Cool programi za Symbiane

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Panasonic

#1 Cool programi za Symbiane

Post by Panasonic »

Ima li ko sta dobro? Evo ja cu prvi,

Virtual Keyboard - Cell Board s60Full

Image

Puna softverska tastatura sa kojom brzo mozete pisati bilo koju vrstu tekstova!

Download: http://www.bahrainmobiles.com/forum/att ... entid=3404

Sad vi :P

PS: Sta mislite da se otvori podforum 'Programi za mobitele' ?

Pozdrav
Qler

Post by Qler »

ja imam na svom mobitelu sad instalirano FExplorer, pravo dobra stvarka, imam isto i AgileMessenger, on mi je extra, ima neki BClac, jos ga nisam skonto, uglavnom neki opasan digitron,dalje UltraMP# player, Bemused (kontorla racunarapreko BT-a), KeyLock (automatsko zakljucavanje tastature, posot nemam tu opciju Nokia 6600) i ansvernig machine (sekretarica)
Panasonic

Post by Panasonic »

SeleQ - odlican free alat, file explorer. Sa njim mozes sve slati sa telefona sto ti padne na pamet ukljucujuci i muziku na Nokia telefonima!

Download

____

Photo Fusion - najbolji fotograf! Podrzava digitalni zoom do 400%, razne modove slikanja, podesavanja kvaliteta slike i jos puno toga! Na telefon stane u nekih 149kb i FREE je!!

Download

____

Answering Machine - sekretarica koja ce na vase pristigle pozive odgovarati unaprijed definisanom porukom. Evo FULL VERZIJE !!

Download

Pozdrav!!

PS: Ako vam trebaju neki programi slobodno napisite kraci opis programa i pokusat cu ga naci
leeloo

Post by leeloo »

Ja ništa od ovoga ne mogu da otvorim :?

Koliko treba vremena da ti pošalju onaj link za autorizaciju
Panasonic

Post by Panasonic »

leeloo wrote:Ja ništa od ovoga ne mogu da otvorim :?

Kako ne mozes? Posalji mi mail na [email protected] pa cu ti ih poslati.

Pozdrav
mehopuzic

Post by mehopuzic »

Panasonic wrote:

Pozdrav
da ne moze nikako :-x !
leeloo

Post by leeloo »

Panasonic wrote:

Pozdrav
Evo autorizovaše me.... stranica je malo blago.... svega
evo spremam se da si instaliram tastaturicu :-D
leeloo

Post by leeloo »

tastatura je apsolutno beskorisna.... al' možda nisam još provalila kako da je koristim ispravno..

Panasonic... vidim i ti imas problema sa Series60productID :D

Grozno. koji ti je mobitel?

Ne znam jel' se to riješava upgradeom softvera... ili ti OS-a ?!
gdje se u gradu može napraviti upgrade za N 3650?
Panasonic

Post by Panasonic »

leeloo wrote:tastatura je apsolutno beskorisna.... al' možda nisam još provalila kako da je koristim ispravno..

Panasonic... vidim i ti imas problema sa Series60productID :D

Grozno. koji ti je mobitel?

Ne znam jel' se to riješava upgradeom softvera... ili ti OS-a ?!
gdje se u gradu može napraviti upgrade za N 3650?
Ima tu jedna fora ali ne mogu da je probijem. Kod mene je N 7650. Kod mene i kod tebe su Symbian v6.0 dok je najnoviji v7.0s. Upgrade !? To ti je fakticki formatiranje i vrlo je skupo + novije verzije OS-eva zauzimaju vise memorije pa ako nemas dovoljno sta ces onda :)

Cheers
leeloo

Post by leeloo »

Panasonic wrote:Upgrade !? To ti je fakticki formatiranje i vrlo je skupo + novije verzije OS-eva zauzimaju vise memorije pa ako nemas dovoljno sta ces onda :)

Cheers
Memorijske kartice?!

Ali stani malo... formatiranje je jednostavno, koliko se meni čini...

Ja sam nešto gledala po webu i nikako ne mogu da skontam koji đavo treba napraviti za to. Jer nije mi jasno u čemu je problem, ako je neki program napravljen da radi pod ovim OS-om.

Ma ustvari pojam nemam o čemu pričam... ako skontaš nešto, javi ;)
Qler

Post by Qler »

http://www.imserba.com
http://www.theunlocker.co.uk
http://www.phone.co.yu

ovo su tri stranice koja ja redovno posjecujem i na kojima ima pravo mnogo programa, igrica i ostalih zezancija za symbian-e i s60 mobitele :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Jos se nisi zasitio te svoje nove igracke... :D
Qler

Post by Qler »

ma kakvi, svaki dan otkrijem nesto novo :D:D:D

evo sad sam malo bio na messnegeru, surfo netom ,jedino jos nisam uspoi podesiti mail, nece mi GMAIL nikako :( imam kama-sutra poze i objesnjenja :D imam tonu nekih programcica, morat cu uzeti onu karticu od 256MB :D sa mi sve stane :D:D ima extra rally, 3D!

ma beton telefon :D:D
Kimur

Post by Kimur »

Probajte ovo extra stvar:

http://nokia-3650-software.epocware.com ... glish.html

Ma nisšta bez symbiana, ja na svojoj nokiji imam univerzalni daljinski, 3D grafiku, MP3, video bez limita(uz pomoć programa "Campro.sis"), mogućnost gledanja filmova(za šta je potrebna mnogo veća kartica od 16MB npr. 128MB) itd sve u svemu super stvarčica
Zna li iko koliko košta memory kartica od 128MB,gdje se može kupiti i da li je moguće koristiti je na nokiji 3650?
Kimur

Post by Kimur »

Qler je si li isprobao radi li ti answernig machine, imao sam to instalirano ali nije radilo :(
Kak' ti radi Ultra MP3 player, ja sam uspio kompresovati pjesme na 300-350kb tako da na 16MB karticu stane znatan broj MP3 zike uz manji gubitak na kvaliteti :-D
Qler

Post by Qler »

answering machine mi u 90% slucajeva radi, nekad joj dodje luda, UltraMP3 sam samo probo, jer nemam kompresovanih pjesmica, a ne znam koji mi je program najbolji za to.

by the way kod mene je 32MB MMC :D znaci da sa tim bir rate-om mi moze stati fin broj pjesmica :D

nego reci ti meni koji je program najbolji za kompresovanje?!

na mobu trenutno imam: answering machine, key lock, total IR, Front net, zipman, kamasutra :D, Agile messenger, camcoder pro, FExplorer, chess genius, 3D rally, oko 90 raznih melodija, bemused, slovoed (full), bcalc, ultramp3, i nesta ovih thema :D
uglavnom ima svega :D a jos par programcica ceka da se instaliraju :D:D:D
Arrival

Post by Arrival »

http://www.crackzplanet.com

pod pda i Symbian OS imate more programa
Kimur

Post by Kimur »

Mp3 mozes kompresovati uz pomoc winamp-a, evo kako:

How To Compress MP3 Files
By Kevin Liebrock

* Step 1: Open Winamp.
* Step 2: Click the "PL" button on the right side of the player if the playlist isn't already open ( the box where it tells the names of songs, lengths, etc.)
* Step 3: Once open, press the "+ file" button on the bottom left of the playlist.
* Step 4: Locate the songs you want to compress ( they are most likely in C:/Program Files/Napster/Music or wherever else you keep your mp3s)
* Step 5: Select the songs you want to compress by highlighting them and then pressing open.
* Step 6: Now that you are back into the player click the little button on the top left of the player and go down to options, then to preferences.
* Step 7: Once in preferences click on "Plug-Ins" then click on "output"
* Step 8: After clicking on output double click on "Nullsoft Disk Writer Plug-In v1.0" and select where you want your files to go, desktop or something easy is a good choice. After that press ok, then close out of that window.
* Step 9: Now, once you are back in the player and have your selected files visible in the playlist box you can press play. The songs will not play, the time bar should move quickly and then go on to the next selected song. This means your songs are being converted to ".wav" format.
* Step 10: After all files are converted to ".wav" format, you can go to Start/Programs/Accesories/Entertainment/Sound Recorder. Once in the Sound Recorder application click file and then Open. Select the song you want to compress first, it is saved wherever you selected for your .wav's to go when in Winamp.
* Step 11: The song is now open in the Sound Recorder, Click File then Save As..
* Step 12: Once in this window, be sure to add the suffix ".mp3" to the filename, and in "Save As Type.." select "all files". Hold on though, don't press save yet..
* Step 13: Now click on the change button by "Format" this is where you compress the song.
* Step 14: Once in the change window select "MPEG layer 3" for format, and then for attribute select "56 kBit/s 22,050 Hz, Stereo 7 KB/s(ako hoces minimalnu kompresiju /300-350kb onda selektiraj "16,000 kHz; 16 Bit; Mono)
* Step 15: Now click ok, and save your compressed Mp3 to the desired location.

mozda izgleda komplikovano, ali je u biti jednostavno :-D
vidim da imas i program zipman, koliko je koristan tj za sta sluzi, je li to program za kompresiju tj povecanje memorije? :?
Qler

Post by Qler »

hvala za objasnjenje, probat cu. Imam zipman, al ne ragistrovan, to cu morati rijesiti. On ti je nesto kao WinZip! Znaci mozes u mobitelu otvarati *.zip datoteke, ima i dodatak za rar i druge. A naisao sam ne neki program za kompresiju memorije, ali nisam ga snimio. Nemam pojma sto, al kad sam vidio kako radi komp kad mu se kompresuje HDD, nesto ne vjerujum puno u tu tehnologiju :D
mehopuzic

Post by mehopuzic »

Kimur wrote:Probajte ovo extra stvar:

http://nokia-3650-software.epocware.com ... glish.html

Ma nisšta bez symbiana, ja na svojoj nokiji imam univerzalni daljinski, 3D grafiku, MP3, video bez limita(uz pomoć programa "Campro.sis"), mogućnost gledanja filmova(za šta je potrebna mnogo veća kartica od 16MB npr. 128MB) itd sve u svemu super stvarčica
Zna li iko koliko košta memory kartica od 128MB,gdje se može kupiti i da li je moguće koristiti je na nokiji 3650?

GDJE SI TAJ DALJINSKI NASAO???
Qler

Post by Qler »

meho daj mail. poslat cu ti ja sa crackom, extra stvarka!
Qler

Post by Qler »

meho, radi li blizinski :D
mehopuzic

Post by mehopuzic »

ma ja jos nemam 6600 ali trebam da ga dobijem sad uskoro pa prikupljam folove da budem faca s telefonom :D !?

inace kako vi prebacujete fajlove sa kompa na tel? Bluethoot? kolko kosta to ako imate?
Qler

Post by Qler »

koristim BlueTooth koji posudim od jarana, a planiram kupiti uskoro sebi i kosta oko 50KM, s tim da imas vise klasa, ima od 10m do 100m dometa, i naravno da mu i cijena raste sa dometom, pa ti vidi sta ti treba :D

i obavezno instaliraj na mobitel FExplorer, odlican file explorer sa kojim mozes sve raditi, slati meldoije, ma sve! 8-)
Kimur

Post by Kimur »

Qler wrote:meho daj mail. poslat cu ti ja sa crackom, extra stvarka!
Qler ajd ako mozes posalji i meni Iremote full s crack-om na

hvala unaprijed :-D
Last edited by Kimur on 12/04/2009 19:39, edited 1 time in total.
Post Reply