jel moze neko pomoci da nadjem programcic preko kojeg mi moja nokia mogla da bude ovaj transmitter..
hvala!!!
fm transmitter za nokia n97
Moderator: Benq
-
Russs
#2 Re: fm transmitter za nokia n97
ja kako vidim na GSMareni da taj telefon vec posjeduje FM transmiter i trebo bi se nalaziti u postavkama gdje je i FM radio jer sam imo Nokiu N78 koja je posjedovala FM transmiter 
- Qler
#3 Re: fm transmitter za nokia n97
kad pustis pjesmu u playeru, negdje u opcijama imas da upalis fm transmitter ili play via radio, ne znam kako se tacno zove na toj nokia-i
-
carobnjak1
#4 Re: fm transmitter za nokia n97
ne mogu nikako to da ukljucim kad bi neko malo detaljnije to opisao bio bih zahvalanQler wrote:kad pustis pjesmu u playeru, negdje u opcijama imas da upalis fm transmitter ili play via radio, ne znam kako se tacno zove na toj nokia-i
- Qler
-
Borej
#6 Re: fm transmitter za nokia n97
kad pustis pjesmu u playeru, ides na options pa fm trasmiter, upalis i podesis istu frekvenciju na telefonu i drugom uredjaju i to je to, a ako hoces direktno na fm transmiter ides u setings pa conectivity....
-
carobnjak1
#7 Re: fm transmitter za nokia n97
sve je to ok,al cini mi se da je kod mene stariji softver koji nema fm transBorej wrote:kad pustis pjesmu u playeru, ides na options pa fm trasmiter, upalis i podesis istu frekvenciju na telefonu i drugom uredjaju i to je to, a ako hoces direktno na fm transmiter ides u setings pa conectivity....
- Qler
#8 Re: fm transmitter za nokia n97
Ma mora imati, jedino ne znam ima li N97 mini transmitter...
-
@no403
#9 Re: fm transmitter za nokia n97
Ne znam da li je to kod tebe to slučaj ali znam da sam negdje na nekom forumu nedavno pročitao da postoje verzije Nokie 808 Pureview koje nemaju FM transmiter prikazan u softveru (mada ga naravno imaju hardverski integrisanog).
Navodno u nekim rejonima/zemljama je po zakonu zabranjeno prodavati uredjaje koji mogu emitovati radio program pa eto postoji posebna verzija softvera koja sakriva tu mogućnost.
Ako je to slucaj i kod tebe rjesenje je flaširati uredjaj s softverom za naš rejon.
Navodno u nekim rejonima/zemljama je po zakonu zabranjeno prodavati uredjaje koji mogu emitovati radio program pa eto postoji posebna verzija softvera koja sakriva tu mogućnost.
Ako je to slucaj i kod tebe rjesenje je flaširati uredjaj s softverom za naš rejon.