Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Molim iskusne gamere da mi odgovore na laičko pitanje -
moj malac tinejdžer sve više i više vremena provodi na Bite Fight i O-game. Svaki put je čekanje da se pređe na sljedeći nivo, pa na sljedeći...
Dokle se tako prelazi s nivoa na nivo, tj. imaju li ove igre KRAJ?
Pitam ovo jer se bliži kraj školske godine Pa reko, možda da pooštrim kontrolu.
igra nema kraja i to je car ja sam se jedva odvikao nakon vise od godine igranja kad sam skontao da navijam mobitel da mi zvoni u 4 ujutro da sklonim foltu skontao sam da sam puko i odustao.. tu noc odradio FS i sutra poklonio acc
укину ми приступ интернету (тј ОГаме-у и Бите-фигхт-у) и цомп му склони на дуже вријеме јер су обје игре више него заразне
Знам то из властитог искуства, једва сам се скинуо са ОГаме-а ,са Битефигхта сам се скинуо лакше јер су ме око 26 ЛВЛ-а почели воштити ко вола у купусу...лол
trimi68 wrote:укину ми приступ интернету (тј ОГаме-у и Бите-фигхт-у) и цомп му склони на дуже вријеме јер су обје игре више него заразне
Знам то из властитог искуства, једва сам се скинуо са ОГаме-а ,са Битефигхта сам се скинуо лакше јер су ме око 26 ЛВЛ-а почели воштити ко вола у купусу...лол
Da li djetetu ukinuti racunar i poslati ga da se igra klikera?
Pod 1. - svi u razredu su potpuno zaludjeni. Ako mu ukinem isticat će se. A tu onda počinje i prirodni pubertetski revolt.
Pod 2. - danas si bez računara niko i ništa - pa i mi pod stare dane moramo učiti o igricama. Oni u školi imaju informatiku, a kod kuće sve češće koriste računar za pisanje zadaća. To je meni OK. Internet je OK, ukoliko je s mjerom.
Zaključak - postupit ću po receptu Bila Gatesa - ograničiti vrijeme provedeno za računarom. Pod prijetnjom sankcijama. A zna se šta je najučinkovitija sankcija - plug out
Qler wrote:igra nema kraja i to je car ja sam se jedva odvikao nakon vise od godine igranja kad sam skontao da navijam mobitel da mi zvoni u 4 ujutro da sklonim foltu skontao sam da sam puko i odustao.. tu noc odradio FS i sutra poklonio acc
ha, jesil' isti nick imao i tamo ?
Cini mi se da je jedan Qler bio dobar.
Ja nikako da se sjetim koji mi je nick bio, planete bi mogao nabrojati, i koordinata se sjecam, al nicka nikako
isti nick i nisam bio nesto aman uvijek u prvih 100-200 sam bio.. ali slabo flote imao sam 3 izgradjena mjeseca sa odskocnim u 1., 4. i 9. galaxiji imao sam na haman svakoj planeti nanite meni se cini lvl3 i lvl5 zavisi onda jake rudnike i znanja a flota mi je bila koliko se sjecam oko 15k malih i oko 3k borbenih i 300 razaraca tako nekako i acc sam poklonio
Qler wrote:isti nick i nisam bio nesto aman uvijek u prvih 100-200 sam bio.. ali slabo flote imao sam 3 izgradjena mjeseca sa odskocnim u 1., 4. i 9. galaxiji imao sam na haman svakoj planeti nanite meni se cini lvl3 i lvl5 zavisi onda jake rudnike i znanja a flota mi je bila koliko se sjecam oko 15k malih i oko 3k borbenih i 300 razaraca tako nekako i acc sam poklonio
pretpostavljam da su ovo cifre iz prvog UNI-a, jer nisu bas male za 100-200 mjesto.
Qler wrote:naravno samo uni 1. sam igrao a poceo sam negdje bio u septembu 2005 a predao oko oktobra 2006 godine a i to ne bi da nisam posao promjenio
E UNI 1 sam zakasnio, znam da je bilo i nekih stranaca tamo, pa je bila neka frka oko tog.
, ma ja sam prestao kad mi je doslo iz straznjice u glavu, da sam ipak ozenjeni covjek koji je u taj vakat taman dobio kcerkicu, pa rekoh - de ba ponasaj se ko co'ek, ne ko balo.
Zao mi samo sto zvijezdu ne napravih, da nisam popustio u zadnjih mjesec dana, imao bi je u UNI 3 dok je bila samo jedna il dvije u UNI 1, a nijedna u dvici.