Preko msn sam dobila crv "nevrijeme u Europi"; instant porukama prosirio se na sve moje kontakte i njima zarazio racunare. Ne mogu da pokrenem niti jedan cd sa anti virusom ili da otvorim stranicu nekog drugog da ga downloadujem. Da li se ikome desilo slicno i znate li sta da radim; kako da crva izbrisem s kompjutera? Sve ostale stranice otvara, a cim podignem msn ponovo sam salje svima redom link tog crva.
Hvala unaprijed.
HITNO !
Moderator: Benq
- River_isle
hvala ti , al nisam igurna da cu to znati napraviti. da li bi pomoglo da ponovno dignem sistem i onda instaliram antivirus posto trenutno nemam nikakav instaliran?
Hvala ti jos jednom
Hvala ti jos jednom
-
bc_chupo
#6 Re: HITNO !
River_isle wrote:Preko msn sam dobila crv "nevrijeme u Europi"; instant porukama prosirio se na sve moje kontakte i njima zarazio racunare. Ne mogu da pokrenem niti jedan cd sa anti virusom ili da otvorim stranicu nekog drugog da ga downloadujem. Da li se ikome desilo slicno i znate li sta da radim; kako da crva izbrisem s kompjutera? Sve ostale stranice otvara, a cim podignem msn ponovo sam salje svima redom link tog crva.
Hvala unaprijed.
FORMATIRAJ PROKLETI RACUNAR
-
Qwert
brisi sve i opet ponovo. sa antivirus programom naravno.
ako hoces sprijeciti da se virus siri preko outlook-a, napravi novi 'kontakt' sa email adresom npr. 0000 (cetiri ili pet puta nule). posto virus pocinje s prvom adresom, u ovom slucaju s cetiri nule, sprijecit ce ga bar da se siri. osim ako ne mislis isto sto i ja
kad ja onda nek i drugi. 
ako hoces sprijeciti da se virus siri preko outlook-a, napravi novi 'kontakt' sa email adresom npr. 0000 (cetiri ili pet puta nule). posto virus pocinje s prvom adresom, u ovom slucaju s cetiri nule, sprijecit ce ga bar da se siri. osim ako ne mislis isto sto i ja