Firefox - Extensions -Themes - News

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

zippoo87

#601 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by zippoo87 »

evo gledao sam,mozilla settings i ostale "licne" stvari spasava u skroz drugi folder,ni blizu instalacionog foldera mozille
uglavnom,reinstalirao sam browser ,obrisao sve i opet isto sa FB
neupotrebljiv na quantumu...okrece se ko centfiruga :D
da mi nije mrsko snimiti video ...ali slab mi upload,dugo bi trajalo pa da vidite
nije mi se ovo ovako nikad desilo
FB na chromeu uredno radi...samo sto su ona slova tanka i bledunjava i nikako mi se ne svidja izgled FB na tom pretrazivacu ali morati cu koristiti dok se ovo kako ne popravi

znam da je problem do njih,jer mi ni logini na stranice bas ne rade najbolje...konkretno na moja web tv,kada kliknem na prijava,pojavi se onaj crveni prazni krug i opet vrati na "Prijavi"
ne pise ni da je sifra pogresna ,isto kao da ne radi "prijava" dugme
Sanjarko

#602 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

zippoo87 wrote:...
Ne znam za ovo sto si naveo. A bukmarke lako mozes mislim i snimiti kao html a moze iz profila isto kopirati ih. Imas pod truobleshoting profil pa kopiras citav folder sa rezervom bukmarka. Ali bolje izvesti kao html mozda.
zippoo87

#603 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by zippoo87 »

Vizionar 1985 wrote:Ne znam za ovo sto si naveo. A bukmarke lako mozes mislim i snimiti kao html a moze iz profila isto kopirati ih. Imas pod truobleshoting profil pa kopiras citav folder sa rezervom bukmarka. Ali bolje izvesti kao html mozda.
ma znam,tako inace i radim...ali nisam samo na bookmarkse mislio,nego i na extenzije i ostalo,da ne moram ponovo rucno sve dodavati
uglavnom,ovo nije problem,nije se nista promijenilo...problem je samo FB
vidjeti cu do sutra,mozda se samo sta popravi,jer se samo i pokvarilo :D
samo mi smijesno,u deedu,gdje inace bude prva vijest,tu se saltaju sve objave sa feeda ali ubrzano,izmjenjuju se vijesti,slike i sv objave u sekundi...isto tako ako pocnem scroolati,samo nastavi :D
cirkus
kafanski_covjek

#604 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by kafanski_covjek »

nece se popraviti :D meni je tako vec haman mjesec :D
Sanjarko

#605 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

zippoo87 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ne znam za ovo sto si naveo. A bukmarke lako mozes mislim i snimiti kao html a moze iz profila isto kopirati ih. Imas pod truobleshoting profil pa kopiras citav folder sa rezervom bukmarka. Ali bolje izvesti kao html mozda.
ma znam,tako inace i radim...ali nisam samo na bookmarkse mislio,nego i na extenzije i ostalo,da ne moram ponovo rucno sve dodavati
uglavnom,ovo nije problem,nije se nista promijenilo...problem je samo FB
vidjeti cu do sutra,mozda se samo sta popravi,jer se samo i pokvarilo :D
samo mi smijesno,u deedu,gdje inace bude prva vijest,tu se saltaju sve objave sa feeda ali ubrzano,izmjenjuju se vijesti,slike i sv objave u sekundi...isto tako ako pocnem scroolati,samo nastavi :D
cirkus
Pa i to sve mozes tako. Tako sam ja skoro sve vratio kada mi se zaj-balo. Znaci otvoris folder sa profilom i sve kopiras u ugaseni brauzer novi profil i sve se vrati skoro. Ima od bukmarka do adona. Kod mene bio stari profil, ono old data i samo iz toga kopirao u novi profil, naravno izbrises to isto iz novog da ne bude duplo.
Sanjarko

#606 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

kafanski_covjek wrote:nece se popraviti :D meni je tako vec haman mjesec :D
Bas me zanima koliko su korisnika dobili i izgubili. Inace ovi svi su haman sa svim sistemima poludili. Sve po meni prave da bude teze i teze sto se tice prijateljski za korisnika. Ono User Friendly, a i mijenjaju malo, malo i UI. Ne odnosi se na brauzere samo.
diablobih

#607 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by diablobih »

Napravi account i sve ce ti spasiti kad syncujes.

Meni je to bilo jednom davno na chromeu, restartovao laptop da se smiri, neki mu je kurac bio, i poslije toga nikad. Nije samo facebook, meni je i forum jedan ludio. Mislio sam da je ipak kod tebe neki blazi oblik, pa zato ovo iznad sam i napisao.

Preporucio bih ti isto da updateujes drivere graficke, a i ostale.
kakavdanakneiskustvu

#608 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by kakavdanakneiskustvu »

imam problem sa mozilom,neće da se pokrene,iz cista mira,probao sam da deinstaliram,uradio to,skinuo,prilikom instalacije pojavi mi se poruka firefox is already running please close firefox prior to launching the version you have just installed,sta mi je ciniti?

p.s. riješeno
kafanski_covjek

#609 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by kafanski_covjek »

zippoo87 wrote:
kafanski_covjek wrote:ja se ne mogu logovati na mojtelemach i olx dok rucno ne pobrisem cookies
primjetio sam to i ja zadnjih par dana,jednom mi je proslo a onda ne snimi kukije i moras ponovo logovati ali ne moze
ne znam sta su zeznuli sa ovom zadnjoj verzijom...uglavnom pravi probleme sa logovanjem
izbrisao FF pa instalirao FF developer edition i sve radi :thumbup:
zippoo87

#610 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by zippoo87 »

ovaj quantum sa ovom zadnjom verzijom je stvarno otisao u neku stvar
evo sada mi ne prikazuje slike unutar stranice i to na laptopu,dok na laptopu FB uredno radi,nikakvih problema
otvorim istu stranicu u chrome,sve slike unutar stranice prikazuje :D
ludnica
evo SS
Image
diablobih

#611 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by diablobih »

Mislim da ti je to ipak do ublocka, disableuj ga na toj stranici :D
zippoo87

#612 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by zippoo87 »

diablobih wrote:Mislim da ti je to ipak do ublocka, disableuj ga na toj stranici :D
ne mislis dobro :D
nije do blockera,pogasio sam sve i opet nema slika
dok na chrome ima blocker a prikazuje slike
evo sada sam instalirao i ovaj developer edition,sto je kolega iznad postavio...na njemu prikazuje uredno slike
e jesu ga ukakili,da valja :D
na dva uredjaja imam probleme sa istim smecem,ne moze nikako do mene biti :D
diablobih

#613 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by diablobih »

Ne znam, meni sve prikazuje sto zelim, scrolling radi normala, brz bas, nikakvih problema.
zippoo87

#614 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by zippoo87 »

pa to i jest fazon,i meni je radilo sve do prije 3 dana i evo pocelo zezati
aj skontati cu nesto...samo mi cudno da se ovakve krupne greske desavaju na jednom od najpopularnijih browsera
Sanjarko

#615 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

zippoo87 wrote:pa to i jest fazon,i meni je radilo sve do prije 3 dana i evo pocelo zezati
aj skontati cu nesto...samo mi cudno da se ovakve krupne greske desavaju na jednom od najpopularnijih browsera
Nego sta ti je ovo u baru. Ove stranice. Sta su, jesu li bukmarci ili nesto drugo.
zippoo87

#616 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by zippoo87 »

Vizionar 1985 wrote:
zippoo87 wrote:pa to i jest fazon,i meni je radilo sve do prije 3 dana i evo pocelo zezati
Nego sta ti je ovo u baru. Ove stranice. Sta su, jesu li bukmarci ili nesto drugo.
"bookmarks toolbar"
ukljucis tako sto kliknes desni na ovo sivo gore i ukljucis i dodas stranice koje zelis da su ti pri ruci
ako zbog ovog pitas
Sanjarko

#617 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

zippoo87 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
"bookmarks toolbar"
ukljucis tako sto kliknes desni na ovo sivo gore i ukljucis i dodas stranice koje zelis da su ti pri ruci
ako zbog ovog pitas
Ma mislio sam da je to, to. Ja folder dodam pa u folder ubacim ih. Imas to i na klik desni na ikonu brauzera. Cesto posjecene stranice.
Sanjarko

#618 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Popravio sam nakon dugo vremena multi proces u vodenoj liji. Ovako sam uradio sa reddita upustvo.
In about:config create a new bolean if entry does not exist

browser.tabs.remote.force-enable=true

browser.tabs.remote.autostart=true

extensions.e10sBlockedByAddons=false
Samo sam ovo troje uradio u about:config u trazilici toga. Ovo troje samo i resetirao brauzer. Ovo bolean nisam dirao jer namam pojma ni sta je to. :-D
Sanjarko

#619 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Bas me zanima je li sada brza, da li manje Ram memorije vuce itd. Meni se cini da vise Ram memorije vuce. Za brzinu neznam. Cak su i na vodenoj liji promjenili boju foldera iz zute u srebrenu, i to tamno srebrenu pa se slabije folderi vide, manje su uocljivi.

To je greska i mana koju su prepisali sa lije kvantuma. :jbt:
Sanjarko

#620 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Brza je izgleda sada u multi procesu.
Quaresma

#621 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Quaresma »

Op, stigao apdejtić neki, vidim dark theme po defaultu
Sanjarko

#622 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Ma svi sad uvode te tamne teme. Evo citam i Krom uveo ili uvodi.
amar1994

#623 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by amar1994 »

Ima li neko problema sa freezovima,svaki put kad udjem na rezultate,flashscore i slicne stranice koje imaju interni loading zaledi :twisted: :run:
Sanjarko

#624 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

amar1994 wrote:Ima li neko problema sa freezovima,svaki put kad udjem na rezultate,flashscore i slicne stranice koje imaju interni loading zaledi :twisted: :run:
Ja nemam. Evo sad gledao.
amar1994

#625 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by amar1994 »

Vizionar 1985 wrote:
amar1994 wrote:Ima li neko problema sa freezovima,svaki put kad udjem na rezultate,flashscore i slicne stranice koje imaju interni loading zaledi :twisted: :run:
Ja nemam. Evo sad gledao.
e ne znam onda,google chrome radi normalno .
Post Reply