BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Moderator: Benq
- blue4
#226 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
molim nekog ko ima blicnet da mi odgovori dali prvi racun placa unaprijed ?
- smoki_choko
#227 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
meni su prikljucili 17og u mjesecu i platio sam za 13 dana koje sam koristio. i onda posle svakog mjeseca placas unazadblue4 wrote:molim nekog ko ima blicnet da mi odgovori dali prvi racun placa unaprijed ?
- hubke
#228 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Da tako je. Plačaš unazad
)
-
Astrix
#229 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Ljudi kakva je situacija sa netom, ja evo sve razmisljam da predjem kod njih, imal kakvih problema, konekcija i to...?
Kakve su preporuke
Kakve su preporuke
- blue4
- bailaor
#231 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Ja koristim 3. mjesec nisam imao nijedan prekid konekcije...Astrix wrote:Ljudi kakva je situacija sa netom, ja evo sve razmisljam da predjem kod njih, imal kakvih problema, konekcija i to...?
Kakve su preporuke
- hubke
#232 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
I ja koristim odprilike toliko i zaista ni jedan prekid nisam imao 
-
Kjaoty
#233 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Mozeli neko da mi kaze zasto na njihovoj stranici pise samo ADSL a nigdje Wirelles ? i imali jos paketa slabi su ti za mene od 1megabit ?
I hoceli moc meni taj wirelles zivim pored Avaz Twist tower
- terra_incognita
#234 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
ja sam imla jedan jedini prekid ali u gluho doba i sanirali su ga za kratko vrijemehubke wrote:I ja koristim odprilike toliko i zaista ni jedan prekid nisam imao
- terra_incognita
#235 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
pa kad već živiš tu, uđi u avaz i pitaj. njihova kancelarija je u prizemlju, iza recepcijeKjaoty wrote:Mozeli neko da mi kaze zasto na njihovoj stranici pise samo ADSL a nigdje Wirelles ? i imali jos paketa slabi su ti za mene od 1megabit ?
- Zvek
#236 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Kod zeljeznicke ili nedzarici?terra_incognita wrote:pa kad već živiš tu, uđi u avaz i pitaj. njihova kancelarija je u prizemlju, iza recepcijeKjaoty wrote:Mozeli neko da mi kaze zasto na njihovoj stranici pise samo ADSL a nigdje Wirelles ? i imali jos paketa slabi su ti za mene od 1megabit ?
-
Astrix
#237 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Avaz Twist Tower ti je kod zeljeznicke, a u nedzaricima je sad samo Radon Plaza 
- hubke
- hubke
#239 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Tad nisam kućiLud i ponosan wrote:^^
Ma odlican je njihov net, a i kako ne bi bio kad instaliraju jako dobru opremu, kad ogranicavaju broj korisnika po AP-u i kad imaju dobre linkove. Ali dzaba sve kad nema AP-a na Bosmalu...
De testiraj prema Frankfurtu, pa mi javni... Brzinu i ping, ali tamo nekad oko 8h veceras... Zemo?

i ping

Speed mislim da ne može ni u koga bolje a ping je tu i tamo ali je bar jitter vema mali. Frankfurt je ipak daleko
- hubke
#240 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Još i ovo:
Prije 2 dana sam, osim interneta, priključio i telefon. Prvi utisci su sjajni. Veza je besprijekorna i glas je nevjerovatno čist. Testirao sam telefon pod raznim uvijetima i veza je uvijek bila odlicna. Prvi put sam testirao bez da sam konektovan na internet, drugi put kad sam konektovan ali nisam nista skidao a treci put kad sam se nakačio na torrent i skidao i uploadovao punom brzinom. U svim slučajevima je veza sjajna. Jedini "problem" je u tome sto su mi brzinu smanjili za nekih 3-5 % ali to je i više nego prihvatljivo. Zaista preporučujem ga svakome. U paketu se dobije i Cisco Linksys router i Panasonic bezicni telefon gratis također se dobije 120 min besplatnog razgovora prema svim fixnim mrezama u bih. Pretplata je 3 mjeseca gratis a kasnije iznosi oko 6 KM. Detaljnije na www.blic.net
Prije 2 dana sam, osim interneta, priključio i telefon. Prvi utisci su sjajni. Veza je besprijekorna i glas je nevjerovatno čist. Testirao sam telefon pod raznim uvijetima i veza je uvijek bila odlicna. Prvi put sam testirao bez da sam konektovan na internet, drugi put kad sam konektovan ali nisam nista skidao a treci put kad sam se nakačio na torrent i skidao i uploadovao punom brzinom. U svim slučajevima je veza sjajna. Jedini "problem" je u tome sto su mi brzinu smanjili za nekih 3-5 % ali to je i više nego prihvatljivo. Zaista preporučujem ga svakome. U paketu se dobije i Cisco Linksys router i Panasonic bezicni telefon gratis također se dobije 120 min besplatnog razgovora prema svim fixnim mrezama u bih. Pretplata je 3 mjeseca gratis a kasnije iznosi oko 6 KM. Detaljnije na www.blic.net
- hubke
#241 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Neki dan sam im poslao mail i u prilogu mapu pokrivenosti LOL-a. Odgovorili su mi da je prijedlog zanimljiv i da ce sve uciniti da usluga bude dostupna svakom građaninu sarajevaLud i ponosan wrote:^^
Ma odlicni su oni. Pogledaj ko je otvorio temu i bice ti jasno sta mislim o njima![]()
Elem, razocarali su me u pogledu sirenja, ide to dosta traljavo i sporo. Imaju poprilicno veliki budzet i pitam se sta bi da moraju optiku pruzati, nesto kao LOL, dokle bi stigli![]()
Kad postave AP na Bosmal (između ostalog) i povecaju brzine bice konkurentni i atraktivni, za sada jos uvijek nisu koliko sam ocekivao da ce biti.
- hubke
#242 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
tesko da ce ikad na Bosmal. Previse je skupLud i ponosan wrote:^^
Ni LOL nema tacku na Bosmalu. Nema ni jedan provajder do sada. A to je savrsena lokacija za ovaj dio grada. Bolje opcije nema.
- alibaba_i_30_godina
#243 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Gdje imaju postavljene AP?
Jel' ima na Radon Plazi.
Jel' ima na Radon Plazi.
- hubke
#244 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Avaz toranj, radon plaza, Gavrića brdo i Grdonj 
-
Kjaoty
#245 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Da li iko zna koliko im treba da dodju do mene i postave antenu, također da li iko zna imali za wadsl pored 1mbps paketa i 2 mbps paket ??
- smoki_choko
#246 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
prvo gdje zivis, ja sam ceko 14 dana. al sam im dosadjivao nakon 7,10 dana. pa sam ih zvao u banja luku i dosli su mi nakon 14 dana. a drugo ima i jedan i drugi paketKjaoty wrote:Da li iko zna koliko im treba da dodju do mene i postave antenu, također da li iko zna imali za wadsl pored 1mbps paketa i 2 mbps paket ??
-
Kjaoty
#247 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
smoki_choko wrote:prvo gdje zivis, ja sam ceko 14 dana. al sam im dosadjivao nakon 7,10 dana. pa sam ih zvao u banja luku i dosli su mi nakon 14 dana. a drugo ima i jedan i drugi paketKjaoty wrote:Da li iko zna koliko im treba da dodju do mene i postave antenu, također da li iko zna imali za wadsl pored 1mbps paketa i 2 mbps paket ??
Zivim odmah pored Avaz Twist Tower-a, kad potpisem ugovor mogu li oni meni mijenjati pakete ili cu morati praviti novi ugovor ???
- hubke
-
slatka_sa
#249 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
@Lud i ponosan
Sta si se uhvatio Bosmala? Pitas li se dali ti ljudi u Bosmalu uposte zele da im se bilo sta postavlja po zgradi za 100-150km mjesecno koliko oni daju za postavljanje ap-a plus njihova struja?!
Sta si se uhvatio Bosmala? Pitas li se dali ti ljudi u Bosmalu uposte zele da im se bilo sta postavlja po zgradi za 100-150km mjesecno koliko oni daju za postavljanje ap-a plus njihova struja?!
-
elcho71
#250 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Tacno je da se daje oko 150km kao najam prostora za AP. Cisto sumnjam da ce dati da se bilo kakve antene stavljaju po Bosmalu jer je gore i heliodrom. Uostalom da dopustaju vec bi neko nesto pistavio gore. Lud i ponosan trazi neku drugu zgradu u komslikuku ili moli Boga da neko u BHT dodje pameti pa da naprave pristojnu pondu sto bi u svakom slucaju za nas bilo najbolje. Ovi mali ISP-i ce uvijek biti mali.Lud i ponosan wrote:Zato sto je najpogodnije mjesto za namjenu o kojoj pricamo... Rekao bih savrseno.slatka_sa wrote:@Lud i ponosan
Ja ne znam koliko se placa mjesecno, a nisam siguran da si ti u to upoznata.
Ako se dogovore, naravno, ne vidim nikakav razlog zbog cega ta tacka ne bi bila na Bosmalu. Ja nisam pricao ko sta zeli, koliko to kosta, i sl., jer to ne znam.