korstim ovaj arentik i prezadovoljan sam i cjenama a o brzini da ne pricam..http://www.arentik.comkazo wrote:To ti je za pocetak puno, mozes uzeti i neki jaci domaci hosting. Ja sam koristio avalon.ba i serverlab.hr ( trenutno sam kod njih ), ion.ba je isto kvalitetan ali malo skuplji od ovih. Avalon te izadje 50 KM godisnje sa 1 GB diska, a ion 60 KM. Za serverlab imam kod gdje dobijes 30% pa te izadje 2 GB i cinimi se 5 domena 50 KM.
Google AdSense
Moderator: Benq
-
Rexi1
#476 Re: Google AdSense
-
kazo
#477 Re: Google AdSense
Malo je preskupo za 1,5 gb, za 120 gb mozes uzeti kod nekih najboljih hosting provajdera 5 gb.
-
Rexi1
#478 Re: Google AdSense
Sto se tice brzine ovog hostigna vrijedi svake pare i nikada ne pada, a koristio sam nekakav sa kapacitetom od cak 9.52 TB al nije dovoljno brz kao ovaj, zato je ovaj mi najpovoljnijikazo wrote:Malo je preskupo za 1,5 gb, za 120 gb mozes uzeti kod nekih najboljih hosting provajdera 5 gb.
-
kazo
#479 Re: Google AdSense
Pa i ovi iznad su vrhunski, a duplo jeftiniji. Meni ni jednom do sad sajt nije bio ofline.
Preskupo kako god.
Preskupo kako god.
- Revolucionar ★
#480 Re: Google AdSense
kazo wrote:Pa i ovi iznad su vrhunski, a duplo jeftiniji. Meni ni jednom do sad sajt nije bio ofline.
Preskupo kako god.

Ovo je deal koji trenutno mi najbolje izgleda, mada ne znam trebaju li mi ova sranja sto nisu oznacena, a placaju se. ovaj jednogodisnji deal izadje 3$ mjesecno, sto nije puno vise od Avalon-ove ponude od 5 maraka mjesecno. Ovaj Bluehost je ipak dosta poznat i stabilan sajt, cak ga i wp stavlja u prvi plan. Je li ima neko zackoljica u svemu ovome , ili da pazarim ?
Last edited by Revolucionar ★ on 17/10/2015 17:57, edited 1 time in total.
-
Rexi1
#481 Re: Google AdSense
meni nije, zato sto sam avalon koristio i ni u pola nisam zadovoljan kao sa ovim..10 km skuplji a 30x bolji sto se tice svega a najvise podrske...o jos mnoge stvari su mi radili na sajtu, samo sto sam njihov korsnik bez da ista naplate...kazo wrote:Pa i ovi iznad su vrhunski, a duplo jeftiniji. Meni ni jednom do sad sajt nije bio ofline.
Preskupo kako god.
-
kazo
#482 Re: Google AdSense
Pa slikaj nam kakvu ponudu dobijesRevolucionar ★ wrote:kazo wrote:Pa i ovi iznad su vrhunski, a duplo jeftiniji. Meni ni jednom do sad sajt nije bio ofline.
Preskupo kako god.
Ovo je deal koji trenutno mi najbolje izgleda, mada ne znam trebaju li mi ova sranja sto nisu oznacena, a placaju se. ovaj jednogodisnji deal izadje 3$ mjesecno, sto nije puno vise od Avalon-ove ponude od 5 maraka mjesecno. Ovaj Bluehost je ipak dosta poznat i stabilan sajt, cak ga i wp stavlja u prvi plan. Je li ima neko zackoljica u svemu ovome , ili da pazarim ?
- Revolucionar ★
#483 Re: Google AdSense
kazo wrote:Pa slikaj nam kakvu ponudu dobijesRevolucionar ★ wrote:kazo wrote:Pa i ovi iznad su vrhunski, a duplo jeftiniji. Meni ni jednom do sad sajt nije bio ofline.
Preskupo kako god.
Ovo je deal koji trenutno mi najbolje izgleda, mada ne znam trebaju li mi ova sranja sto nisu oznacena, a placaju se. ovaj jednogodisnji deal izadje 3$ mjesecno, sto nije puno vise od Avalon-ove ponude od 5 maraka mjesecno. Ovaj Bluehost je ipak dosta poznat i stabilan sajt, cak ga i wp stavlja u prvi plan. Je li ima neko zackoljica u svemu ovome , ili da pazarim ?koliko prostora, koliko protoka,domena itd ?

to je to
-
haris026
#485 Re: Google AdSense
http://prntscr.com/8t5ayx šta je ovo u pm
-
Fox_Fox
#487 Re: Google AdSense
Google Double Click for publishers - Googlov sistem za prikazivanje oglasa na tvojoj straniciRexi1 wrote:Fox_Fox
Mozes li mi objasiniti sta je to google dfp( o cemu si pisao u jednom od postova, gore nesto nece reply) i kakva je to skripta za fb str. gdje se moze kupiti, kako ? Hvala
NPR. Coca Cola hoće da se reklamira na tvom portalu. I kažu ti da im staviš 100.000 prikazivanja bannera sa targetiranjem posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, da njihov banner prikazuješ samo od 15h do 20h svaki dan i da svakom posjetiocu oglas prikažeš samo 2 puta. I ti onda otvoriš DFP (Google Double Click) i postaviš njihov banner sa svim traženim postavkama.
Kada im završi kampanja oni će tražiti izvještaj sa brojem klikova i brojem prikazivanja. A pošto tebi ne mogu vjerovat na riječ ti im pošalješ izvještaj od Googla DFP.
A fb skripta sve zavisi za šta ti treba
-
Fox_Fox
#488 Re: Google AdSense
Bluehost ti je najgore smece ikada... Moras imati strasno dobro optimizovanu web stranicu, ili jako jako jako mali broj posjeta da bi ti serveri radili ok.kazo wrote:Pa slikaj nam kakvu ponudu dobijesRevolucionar ★ wrote:kazo wrote:Pa i ovi iznad su vrhunski, a duplo jeftiniji. Meni ni jednom do sad sajt nije bio ofline.
Preskupo kako god.
Ovo je deal koji trenutno mi najbolje izgleda, mada ne znam trebaju li mi ova sranja sto nisu oznacena, a placaju se. ovaj jednogodisnji deal izadje 3$ mjesecno, sto nije puno vise od Avalon-ove ponude od 5 maraka mjesecno. Ovaj Bluehost je ipak dosta poznat i stabilan sajt, cak ga i wp stavlja u prvi plan. Je li ima neko zackoljica u svemu ovome , ili da pazarim ?koliko prostora, koliko protoka,domena itd ?
Svi serveri su u Americi pa i to stvara kašnjenje.
Ako biraš server za news portal sa većim brojem posjeta drži se hosteurope.de ili hetzner.de. Avalon.ba je svoj hosting do prošlog mjeseca imao kod hosteurope i radio preprodaju. Sada su sve hostinge prebacili u Hrvatsku i napravili sra*e.
-
Fox_Fox
#489 Re: Google AdSense
To je ban druze. Najverovatnije si sam kliko na oglase i skontali su te.haris026 wrote:http://prntscr.com/8t5ayx šta je ovo u pm
Pravi novi račun i u napad!!!
- seoBIH
#490 Re: Google AdSense
Tako to google radi. Da li si imao kršenje pravila ili ne, neću ulaziti, ali zanimljivo je da banuje dan prije isplate novcaharis026 wrote:http://prntscr.com/8t5ayx šta je ovo u pm
- Revolucionar ★
#491 Re: Google AdSense
Fox_Fox wrote:Bluehost ti je najgore smece ikada... Moras imati strasno dobro optimizovanu web stranicu, ili jako jako jako mali broj posjeta da bi ti serveri radili ok.kazo wrote:Pa slikaj nam kakvu ponudu dobijesRevolucionar ★ wrote:
Svi serveri su u Americi pa i to stvara kašnjenje.
Ako biraš server za news portal sa većim brojem posjeta drži se hosteurope.de ili hetzner.de. Avalon.ba je svoj hosting do prošlog mjeseca imao kod hosteurope i radio preprodaju. Sada su sve hostinge prebacili u Hrvatsku i napravili sra*e.
Ne znam baš za tu konstataciju, preporucio mi je korisnik iz BIH koji vec ima odlicnu stranicu na bluehost. i koji mi je pomogao sa radom na mojoj. Ja sam uzeo plus paket na kraju, i mislim da je odlicna stvar za prvu godinu rada, koliko sam i platio unaprijed. Evo odmah mogu reci da je korisnicka podrska fantasticna, gdje sam preko live chata za par minuta s covjekom raspravio sve sto me zanimalo
Nego, da pitam wordpressere, ima li neki plugin kojim mogu prikazivati ono categories i recent posts na stranicama koje ja hocu. Znam da to mogu stimat preko default templatea, medjutim zbog dizajna stranice koristim full width page koji obrise default postavke, pa bih zelio ove kategorije stimat gdje ja zelim ?
- Revolucionar ★
#492 Re: Google AdSense
Skontao sam , jebeni adblock mi skrio neke widgete 
-
zetareticula
#493 Re: Google AdSense
Dali se mogu povezati dva kanala sa youtube na jedan adsense racun, imam jedan aktivan racun na youtube koji je povezan sa adsense pa sam mislio pokrenuti jos jedan novi kanal pa da ga povezem na isti racun?
- MTV
#494 Re: Google AdSense
Moze, otvoris taj youtube kanal koji je aktivan i spojen na adsense. Kad se zelis odjaviti pise ti naziv kanala email adresa, odjava i odma ispod +novi kanal.zetareticula wrote:Dali se mogu povezati dva kanala sa youtube na jedan adsense racun, imam jedan aktivan racun na youtube koji je povezan sa adsense pa sam mislio pokrenuti jos jedan novi kanal pa da ga povezem na isti racun?
Ako nemoze tako onda idi od pocetka kako se pravi kanal i onda pri spajanju adsensa imas opciju Spojiti sa postojecim adsense nalogom ili tako nesto.
Samo da podsjetim iako sigurno znas:
Na kraju krajeva mozes spojiti i 10 youtube kanala ali moras paziti da je sadraj originalan da ne prenosis nesto sto nije tvoje autorsko djelo. Ukidanjem jednog racuna blokira se adsense i nema zarade od drugih yt kanala.
-
almir90
#495 Re: Google AdSense
Kakva su vam iskustva sa Hosting Kompanijama? Nekakve preporuke za Hosting Kompaniju ukoliko se planira dodati i forum na stranicu?
-
Rexi1
#496 Re: Google AdSense
hvala ti sto si mi objasnio..a skripta npr za lajkove na stranicu od portala, cuo sam da je bila sad je navodno vise nema ili tako nesto..Fox_Fox wrote:Google Double Click for publishers - Googlov sistem za prikazivanje oglasa na tvojoj straniciRexi1 wrote:Fox_Fox
Mozes li mi objasiniti sta je to google dfp( o cemu si pisao u jednom od postova, gore nesto nece reply) i kakva je to skripta za fb str. gdje se moze kupiti, kako ? Hvala
NPR. Coca Cola hoće da se reklamira na tvom portalu. I kažu ti da im staviš 100.000 prikazivanja bannera sa targetiranjem posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, da njihov banner prikazuješ samo od 15h do 20h svaki dan i da svakom posjetiocu oglas prikažeš samo 2 puta. I ti onda otvoriš DFP (Google Double Click) i postaviš njihov banner sa svim traženim postavkama.
Kada im završi kampanja oni će tražiti izvještaj sa brojem klikova i brojem prikazivanja. A pošto tebi ne mogu vjerovat na riječ ti im pošalješ izvještaj od Googla DFP.
A fb skripta sve zavisi za šta ti treba
-
Fox_Fox
#497 Re: Google AdSense
Ima je i sadRexi1 wrote:hvala ti sto si mi objasnio..a skripta npr za lajkove na stranicu od portala, cuo sam da je bila sad je navodno vise nema ili tako nesto..Fox_Fox wrote:Google Double Click for publishers - Googlov sistem za prikazivanje oglasa na tvojoj straniciRexi1 wrote:Fox_Fox
A fb skripta sve zavisi za šta ti treba![]()
-
mir5
- Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati
#498 Re: Google AdSense
ne gura wp bluehost nego ovi sto sebe nazivaju entrepeneurRevolucionar ★ wrote:
paša što jeftinije to gore, neam pojma šta želiš da radiš ali ko želi da zaradi bez offshore VPS hostinga nema ništa, da skupo, ali da vrati se deset puta više.
znam kasnim sa odgovorom ali eto nek i ostali znaju, ova shared host smeća što prodaju ko muda za bubrege lafo unmetered lafo unlimited je cisto smece od marketinga, jer cim dostignes memory i disc usage koji bi mogao ostale na šerovanom hostu da destabilizuje počne ti trokirat sajt, zato Dedicated IP i VPS, ako se misli na duze staze, a ko konta na kratke staze da se bakce sa sajtom koji se "otvara" ko koher i pritom te iz supporta ubedjuju da je "sve ok" nek se bakce.
nista licno nit sta zelim da prodam, samo iz iskustva nek se drugi ne pate kao sto sam se ja patio godinama sa x hostova koje hvale na sva usta. Serveri u Panami, Sejšelima ili .cr konza.
-
mir5
- Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati
#499 Re: Google AdSense
addmefastFox_Fox wrote:Šta misliš kako je ekskluziva skupila 1.5 miliona lajkova?
eto kako
i zato nikad nece imati plavu potvrdnu oznaku, jer kad radiš legalno (sa ljudima a ne sa botovima) cim dodje do milion dobiješ plavu potvrdnu oznaku.
a ta furka da muze tolik dnevno to moze Vranj samo svojoj mahali prodavat
ima tu jedan fol, kad fejs krene sa čekiranjem stranica ko što je od prije par dana krenuo sa čekiranjem privatnih računa , onda titanik tone
- Revolucionar ★
#500 Re: Google AdSense
Ma razumijem ja tebe, ali meni ne treba uopste veliki prostor, sajt je vise u rangu bloga, nekoliko static stranica, i par drugih na kojima ce blog biti prikazivan, tako da mi ne trebaju nikakva čuda od hostinga. S obzirom da je sadrzaj namjenje off shore publici, taman je to svemir5 wrote:ne gura wp bluehost nego ovi sto sebe nazivaju entrepeneurRevolucionar ★ wrote:
Ovo je deal koji trenutno mi najbolje izgleda, mada ne znam trebaju li mi ova sranja sto nisu oznacena, a placaju se. ovaj jednogodisnji deal izadje 3$ mjesecno, sto nije puno vise od Avalon-ove ponude od 5 maraka mjesecno. Ovaj Bluehost je ipak dosta poznat i stabilan sajt, cak ga i wp stavlja u prvi plan. Je li ima neko zackoljica u svemu ovome , ili da pazarim ?![]()
paša što jeftinije to gore, neam pojma šta želiš da radiš ali ko želi da zaradi bez offshore VPS hostinga nema ništa, da skupo, ali da vrati se deset puta više.
znam kasnim sa odgovorom ali eto nek i ostali znaju, ova shared host smeća što prodaju ko muda za bubrege lafo unmetered lafo unlimited je cisto smece od marketinga, jer cim dostignes memory i disc usage koji bi mogao ostale na šerovanom hostu da destabilizuje počne ti trokirat sajt, zato Dedicated IP i VPS, ako se misli na duze staze, a ko konta na kratke staze da se bakce sa sajtom koji se "otvara" ko koher i pritom te iz supporta ubedjuju da je "sve ok" nek se bakce.
nista licno nit sta zelim da prodam, samo iz iskustva nek se drugi ne pate kao sto sam se ja patio godinama sa x hostova koje hvale na sva usta. Serveri u Panami, Sejšelima ili .cr konza.