GPS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tkanton

#1 GPS

Post by Tkanton »

Prilikom kupovine mobilnog telefona, na sta treba obratit paznju da bi navigacija radila bez interneta?
EUROBIH

#2 Re: GPS

Post by EUROBIH »

Tkanton wrote:Prilikom kupovine mobilnog telefona, na sta treba obratit paznju da bi navigacija radila bez interneta?
da ima GPS,da je android ili ios7 ili simbian i da ima jači procesor-
win 7 i 8 zaobilazi
lajkujMe

#3 Re: GPS

Post by lajkujMe »

EUROBIH wrote:
Tkanton wrote:Prilikom kupovine mobilnog telefona, na sta treba obratit paznju da bi navigacija radila bez interneta?
win 7 i 8 zaobilazi
Sta ba pricas, na Windsows Phone 8 to jest na lumia 920 Here Drive i Here maps (oboje besplatno) imaju strasno dobru navigaciju mogu reci medju najboljima na trzistu
sema911s

#4 Re: GPS

Post by sema911s »

EUROBIH wrote:
win 7 i 8 zaobilazi
probaj mape na ajfonu,. ako te odvede gjde treba dobar si,. na androidu dok potrefis rezoluciju, koji ti je model prodje te ceif i skontas kartu koristit,.,
dok na nokiama imas dzaba navteq navigaciju,. pa pogledas preko cijih satelita radi i ko te satelite koristi bude ti jasnije
Ali80

Post by Ali80 »

Po pitanju navigacije,samo bih da pitam,da li neko od vas koristi i kakvi su vam utisci,u pitanju je navigon europe navigacija,na gplay se prodaje koliko se sjecam po 50$,iako naravno moze se nabaviti free-ja je koristim na samsung tabletu (naravno,android je u pitanju),i za nju sve pohvale,zaista nije losa navigacija,nasuprot,odlicna je! Cisto "onako",zanima me vase misljenje po pitanju navedene navigacije,i da li je uopce nekomod vas koristi,ako ne,preporucujem! ;)

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
Altsa

#6 Re:

Post by Altsa »

Ali80 wrote:Po pitanju navigacije,samo bih da pitam,da li neko od vas koristi i kakvi su vam utisci,u pitanju je navigon europe navigacija,na gplay se prodaje koliko se sjecam po 50$,iako naravno moze se nabaviti free-ja je koristim na samsung tabletu (naravno,android je u pitanju),i za nju sve pohvale,zaista nije losa navigacija,nasuprot,odlicna je! Cisto "onako",zanima me vase misljenje po pitanju navedene navigacije,i da li je uopce nekomod vas koristi,ako ne,preporucujem! ;)

kako se instalira na mobitel ili tablet ? da li se mape moraju posebno ubaciti ili dodu uz program i ima li nas jezik ?
sema911s

#7 Re:

Post by sema911s »

Ali80 wrote:Po pitanju navigacije,samo bih da pitam,da li neko od vas koristi i kakvi su vam utisci,u pitanju je navigon europe navigacija,na gplay se prodaje koliko se sjecam po 50$,iako naravno moze se nabaviti free-ja je koristim na samsung tabletu (naravno,android je u pitanju),i za nju sve pohvale,zaista nije losa navigacija,nasuprot,odlicna je! Cisto "onako",zanima me vase misljenje po pitanju navedene navigacije,i da li je uopce nekomod vas koristi,ako ne,preporucujem! ;)

ta navigacija na mobacu ti radi i kao svaka druga ukradena, krekovana free i to,.,sve zavisi kada dobija update,., dal ti moras rucno skidat update mapa,., za bosnu ti slabo ko daje update,. nokia je na lumia uredjaju samo 1 ove godine pustila update mape bosne,.,dok recimo svica koju sam skino ni sam sto neznam svake sedmice skida nesto,.,
a navigacija na telefonu je svaka dobra i ova ukradena,. sve zavisi koliko je dobar signal, kako ga obradjuje i svak ce te odves do u krug 50m,., al dat 50dolara za program koji imas ukraden,. a update za ovu vukohebinu izlazi jednom godisnje se ne isplati,.,jos pri tome kada pogledas da nemas pola usluga da vidis kod nas sto nudi taj program,.,

na nokia 920 ima ono live sight i svaki 7 objekat unesen,., dok recimo vani malko drugacije
jahh

#8 Re: GPS

Post by jahh »

sema911s wrote:
EUROBIH wrote:
win 7 i 8 zaobilazi
probaj mape na ajfonu,. ako te odvede gjde treba dobar si,. na androidu dok potrefis rezoluciju, koji ti je model prodje te ceif i skontas kartu koristit,.,
dok na nokiama imas dzaba navteq navigaciju,. pa pogledas preko cijih satelita radi i ko te satelite koristi bude ti jasnije
Pa ne moras stimati rezoluciju, sama se nastima. Naravno ako "ukrades" .apk onda sam to radiš između ostalog.
Ali80

Post by Ali80 »

Altsa wrote:

kako se instalira na mobitel ili tablet ? da li se mape moraju posebno ubaciti ili dodu uz program i ima li nas jezik ?
Ja sam install na table,moze i na mob...,i cim instaliras imas opciju za skidanje karti,ja skinuo BiH,HR i Srbiju,i ima nas jezik!Odlicna navigacija!Kod mene radi extra,navigacija,update,karte,sve extra,tacno,pozicije,koristim je evo vec 4 mjeseca konstantno,bez greske i mane!Pa,ne bih je koristio da ne valja!
Sve ok,ja i jesam ovde htio vidjeti misljenja onih koji su upoznati sa ovom navigacijom!Pozzzzzz .
krav-maga89

#10 Re: GPS

Post by krav-maga89 »

jel ima neko najnovijih linkova za iGO navigaciju odnosno mape i ostalo sve za rezoluciju telefona 480x800 ili 800x480, da posalje :)
Post Reply