Nije loš, djevojka ga kupila nedavno. 3GB ram i 32GB interne, fino radi, dobra kamera.Sarma na balkonu wrote:Kakav je P smart?
Huawei telefoni
Moderator: Benq
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1501 Re: Huawei telefoni
- plagijator1975
- zateznistub
#1503 Re: Huawei telefoni
Ma imam ja face unlock. Mene je samo bunila ona current verzija iz prvobitnog pošta. TO ne mogu da nađemplagijator1975 wrote:
De ti to malo provjeri, ja sa ovom verzijom imam face unlock, nema logike da ti sa istom nemaš. Kod mene se nalizi u postavkama dmah ispod Fingerprint ID
Ovo ne mogu da nađem...thekupus wrote:
- thekupus
#1504 Re: Huawei telefoni
Pa to je za Honor 9 isključivo
- Doda37
#1505 Re: Huawei telefoni
Koji ti telefon imas, ovo ti je oznaka za Honor 9zateznistub wrote:Ma imam ja face unlock. Mene je samo bunila ona current verzija iz prvobitnog pošta. TO ne mogu da nađemplagijator1975 wrote:
De ti to malo provjeri, ja sa ovom verzijom imam face unlock, nema logike da ti sa istom nemaš. Kod mene se nalizi u postavkama dmah ispod Fingerprint IDOvo ne mogu da nađem...thekupus wrote:
- zateznistub
#1506 Re: Huawei telefoni
Mate 10 lite mislio sam svo ovo vrijeme da je ovo neka verzija face unlock softvera a u stvari je verzija sistema Jel...Doda37 wrote: Koji ti telefon imas, ovo ti je oznaka za Honor 9
- Doda37
#1507 Re: Huawei telefoni
Da, kod tebe je oznaka pogledaj moj predzadnji postzateznistub wrote:Mate 10 lite mislio sam svo ovo vrijeme da je ovo neka verzija face unlock softvera a u stvari je verzija sistema Jel...Doda37 wrote: Koji ti telefon imas, ovo ti je oznaka za Honor 9
- zateznistub
#1508 Re: Huawei telefoni
Ne zamjeri, starija muška osoba a petlja se gdje joj nije mjesto...Doda37 wrote:Da, kod tebe je oznaka pogledaj moj predzadnji postzateznistub wrote:Mate 10 lite mislio sam svo ovo vrijeme da je ovo neka verzija face unlock softvera a u stvari je verzija sistema Jel...Doda37 wrote: Koji ti telefon imas, ovo ti je oznaka za Honor 9
-
prelivoda
#1510 Re: Huawei telefoni
Da li za novije Huawei telefone postoji elektronsk garancija koja ide preko IMEI broja? Znači nema papirne garancije samo provjera pomoću IMEI?
-
Huaweidzija
#1511 Re: Huawei telefoni
Postoji, ali ne funkcionise kod nas tj. prema zahtjevu Huawei-a mora se imati POP (ProofOfPurchase) da bi se ostvarilo pravo na garanciju. Slicno kao sa VIP garancijom koja funkcionise samo ako se prijavis u prvih mjesec dana od dana aktivacije uređaja.prelivoda wrote:Da li za novije Huawei telefone postoji elektronsk garancija koja ide preko IMEI broja? Znači nema papirne garancije samo provjera pomoću IMEI?
-
Teufik
#1512 Re: Huawei telefoni
Ako nekoga zanima. https://www.balkangadgets.com/huawei-ot ... dera-kraj/
-
prelivoda
#1513 Re: Huawei telefoni
Telefon je iz vana i BiH se ne može ostvariti garancija, jedino u Hr ili Slo, od bližih zemalja. Pisao sam predstavništvu u Hr, pa vidim šta oni kažu.Huaweidzija wrote:Postoji, ali ne funkcionise kod nas tj. prema zahtjevu Huawei-a mora se imati POP (ProofOfPurchase) da bi se ostvarilo pravo na garanciju. Slicno kao sa VIP garancijom koja funkcionise samo ako se prijavis u prvih mjesec dana od dana aktivacije uređaja.prelivoda wrote:Da li za novije Huawei telefone postoji elektronsk garancija koja ide preko IMEI broja? Znači nema papirne garancije samo provjera pomoću IMEI?
- Dr Kova
#1514 Re: Huawei telefoni
Koja je ovo tema?plagijator1975 wrote:Evo slika
-
Huaweidzija
#1515 Re: Huawei telefoni
I u Hr i Slo je ista stvar, ukoliko nije sa njihovog trzista bice potreban dokaz o kupovini kako bi se izbjegla mogucnost da je dosao na trziste ilegalnim putem. Takodjer ukoliko nije isporucivan na tom trzistu moguce je da servis nema dijelove da ga popravi (ne dopusta se sistemski narudzba dijelova za urešđaje koji nisu isporuceni za trziste)prelivoda wrote:Telefon je iz vana i BiH se ne može ostvariti garancija, jedino u Hr ili Slo, od bližih zemalja. Pisao sam predstavništvu u Hr, pa vidim šta oni kažu.Huaweidzija wrote:Postoji, ali ne funkcionise kod nas tj. prema zahtjevu Huawei-a mora se imati POP (ProofOfPurchase) da bi se ostvarilo pravo na garanciju. Slicno kao sa VIP garancijom koja funkcionise samo ako se prijavis u prvih mjesec dana od dana aktivacije uređaja.prelivoda wrote:Da li za novije Huawei telefone postoji elektronsk garancija koja ide preko IMEI broja? Znači nema papirne garancije samo provjera pomoću IMEI?
- kokuz_sa
#1516 Re: Huawei telefoni
Ovo je bas velik problem sa telefonima koji su na drugom trzistu..
Samsung ima isti problem..
Posto saradjujem sa njihovim ovlastenim servisom..nekidan mi pricaju da odbili popravku telefona S9..
Dosao lik iz Njemacke par dana..slomi display..odnio u servis da popravi jer tel pod garancijom..i mrka kapa..
Ustanovili da nije tel za BiH namjenjen i nema popravke.
Svaki tel koji popravljaju moraju podatke uvrstit na server..
Samsung ima isti problem..
Posto saradjujem sa njihovim ovlastenim servisom..nekidan mi pricaju da odbili popravku telefona S9..
Dosao lik iz Njemacke par dana..slomi display..odnio u servis da popravi jer tel pod garancijom..i mrka kapa..
Ustanovili da nije tel za BiH namjenjen i nema popravke.
Svaki tel koji popravljaju moraju podatke uvrstit na server..
-
probook
#1517 Re: Huawei telefoni
Face unlock strasno dobro radi, evo sada u polumraku odmah otkljucava 
-
Dzontra_Volta
#1518 Re: Huawei telefoni
Ne shvatam poentu tog face unlocka, ako ne funkcioniše kad je ekran ugašen. Ako već imam slobodnu ruku da kliknem power dugme da upalim ekran, onda mogu otključati mobitel i pin-om i otiskom prsta.
-
probook
#1519 Re: Huawei telefoni
Ne trebas pritiskati power dugme. Ugasen ekran na stolu, samo uzmes tel i on se automatski otkljucava, ne treba cak ni prstom prevuci da dodjes na home screen nego odmah otvara home screen.Dzontra_Volta wrote:Ne shvatam poentu tog face unlocka, ako ne funkcioniše kad je ekran ugašen. Ako već imam slobodnu ruku da kliknem power dugme da upalim ekran, onda mogu otključati mobitel i pin-om i otiskom prsta.
- thekupus
#1520 Re: Huawei telefoni
jako je koristan face unlock, nosim flaster na vrhu palca desne ruke koju koristim za telefon, i umjesto da moram ukucavati sifru ili koristiti drugi prst koji mi ne odgovara, ovo sad najcesce koristim. Citanje lica se aktivira cim telefon predje iz stanja mirovanja u pokret, npr. kad ga uzmes sa stola. Super je brzo, i radi stvarno i u polu mracnim uslovima.
Mislim da ce to i zimi super biti, kada nosimo rukavice (i imamo ukljucen glove mode na touchscreenu) za otkljucavanje
Mislim da ce to i zimi super biti, kada nosimo rukavice (i imamo ukljucen glove mode na touchscreenu) za otkljucavanje
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1521 Re: Huawei telefoni
Da bi to tako radilo kako kažeš, mora biti uključen i Lift to wake opcija, tako nešto, da kada se digne telefon, da upali screen, samim time te i kamera raspozna. A da je brz, ja ne mogu da vjerujem kako radi.probook wrote:Ne trebas pritiskati power dugme. Ugasen ekran na stolu, samo uzmes tel i on se automatski otkljucava, ne treba cak ni prstom prevuci da dodjes na home screen nego odmah otvara home screen.Dzontra_Volta wrote:Ne shvatam poentu tog face unlocka, ako ne funkcioniše kad je ekran ugašen. Ako već imam slobodnu ruku da kliknem power dugme da upalim ekran, onda mogu otključati mobitel i pin-om i otiskom prsta.
- shalla
#1522 Re: Huawei telefoni
Raja, koliko bi mogla izaći zamjena displaya za Huawei p10 lite?
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
-
Dzontra_Volta
#1523 Re: Huawei telefoni
150 KM u Mobile Meistershalla wrote:Raja, koliko bi mogla izaći zamjena displaya za Huawei p10 lite?
Hvala unaprijed
- kokuz_sa
#1524 Re: Huawei telefoni
Zavisi kako ces mjenjatishalla wrote:Raja, koliko bi mogla izaći zamjena displaya za Huawei p10 lite?
Hvala unaprijed
Imas 2 vrste displaya
Obicni original display..vpc je 70km sa ugradnjom oko 100
I imas verziju
Display koji dodje sa ramom i baterijom..vpc cca 140 ili 160 i ruke 30KM
- plagijator1975
#1525 Re: Huawei telefoni
Hvala na ovom savjetu, extra stvar, kod mene se ova opcija nalazi u Motion control, a zove se Pick upliaar wrote:Da bi to tako radilo kako kažeš, mora biti uključen i Lift to wake opcija, tako nešto, da kada se digne telefon, da upali screen, samim time te i kamera raspozna. A da je brz, ja ne mogu da vjerujem kako radi.probook wrote:Ne trebas pritiskati power dugme. Ugasen ekran na stolu, samo uzmes tel i on se automatski otkljucava, ne treba cak ni prstom prevuci da dodjes na home screen nego odmah otvara home screen.Dzontra_Volta wrote:Ne shvatam poentu tog face unlocka, ako ne funkcioniše kad je ekran ugašen. Ako već imam slobodnu ruku da kliknem power dugme da upalim ekran, onda mogu otključati mobitel i pin-om i otiskom prsta.