Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Teufik wrote:Mislim da P20 Pro ima bolju kameru u odnosu na Mate 10 Pro. Tako recenzije i vlasnici kazu. Meni to nije prioritet. Niti mi se daje toliko vise para. Mate 10 Pro je meni perfektan jer poklapa vecinu stvari koje meni odgovaraju.
Ja sve vrijeme mislio na mate 20 pro , halalite na prenosu
PlusSA wrote:jel Mate 10 pro za ovo vrijeme od jedne godine imao nekih problema tipa zagrijavanja, crkavanje maticne ploce i sl?
Bio je na pocetku problem sa curenjem baterije al su to ispravili updateom (barem dok sam gledao testove kad je izasao mob)
Gledam po piku nema ih baš mnogo ko raja gotivi samo samsung i iphone
Godinu dana ga ja imam haman, kupio u BHtelecomu tako da sam pokriven i regularnom garancijom.
Nijedan jedini problem, vremenom kako su updejti stizali, baterija sve bolja i bolja. Odem na posao u 7 sa 100% vratim se sa 75% u 17h a normalno koristim telefon, ne znam ima li ijedan telefon ovako dobru bateriju. Sa oledom nikakvh problema niti burn-ina. Antutu i sada nakon godinu izbaci 209k.
Ovih dana ocekujemo i Andorid Pie koji će još više ispeglati Emui i popraviti generalno performanse telefona kako i samu kameru.
Uloženo/dobiveno najbolji telefon i dan danas.
Ni sekunde se ne isplati prelazak na Mate 20 pro uz ovoliku razliku u cijeni.
exampLe. wrote:Ja sam izgleda jedini kojem notch ne smeta.
Nisi. Ne smeta ni meni na honor 10. Mislim da su to djecija preseravanja. Tim prije sto u postavkama mozes sakriti ako ti bas toliko zivotu smeta...
Ja ga i ne primjećujem
Slažem se. Imam P20 Pro i nisam sakrio notch jer mi ne smeta, čak mi je pomalo interesantno sa njim, a većina aplikacija ga već sakrije sama od sebe, odnosno stavi onu traku. Ljudi se žale, a nisu ni isprobali.
Ja nisam imao bolju bateriju na mobitelu. Sinoc ga napunio oko 19h. Oko pola sata surfao. Jutros u pola 7 krenuo na posao sa 94%. Sad je na 74 %. SOT 1h i 55 min. Sve na 3g od jutros. Prosjek 10% baterije potrosi - 1h SOT. Ja uglavnom surfam (Chrome, Twitter, ponekad Youtube). Igrice ne igram.
alibaba_i_30_godina wrote:
Slažem se. Imam P20 Pro i nisam sakrio notch jer mi ne smeta, čak mi je pomalo interesantno sa njim, a većina aplikacija ga već sakrije sama od sebe, odnosno stavi onu traku. Ljudi se žale, a nisu ni isprobali.
Tipično.
Voli bih da neko obrazloži toliki problem sa tim zubom, ali onako realno, ne neko dječje objašnjenje...
I da potvrdim, nakon zadnjeg update-a baterija mnogo bolja
Meni smeta notch zbog gledanja video klipova na YT, pri igranju igri koje su u landscape, ali ne bih izbjegavao kupiti, jer bih ga samo u softwareu prikrio i onda ne bi smetao.
Tipično.
Voli bih da neko obrazloži toliki problem sa tim zubom, ali onako realno, ne neko dječje objašnjenje...
Teško. Evo vidiš ovog sa ovim komentarom. Imam osjećaj da on nikad nije ni držao telefon koji ima notch, prije svega Huawei, a kamoli gledao šta na YouTube.
diablobih wrote:Meni smeta notch zbog gledanja video klipova na YT, pri igranju igri koje su u landscape, ali ne bih izbjegavao kupiti, jer bih ga samo u softwareu prikrio i onda ne bi smetao.
O čemu pričaš prijatelju? Notch se uopšte ne vidi, klip dođe taman do notcha, a dio s jedne i druge strane bude crn. Dakle dođe ti kao da ti je do notcha ekran.
Tipično.
Teško. Evo vidiš ovog sa ovim komentarom. Imam osjećaj da on nikad nije ni držao telefon koji ima notch, prije svega Huawei, a kamoli gledao šta na YouTube.
diablobih wrote:Meni smeta notch zbog gledanja video klipova na YT, pri igranju igri koje su u landscape, ali ne bih izbjegavao kupiti, jer bih ga samo u softwareu prikrio i onda ne bi smetao.
O čemu pričaš prijatelju? Notch se uopšte ne vidi, klip dođe taman do notcha, a dio s jedne i druge strane bude crn. Dakle dođe ti kao da ti je do notcha ekran.
Notch smeta ako zoomas video, ja apsolutno nemam nikakvih problema niti ga vise primjecujem
djama wrote:
Notch smeta ako zoomas video, ja apsolutno nemam nikakvih problema niti ga vise primjecujem
Ne, jer i kada se uradi zoom videa isti ide do notcha, a ne preko kako neki misle. Barem je tako na P20 Pro.
To je kada ga sakrijes u softwareu, kada je otkriven notch, onda ide kroz notch.
Ne! Opet kažem, nije mi sakriven notch jer mi ne smeta i sasvim je ok, pojedine aplikacije same od sebe idu do notch-a, a ne preko. A jedna od tih je i YouTube.
Last edited by alibaba_i_30_godina on 12/12/2018 15:04, edited 1 time in total.
diablobih wrote:Tebi fakticki sam mobitel sakrije notch kada koristis aplikacije. Mogli su ga onda i napraviti bez notcha kad znaju da ne sluzi nizasta.
Ne bih se složio da ne služi. Naime, ispod notcha se nalazi prednja kamera, zvučnik i par senzora dok je prostor sa desne i lijeve strane iskorišten kako bi se mogle vidjeti notifikacije, mreža, baterija i sat. Da to nije urađeno onda bi se navedeno prikazalo ispod notcha, a to bi svakako značilo da je manji ekran - što je ustvari i rađeno sve ove godine prije. U suštini sa ovim se samo malo više povećao ekran i dopunio se vizualni dojam da je isti od jednog do drugog kraja telefona, odnosno da prekriva skoro cijelu prednju površinu.