Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam sljedeci problem...hodnik mi je poprilicno dug, i cim mi je malo vise pojacan TV apsolutno ne cujem da mi je neko usao u kucu...i kad mi bahne na vrata, jbg trzne se covjek...porodicna kuca na selu pa komsije ulijecu kako ko stigne..
Eh sad imal neko ideju da ugradim neki elektronski uređaj koji bi mi naprimjer čim neko otvori vrata signalizirao nekim zvukom ili svjetlom (odasiljac na ulaznim vratima a prijemnik tj.taj sto svijetli bi bio u dnevnoj sobi)...
Sigurno ima tih gluposti jeftino na Ebay-u ali ja ne znam kako da ih nađem...ako moze pomoc...
jasko__ wrote:Eh sad imal neko ideju da ugradim neki elektronski uređaj koji bi mi naprimjer čim neko otvori vrata signalizirao nekim zvukom ili svjetlom (odasiljac na ulaznim vratima a prijemnik tj.taj sto svijetli bi bio u dnevnoj sobi)...
Jarane, to se zove zvono. Zakljucas vrata, hodas go po kuci i cekas da neko pozvoni pa mu otvoris vrata.
Tako barem ja radim
Zar nije lakse uraditi zvono nego traziti zamjenu za isto ?
Imam jos jedan razlog za ovo...dijete se igra u svojoj sobi koja je blizu ulaznih vrata...ja recimo u dnevnoj sobi...dijete izađe vani, ja ga ne cujem...zna samo otkljucat...tako da tvoje famozno rjesenje ne pali...kljuc je fiskiran sa ove strane, tako da se ne moze izvadit...kakogod ne valja ti odgovor...
Mozes jednostavno ili pomoci ili uopste ne odgovarati...bar se ja tako ponasam na ovom forumu...ciji sam clan od 2009 godine...tako da........
jasko__ wrote:Imam sljedeci problem...hodnik mi je poprilicno dug, i cim mi je malo vise pojacan TV apsolutno ne cujem da mi je neko usao u kucu...i kad mi bahne na vrata, jbg trzne se covjek...porodicna kuca na selu pa komsije ulijecu kako ko stigne..
Eh sad imal neko ideju da ugradim neki elektronski uređaj koji bi mi naprimjer čim neko otvori vrata signalizirao nekim zvukom ili svjetlom (odasiljac na ulaznim vratima a prijemnik tj.taj sto svijetli bi bio u dnevnoj sobi)...
Sigurno ima tih gluposti jeftino na Ebay-u ali ja ne znam kako da ih nađem...ako moze pomoc...
Pa stavis onaj obicni senzor pokreta sa sijalicom sto se koristi u dvoristu... Samo sijalicu provedes kod sebe iznad TV-a.
evo ja cu ti dati ozbiljan odgovor - u osnovi za glup problem ti trebas glupo rjesenje i glupo otvaras glupu temu za jednostavno rjesenje.... u osnovi za lako rjesiv problem ti pitas forum k'o da trazis instalacijske seme a ne glupi signal za ulazak i izlazak iz kuce....
ponovo cu biti ozbiljan i reci kako jednostavno postavis prisarafis zvonce na zeljeznu vjesalicu iznad vrata i kada neko otvara vrata ti ces ga cuti i kad izlazi i kad ulazi....
jasko__ wrote:Imam jos jedan razlog za ovo...dijete se igra u svojoj sobi koja je blizu ulaznih vrata...ja recimo u dnevnoj sobi...dijete izađe vani, ja ga ne cujem...zna samo otkljucat...tako da tvoje famozno rjesenje ne pali...kljuc je fiskiran sa ove strane, tako da se ne moze izvadit...kakogod ne valja ti odgovor...
Mozes jednostavno ili pomoci ili uopste ne odgovarati...bar se ja tako ponasam na ovom forumu...ciji sam clan od 2009 godine...tako da........
Čitam oba tvoja posta i nikako ne mogu da nađem kraj rečenice. Sve misli završavaš sa tri tačke, u čemu je fazon?
jasko__ wrote:Imam jos jedan razlog za ovo...dijete se igra u svojoj sobi koja je blizu ulaznih vrata...ja recimo u dnevnoj sobi...dijete izađe vani, ja ga ne cujem...zna samo otkljucat...tako da tvoje famozno rjesenje ne pali...kljuc je fiskiran sa ove strane, tako da se ne moze izvadit...kakogod ne valja ti odgovor...