Facebook (mahnahmahnah :)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ductus Holedocus

#576 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Ductus Holedocus »

koju opciju da ukljucim kad oznacim nekog da ga prijatelji mogu vidjeti.
I kako oni koji nisu moji prijatelji,nego prijatelji onog koga sam tagovala mogu da lajkuju ili komentarisu sliku?
burekodsira

#577 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by burekodsira »

Ductus Holedocus wrote:koju opciju da ukljucim kad oznacim nekog da ga prijatelji mogu vidjeti.
I kako oni koji nisu moji prijatelji,nego prijatelji onog koga sam tagovala mogu da lajkuju ili komentarisu sliku?
1.ako je ta osoba to zabranila ne mozes dok ta osoba ne odobri
2.mogu ako si dopustila da prijatelji tvoga prijatelja mogu lajkovati i komentarisati

sve to imas u opcijama
perfect_guy

#578 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by perfect_guy »

burekodsira wrote:
Ductus Holedocus wrote:koju opciju da ukljucim kad oznacim nekog da ga prijatelji mogu vidjeti.
1.ako je ta osoba to zabranila ne mozes dok ta osoba ne odobri
2.mogu ako si dopustila da prijatelji tvoga prijatelja mogu lajkovati i komentarisati

sve to imas u opcijama
problem je što sad postoji samo opcija prijatelji, i kad se neko označi u tvom albumu automatski se friends of friends uključi
burekodsira

#579 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by burekodsira »

ja to kod mene u opcijama mogu definisati...

http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy

pa odes na drugu postavku TAG
pa onda treca postavka i izaberes prijatelji umjesto prijetelji prijatelja i vozdra

sve ostale postavke pogasio i miran
perfect_guy

#580 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by perfect_guy »

burekodsira wrote:ja to kod mene u opcijama mogu definisati...

http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy

pa odes na drugu postavku TAG
pa onda treca postavka i izaberes prijatelji umjesto prijetelji prijatelja i vozdra
pregledao sa, to mi i stajalo kao naštimano. Pa sam pregledao i albume, i tu su samo prijatelji. Činjenica je da slike na kojima nema tagova vide samo moji prijatelji, dok je tag dovoljan da se proširi i na prijatelje te osobe
Ductus Holedocus

#581 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Ductus Holedocus »

aman,sto me zbuniste :D
Haj'drugo pitanje da postavim,kako da sakrijem svoje bivse objave na zidu,a da ih ne brisem(ima pametnih stvari),a nesto mi bas i nije cejf da se vise gledaju-citaju
perfect_guy

#582 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by perfect_guy »

Ductus Holedocus wrote:aman,sto me zbuniste :D
Haj'drugo pitanje da postavim,kako da sakrijem svoje bivse objave na zidu,a da ih ne brisem(ima pametnih stvari),a nesto mi bas i nije cejf da se vise gledaju-citaju
na timelineu imaš razdvojene opcije brisanja i sakrivanja, ne znam da li se to može na starim profilima
Kapri

#583 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

Meni nije jasno kako se moze pretplatitit na necije objave ako taj neko nije vas prijatelj?Imam Timeline
Halcyon

#584 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Halcyon »

Kapri wrote:Meni nije jasno kako se moze pretplatitit na necije objave ako taj neko nije vas prijatelj?Imam Timeline
Nema to veze, ni ti koji se pretplate na nečije objave ih ne vide ako ti objavu ne postaviš kao Public.
perfect_guy

#585 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by perfect_guy »

Halcyon wrote:
Kapri wrote:Meni nije jasno kako se moze pretplatitit na necije objave ako taj neko nije vas prijatelj?Imam Timeline
Nema to veze, ni ti koji se pretplate na nečije objave ih ne vide ako ti objavu ne postaviš kao Public.
i ta osoba mora omogućiti pretplatnike
Kapri

#586 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

Aha,ok hvala :)
Curve

#587 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Curve »

ovaj timeline jos nije aktviviran mi, nije da se zalim, ali et rekose da je dosad trebalo svima se aktivirat :roll: :roll:
nihil_

#588 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by nihil_ »

30og januara ;)
Kapri

#589 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

Molim vas ima li ikakve sanse da sakrijem zid na timeline-u za one koji mi nisu prijatelji?
zambaklija

#590 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by zambaklija »

Kapri wrote:Molim vas ima li ikakve sanse da sakrijem zid na timeline-u za one koji mi nisu prijatelji?
pročita negdje ako to prije prelaska na timeline nisi učinila da se to više nemože ispraviti :roll:
Kapri

#591 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Kapri »

Sada nema sanse :sad:
Tiger 033

#592 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Tiger 033 »

http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /120126081

Prije uvođenja Timelinea

"Imate sedam dana da obrišete nezgodne postove s Facebooka"

Svi korisnici Facebooka će u narednih nekoliko sedmica dobiti novi dizajn profila, Timeline, koji je kompanija najavila prije nekoliko mjeseci.

Kada Timeline postane jedini dizajn vašeg Facebook profila vaši prijatelji će moći vidjeti sve što ste radili od trenutka kada ste se prijavili na ovu društvenu mrežu.

Do sada je korištenje Timelinea bilo na dobrovoljnoj osnovi. Odnosno, korisnicima je bilo prepušteno da sami izaberu žele li novi dizajn. No, sada imaju samo sedam dana da izaberu fotografije, postove i događaje koje žele učiniti javnim.

Na zvaničnom Facebook blogu u utorak je stajalo obavještenje: "Prošle godine smo predstavili Timeline, a tokom nekoliko sljedećih sedmica svi će dobiti novi dizjan profila. Kada se to desi, imat ćete sedam dana da pregledate šta je na vašem profilu. Tako imate priliku da sakrijete sve što ne želite da drugi vide".
zambaklija

#593 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by zambaklija »

Tiger 033 wrote:http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /120126081

Prije uvođenja Timelinea

"Imate sedam dana da obrišete nezgodne postove s Facebooka"

Svi korisnici Facebooka će u narednih nekoliko sedmica dobiti novi dizajn profila, Timeline, koji je kompanija najavila prije nekoliko mjeseci.

Kada Timeline postane jedini dizajn vašeg Facebook profila vaši prijatelji će moći vidjeti sve što ste radili od trenutka kada ste se prijavili na ovu društvenu mrežu.

Do sada je korištenje Timelinea bilo na dobrovoljnoj osnovi. Odnosno, korisnicima je bilo prepušteno da sami izaberu žele li novi dizajn. No, sada imaju samo sedam dana da izaberu fotografije, postove i događaje koje žele učiniti javnim.

Na zvaničnom Facebook blogu u utorak je stajalo obavještenje: "Prošle godine smo predstavili Timeline, a tokom nekoliko sljedećih sedmica svi će dobiti novi dizjan profila. Kada se to desi, imat ćete sedam dana da pregledate šta je na vašem profilu. Tako imate priliku da sakrijete sve što ne želite da drugi vide".
ja već sada brišem sve i na kraju ću se odjaviti jer ovo je van svake pameti,evo na TVu kažu:vaši prijatelji će znati šta sve činite na netu,kupujete,gledate itd...ovi su sa ovim ,mislim,podpisali samoubojstvo :x
chuchumbamayumbe

#594 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by chuchumbamayumbe »

Hajde neka mi neko objasni kako se preko FB-a može saznati kada ja ukucam u Google "jeba*ina"?!
Meni to zvuči pomalo besmisleno.
Not My Idea

#595 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Not My Idea »

ja mislim da je to laz :-)
Melanholik

#596 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Melanholik »

mogu znati sve šta radiš na netu, ako sam to dopustiš. npr. povežeš FB sa SA-x-om i svaki članak koji pročitaš tu će izaći na tvom FB zidu, tj. pisat će da si pročitao taj i taj članak. i to samo ako povežeš namjenski ta dva sajta. čak i to što piše da si pročitao, možeš ukloniti. ja nisam ništa ni sa čim povezala i naravno ništa se ni ne vidi.
Melanholik

#597 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Melanholik »

chuchumbamayumbe wrote:Hajde neka mi neko objasni kako se preko FB-a može saznati kada ja ukucam u Google "jeba*ina"?!
Meni to zvuči pomalo besmisleno.
:lol: :lol: u redu je... :D
chuchumbamayumbe

#598 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by chuchumbamayumbe »

Melanholik wrote:mogu znati sve šta radiš na netu, ako sam to dopustiš. npr. povežeš FB sa SA-x-om i svaki članak koji pročitaš tu će izaći na tvom FB zidu, tj. pisat će da si pročitao taj i taj članak. i to samo ako povežeš namjenski ta dva sajta. čak i to što piše da si pročitao, možeš ukloniti. ja nisam ništa ni sa čim povezala i naravno ništa se ni ne vidi.
Ma ja, to mi je jasno, ali ako ih ne povezujem direktno onda ne postoji način da regularni korisnik FB-a sazna koje sam ja pojmove ukucavao u tražilicu prethodnog dana.
Melanholik

#599 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Melanholik »

chuchumbamayumbe wrote:
Melanholik wrote:mogu znati sve šta radiš na netu, ako sam to dopustiš. npr. povežeš FB sa SA-x-om i svaki članak koji pročitaš tu će izaći na tvom FB zidu, tj. pisat će da si pročitao taj i taj članak. i to samo ako povežeš namjenski ta dva sajta. čak i to što piše da si pročitao, možeš ukloniti. ja nisam ništa ni sa čim povezala i naravno ništa se ni ne vidi.
Ma ja, to mi je jasno, ali ako ih ne povezujem direktno onda ne postoji način da regularni korisnik FB-a sazna koje sam ja pojmove ukucavao u tražilicu prethodnog dana.
ma to čista izmišljotina. :-)
mislim da se tu misli isključivo na ovakvo povezivanje stranica, ali nisam skroz sigurna. što se tiče tražilica, mislim da to nema nikakve veze. to bi baš bilo smiješno. :D
oridjidji

#600 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by oridjidji »

Evo nešto novo, što niste znali, šta ste radili prošlog ljeta na facebooku...

http://www.simple.ba/bs/vijesti/znam_st ... _facebooku

I evo vam ovdje detaljnih uputstva za facebook timeline... ko se ne snalazi biće mu od pomoći...

http://www.simple.ba/bs/vijesti/uputstv ... k_timeline
Post Reply