Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mega Man X

#1676 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Vrlo je važno pogledat koji vam je CSC na telefonu jer ako se odlučite vratit na Marshmallow (mada ne znam što bi) onda treba dobro pazit da bude isti.

CSC se može vidjet tako što se ukuca *#1234#. IMEI i Serial Number se može vidjet sa *#06#.

Ja sam evo prije sat il' kolko već (mrsko mi računat vremenski) postavio pitanje vezano za flešovanje na Sammobile sajtu (u pitanju sam ja glavom i bradom samo sa drugim nickom, da neko ne misli da ga šaltam sa postom ispod):
https://www.sammobile.com/forum/showthread.php?t=35854

I sreća pa mi je moderator objasnio da je u pitanju poljski CSC, iako je otključan telefon. Prvi dan kad sam ga upalio sam primjetio neku Player aplikaciju koja je bila na Poljskom jeziku. Čak i na prvom paljenju mi je ponudio Poljski jezik, pa onda ono moraš šaltat da dođeš do Engleskog. Kontam wtf.

Čak sam i IMEI provjerio, javlja mi da je čist telefon. Da nije ukraden itd. :mrgreen: Jer nisam preko Telekoma uzimao ovaj svoj S7.
Cupko_

#1677 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

Jutros se budim, ugasio alarm i bezveze nesto gledam na mobitelu i ne primjecujem nista cudno, medjutim kada sam usao u postavke i buduci da je bijela pozadina, na displeju vidim neku kao pink linijicu vertikalno. Ide otprilike gore od postotka baterije pa tako do dna ekrana, ravna potpuno i tanka kao konac, mozda i tanja cak. Nekad je jedna, nekad budu dvije manje, a ponekad i nestanu i nema ih nikako. Vide se i na tamnom zaslonu ali teze nego na svijetlom, a na bijeloj pozadini ih je nemoguce ne primjetiti. Mobitel sam kupio na univerzalnom i od kupovine do sad je bio zasticen, nijednom nije pao ni sa 1cm visine a kamoli nesto vise, bukvalno ga polako spustam na stol uvijek, nikad ni najmanji pad nije imao, dok recimo prije sam imao S6 Edge koji je padao kao lud i nikada nista ovog tipa nije bilo. Sutra cu im poslati mail buduci da sam iz Tz i ne mogu licno odnijeti mobitel na servis, i bas me zanima hoce li uvaziti garanciju buduci da sam 100% siguran da nije fizicko ostecenje u pitanju, pogotovo jer se desilo u toku noci a prije spavanja sam ulazio u alarm gdje je pozadina bas bijela i nisam mogao da ne primjetim ako je to bilo ranije. Telefon je ocuvan maksimalno, nema ni najmanje parnice i mislim da moraju priznati garanciju ako su iole ozbiljni koliko se reklamiraju. Inace i sam posao mi je takav da se susrecem sa desetcima mobitela dnevno i stalno suradjujem sa ovlastenim servisima u BiH (MESC, Agram, Begram, KimTec i sl.) i iz prve ruke znam da je bilo slicnih slucajeva i da se garancija uvijek priznala ukoliko nije fizicko ostecenje, a na mom primjeru ce se serviseri lako uvjeriti i sa vanjske strane a i kada ga otvore da do nikakvog udarca nije moglo doci.
shalla

#1678 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Cupko_ wrote:mislim da moraju priznati garanciju ako su iole ozbiljni koliko se reklamiraju
Bgm druže, nemoj da te prepadam ali sudeći po komentarima ljudi (ja lično nikad nisam kupio mobitel kod njih pa ti ne znam reći) mislim da ova rečenica i nije baš tačna :sad:
brazzo19

#1679 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Cupko_ wrote:Jutros se budim, ugasio alarm i bezveze nesto gledam na mobitelu i ne primjecujem nista cudno, medjutim kada sam usao u postavke i buduci da je bijela pozadina, na displeju vidim neku kao pink linijicu vertikalno. Ide otprilike gore od postotka baterije pa tako do dna ekrana, ravna potpuno i tanka kao konac, mozda i tanja cak. Nekad je jedna, nekad budu dvije manje, a ponekad i nestanu i nema ih nikako. Vide se i na tamnom zaslonu ali teze nego na svijetlom, a na bijeloj pozadini ih je nemoguce ne primjetiti. Mobitel sam kupio na univerzalnom i od kupovine do sad je bio zasticen, nijednom nije pao ni sa 1cm visine a kamoli nesto vise, bukvalno ga polako spustam na stol uvijek, nikad ni najmanji pad nije imao, dok recimo prije sam imao S6 Edge koji je padao kao lud i nikada nista ovog tipa nije bilo. Sutra cu im poslati mail buduci da sam iz Tz i ne mogu licno odnijeti mobitel na servis, i bas me zanima hoce li uvaziti garanciju buduci da sam 100% siguran da nije fizicko ostecenje u pitanju, pogotovo jer se desilo u toku noci a prije spavanja sam ulazio u alarm gdje je pozadina bas bijela i nisam mogao da ne primjetim ako je to bilo ranije. Telefon je ocuvan maksimalno, nema ni najmanje parnice i mislim da moraju priznati garanciju ako su iole ozbiljni koliko se reklamiraju. Inace i sam posao mi je takav da se susrecem sa desetcima mobitela dnevno i stalno suradjujem sa ovlastenim servisima u BiH (MESC, Agram, Begram, KimTec i sl.) i iz prve ruke znam da je bilo slicnih slucajeva i da se garancija uvijek priznala ukoliko nije fizicko ostecenje, a na mom primjeru ce se serviseri lako uvjeriti i sa vanjske strane a i kada ga otvore da do nikakvog udarca nije moglo doci.

Ako je s7 edge u pitanju to je problem sa display.om koji oni imaju jos od pocetka veliki broj telefona, nije do tebe jer se dosta ljudi zalilo na taj problem, jer su usrali dispay na s7 edge i ljudima su se pocele pojavljivati crte po ekranu bas kao tebi ili treperiti ekran bez da je imalo ikakvo fizicko ostecenje, citao sam dosta o tome i to je jedan bio od razloga zbog cega sam se odlucio na obicnu sedmicu nego na s7 edge bas zbog tih problema sa ekranom koji imaju.... ako su imalo posteni uvazit ce ti granaciju jer sigurno to nije prvi model da im se to desilo....
Mega Man X

#1680 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Haha brate Vipnet hrvatski dobio Nougat updejt, a ovi naši još ništa. :lol:
exampLe.

#1681 Re: Galaxy S7

Post by exampLe. »

U Univerzalnom mozes sa garantnim listom samo guzicu obrisat.
avaks

#1682 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Kao i u svim piljarama, garancija je samo na softver šta god to značilo :lol:
Sve ostalo je potrošna roba :run:
Mega Man X

#1683 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

http://bgr.com/2017/02/17/galaxy-s8-rum ... nd-colors/

Ako ispadne da su pogodili ovu informaciju, mislim da Samsung neće baš puno prodat S8 modela.
febo_acm

#1684 Re: Galaxy S7

Post by febo_acm »

Mega Man X wrote:http://bgr.com/2017/02/17/galaxy-s8-rum ... nd-colors/

Ako ispadne da su pogodili ovu informaciju, mislim da Samsung neće baš puno prodat S8 modela.

ma mozda i hoce... sve ima svoje.
diablobih

#1685 Re: Galaxy S7

Post by diablobih »

Cupko_ wrote:Jutros se budim, ugasio alarm i bezveze nesto gledam na mobitelu i ne primjecujem nista cudno, medjutim kada sam usao u postavke i buduci da je bijela pozadina, na displeju vidim neku kao pink linijicu vertikalno. Ide otprilike gore od postotka baterije pa tako do dna ekrana, ravna potpuno i tanka kao konac, mozda i tanja cak. Nekad je jedna, nekad budu dvije manje, a ponekad i nestanu i nema ih nikako. Vide se i na tamnom zaslonu ali teze nego na svijetlom, a na bijeloj pozadini ih je nemoguce ne primjetiti. Mobitel sam kupio na univerzalnom i od kupovine do sad je bio zasticen, nijednom nije pao ni sa 1cm visine a kamoli nesto vise, bukvalno ga polako spustam na stol uvijek, nikad ni najmanji pad nije imao, dok recimo prije sam imao S6 Edge koji je padao kao lud i nikada nista ovog tipa nije bilo. Sutra cu im poslati mail buduci da sam iz Tz i ne mogu licno odnijeti mobitel na servis, i bas me zanima hoce li uvaziti garanciju buduci da sam 100% siguran da nije fizicko ostecenje u pitanju, pogotovo jer se desilo u toku noci a prije spavanja sam ulazio u alarm gdje je pozadina bas bijela i nisam mogao da ne primjetim ako je to bilo ranije. Telefon je ocuvan maksimalno, nema ni najmanje parnice i mislim da moraju priznati garanciju ako su iole ozbiljni koliko se reklamiraju. Inace i sam posao mi je takav da se susrecem sa desetcima mobitela dnevno i stalno suradjujem sa ovlastenim servisima u BiH (MESC, Agram, Begram, KimTec i sl.) i iz prve ruke znam da je bilo slicnih slucajeva i da se garancija uvijek priznala ukoliko nije fizicko ostecenje, a na mom primjeru ce se serviseri lako uvjeriti i sa vanjske strane a i kada ga otvore da do nikakvog udarca nije moglo doci.
Ko ti je kriv kada uzimas u Univerzalnom i tako tim amaterskim prodavnicama. Uzivaj u liniji.
avaks

#1686 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

I ja sam kupovao u Univerzalno dosta telefona, prvenstveno zbog cijene ali sa sobom nosi i rizik zbog garancije.
Vidjećemo kako će kolega da prođe, valjda nam javi utiske i budu pozitivni :-)
febo_acm

#1687 Re: Galaxy S7

Post by febo_acm »

Kad ti crkne displej reci ce ti da je to potrosna roba jer tako pise u garanciji. U najboljem slucaju mozes dobiti mozda kakav jeftini kineski displej, ali realno male su sanse za to.
Quaresma

#1688 Re: Galaxy S7

Post by Quaresma »

u univerzalnom vrijedi garancija samo na softveru, ali desi se nekada izuzetak, recimo kolega uzeo iphone 6, otkljucan na sve mreze, i kolika je tamo u univerzalnom garancija godinu-dvije, ne sjecam se, i nekada u tom periodu, kolega uradio restore preko itunesa, upali telefon kad ono nece da prihvati sim karticu, probao ja svoju (bht kod obojice) i uzeli od mtela, ali nije htjelo. i bila neka stranica gdje ukucas imei, uplatis novac i oni ti posalju info na koju mrezu je zakljucan iphone, ovi napisali da je na madjarski tmobile. i odnese ovima u univerzalno i dobije novi neotpakovan iphone, te s toga dobio i jos godinu dana appleove garancije :D

a zanimljivo kad je pricao sa apple supportom, da su mu rekli da nema nikakvih problema.

ali da je otisao onaj onaj kontakt za sim, šipak što bi vidio garancije od univerzalnog.

ja lično da se odlučim uzeti telefon iz univerzalnog, samo bih isao s iphoneom, zbog appleove garancije, gdje svugdje vrijedi bez obzira gdje se nalazis
Cupko_

#1689 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

diablobih wrote:
Ko ti je kriv kada uzimas u Univerzalnom i tako tim amaterskim prodavnicama. Uzivaj u liniji.
To sto mislis da kupovina kod ovlastenih prodavaca (izdvajam telekom operatere kao najvece) ne moze donijeti kvar samo pokazuje koliko ustvari nemas veze o zivotu :D Uzivaj u sljepilu :)
klixo

#1690 Re: Galaxy S7

Post by klixo »

shalla wrote:
Cupko_ wrote:mislim da moraju priznati garanciju ako su iole ozbiljni koliko se reklamiraju
Bgm druže, nemoj da te prepadam ali sudeći po komentarima ljudi (ja lično nikad nisam kupio mobitel kod njih pa ti ne znam reći) mislim da ova rečenica i nije baš tačna :sad:
Meni su na HTC 7 priznali garanciju iako je mobitel imao vidljiva fizicka ostecenja.
Ne mogu da se sjetim sta je bio problem , neki klinac je pregorio.
HardCore

#1691 Re: Galaxy S7

Post by HardCore »

Cupko_ wrote:
diablobih wrote:
To sto mislis da kupovina kod ovlastenih prodavaca (izdvajam telekom operatere kao najvece) ne moze donijeti kvar samo pokazuje koliko ustvari nemas veze o zivotu :D Uzivaj u sljepilu :)
Ukljuci mozak, momak ne misli na kvar vec na garanaciju, mobiteli koji se kupe u telecomu imaju iste sanse da se pokvare kao i u univerzalnom, ali za razliku od univerzalnog imas 2 godine garancije dok tamo ni jednu....
Cupko_

#1692 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

HardCore wrote:
Cupko_ wrote:
Ukljuci mozak, momak ne misli na kvar vec na garanaciju, mobiteli koji se kupe u telecomu imaju iste sanse da se pokvare kao i u univerzalnom, ali za razliku od univerzalnog imas 2 godine garancije dok tamo ni jednu....
Za razgovore sa osobom koja na kraju napiše "Uzivaj u liniji." nema potrebe uključivati mozak :D A i da je mislio na to, i dalje nije svjestan ni on a izgleda ni ti kakvi se sve kvarovi ne priznaju ni u ovlaštenim servisima, kako se zna "fušerski" popraviti nešto samo da radi dok korisnik ne dobije uređaj nazad i slično :) Ništa stručniji nisu serviseri koji rade u ovlaštenom servisu od onih koji rade u Univerzalnom, samo što ovi surađuju direktno sa dobavljačem ili čak i proizvođačem pa je neka kao veća nada da će ti nešto priznati ili ne, ali toliko sam se i tu slučajeva nagledao da mogu tvrditi ovo što sam rekao gore.
Naravno, neću ić toliko daleko i reć da je isto imat garanciju iz ovlaštenog servisa od 2 godine i garanciju iz Univerzalnog od 1 godinu, ali ovo na kraju "Uzivaj u liniji." je samo pokazatelj da on/ona nema uopće ni veze o čemu sam ja pisao. I usput, kontaktirao sam ih mailom, jučer su me zvali i potvrdili da je već bilo slučajeva gdje se ovo ljudima dešavalo iz čista mira i da će ako utvrde da je i kod mene tako, u potpunosti priznati garanciju i sve odraditi što je potrebno da se kvar otkloni. Sutra ću im vjerovatno poslati mobitel dok se još snađem za dobar zamjenski :)
HardCore

#1693 Re: Galaxy S7

Post by HardCore »

Cupko_ wrote:
HardCore wrote:
Cupko_ wrote:
Za razgovore sa osobom koja na kraju napiše "Uzivaj u liniji." nema potrebe uključivati mozak :D A i da je mislio na to, i dalje nije svjestan ni on a izgleda ni ti kakvi se sve kvarovi ne priznaju ni u ovlaštenim servisima, kako se zna "fušerski" popraviti nešto samo da radi dok korisnik ne dobije uređaj nazad i slično :) Ništa stručniji nisu serviseri koji rade u ovlaštenom servisu od onih koji rade u Univerzalnom, samo što ovi surađuju direktno sa dobavljačem ili čak i proizvođačem pa je neka kao veća nada da će ti nešto priznati ili ne, ali toliko sam se i tu slučajeva nagledao da mogu tvrditi ovo što sam rekao gore.
Naravno, neću ić toliko daleko i reć da je isto imat garanciju iz ovlaštenog servisa od 2 godine i garanciju iz Univerzalnog od 1 godinu, ali ovo na kraju "Uzivaj u liniji." je samo pokazatelj da on/ona nema uopće ni veze o čemu sam ja pisao. I usput, kontaktirao sam ih mailom, jučer su me zvali i potvrdili da je već bilo slučajeva gdje se ovo ljudima dešavalo iz čista mira i da će ako utvrde da je i kod mene tako, u potpunosti priznati garanciju i sve odraditi što je potrebno da se kvar otkloni. Sutra ću im vjerovatno poslati mobitel dok se još snađem za dobar zamjenski :)

Udji na facebook univerzalno i pogledaj ocjene i utiske, ja bi razmislio dali kod njih da posaljem mobitel na servis...

Image
Mega Man X

#1694 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Ja ne znam općenito što svijet uzima preko Univerzalnog.. likovi su namazani samo tako.
avaks

#1695 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

CIjena ljudi, cijena :mrgreen:
Nema tu puno pametovanja, rizikuješ s garancijom zbog cijene i to je to...
Mega Man X

#1696 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Ko nije siguran da li mu se backup fajlova odradi (slike, kontakti itd.) preko Samsung Cloud-a ili Google naloga, ima Samsungov Smart Switch fazon za PC isto:
http://www.samsung.com/us/smart-switch/

Spojite telefon na PC i ima Backup opcija. Ovo je baš dobro pogotovo prije fabričkog reseta ili slično. A ima i Restore opcija da se vrati sve što je na backup-u opet na telefon.
MTV

#1697 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

avaks wrote:CIjena ljudi, cijena :mrgreen:
Nema tu puno pametovanja, rizikuješ s garancijom zbog cijene i to je to...
Da nema univrzalnog i slicnih svi bi jos nosali Nokiu 3310 :mrgreen:
diablobih

#1698 Re: Galaxy S7

Post by diablobih »

E vala rizikovati kod Univerzalnog sa S7 ne bih nikad, cijena u par stoja, a da ne smijem pipnuti mobitel kako treba, jebo ti to.

Nije problem kod telecoma, jer se "ne kvare" mobiteli, kvare se, ali ne toliko cesto kao kod tih fontele, univerzalno i sl. Ima tu jos problema, kao sto ti prodaju refurbished mobitele kao nove, problem je sto ti garancija ne vazi, i kad vazi, tj. "poprave", to nije popravka, vec te jebu u mozak.
avaks

#1699 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Pa i ne bi baš :lol:
Ali ipak čine razliku...

Evo baš za Galaxy s7:
BHT Mini 15 1617,20KM
Mtel Mojmix mini 1392,00 KM
Eronet Super 15 1239,00 KM
Univerzalno 925KM

S tim da sam uzeo sve veće operatere i najmanje pretplate uz ugovor na 12 mjeseci, neko nema pretplatu ili ne želi tako da i to treba uzeti u obzir.
Ne znam ko je ovlašten za Samsung kod nas, nije mi ni bitno ali recimo kada sam LG G2 kupovao, verzija od 32GB je bila 590KM u Univerzalno dok kod Stanića ona od 16GB je bila 999KM. Skoro pa duplo tako da sam ja rizikovao :mrgreen:

p.s.
700KM + pretplata i nije mala razlika vala :D
Maharadza

#1700 Re: Galaxy S7

Post by Maharadza »

avaks wrote:Pa i ne bi baš :lol:
Ali ipak čine razliku...

Evo baš za Galaxy s7:
BHT Mini 15 1617,20KM
Mtel Mojmix mini 1392,00 KM
Eronet Super 15 1239,00 KM
Univerzalno 925KM

S tim da sam uzeo sve veće operatere i najmanje pretplate uz ugovor na 12 mjeseci, neko nema pretplatu ili ne želi tako da i to treba uzeti u obzir.
Ne znam ko je ovlašten za Samsung kod nas, nije mi ni bitno ali recimo kada sam LG G2 kupovao, verzija od 32GB je bila 590KM u Univerzalno dok kod Stanića ona od 16GB je bila 999KM. Skoro pa duplo tako da sam ja rizikovao :mrgreen:

p.s.
700KM + pretplata i nije mala razlika vala :D
Bolje onda odmah uzeti polovan preko pik-a za tih 700KM! Rizik je na kraju isti jer uređaj nema garancije, bilo da uzimaš u univerzalno ili polovan a ušteda opet značajna! :P
Post Reply