EPN Cable konekcija "UZAS" ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zILA

#1 EPN Cable konekcija "UZAS" ?

Post by zILA »

:x
Vako, na europronetovom siteu sam nasao ovaj forum :roll:
..Imam UZASNE probleme sa epn cable konekcijom, zadnjih par dana
Lag na serverima mi je bio 200!.. ( to je skoro 4x puta vece od normalnog, normali je oko 30-40 pa i do 50-60 na stranim serverima )
A sada, oko 17:00 sati, pa do 24:00 otprilike, lag na serverima mi je oko 900-100, dok mi je download p/s, 12kb/ps :x :x

- WOW (World of worcraft) je NEMOGUCE igrati.
- CS 1.6 (Counter Strike 1.6) je NEMOGUCE igrati.
- COD2 (Call Of Duty 2) je NEMOGUCE igrati.
- BF 2 (Battlefield 2) je NEMOGUCE igrati.
-Apsolutno *svaku* online igru je NEMOGUCE igrati.
Zna li iko STA SE DESAVA ?
Skoro svaki dan je neki problem ( puca konekcija, laga, itd itd itd : ( )
Ne pamtim dan kada je konekcija bila ok :/
zILA

#2 Re: EPN Cable konekcija "UZAS" ?

Post by zILA »

Šeha wrote:WoW mozes igrati sa tim pingom... Pogotovo ako ne PvP-iras.
Za ostale se slazem da je sve vece od 60 lose...
naravno :p delay je jedno 20-30 sekundi :o
Elko

Post by Elko »

E i ja imam kaubojski, pardon kablovski internet od hs-hkb, i moram reci da je to krkanluk kakvog nema, veza puca, download na 256/128 paketu je 3 kb/s tacno toliko ne cudite se .....podrska grozna bolje receno i nema je , veze nemaju ... a platiti se mora, kako bih volio da se sredi samo da mogu lijepi ADSL pa da ih otkacim u roku odmah....uzas
:x :x :x :x :x :x :x
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

8-) proud to be adsl 8-) owner hehe :)

cable konekcija zavisi od broja konekcija u haustoru/naselju. sto vas je vise - veza je sporija. sa adsl svako ima svoju zasebnu konekciju do centrale 8-)
shin

Post by shin »

Evo sig likova sa drugog foruma;

Image

Supci vise od mjesec dana nas maltretiraju sa konekcijom.
bpsang

Post by bpsang »

takodje imam jako velikih problema sa konekcijom EPN-a od momenta kad je pocelo prekopavanje grada za one kablove hs-a i logosofta,
konekcija pada u vecernjem periodu od 20h pa do 22h i 30 min ,nekad je uopste nema,
neki dan sam pokusao skinuti jedan softver, trebalo mi je 26 h, za ne povjerovati a on je bio tezak oko 180 mb...
ne znam, nekada su slali obavjestenja o radovima a sad u po frke samo nemas i sta moras platiti i to ...
:( :( :(
La_Forge

Post by La_Forge »

... imam očito isti problem .. meni se takodje manisfestuje kod downloada ali sa eMule-a... .

dajte da se organizujemo malo i da im kolektivno sjednemo za vrat ..
hajmo zivkat i slat mailove dok ne popizde ...
ja svakako planiram da predjem na ADSL... ali se trenutno jos uvijek jako dugo čeka te se zato još vrpoljim sa ovim EPNom
amarce

Post by amarce »

ADSL zakon.Koja brzina pise u paketu ta se i ostvaruje.Za paket od 3GB konekcija je u 95% slucajeva skidanja nekog fajla 106KB/s.Nekad ide po 70-80 ali to zavisi od servera i iznosi 5%.Tako je kod sviju koji su n ADSL-u.Nikakvih zajebancija.Kako je na dial-up konekciji skidanje standardno po nekih 3.5Kb/sek tako je i ovdje oko 100-106 standardno
Qler

Post by Qler »

ma ovo je vise smijesno majke mi... samo mi nije jasno kako su tako bezobrazni ni da se izvinu nit' ista sem one sture vijesti na stranici kao da su neki radovi... daaaajj... majke mi brze bi bilo da sam na dial up-u.... evo gledam sad download i nemogu da vjerujem 6 kB/s.... mislim fakat.... mogu mi sad dati flat rate komotno da skidam 24/7 ne bi presao limit od 6GB....

fakat bezobrazno i neprofesionalno do maximuma... razmisljam o prelasku na ADSL bar je brzina kako je Bog reko da bude...
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

Qler wrote:ma ovo je vise smijesno majke mi... samo mi nije jasno kako su tako bezobrazni ni da se izvinu nit' ista sem one sture vijesti na stranici kao da su neki radovi... daaaajj... majke mi brze bi bilo da sam na dial up-u.... evo gledam sad download i nemogu da vjerujem 6 kB/s.... mislim fakat.... mogu mi sad dati flat rate komotno da skidam 24/7 ne bi presao limit od 6GB....

fakat bezobrazno i neprofesionalno do maximuma... razmisljam o prelasku na ADSL bar je brzina kako je Bog reko da bude...
:lol: ti si bio posljednji zivuci zastitnik cable neta :D :D drago mi je da dolazis tobe :D :D
Qler

Post by Qler »

Image
La_Forge

Post by La_Forge »

ponavljam raja,
hajmo se malo organizovati i od sutra početi, ako ništa, zvati tamo na telefone i slati bezbroj mailova ...
koma

Post by koma »

La_Forge wrote:ponavljam raja,
hajmo se malo organizovati i od sutra početi, ako ništa, zvati tamo na telefone i slati bezbroj mailova ...
Kasnis prijatelju.. zovemo i saljemo mail vec mjesec dana.. Oni jadnici, ako im je vjerovati, iz helpdeska nemaju nikakve informacije o tome kad ce se zagusenje rijesiti..Vijest stara deset dana dje da su nabavili novi backbone(tj. prosirili stari) i da je u fazi testiranja.. Opet navodno, iza ponedjeljka bi se trebala normalizovati situacija... Vidjet cemo--
ZA ADSL-ase, do ovog sranja ADSL nije mogao ni prismrditi EPN-u.. Imao sam i 120 kB DL, i 30 kB UL, i 6 GB DL limita i ftp server free na koje ima milion filmova,muzike.programa,... Ako ovo brzo srede, opet ce biti najbolji..Ovako sa 3kB/sec nisu bas konkurentni :p
sabanss

Post by sabanss »

Pretposljednji Mohikanac wrote:8-) proud to be adsl 8-) owner hehe :)

cable konekcija zavisi od broja konekcija u haustoru/naselju. sto vas je vise - veza je sporija. sa adsl svako ima svoju zasebnu konekciju do centrale 8-)
Jes' kad bi u mom ulazu od 24 stana bile 24 konekcije, al' nisu :) Ustvari troje ima internet tako da vam taj argument otpada. Fazon je bio u tome sto se EPN precijenio i ostavio vanjski link istim a nagomilao korisnika, sto priznajem nije posteno sa njihove strane ali su opet prosirili link i sada je konekcija normala. Za lag priznajem da je katastrofa ali mi je download u granicama zagarantovanog i u prosjeku van cable zone skinem 35 GB prometa a nisam ni blizu da ispucam limit :) Usporedi mi to sa 3 GB na ADSL-u i usporedi mi cijene, ja placam 28 KM, a vi?
La_Forge

Post by La_Forge »

Kasnis prijatelju.. zovemo i saljemo mail vec mjesec dana.. Oni jadnici, ako im je vjerovati, iz helpdeska nemaju nikakve informacije o tome kad ce se zagusenje rijesiti..Vijest stara deset dana dje da su nabavili novi backbone(tj. prosirili stari) i da je u fazi testiranja..
ond je očito vrijeme da se dalje ide... da eventualno odemo direktno u Unis i tražimo direktora kako bi mu objasnili zašto prelazimo na ADSL..
mene trenutno koči jedino duže čekanje na instalaciju ADSLa kao i EPN email koji sam svima podjelio ... inače bi im odmah mahnuo ..
Post Reply