GALAXY S2 i9100
Moderator: Benq
-
Fauja Singh
#201 Re: GALAXY S2 i9100
Joj ispade Nokia hardwersko savrsenstvo, a Symbian bez mane... pa jbt nisam jednu Nokiu imao, sjecam se kad sam kupio 82 10, i to ga uzmem preko druga koji je dolazio iz Svicarske, mislim da sam ga u to vrijeme platio oko 700km i nije proslo mjesec dana pocne mi se displej "gubiti", kako je drug otisao u Svicu nije mi se dalo peglati i slati telefon nego odem u Nokijinu radnju u Hrasnom i tu mi zamjene nekakvu gumici na displeju, haj kontam ebo 20KM ali poslije je zamjenim jos 3-4 puta, pa na kraju dosle fol neke zlatne gumice koje su duplo skuplje ali ni one nisu rijesile problem. Poslije saznam da je to mana tog modela i zamjenim gumicu i prodam ga.
Poslije izasao 83 10 , uzmem njega i bio sam zadovoljan, onako sminka bio u to vrijeme.
Kasnije uzmem N73 , nakon nekog vremena mi mobitel sam pocne ulaziti u poruke i slike, ja kontao otisao mi dzojstik i sekunda je falila da ga zamjenim, kad cujem da treba uraditi update softwera i nakon toga mi se to vise nije desavalo, ali mobitel se sam od sebe restartovao, blokirao... masno ga platio a bezveze telefon.
Poslije uzmem Nokiu N95 i na njemu opet problemi, aktiviram onu drugu kameru a on se restartuje, signl pun a ljudi mi govore da sam nedostupan, pa problemi sa mikrofonom.... ma ne mogu se vise ni sjetiti svih problema ali zajebancija sa Nokiom je bilo koliko hoces...
A sto se tice usporedbe sa Androidom, po meni uopste nisu konkurencija, Android na nekim modelima jeste bugovit ali ako bi ga mijenjao ne bi nikad otisao na Nokiu i Symbian, vec bio uzeo Iphone.
Jbt Symbian postoji od 1997 godine i umjesto da do sad jede malu djecu sto bi rekli on je opet iza Androida koji je tu 4-5 godina.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Poslije izasao 83 10 , uzmem njega i bio sam zadovoljan, onako sminka bio u to vrijeme.
Kasnije uzmem N73 , nakon nekog vremena mi mobitel sam pocne ulaziti u poruke i slike, ja kontao otisao mi dzojstik i sekunda je falila da ga zamjenim, kad cujem da treba uraditi update softwera i nakon toga mi se to vise nije desavalo, ali mobitel se sam od sebe restartovao, blokirao... masno ga platio a bezveze telefon.
Poslije uzmem Nokiu N95 i na njemu opet problemi, aktiviram onu drugu kameru a on se restartuje, signl pun a ljudi mi govore da sam nedostupan, pa problemi sa mikrofonom.... ma ne mogu se vise ni sjetiti svih problema ali zajebancija sa Nokiom je bilo koliko hoces...
A sto se tice usporedbe sa Androidom, po meni uopste nisu konkurencija, Android na nekim modelima jeste bugovit ali ako bi ga mijenjao ne bi nikad otisao na Nokiu i Symbian, vec bio uzeo Iphone.
Jbt Symbian postoji od 1997 godine i umjesto da do sad jede malu djecu sto bi rekli on je opet iza Androida koji je tu 4-5 godina.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
CrazyDiablo
#202 Re: GALAXY S2 i9100
Sad ce tebe qler da ubijedi zasto su nokia i symbian najbolji. Nemoj se opirat

-
new_york
#203 Re: GALAXY S2 i9100
Nemogu da razumijem nekog ko bi uzeo onu nokiu pure view...mob je uzasno ruzan sa onom ogromnom kamerom nazad,plus sto je hardverski slab....Jedino sto mu valja su slike koje ta kamera proizvodi i to je to.
- citadela
#205 Re: GALAXY S2 i9100
Sad vidim ovo.em11r wrote:Ako slucajno neko naleti na problem da mu se aktivira car mode (volan u cosku ekrana) ili onaj voice command problem je hardverski, konektor za punjenje se savije i dodiruje zidove onog utora za punjac i aktivira. Ja bezveze master reset uradi sve izgubii slucajno naletim na tu informaciju malo iglom ispravim onaj konektor i sad je sve ok.
Kod mene je to bio slucaj. Paljenje car mode je bio samo jedan od problema. Zamalo da ga se rijesim. Kasnije se normalizovalo samo od sebe. Dobro da znam za ubuduce.
- Qler
#206 Re: GALAXY S2 i9100
CrazyDiablo wrote:Sad ce tebe qler da ubijedi zasto su nokia i symbian najbolji. Nemoj se opirat![]()
![]()
Ti da citas sta pisem ne bi pisao ovakve gluposti. Ja nikada nisam rekao da je Symbian bolji, ni od androida ni od iOS-a. Ja svaki put fino naglasim, MENI vise odgovara. MENI se vise svidja, ne govorim nikome da ga uzme, da je savrsen, cak i navodim mane, ali opet MENI najvise odgovara.
Ljepota je u ocima posmatraca, tako da je sve subjektivno. Meni npr. Samsung pravi ruzne telefone, a neko se opet kune u njih.
U glavnom, ja cu uzeto 808 do kraja godine, vec ima aplikacija i za skydrive, ima integraciju sa google accountom, imam integraciju sa FB-om i twitterom, meni ne treba vise. Ima sve ono sto JA trazim od telefona. Vi slobogno kupujte quad ultra mega giga super duper samsunge, i ganjajte iPhone sa single core
- nermin.padez
#207 Re: GALAXY S2 i9100
Imaš pravo brate! Imao sam Nokiu E72, zadnji telefon prije prvog androida i jedinog androida kojeg sam imao(m)! Sta znam izuzetno lijep i kvalitetan telefon! Qwery tastatura izuzetka za kucanje! Imas email, Browser, Youtube, muzika, fm radio, dobra kamera i ostale neke najpotrebnije stvari! Baterija po 7 dana mi trajala! Stabilan, nikad stopanje nikakvo! Prodadoh je, zao mi posle bi! Nokia je ipak kvalitet od telefona...Qler wrote:CrazyDiablo wrote:Sad ce tebe qler da ubijedi zasto su nokia i symbian najbolji. Nemoj se opirat![]()
![]()
Ti da citas sta pisem ne bi pisao ovakve gluposti. Ja nikada nisam rekao da je Symbian bolji, ni od androida ni od iOS-a. Ja svaki put fino naglasim, MENI vise odgovara. MENI se vise svidja, ne govorim nikome da ga uzme, da je savrsen, cak i navodim mane, ali opet MENI najvise odgovara.
Ljepota je u ocima posmatraca, tako da je sve subjektivno. Meni npr. Samsung pravi ruzne telefone, a neko se opet kune u njih.
U glavnom, ja cu uzeto 808 do kraja godine, vec ima aplikacija i za skydrive, ima integraciju sa google accountom, imam integraciju sa FB-om i twitterom, meni ne treba vise. Ima sve ono sto JA trazim od telefona. Vi slobogno kupujte quad ultra mega giga super duper samsunge, i ganjajte iPhone sa single core
-
CrazyDiablo
#208 Re: GALAXY S2 i9100
Jel ti stvarno mislis da nas interesuje sta tebi vise odgovara? Znamo da ces uzeti pure view, rekao si to vec hiljadu puta, jel ocekujes da te pohvalimo il sta vec?Qler wrote:CrazyDiablo wrote:Sad ce tebe qler da ubijedi zasto su nokia i symbian najbolji. Nemoj se opirat![]()
![]()
- Qler
#209 Re: GALAXY S2 i9100
Ma samo cekam tvoje odobrenje, nekako mi je bitno pravo. Prvi si poceo suplju pricu, ako imas nesto protiv ne pocinji.
-
LoveHurts
#210 Re: GALAXY S2 i9100
Procitah ja svasta, ali nikako da skontam za sta sluze ti silni updates, odini i te zajebancije?
Ja sam skroz zbunjen xD
Kupis telefon,stavis sim i adio...Ajde kontam da mozes na fb,msn,mail...ali cemu updates? Nisam instalirao update za antivirus 5 godina a vi svako malo skidate neke updates za mobitel. Moze li mi neko u kratkim crtama objasniti
I da, jos uvijek koristim Nokiu 33 10
Ja sam skroz zbunjen xD
Kupis telefon,stavis sim i adio...Ajde kontam da mozes na fb,msn,mail...ali cemu updates? Nisam instalirao update za antivirus 5 godina a vi svako malo skidate neke updates za mobitel. Moze li mi neko u kratkim crtama objasniti
-
CrazyDiablo
#211 Re: GALAXY S2 i9100
Imas moje odobrenje, kad si toliko navalioQler wrote:Ma samo cekam tvoje odobrenje, nekako mi je bitno pravo. Prvi si poceo suplju pricu, ako imas nesto protiv ne pocinji.
-
new_york
#212 Re: GALAXY S2 i9100
Evo stigao update na ICS i na Galaxy S2 kupljen u Telecomu 
-
BAXA
#213 Re: GALAXY S2 i9100
I da li ste zadovoljni sa ICSnew_york wrote:Evo stigao update na ICS i na Galaxy S2 kupljen u Telecomu
- plagijator1975
#214 Re: GALAXY S2 i9100
Svaki update izlazi jer se nesto dogradzuje, poboljsava, uljepsava, ubrzava itd.LoveHurts wrote:Procitah ja svasta, ali nikako da skontam za sta sluze ti silni updates, odini i te zajebancije?
Ja sam skroz zbunjen xD
Costume ROM-vi se ubacuju jer su uradzeni tako da ubrzavaju telefon, povecavajuci memoriju izbacivanjem tvornickih nepotrebnih stvari, takodze uljepsavaju telefon (teme, fontovi itd).
Ja recimo na svom S2 trenutno koristim AllianceRom ICS v2 i prezadivoljan sam.
A ovaj sto fali symbian i Nokiu je u pravu al u neko prijasnje vrijeme, ja sam nevoljko presao sa N95 8GB na ako se nevaram Samsung Wave, al dzaba vrijeme cini svoje, Nokia se jednostavno izgubila u svijetu smartphona.
Pozdrav svima
Ja re
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Quaresma
#217 Re: GALAXY S2 i9100
Settings wireless and network - mobile network - use packet data to oznaci
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- zateznistub
#218 Re: GALAXY S2 i9100
a mozda nema unesene parametre za APN!?Quaresma wrote:Settings wireless and network - mobile network - use packet data to oznaci
-
A&M
#219 Re: GALAXY S2 i9100
Ovako , da ne bi' otvarao novu temu da pitam..Kupujem telefon ovih dana i sada ne znam ziv sta da uzmem imam oko 850 km tako..Gledao sam SGS II , HTC Sensation XL il Motorola RAZR XT 910 ova tri mi ne izgledaju lose ..sada ako neko ima neko iskustvo s ovim mobitelima i tako to ,ili da preporuci nesto novo..Procitao sam sve u vezi ove teme SGS II i on mi djeluje pravo dobar..pa sad pomoccc 
- suadfor
#220 Re: GALAXY S2 i9100
sgs2 > htc > motorolaA&M wrote:Ovako , da ne bi' otvarao novu temu da pitam..Kupujem telefon ovih dana i sada ne znam ziv sta da uzmem imam oko 850 km tako..Gledao sam SGS II , HTC Sensation XL il Motorola RAZR XT 910 ova tri mi ne izgledaju lose ..sada ako neko ima neko iskustvo s ovim mobitelima i tako to ,ili da preporuci nesto novo..Procitao sam sve u vezi ove teme SGS II i on mi djeluje pravo dobar..pa sad pomoccc
evo ti i direktne usporedbe:
http://geekaphone.com/compare/Motorola- ... nsation-XL
http://geekaphone.com/compare/Motorola- ... alaxy-S-II
http://geekaphone.com/compare/HTC-Sensa ... alaxy-S-II
ne obracaj paznju na ocjene, bitne su opisane razlike pa izaberi po svom ukusu i naravno vizuelno koji ti se telefon svidja. vazno je napomenuti da motorola ima najlosiju podrsku.
- plagijator1975
#221 Re: GALAXY S2 i9100
Pa za te pare mozes uzeti skoro pa S3, a od tog telefona nema dalje.A&M wrote:Ovako , da ne bi' otvarao novu temu da pitam..Kupujem telefon ovih dana i sada ne znam ziv sta da uzmem imam oko 850 km tako..Gledao sam SGS II , HTC Sensation XL il Motorola RAZR XT 910 ova tri mi ne izgledaju lose ..sada ako neko ima neko iskustvo s ovim mobitelima i tako to ,ili da preporuci nesto novo..Procitao sam sve u vezi ove teme SGS II i on mi djeluje pravo dobar..pa sad pomoccc
Moja preporuka S3
-
A&M
#222 Re: GALAXY S2 i9100
Otkud milja maraka , jedino da mi se ukaze milja maraka hahahahaernadr wrote:Pa za te pare mozes uzeti skoro pa S3, a od tog telefona nema dalje.A&M wrote:Ovako , da ne bi' otvarao novu temu da pitam..Kupujem telefon ovih dana i sada ne znam ziv sta da uzmem imam oko 850 km tako..Gledao sam SGS II , HTC Sensation XL il Motorola RAZR XT 910 ova tri mi ne izgledaju lose ..sada ako neko ima neko iskustvo s ovim mobitelima i tako to ,ili da preporuci nesto novo..Procitao sam sve u vezi ove teme SGS II i on mi djeluje pravo dobar..pa sad pomoccc
Moja preporuka S3
-
Scofiled
#223 Re: GALAXY S2 i9100
Ako niste znali a mozda neki i znali su da se u samsung mobilne telefone moze upisati software "firmware" bez box-ova, odnosno preko USB kabla. Za upisivanje je potrebno odgovarajuce USB kablo, software, firmware fajlovi i neko upustvo na netu. Sve detalje kao i upustva mozete pronaci OVDJE
u slucaju da za vas model nema tutorial, kontaktirajte me na email.
u slucaju da za vas model nema tutorial, kontaktirajte me na email.
- Quaresma
#224 Re: GALAXY S2 i9100
vecina koja ima telefon s androidom bi trebala biti upoznata s stim stvarima
-
vocar88
#225 Re: GALAXY S2 i9100
Poz raja...Necu vas gusiti imam samo jedno pitanje !!!!! Naime kupio sam Galaxy S2 pre 2 dana, pa me sad interesuju aplikacije za instal, pola od njih koje nadjem nisu dostupne free, tj na google play...Imao sam Nokiu N8 kod nje je bilo veoma jednostavno na sajtu www.n8funclub.com sam skidao sve sto se moze zamisliti za simbian, pa me interesuje dal ima za galaxyja isto slican takav sajt ili neki page gdje se mogu skidati aplikacije...Sto se tice navigacije imam tel a nemam navigaciju na njegu osim onih "google mapa" koje nemogu da rade bez wirelesa...za razliku od simbiana gdje sam imao "OVI" mape koje su radile besprijekorno...MOLIM VASE SAVJETE I KOMENTARE...HVALA BESKONACNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!