Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#2576 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Pa nalazit ces uvijek probleme kod tih EMUI, MIUI skinova, ako ne zelis probleme sa softwareom, onda se uzima stock android.
shalla

#2577 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

Ma pazi, nisu ovo "problemi", više ono stvar navike, zato i pitam da li ima mogućnost da se ovo prilagodi. Mislim, svakako koristim Nova launcher oduvijek ali eto recimo ovaj double click na kameru mi je na Samsungu bio savršen. ili evo ovo o čemu govorim za permissions, ne znam kako st to riješavali, zato i pitam...
AmirBaa

#2578 Re: Huawei telefoni

Post by AmirBaa »

shalla wrote:Ma pazi, nisu ovo "problemi", više ono stvar navike, zato i pitam da li ima mogućnost da se ovo prilagodi. Mislim, svakako koristim Nova launcher oduvijek ali eto recimo ovaj double click na kameru mi je na Samsungu bio savršen. ili evo ovo o čemu govorim za permissions, ne znam kako st to riješavali, zato i pitam...
gluposti ono gore, double press volume down button otvara kameru. Tipka koja se nalazi 1 cm od power buttona :-) :-) :-)
shalla

#2579 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

AmirBaa wrote:
shalla wrote:Ma pazi, nisu ovo "problemi", više ono stvar navike, zato i pitam da li ima mogućnost da se ovo prilagodi. Mislim, svakako koristim Nova launcher oduvijek ali eto recimo ovaj double click na kameru mi je na Samsungu bio savršen. ili evo ovo o čemu govorim za permissions, ne znam kako st to riješavali, zato i pitam...
gluposti ono gore, double press volume down button otvara kameru. Tipka koja se nalazi 1 cm od power buttona :-) :-) :-)
Eh eto vidiš, takve mi informacije trebaju :mrgreen:
Hvala
AmirBaa

#2580 Re: Huawei telefoni

Post by AmirBaa »

shalla wrote:
AmirBaa wrote:
Eh eto vidiš, takve mi informacije trebaju :mrgreen:
Hvala
ja sam nedavno presao sa note 8 na mate 20 pro, i navikao sam se nakon par sati koristenja. Do sada nikakvih problema sa EMUI nisam imao, jos sam mogu reci korisnik koji iznad prosjecno cacka po mobitelu, cuj gore napominje te da se sign in na huawei cloud, a eto samsung te ne pegla s tim, ili sa data permissions. Sa p30 pro nema sanse da promasis, telefon je vrh :thumbup:
shalla

#2581 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

Ma znam da je mobitel vrh, zato sam se i naložio :lol:
beni-bu-man

#2582 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

Ma kupi P30 Pro neces se pokajati, ja svoj juce preuzeo
shalla

#2583 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

beni-bu-man wrote:
Ma kupi P30 Pro neces se pokajati, ja svoj juce preuzeo
Bježi nabijem te, znam da jesi vidio sam na nekoj temi, kontao sam ma neće raja uzimati neće me povući :lol: :lol: :lol:
jarobot

#2584 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

diablobih wrote:Pa nalazit ces uvijek probleme kod tih EMUI, MIUI skinova, ako ne zelis probleme sa softwareom, onda se uzima stock android.
Nemaš ti blage veze o živoru.
diablobih

#2585 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

jarobot wrote:
diablobih wrote:Pa nalazit ces uvijek probleme kod tih EMUI, MIUI skinova, ako ne zelis probleme sa softwareom, onda se uzima stock android.
Nemaš ti blage veze o živoru.
Tako je macko. Ti imas :) Prosvijetli kako je emui i miui bolji od svega :P
gidra

#2586 Re: Huawei telefoni

Post by gidra »

Ja još nisam naišao u poljednih godinu i po na telefon koji je dostojan zamjene Mate 10 pro.
Jednostavno nijedan trenutno ne vrijedi razliku para pa i sam prelazak na P30 pro.
Za običnog korisnika nema razlike u svakodnevnom korištenju kirina 970 ili 980, oba su jednostavno brutalna i fluidna, baterije vrhunske.
A vjerujem da i kamera nije toliko bolja za prosječnog korisnika ako isključimo picajzle :D
Tako da ću derati Mate 10 pro bar dok se ne pojavi nešto novo revolucionarno.
Također je meni gestures funkcija na koju sam se odmah privikao na Emui 9 bolji od Samsunga ili stock androida.
jarobot

#2587 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

diablobih wrote:
jarobot wrote:

Tako je macko. Ti imas :) Prosvijetli kako je emui i miui bolji od svega :P
nemaš ti poima !!!! :D
jarobot

#2588 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

Uzeo mate 20 nije pro .
Najbolje na njemu je ravni displej od 6,53 inča bukvalno od ruba do ruba,super izgledao kad se uključi. također i ostalo sami vrh.
diablobih

#2589 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

jarobot wrote: nemaš ti poima !!!! :D
Zar se vec popilo 2 pive :P

@gidra, ne smeta ti to kada drzis jednom rukom mobitelom i onda da bi back uradio nesto iznutra povuces, umjesto odozdo?
jarobot

#2590 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

diablobih wrote:
jarobot wrote: nemaš ti poima !!!! :D
Zar se vec popilo 2 pive :P

@gidra, ne smeta ti to kada drzis jednom rukom mobitelom i onda da bi back uradio nesto iznutra povuces, umjesto odozdo?
Huawei emui 9 .Odozdo povučeš izlazi iz aplikacije, desmom rukom ako držiš fon sa palcom sa strane je back a lijevom rukom opet pslcom lijeve ruke sa strane back.
Odozdo pa mala zdrška otvara se povijest aplikacija. Jako logično .

Zato još jednom pima ti nemaš
diablobih

#2591 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Previse istezanje prsta da bi otisao back, zar nije lakse odozdo sa lijeve ili desne strane :D
jarobot

#2592 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

diablobih wrote:Previse istezanje prsta da bi otisao back, zar nije lakse odozdo sa lijeve ili desne strane :D
Prirodni položaj palca je u visini sredine telefona kad se drži jednom rukom lagani pomak sa strane bilo lijevi ili desno radi back . Kod tebe je neki deformisan palac pa ti ga je lakše odozdo vući.
Haj zdravo drži se Samsunga i ne spa aj temu.
Veze nemaš o telefonu koji je vezsn za ovu temu
arnes_king

#2593 Re: Huawei telefoni

Post by arnes_king »

jarobot wrote:
diablobih wrote:Previse istezanje prsta da bi otisao back, zar nije lakse odozdo sa lijeve ili desne strane :D
Prirodni položaj palca je u visini sredine telefona kad se drži jednom rukom lagani pomak sa strane bilo lijevi ili desno radi back . Kod tebe je neki deformisan palac pa ti ga je lakše odozdo vući.
Ovaj diablobih je korisnik OP i cesto zna pisati protiv samsunga, tako da nije sigurno neka fanboy prica. A ovo je upravu, znaci da bi otisao back ako telefon drzis u desnoj ruci moras ga preuzeti lijevo. Ni meni to nije prirodno pogotovo ako je druga ruka zauzeta.
Qler

#2594 Re: Huawei telefoni

Post by Qler »

Evo izgleda dosao Andorid 9.0 na P10 Plus sa BHTelecom-a... snima se...
jarobot

#2595 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

arnes_king wrote:
Ovaj diablobih je korisnik OP i cesto zna pisati protiv samsunga, tako da nije sigurno neka fanboy prica. A ovo je upravu, znaci da bi otisao back ako telefon drzis u desnoj ruci moras ga preuzeti lijevo. Ni meni to nije prirodno pogotovo ako je druga ruka zauzeta.[/quote]
Ma ne mora . Mate 20 baš je velik. Držim desnom rukom i palcom desne ruke u sredini telefona od desnog ruba prema sredini radi back ,isto lijevom rukom samo sa druge strane. Odozdo je izlaz iz aplikacije i odozdo sa zdrškom je oregled korišteni app.
gidra

#2596 Re: Huawei telefoni

Post by gidra »

arnes_king wrote:
jarobot wrote:
Ovaj diablobih je korisnik OP i cesto zna pisati protiv samsunga, tako da nije sigurno neka fanboy prica. A ovo je upravu, znaci da bi otisao back ako telefon drzis u desnoj ruci moras ga preuzeti lijevo. Ni meni to nije prirodno pogotovo ako je druga ruka zauzeta.
Nema veze kojom rukom telefon drzis, back opcija funkcioniše sa obje strane uvijek. Znači back možeš uraditi bez ikakvog protezanja prsta na drugu stranu telefona i ako ti je telefon u npr desnoj ruci koristiš back na desnoj strani koji ti je tik do položaja prsta. Po meni je ovako puno lakše back uraditi sa prstom koji je u prirodnom položaju na sredini telefona nego protezati se na dno kao što je na Samsungu npr.
Uglavnom kada se privikneš sve to ide jako brzo i ne razmišljaš o tome a punu funkcionalnost displaya imaš.
jarobot

#2597 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

gidra wrote:
arnes_king wrote:Previse istezanje prsta da bi otisao back, zar nije lakse odozdo sa lijeve ili desne strane :D
Ovaj diablobih je korisnik OP i cesto zna pisati protiv samsunga, tako da nije sigurno neka fanboy prica. A ovo je upravu, znaci da bi otisao back ako telefon drzis u desnoj ruci moras ga preuzeti lijevo. Ni meni to nije prirodno pogotovo ako je druga ruka zauzeta.[/quote]
Nema veze kojom rukom telefon drzis, back opcija funkcioniše sa obje strane uvijek. Znači back možeš uraditi bez ikakvog protezanja prsta na drugu stranu telefona i ako ti je telefon u npr desnoj ruci koristiš back na desnoj strani koji ti je tik do položaja prsta. Po meni je ovako puno lakše back uraditi sa prstom koji je u prirodnom položaju na sredini telefona nego protezati se na dno kao što je na Samsungu npr.
Uglavnom kada se privikneš sve to ide jako brzo i ne razmišljaš o tome a punu funkcionalnost displaya imaš.[/quote]
Cijelo vrijeme pišem im o tom al džaba. Uglavnom dobro riješeno na emui 9
diablobih

#2598 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

gidra wrote: Nema veze kojom rukom telefon drzis, back opcija funkcioniše sa obje strane uvijek. Znači back možeš uraditi bez ikakvog protezanja prsta na drugu stranu telefona i ako ti je telefon u npr desnoj ruci koristiš back na desnoj strani koji ti je tik do položaja prsta. Po meni je ovako puno lakše back uraditi sa prstom koji je u prirodnom položaju na sredini telefona nego protezati se na dno kao što je na Samsungu npr.
Uglavnom kada se privikneš sve to ide jako brzo i ne razmišljaš o tome a punu funkcionalnost displaya imaš.
Znam ja to, ali opet, nekako kada sam gledao to, opet moras do lijeve strane ekrana doci palcem, intuitivnije mi kao i dosad gdje se nalazio prije back da povucem, nego nesto izvlaciti prst na lijevo. Kako god, mislio sam se vratiti na normalan nacin, ali navikao na ove gestures, a i vise ekrana dobijes :P
ovo_malo_duse

#2599 Re: Huawei telefoni

Post by ovo_malo_duse »

Svasta pola posta. I ovaj klix puko ko skafiskafnjak.
Last edited by ovo_malo_duse on 12/04/2019 21:53, edited 2 times in total.
AmirBaa

#2600 Re: Huawei telefoni

Post by AmirBaa »

ovo_malo_duse wrote:
Ovako. Uzeo P30 pro. Nisam htio ni P20 ni Mate 20 sve zbog kako cu se navici, ko ce apove prebacit, netbanka posao blå, bla. Kupio nov Xiaomi 5S kad je izasao, 2 pune godine fungo perfektno, nebih ga ni sad zamjenio da nisam dobio super ponudu.
15 dana mam P30 fantazija telefon, 5S je bio dobar a ovo je 5 nivo gore sa svim. Uvezao se sa Samsung Galaxy satom bolje srzi signal nego 5S. Sa moje strane preporuk za kupovinu.
a vidis, moze sat sa huawei mobitelom, ali nece recimo samsung kamera 360, nece uopste app da se pokrene na huawei :roll:
Post Reply