Galaxy s4 kamera mutna.
Moderator: Benq
-
SasaBa
#1 Galaxy s4 kamera mutna.
Pozdrav, uzeo sam polovnu s4, sve odlicno prezadovoljan sam. Ali ljudi kamera zadnja je tmurna, ne prikazuje boje bas dobro onako izrazeno, i ne lici na kvalitet koji se moze vidjeti po netu i na recenzijana. I sam sam ponudio slike ljudima koji recenziraju i kazu da nije kvalitet uredu. Ukljucio sam hdr i budu malo cistije slike i detaljnije. E sad, taj lik je navodno mjenjao novu kameru jer ga je stara zezala u radu, i mene zanima jel moguce da je kamera kopija il da je stara il sta?? Telefon nije kopija provjeravao sam na vise nacina.
-
rodjeni_95
#2 Re: Galaxy s4 kamera mutna.
Da li je moguće ručno podešavanja kamere tj. ISO osjetljivost, balans bijele itd? Možda je on nešto pokušavao tako i nije znao pa ostalo... Drugo ti ne bi znao reći.SasaBa wrote:Pozdrav, uzeo sam polovnu s4, sve odlicno prezadovoljan sam. Ali ljudi kamera zadnja je tmurna, ne prikazuje boje bas dobro onako izrazeno, i ne lici na kvalitet koji se moze vidjeti po netu i na recenzijana. I sam sam ponudio slike ljudima koji recenziraju i kazu da nije kvalitet uredu. Ukljucio sam hdr i budu malo cistije slike i detaljnije. E sad, taj lik je navodno mjenjao novu kameru jer ga je stara zezala u radu, i mene zanima jel moguce da je kamera kopija il da je stara il sta?? Telefon nije kopija provjeravao sam na vise nacina.
- radiša
#3 Re: Galaxy s4 kamera mutna.
Moze bit da mu je neko uvalio kameru ili da cak nije ni mjenjo.Potrazi po piku ima kamera polovnih 10-15 maraka i novih oko 40 ja mislim...SasaBa wrote:Pozdrav, uzeo sam polovnu s4, sve odlicno prezadovoljan sam. Ali ljudi kamera zadnja je tmurna, ne prikazuje boje bas dobro onako izrazeno, i ne lici na kvalitet koji se moze vidjeti po netu i na recenzijana. I sam sam ponudio slike ljudima koji recenziraju i kazu da nije kvalitet uredu. Ukljucio sam hdr i budu malo cistije slike i detaljnije. E sad, taj lik je navodno mjenjao novu kameru jer ga je stara zezala u radu, i mene zanima jel moguce da je kamera kopija il da je stara il sta?? Telefon nije kopija provjeravao sam na vise nacina.
- arnes_king
#4 Re: Galaxy s4 kamera mutna.
Imao sam ja isti problem ali sa prednjom kamerom, i straznja ali manje. Stvar je u tome da se vremenom uvuce dosta prasine u mobitel te je zbog toga losija slika.SasaBa wrote:Pozdrav, uzeo sam polovnu s4, sve odlicno prezadovoljan sam. Ali ljudi kamera zadnja je tmurna, ne prikazuje boje bas dobro onako izrazeno, i ne lici na kvalitet koji se moze vidjeti po netu i na recenzijana. I sam sam ponudio slike ljudima koji recenziraju i kazu da nije kvalitet uredu. Ukljucio sam hdr i budu malo cistije slike i detaljnije. E sad, taj lik je navodno mjenjao novu kameru jer ga je stara zezala u radu, i mene zanima jel moguce da je kamera kopija il da je stara il sta?? Telefon nije kopija provjeravao sam na vise nacina.
Jedino rijesenje ti je otvoriti mob izvaditi kameru i ocistit prasinu. Nije to nikako tezak proces u tog telefona, nadjes jos video ili step by step upustvo na netu i gotov si za 10 minuta a iznenadit ces se kada vidi razliku.