Nije samo HD, svi kanali... Isto kao da na daljinskom tipke nisu razradjene...Casual's wrote:Tako je kod HD kanala,sporije prebacuje.sabanss wrote:Da se naslonimo na pricu o STB-ovima.
Koje se pokazao najbolje? Imam Hubtec i slika ide ok ali mi se cini da nekako sporo djeluje na komande. Problem daljinskog, STB-a ili parice?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sabanss
#9926 Re: BHTelecom All About
- Casual's
#9927 Re: BHTelecom All About
Može bit da je do daljinskog,probaj malo baterije okretat'.sabanss wrote:Nije samo HD, svi kanali... Isto kao da na daljinskom tipke nisu razradjene...Casual's wrote:Tako je kod HD kanala,sporije prebacuje.sabanss wrote:Da se naslonimo na pricu o STB-ovima.
Koje se pokazao najbolje? Imam Hubtec i slika ide ok ali mi se cini da nekako sporo djeluje na komande. Problem daljinskog, STB-a ili parice?
-
nastavnikhe
#9928 Re: BHTelecom All About
Ja imam ZyXEL i funkcioniše besprijekorno. Brzo prebacuje programe,brzo se pali. Tek sad sam,zahvaljujući forumašima ušao u njegove postavke (pritsnuo tipku menu prilikom restarta), ušao u podešenja (video,audio...),te podesio video na 1080p pal ,omjer 16:9.sabanss wrote:Da se naslonimo na pricu o STB-ovima.
Nisam siguran ali mi se čini da slika izgleda bolje !????
-
nastavnikhe
#9929 Re: BHTelecom All About
I usput da napišem da imam kolegu montera Moja TV koji kaže da je ZyXEL bolji od Hubteca (zbog čega?,nisam tražio odgovor jer mi se ponekad čini da ni oni nisu baš najbolje upoznati sa svim detaljima...).nastavnikhe wrote:Ja imam ZyXEL i funkcioniše besprijekorno. Brzo prebacuje programe,brzo se pali. Tek sad sam,zahvaljujući forumašima ušao u njegove postavke (pritsnuo tipku menu prilikom restarta), ušao u podešenja (video,audio...),te podesio video na 1080p pal ,omjer 16:9.sabanss wrote:Da se naslonimo na pricu o STB-ovima.
-
nastavnikhe
#9930 Re: BHTelecom All About
I još jedno pitanje: da li uopće ima razlike između podešenja 576p i 1080p ako je rezolucija koju "daje" BH Telecom ili TV servisi 576p?
-
sabanss
#9931 Re: BHTelecom All About
Onako laicki... Zavisi sta ti bolje radi upscaling STB ili TV...nastavnikhe wrote:I još jedno pitanje: da li uopće ima razlike između podešenja 576p i 1080p ako je rezolucija koju "daje" BH Telecom ili TV servisi 576p?
-
Mustafapasa
#9932 Re: BHTelecom All About
Nekoliko prakticnih savjeta iz licnog iskustva sa STB-om.
- Nemojte na njih stavljati nesto cime pokrivate dotok zraka (na one rupice) koji ima ulogu da vrsi hladjenje komponenti,
- podmetnite ispod stb-a nesto da oslobodite vise prostora za dotok zraka i odozdo tj. da zrak moze cirkulisati i ispod STB-a. Sada je 2-3mm odignut od podloge sto nije dovoljno,
- s vremena na vrijeme kada krenete na spavanje, iskljucite iz napajanja isti...
Sve navedeno vazi i za ostale komponente (ruter itd) i ovim cete dobar dio zastoja rijesiti.
Naime, koliko god ovi uredjaji bili dobri, potreban ima je "odmor" a prekomjera upotreba, (bas kao kod standardnog procesora-kad se pregrije gasi se) dovodi do smanjena performansi.
- Nemojte na njih stavljati nesto cime pokrivate dotok zraka (na one rupice) koji ima ulogu da vrsi hladjenje komponenti,
- podmetnite ispod stb-a nesto da oslobodite vise prostora za dotok zraka i odozdo tj. da zrak moze cirkulisati i ispod STB-a. Sada je 2-3mm odignut od podloge sto nije dovoljno,
- s vremena na vrijeme kada krenete na spavanje, iskljucite iz napajanja isti...
Sve navedeno vazi i za ostale komponente (ruter itd) i ovim cete dobar dio zastoja rijesiti.
Naime, koliko god ovi uredjaji bili dobri, potreban ima je "odmor" a prekomjera upotreba, (bas kao kod standardnog procesora-kad se pregrije gasi se) dovodi do smanjena performansi.
-
Mustafapasa
#9933 Re: BHTelecom All About
dalje, koristite HDMI za prenos slike umjesto SCART
kada koristite HDMI na stb-u prebacite rezoluciju slike na max i onda tek mozete uzivati u vrhunskom kvalitetu MojaTV
kada koristite HDMI na stb-u prebacite rezoluciju slike na max i onda tek mozete uzivati u vrhunskom kvalitetu MojaTV
-
iceman2010
#9934 Re: BHTelecom All About
Iskustva sa terena govore da se albis pokazao kao najbolji. Jako je jednostavan za koristenje i ima najbolje vrijeme prebacivanja kanala. I ona prva motorola je jako dobar STB-a. Cini mi se da je od svih koji su se provrtili po telecom-u ovaj hubtech najlosiji. Ovo su iskustva ljudi sa terena. Ja licno nisam imao priliku da testiram svaki od tih STB-ova. Ja kuci imam Motorolu i radi sasvim dobro.nastavnikhe wrote:I usput da napišem da imam kolegu montera Moja TV koji kaže da je ZyXEL bolji od Hubteca (zbog čega?,nisam tražio odgovor jer mi se ponekad čini da ni oni nisu baš najbolje upoznati sa svim detaljima...).nastavnikhe wrote:Ja imam ZyXEL i funkcioniše besprijekorno. Brzo prebacuje programe,brzo se pali. Tek sad sam,zahvaljujući forumašima ušao u njegove postavke (pritsnuo tipku menu prilikom restarta), ušao u podešenja (video,audio...),te podesio video na 1080p pal ,omjer 16:9.sabanss wrote:Da se naslonimo na pricu o STB-ovima.
-
iceman2010
#9935 Re: BHTelecom All About
Ako ti "zapinje" samo na HD kanalima onda ti vjerovatno nije pustena odgovarajuca brzina. 1444 i zali se. Ako ti "zapinju" svi onda su ti povecali brzinu ali parica to ne moze da podnese pa imas problema. I u jednom i u drugom slucaju jedino rjesenje ti je 1444.EdoI wrote:Nisam uspio ovako... A nisam imao gdje pogriješiti.munja.ba wrote:na motorolinom stb prilikom restarta pritnes tipku "menu" na daljinskom za pristup postavkama stb-a, mislim da bi trebalo da je isto i za albis
@nastavnikhe, lako je otvoriti temu ali ne znam baš ima li potrebe pored ove.
Može li mi ovo ustvari biti taj problem što mi zapinje slika?
-
Mustafapasa
#9936 Re: BHTelecom All About
Da rijesimo dilemu sta je bolje uzeti:
MojaTV Phone + Netflet 4 ili MojaTV Full?
Vecina to dozivljava kao neka vrsta muljaze od strane BH Telecoma a zapravo niko ne vidi da je upravo u tome pozitiva ponude, sto imas mogucnost da ti sebi odaberes sta ti vise odgovara. Pa nece ti Telecom reci sta ti zelis, sam sebi biras a njihovo je da ponude.
Racunica:
FULL= 55KM BEZ pdv, korisnik dobije 3 komponente (TV+telefon+internet) + 10KM saobracaja prema mobilnoj mrezi + VECE BENEFITE za kupovinu laptopa i ostalog. Ako oduzmeme 10KM ukljucenih u paket dobijem da kosta 45KM!
Phone paket kosta 25 a netflat4 takodjer 25 = 50KM bez PDV i dalje imam 3 komponenete, nemam ukljucene pozive prema mobilnoj -10KM, nemam mogucnost kupovine laptopa, dok preko ADSL komponente imam, ali je isti skuplji nego preko fulla...
Dakle, odabir je jasan FULL a oni koji zele vecu brzinu interneta bez navedenih pogodnosti kombiniraju Phone+ADSL.
I dajte citajte temeljitije Cjenovnike...
dakle radi se o mogucnosti da je ponuda fleksibilna sto je konkurentska prendost a ne neka muljaza...Meni licno je manje vazna brzina interneta tako da biram FUll
Vecina to dozivljava kao neka vrsta muljaze od strane BH Telecoma a zapravo niko ne vidi da je upravo u tome pozitiva ponude, sto imas mogucnost da ti sebi odaberes sta ti vise odgovara. Pa nece ti Telecom reci sta ti zelis, sam sebi biras a njihovo je da ponude.
Racunica:
FULL= 55KM BEZ pdv, korisnik dobije 3 komponente (TV+telefon+internet) + 10KM saobracaja prema mobilnoj mrezi + VECE BENEFITE za kupovinu laptopa i ostalog. Ako oduzmeme 10KM ukljucenih u paket dobijem da kosta 45KM!
Phone paket kosta 25 a netflat4 takodjer 25 = 50KM bez PDV i dalje imam 3 komponenete, nemam ukljucene pozive prema mobilnoj -10KM, nemam mogucnost kupovine laptopa, dok preko ADSL komponente imam, ali je isti skuplji nego preko fulla...
Dakle, odabir je jasan FULL a oni koji zele vecu brzinu interneta bez navedenih pogodnosti kombiniraju Phone+ADSL.
dakle radi se o mogucnosti da je ponuda fleksibilna sto je konkurentska prendost a ne neka muljaza...Meni licno je manje vazna brzina interneta tako da biram FUll
- Ajatolah_
#9937 Re: BHTelecom All About
Ima li neko iskustva sa ovim [email protected], odgovaraju li na mailove?
- Casual's
#9938 Re: BHTelecom All About
Odgovaraju,a zna se desit i da ne odgovore.Javi im se preko FB stranice,tu su aktivni.EdoI wrote:Ima li neko iskustva sa ovim [email protected], odgovaraju li na mailove?
- Ajatolah_
- Casual's
#9940 Re: BHTelecom All About
Jok ta,ovo je službena http://www.facebook.com/IdemoPrvi?ref=ts&fref=tsEdoI wrote:Je li https://www.facebook.com/mojatv.ba?ref=ts&fref=ts službena?
-
nastavnikhe
#9941 Re: BHTelecom All About
Javi im se na FB,zvanična podrška BH Telecom,ljudi su profesionalci,ljubazni i brzi.EdoI wrote:Ima li neko iskustva sa ovim [email protected], odgovaraju li na mailove?
- ala7
- ala7
#9943 Re: BHTelecom All About
Procitaj post od danas pa ces vidjeti kako BH Telecom muze MojaTV Full korisnike.. Sad ce te svim snagama tih 10KM bonusa koristiti kao opravdanje.. Nije pogodnost tih 10KM bonusa i nikad nece biti jer nisu isli istovremeno sa povecanjem brzina sa netFlat paketima i nije se smanjivala cijena..Mustafapasa wrote:Da rijesimo dilemu sta je bolje uzeti:
Racunica:
A zaboravljas li ti da je tih 10KM bonusa u full paketu postojalo kad su bile izjednacene internet brzine MojaTV i netFlat paketa tadasnji netFlat2 (sadasnji netFlat4).. Nakon toga BH Telecom je povećao brzine netFlat paketa i odjedanput kombinacija netFlat 4 (skocio sa 2 na 4) + MojaTV Phone ispade jeftinija i bolja varijanta od MojaTV Full paketa jer BH Telecom se nije potrudio da poveca brzine i MojaTV korisnicima osta ista cijena do dan danas..
U kratko sam objasnio, nemoj hvaliti i spominjati ono sto nije tacno i sto se ne isplati nikako to ce svi potvrditi ovdje da su vec tad MojaTV Full korisnici bili zakinuti da ne pricam za MojaTV Premi paketu (jad i cemer ljudi placaju). Bolje da se ne zove MojaTV usluga, vec pojedinacno IPTV i VoIP nek ponude, a ADSL netFlat paketi su vec postojali.
-
Mustafapasa
#9944 Re: BHTelecom All About
kakva muljaza, po cemu?? ko ti brani da sebi kombiniras kako zelis???? Ako ti bode oci tih 10KM ti uzmi kombinaciju, ali ja ih svakako potrosim i prodjem jeftinije od onog koji se odluci za kombinaciju...sve je stvar odabira!
- ala7
#9945 Re: BHTelecom All About
Ocigledno ti ne kontas sta znaci paket i pojedinacna ponuda. Ko god da je sklapao ponudu primitivno je.Mustafapasa wrote:kakva muljaza, po cemu?? ko ti brani da sebi kombiniras kako zelis???? Ako ti bode oci tih 10KM ti uzmi kombinaciju, ali ja ih svakako potrosim i prodjem jeftinije od onog koji se odluci za kombinaciju...sve je stvar odabira!
Moras priznati da je velika steta ucinjenja prema korisnicima MojaTV usluge jer se nije islo paralelno povecanje brzine sa netFlat paketima prosle godine. Ako si toliki znanac ponude onda znas o cemu govorim.
Opet ponvaljam i svi ce to ponoviti, cijeli svijet je to prihvatio tako da je paketna ponuda uvijek bolja od kombinovanje pojedinacnih a par vas se okrenulo ka odbrani BH Telecom ponude.
Uvijek je MojaTV Full bila ispred netFlat ponude a odjenom sad nije a ostadose iste cijene. Niko to iz BH Telecom-a nece priznati. Ne mozete ispraviti krivu Drinu vise, kasno je..
- Casual's
#9946 Re: BHTelecom All About
Ma pusti,nema potrebe pojedincima pisati o tome.Treba sacekati taj mart i da vidimo hoce li sta bit za nas sa full paketom,osim tih 5 mbps.ala7 wrote:Ocigledno ti ne kontas sta znaci paket i pojedinacna ponuda. Ko god da je sklapao ponudu primitivno je.Mustafapasa wrote:kakva muljaza, po cemu?? ko ti brani da sebi kombiniras kako zelis???? Ako ti bode oci tih 10KM ti uzmi kombinaciju, ali ja ih svakako potrosim i prodjem jeftinije od onog koji se odluci za kombinaciju...sve je stvar odabira!
Moras priznati da je velika steta ucinjenja prema korisnicima MojaTV usluge jer se nije islo paralelno povecanje brzine sa netFlat paketima prosle godine. Ako si toliki znanac ponude onda znas o cemu govorim.
Opet ponvaljam i svi ce to ponoviti, cijeli svijet je to prihvatio tako da je paketna ponuda uvijek bolja od kombinovanje pojedinacnih a par vas se okrenulo ka odbrani BH Telecom ponude.
Uvijek je MojaTV Full bila ispred netFlat ponude a odjenom sad nije a ostadose iste cijene. Niko to iz BH Telecom-a nece priznati. Ne mozete ispraviti krivu Drinu vise, kasno je..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
sencobih
#9947 Re: BHTelecom All About
Sta rekoste za albis, moze li se njemu podesiti rezolucija ili automatski podesava prilikom ukljucenja? Ona fora sa tipkom menu ne fercera kod njega!
-
iceman2010
#9948 Re: BHTelecom All About
Da ako poredis netflat4 + phone paket sa mojaTV full paketom. Medjutim sta se desava ako poredis mojaTV full paket sa netflat2+phone? Ovo drugo kosta 42 KM. Na full i kada odbijes 10 KM koje su ukljucene u pretplatu ispadne 45 KM. Kada se doda pdv razlika u cijeni je 3 KM plus PDV. Jedini benefit u ovom slucaju je veci upload (256 i 512 kbps) i kupovina sa pogodnostima nakon isteka 2 godine zbog STB-a. Ako uzmes da bi politika trebala biti (i bila je do 1.1.2012 i promjene netflat paketa) da uzimanjem kompletne usluge prodjes jeftinije nego kada uzimas pojedinacno svaku komponentu i da moras potrositi tih 10 KM..... Ovaj upload meni treba pa sam spreman ipak odvojiti koju marku vise za isti, ali bi ipak trebao biti barem u rangu sa kombinovanom uslugom, a da mi tih 256 Kbps u upstream-u neka nagrada za uzimanje kompletne usluge. Dakle, 42 KM sa vecim uploadom i bez obaveze da potrosim tih 10 KM bi bilo OK. Benefit bi bio veci upload i kupovina sa pogodnostima. Ali kao sto kazes ponuda je ponuda. Kome se ne svidja full neka uzme kombinaciju phone-a sa nekim od netflat paketa.Mustafapasa wrote:kakva muljaza, po cemu?? ko ti brani da sebi kombiniras kako zelis???? Ako ti bode oci tih 10KM ti uzmi kombinaciju, ali ja ih svakako potrosim i prodjem jeftinije od onog koji se odluci za kombinaciju...sve je stvar odabira!
- Ajatolah_
#9949 Re: BHTelecom All About
Evo odgovor od Albisa za one koji su se raspitivali:
Pa eto, ako neko bude kontaktirao ove iz Telekoma nek' javi.Thanks for your e-mail.
The setting can be done "somewhere in the menu-section". I.e. the STBs are customized according to the requests of your IPTV provider; thus the menu-section differs from provider to provider. As we do not know which provider you have subscribed to, we can not be of further assistance.
Therefore, please refer with all operational questions regarding your STB directly to your service provider.
Best regards
Albis Technologies Ltd
STB Support Team
-
nastavnikhe
#9950 Re: BHTelecom All About
Zna li neko koja je rezolucija koju isporučuje Telecom (576p ili 720p)? Čitao sam da je u HR,Max TV rezolucija 720 p!?Mustafapasa wrote:dalje, koristite HDMI za prenos slike umjesto SCART