Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#3551 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

Grom2017 wrote:
shalla wrote:Ako ti šta znači mišljenje, ja ne bih. Za Mate 20 Pro ok, za P20 Pro ne bih, dobijaš kvalitetom isti mobitel ali ne znaš u kakvom stanju i sl jbg...
Znaci, hvala. Ganjacu P30 Pro uz doplatu moju.
To je već nešto, to ću i ja odraditi aBd. Ne što sam nešto nezadovoljan sa S9+ već što mi treba mobitel sa Dual Sim varijantom a kad sam kupovao S9+ uopšte nisam obraćao pažnju na to, misleći da su sad svi jebeni mobiteli ujedno i DUAL SIM (ako izbacim SD card)...
Gustar

#3552 Re: Huawei telefoni

Post by Gustar »

Honor 8X dual sim i sd kartica od 128 giga i sam mobitel ima po defaultu isto
beco

#3553 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Fakat sam zadovoljan sa mate 20 pro osim jedne stvari. Indisplay fingerprint sensor. Tačnije odljkucavanje mobitela. Po meni rijesenje photo ID je + ind f.s. je korak unazad u odnosu na mate 10 pro kojeg sam prije imao. Kod M 10 pro nije bilo fule, brz, precizan, uvijek znaš gdje, spušta notifications. Na M 20 pro radi to 85% slučajeva ali nervira kad ne radi a to je obično ono baš kad ti treba mobitel.

Po meni 2 generacije je ovo prerano izašlo pogotovo zato što je prethodno riješenje bilo tako dobro.

Nije da je sad Huawei nešto drugačiji od ostalih jer generalno ovi in display finger print senzori zezaju, čujem i raja na S10 se žali a to je jos kao ultrasound senzor.

Drugo ako pritisneš power dugme nekad samo želiš vidjeti vrijeme, što je sad teško ili ti se odkljuca telefon by photo id ili photo id faila, onda moras pod nekim uglom da ga palis samo da skontas koliko je sati, a ako isključiš photoid, jeb... se samo sa fin. senzorom. Mislim kakav je to progres?

Dalje koja je poenta edged displeja bila, kad ne koristi nizašta osim za neželjene/slučajne dodire? Zašto nema nikakvu funkciju? Zašto recimo ne svjetli kao kod Samsunga kad je telefon okrenut displejem prema stolu ili za neke sitne notifikacije? Ne znam više smeta nego što je korist.

Ne volim Samsung sekunde, zadnji S6 Edge imao.

Ja kad bih pravio savršen telefon, na mate 20 pro bi stavio pozada finger print senzor, vratio 3,5 mm džek i uradio nešto cool sa edge displejom.
diablobih

#3554 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Dobar je in display fingerprint sensor, mozda da stavis vise njih ako nije precizan ?

Zar nema nesto kao AOD mate 20 pro ?
beco

#3555 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Kako mislis više? Oba palca sam registrovao.

AOD nije poenta, a i overkill je koji troši bateriju.
Qler

#3556 Re: Huawei telefoni

Post by Qler »

AOD je odlicna stvar i znemarljiv utjecaj na bateriju, ali ako ti se ne svidja to je drugi par opanaka...

A in screen fingerprint meni radi odlicno na P30. Nije brz kao dedicated na P10 Plus koji sam imao, ali ne znam kad se desilo da mi nije otkljucao telefon na prvu.
beco

#3557 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Možda P30 ima noviji senzor od Mate 20 pro. Meni po fino puta fula.
drklosar2

#3558 Re: Huawei telefoni

Post by drklosar2 »

Jedno pitanje ako neko zna, kako da iskljucim fukciju kad je telefon zakljucan u dzepu a stisnes ne namjerno power dugme malo duze da se ne ukljuci restart tel.Radi se o Huawei p10
lp
adsubzero

#3559 Re: Huawei telefoni

Post by adsubzero »

beco wrote:Kako mislis više? Oba palca sam registrovao.

Vise puta isti prst kako bi ga detaljnije snimio
Teufik

#3560 Re: Huawei telefoni

Post by Teufik »

Danas stigao 9.1.0.300
Mate 10 Pro
Eronet
beco

#3561 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

adsubzero wrote:

Jesi siguran da se može ovo uraditi, ja pokušao dodati opet isti palac, kaže fingerprint already assigned.

Opet sam assigno oba palca, pri tome pri tutorialu malo jače pritiskao, te čini mi se da sada je malo tačniji pri očitavanju.
adsubzero

#3562 Re: Huawei telefoni

Post by adsubzero »

beco wrote:
adsubzero wrote:

Jesi siguran da se može ovo uraditi, ja pokušao dodati opet isti palac, kaže fingerprint already assigned.

Opet sam assigno oba palca, pri tome pri tutorialu malo jače pritiskao, te čini mi se da sada je malo tačniji pri očitavanju.
Izvini ako grijesim, ali tako je na ostalim telefonima, pretpostavio sam da je tu isto.
Gustar

#3563 Re: Huawei telefoni

Post by Gustar »

Huawei bi ove sedmice mogao predstaviti operativni sistem Hongmeng

Dilema oko toga da li Huaweijev operativni sistem Hongmeng može zamijeniti Googleov OS Android uskoro bi mogla biti konačno riješena.

https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /190805085
Tomahawk11
Globalni moderator

#3564 Re: Huawei telefoni

Post by Tomahawk11 »

Uzeh jučer Mate 20 Pro. Ja cigle, ubiti čovjeka :mrgreen:
Euphoria

#3565 Re: Huawei telefoni

Post by Euphoria »

Ma ne zezaj bas je super, meni je odličan u ruci, a performasne... boli glava!
Ako si u Telecomu kupio, dobit ces flip cover i bezzicni punjac :)
skafiskafsnjak

#3566 Re: Huawei telefoni

Post by skafiskafsnjak »

Tomahawk11 wrote:Uzeh jučer Mate 20 Pro. Ja cigle, ubiti čovjeka :mrgreen:
Koji si imao prije pa ti je taj cigla :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3567 Re: Huawei telefoni

Post by Tomahawk11 »

skafiskafsnjak wrote:
Koji si imao prije pa ti je taj cigla :D
P9 lite, pero lahka kategorija :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3568 Re: Huawei telefoni

Post by Tomahawk11 »

Miss Moonlight wrote:Ma ne zezaj bas je super, meni je odličan u ruci, a performasne... boli glava!
Ako si u Telecomu kupio, dobit ces flip cover i bezzicni punjac :)
Nisam mislio da je cigla kao bezveze, nego težak :)
Rekli su biće, vidjećemo :thumbup:
Gustar

#3569 Re: Huawei telefoni

Post by Gustar »

Huawei Mate 20 X 5G recenzija

Dimenzije su mu 174.6 x 85.4 x 8.15 mm, zaslon je dijagonale od čak 7.2 inča, a težak je 232 grama, nanoSIM karticu i NanoSD.

https://www.racunalo.com/huawei-mate-20 ... -na-testu/

Gustar

#3570 Re: Huawei telefoni

Post by Gustar »

Huawei P Smart Z recenzija

emlas

#3571 Re: Huawei telefoni

Post by emlas »

https://www.bug.hr/huawei/huawei-prvi-p ... os-a-10835
Image
Huawei prvi puta javno prikazao detalje vlastitog HarmonyOS-a

Na developerskoj konferenciji u kineskom Dongguanu Huawei je prvi puta javnosti prikazao svoj operacijski sustav, namijenjen da zamijeni Android, ali i druge OS-ove

Kao što je bilo najavljeno prije nekoliko dana, Huawei je svoju developersku konferenciju u kineskom Dongguanu otvorio prezentacijom novog vlastitog operacijskog sustava. Sustav koji se razvijao pod nazivima Ark OS i HongMeng u konačnici je dobio ime HarmonyOS, koje je kompanija prije nekog vremena i zaštitila. Na samoj prezentaciji otkriveno je podosta o tome kako će Harmony funkcionirati "ispod haube", pa krenimo redom.

Jedan OS za sve
Harmony neće biti samo operacijski sustav. Njegova je misija pokrenuti cijeli "pametni ekosustav" i donijeti novo korisničko iskustvo, te povezati sve uređaje – od računala, servera, mobitela, do IoT gadgeta. HarmonyOS je, kažu, izrađen za sve scenarije, modularan je, te fokusiran na stabilnost, brzinu, fluidnost u radu i minimalnu latenciju. Zasnovan je na microkernelu, što će omogućiti fleksibilnost i dodatnu sigurnost.
Novi OS bit će fleksibilan u pogledu instalacije na raznovrsne uređaje, bili oni računala, nosivi uređaji, mobiteli, televizori, ili, primjerice, automobili. Jedinstveni developerski ekosustav značit će da će istu aplikaciju biti moguće prilagoditi za izvođenje na bilo kojem od ovih uređaja.

Sigurnost će kod Harmonyja biti na visokoj razini pa HarmonyOS neće dozvoljavati pristup rootu uređaja, što su identificirali kao sigurnosni problem Androida i Linuxa. U budućnosti će, pak, ovaj OS postati open source.

Za sada ostaje u pričuvi
Danas Huawei nije prikazao kako bi HarmonyOS trebao izgledati jednom kada stigne na mobitele, no za sutra su obećali prezentaciju istoga na prvom uređaju koji će s novim OS-om biti isporučen. Bit će to televizor marke Honor.

Rad na ovom OS-u Huawei je započeo prije dvije godine, a ove su godine ubrzali njegov razvoj nakon poznatih problema s Googleom i neizvjesnosti oko budućnosti suradnje s njima na Androidu. Migracija svih uređaja na HarmonyOS nije zahtjevna, pa u Huaweiju kažu kako su spremni "učiniti je odmah, u jedan do dva dana". Ipak, zbog svih dosadašnjih partnera za sada planiraju ostati na Androidu, a HarmonyOS čuvati kao "rezervu". Portanje Android aplikacija na njega je, kažu, vrlo jednostavno.
Interesantan dio da ce u pocetku biti onemogucen root, mada ne sumnjam da ce to na ovaj ili onaj nacin biti rijeseno kao i do sada sa drugim brandovima (os-ovima).
emlas

#3572 Re: Huawei telefoni

Post by emlas »

https://www.techradar.com/news/huawei-m ... th-android
Huawei Mate 30 Lite may be Huawei's first smartphone to not come with Android
That likely won't be the case for the version of the phone you buy, but a contributor to SlashLeaks has provided information that says the Chinese version of the Mate 30 Lite may come with a different operating system.

It's rumored to be called HongMeng OS, and it's Huawei's own attempt to replace Android software on its phones. Huawei has said it has been working on the software for some time.

All Huawei phones currently run Android software with the company's own EMUI overlay on top, but this would be a whole new operating system that would run different apps and likely wouldn't have access to Google's services.

After the US placed sanctions on Huawei earlier this year, the company risked losing access to the Android platform.

While the company's situation now seems less dire, it's still unclear whether Huawei will be able to continue to use Google's operating system on all future devices, or whether it will be stopped from using it in the future, so it's understandable that the company would be looking into an alternative.

Huawei Mate 30- Android 10/EMUI 10
Huawei Mate 30 pro- Android 10/EMUI 10
Huawei Mate 30 Lite- HongMeng OS* (Chinese model) Android 10/EMUI 10
Launch mid-September#HuaweiMate30Series

It would make sense for Huawei to test its own software on the Chinese market first, and including it on one of the lower end handsets in the Mate range rather than the flagship seems a logical approach too.

As ever, take this information with a big pinch of salt. We're unable to confirm the source, and we won't know Huawei's plans for certain until later this year when we see the Huawei Mate 30 series officially unveiled.
wewa

#3573 Re: Huawei telefoni

Post by wewa »

meni je Mate 20 Lite sok poslije Sonyjevih perolakih modela...
pozitivno je to sto manje drzim mobitel u ruci :D
SmokingMan

#3574 Re: Huawei telefoni

Post by SmokingMan »

wewa wrote:
Ja sam prezadovoljan sa njim,dobio sam ono što sam tražio od jednog smartphonea. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3575 Re: Huawei telefoni

Post by Tomahawk11 »

wewa wrote:
Imao ja P9 Lite, isto je bio ta perolaka kategorija.
Post Reply