mail sa at&t da uradim backup-restore, nije proslo.
rodjak koji mi je poslao telefon mi je prije par dana opet uzeo imei, platio otkljucavanje, ja sad uradio backup-restore opet nece. carrier je i dalje at&t, izbrisem ultrasnow bez njega ne prepoznaje karticu. vratima njega regularno radi. ima li iko neku ideju sta da uradim. vuce mi zivce malo je reci, razbio bih ga![]()
'fala
Ne mjenja ti nista taj firmware, ako je vec fabricki otkljucan.
S tim da gubis jailbreak, jer na 6.1.3 (najnovija verzija za iPhone 4) nema untethered.
-
Ali_G
#10114 Re: iPhone - All about
prvi put kad sam radio taj unlock sam pokusao i da ga update i u pola proces je izbacio neku gresku. kasnije na forumu rekose da sam imao srecu jer bih ga opet zakljuco.
kolko kosta otkljucavanje kod nas u servisu/
-
Son1
#10115 Re: iPhone - All about
Ne ide bas tako taj proces otkljucavanja.Ali_G wrote:prvi put kad sam radio taj unlock sam pokusao i da ga update i u pola proces je izbacio neku gresku. kasnije na forumu rekose da sam imao srecu jer bih ga opet zakljuco.
Telefon na novim verzijama baseband-a se ne moze otkljucati softwareski (iPhone 4), vec samo preko Carrier unlocka.
Ti kazes da si vec otkljucao, pa ako ti je dosao mail od njih, onda ti update ne bi zakljucao telefon, nego ga fabricki otkljucao.
Iz opisane situacije rekao bih da ti je error izbacio tokom update, upravo zbog tog jailbreaka koji imas, te da si updateovao telefon tada bi ga zakljucao.
Cijene za AT&T unlock su simbolicne (do 5$ mozes proci) ALI moras biti siguran da je telefon stvarno iz AT&T-a
-
Ali_G
#10116 Re: iPhone - All about
Telefon je sto posto at&t. oni su imali klauzulu u ugovoru da nakon sto istekne 2 godine ugovora da se njima posalje zahjev i oni otkljucaju telefon. i rodjak koji je uzeo telefon poslao zahtjev nakon isteka ugovora i oni njemu posalju odgovor da uradi backup restore i da je telefon free.
i ja fino uradim proceduru, otvorim settings*general*about i tu je prvi puta na mjestu carriera pisalo nesto skroz trece a ne at&t. i ja kontajuci da je telefon otkljucan, skinem 5.1 i krenem update i u pola procesa izbaci gresku i samo prekine. nakon toga sam ja jos jednom probao isto backup restore, al nista.
prije par dana mi on posalje mail da mu posaljem imei broj i da on treba da plati 15$. to zavrsimo, ja maloprije backup-restore. nista. carrier je i dalje at&t i nece da radi bez ultrasnow
greska koju mi je izbacivao prvi put je 3194
i ja fino uradim proceduru, otvorim settings*general*about i tu je prvi puta na mjestu carriera pisalo nesto skroz trece a ne at&t. i ja kontajuci da je telefon otkljucan, skinem 5.1 i krenem update i u pola procesa izbaci gresku i samo prekine. nakon toga sam ja jos jednom probao isto backup restore, al nista.
prije par dana mi on posalje mail da mu posaljem imei broj i da on treba da plati 15$. to zavrsimo, ja maloprije backup-restore. nista. carrier je i dalje at&t i nece da radi bez ultrasnow
greska koju mi je izbacivao prvi put je 3194
-
Son1
#10117 Re: iPhone - All about
http://modmyi.com/forums/unlocking-acti ... oring.html
Probaj ovo, pa javi jesi li otkljucao.
Ako bude potrebe update-uj telefon uz perserve baseband, da bi ti ostao i taj unlock za svaki slucaj i onda probaj ovaj proces.
Probaj ovo, pa javi jesi li otkljucao.
Ako bude potrebe update-uj telefon uz perserve baseband, da bi ti ostao i taj unlock za svaki slucaj i onda probaj ovaj proces.
-
Ali_G
#10118 Re: iPhone - All about
samo sam preletio link jer sam vec na izlazu iz kuca. hvala, pa cu pokusati sutra. a na jednoj stranici sam provjerio imei i pise da je ugovor istekao a da je SIM lock -unlocked.
haj mu ga znaj
hvala
haj mu ga znaj
hvala
- Jazzy.ba
#10119 Re: iPhone - All about
Skini klix na kompu, spoji telefon, klikni save shsh. Kad ti snimi shsh, reci nam imas li slucajno shsh za 5.1.1 ili eventualno 6.1 - 6.1.2 za koji postoji unteth jailbreak. Uradi update na neki od tih iOS verzija time sto ces prisiti shsh blobove, a prije toga obavezno napravi custom fw Redsnowom ili Snowbreezom da sacuvas tvoj baseband na kome radi Ultrasn0w da ne dobijes iPod od telefona koji se ne moze otkljucati.
-
Son1
#10120 Re: iPhone - All about
Nema sta cuvati, jailbreak mu je pravio problem za update, a dobio je i mail od AT&T, sto znaci da sigurno ima otkljucan telefon.
Sad je samo stvar oko toga da li se peglati za jailbreak, a blobove bi jedino mogao imati ako je cydia spasila za ove 6.1.1. ili 6.1.2, mada su mnogo pouzdaniji oni koji se manuelno spase na comp.
Serveri na cydia-i su padali, pa je doslo i do belaja s blobovima.
Sad je samo stvar oko toga da li se peglati za jailbreak, a blobove bi jedino mogao imati ako je cydia spasila za ove 6.1.1. ili 6.1.2, mada su mnogo pouzdaniji oni koji se manuelno spase na comp.
- Lady Saray
#10121 Re: iPhone - All about
HELP!
iphone 4s, 32gb, 6.1.3 ios bb 3.4.03 bb i zakljucan na svedsku tele2 mrezu.. ima li mu ikakvog spasa za unlock bilo kakav? ima neki xsim ali ne radi. u bbi traze 200KM
telefon je bio koristen u makedoniji na njihovu mrezu pa kontam da to nije ono kad je par dana bio onaj bug i bilo moguce otkljucati na odredjenu mrezu.
ikakve ideje sta da mu radim?
iphone 4s, 32gb, 6.1.3 ios bb 3.4.03 bb i zakljucan na svedsku tele2 mrezu.. ima li mu ikakvog spasa za unlock bilo kakav? ima neki xsim ali ne radi. u bbi traze 200KM
telefon je bio koristen u makedoniji na njihovu mrezu pa kontam da to nije ono kad je par dana bio onaj bug i bilo moguce otkljucati na odredjenu mrezu.
ikakve ideje sta da mu radim?
- Jazzy.ba
#10122 Re: iPhone - All about
Ja sam dobio mejl od ATT-a i kad sam uradio restore i naravno digao baseband, dobio sam "The sim inserted in this iPhone is not supported".Son1 wrote:Nema sta cuvati, jailbreak mu je pravio problem za update, a dobio je i mail od AT&T, sto znaci da sigurno ima otkljucan telefon.
Ima itekako razloga da čuva baseband.
- basicm
#10123 Re: iPhone - All about
Ali druze, nije backup restore, nego update.
- Jazzy.ba
#10124 Re: iPhone - All about
Ne kontam.basicm wrote:Ali druze, nije backup restore, nego update.
- basicm
#10125 Re: iPhone - All about
Vidis da je radio backup pa restore, to samo licne podatke vraca. Ono sto treba uraditi je update na zadnji fw, i telefon se otkljuca. Nema sta vise cuvati ni bb ni biti na 4.1.