BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
TheWatcher

#9451 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

sta ce biti sa netflat4 zna li netko :?:
Adi-g

#9452 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Najavljuju se poboljsanja za sve pakete osim onog sto je sada Adsl netflat 8 i netflat 12...Da ih mozda nece ukinuti?
iceman2010

#9453 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

TheWatcher wrote:sta ce biti sa netflat4 zna li netko :?:
Prema infu koji ja imam, a vidim i jos neki na forumu ide na 10 Mbps

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
iceman2010

#9454 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Adi-g wrote:Najavljuju se poboljsanja za sve pakete osim onog sto je sada Adsl netflat 8 i netflat 12...Da ih mozda nece ukinuti?
Moguce. Mozda bude neka ponuda super brzina preko vdsl-a ko bude imao teh mogucnost

ala7

#9455 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

un1ted wrote:
EdinBosnaSMRKD wrote: Nije ti ovo kablovska tv. Ovdje je kvalitet u pitanju a ti mozes naci za nesto vise od 20 KM trio pakete kod kablovskih operatora ali se tada pripremi za nocnu moru sto se stabilnosti i kvalitete tice. Svi lokalni operatori linkove kupuju od BHT-a tako da nikad ne mogu biti boli ni stabilniji od BHT-a
Da pogledamo Sarajevo, ko kupuje link od BHT ? Onda sebi uskaces u njedra, ako kupuju od BHT link ce biti stabilan :) Cijena je previse od 50KM + PDV i sa povecanjem brzine, jer ce onda u kombinaciji ADSL mojaTV biti jefinij paketi. Ipak ovo je TRIPLE PAY USLUGA i trebala bi biti jeftinija nego kombinacija.

PS: ne spominji 10KM prema mobilnoj, to je jedina slamka.
Slazem se mojaTV treba biti jeftinija kao paketna ponuda od ostalih kombinacija..
ala7

#9456 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

evo jedna anketa korisnika mojaTV na BH Telecom forumu pa bacite pogled.. u vezi kanala je..

http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=79475
butterfly_01

#9457 Re: BHTelecom All About

Post by butterfly_01 »

meni ne smeta ni ova cijana od 41KM mjesecno.. samo nek mi daju vise Mbps..
fortaleza

#9458 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

iceman2010 wrote:
Evo na brzinu ono sto sam upravo cuo. Opet ista ograda: Nesluzbeno i nemojte me napasti ako info nije tacan. Samo prenosim ono sto sam cuo.

Novi netflat paketi imaju raspon od 5 Mbps. Dakle: 5, 10, 15 .... Mbps.

5 Mbps po cijeni od 17 KM. (sadasnji netflat2)
Zar Telekomova infrastruktura može podnijeti te brzine kao i 5Mbps za IPTV?
Halcyon

#9459 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

fortaleza wrote:
iceman2010 wrote:
Evo na brzinu ono sto sam upravo cuo. Opet ista ograda: Nesluzbeno i nemojte me napasti ako info nije tacan. Samo prenosim ono sto sam cuo.

Dobar dio infrastrukture je obnovljen, barem u Tuzli i okruženju jeste. U uslovima gdje se čvorišta nalaze jako blizu korisnika ne samo da je moguć ADSL2 sa većim brzinama, već i VDSL2. Tako da vjerujem da će i VDSL uskoro u BIHnet-u.
nastavnikhe

#9460 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

Da li neko ima informcije o ZyXEL STB-2101H? Čemu služi USB port i da li ga je moguće osposobiti da bude kao neka vrsta Media Plejera?
iceman2010

#9461 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

fortaleza wrote:
iceman2010 wrote:

Raja nije upoznata, ali uradjeno je jako puno na mrezi. Ima jos uvijek onih djelova gdje je mreza losa i gdje ce povecanje brzina biti problem, ali ne moze se vise cekati. Tamo gdje bude problema bice rjesavani u hodu i kako je to moguce.

StupskaBitanga

#9462 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

5 mb internet na mojoj tv i poboljsana shema a najzalosnije sto ne mogu dobiti sportklub
EdinBosnaSMRKD

#9463 Re: BHTelecom All About

Post by EdinBosnaSMRKD »

StupskaBitanga wrote:5 mb internet na mojoj tv i poboljsana shema a najzalosnije sto ne mogu dobiti sportklub
Sport klub ce uskoro postati nevazan skroz. Antimonopolsko vijece je primilo zahtjev od FA da se preispita monopolizam Telemacha nad Premier ligom i ukoliko se utvrdi da se monopolisticki ponasaju (a ponasaju se) bice im oduzeta tv prava za prenos premier lige.
The Realist

#9464 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

EdinBosnaSMRKD wrote:
StupskaBitanga wrote:5 mb internet na mojoj tv i poboljsana shema a najzalosnije sto ne mogu dobiti sportklub
Sport klub ce uskoro postati nevazan skroz. Antimonopolsko vijece je primilo zahtjev od FA da se preispita monopolizam Telemacha nad Premier ligom i ukoliko se utvrdi da se monopolisticki ponasaju (a ponasaju se) bice im oduzeta tv prava za prenos premier lige.
Ako je ovo tačno, moglo bi postati "veselo". Btw. FA? Na koga se misli?
StupskaBitanga

#9465 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

Sve je to super i krasno ali kao da gledam ili će biti konkurentsko vijeće (tvoj antimonopol) nije nadležan ili pak nema dovoljno dokaza i povlačenje slučaja
Ali ako ništa Telecom ide u stvarno ozbiljnu borbu za korisnike i za to im :thumbup:
EdinBosnaSMRKD

#9466 Re: BHTelecom All About

Post by EdinBosnaSMRKD »

StupskaBitanga wrote:Sve je to super i krasno ali kao da gledam ili će biti konkurentsko vijeće (tvoj antimonopol) nije nadležan ili pak nema dovoljno dokaza i povlačenje slučaja
Ali ako ništa Telecom ide u stvarno ozbiljnu borbu za korisnike i za to im :thumbup:
Antimonopolsko vijece je ustvari konkurentsko vijece (zavisi kako ko zove) a dokaza naravno da ima.
EdinBosnaSMRKD

#9467 Re: BHTelecom All About

Post by EdinBosnaSMRKD »

The Realist wrote:
EdinBosnaSMRKD wrote:
Ako je ovo tačno, moglo bi postati "veselo". Btw. FA? Na koga se misli?
FA - Nogometni savez Engleske :)
clarion_

#9468 Re: BHTelecom All About

Post by clarion_ »

hahaha smiješni su mi ovi sa monopolom. pa FA je prodao ta prava SBB-u (Telemach), znali si šta rade. uostalom sportklub je BHT-u prodao prvi pick subotom u 16h. vi se kolektivno trebate žaliti bhtelecomu koji nije u stanju napraviti sportski paket, zacijenit ga sa 5 KM i ko oće sportklub nek izvoli. zna se cijena ovih kanala
EdinBosnaSMRKD

#9469 Re: BHTelecom All About

Post by EdinBosnaSMRKD »

clarion_ wrote:hahaha smiješni su mi ovi sa monopolom. pa FA je prodao ta prava SBB-u (Telemach), znali si šta rade. uostalom sportklub je BHT-u prodao prvi pick subotom u 16h. vi se kolektivno trebate žaliti bhtelecomu koji nije u stanju napraviti sportski paket, zacijenit ga sa 5 KM i ko oće sportklub nek izvoli. zna se cijena ovih kanala
Ispravka krivog navoda! FA je prodao prava sport Klubu jer NIJE ZNAO STA OVAJ RADI. Ovdje nije problem samo BiH nego pola balkana. Tako recimo u Sloveniji premier ligu mogu pratiti samo korisnici Telemacha, u HR korisnici B.neta, u BiH Telemacha a u Srbiji SBB-a. Ne moze FA prodati jednoj tv kuci prava za sve ove drzave a ista ta tv kuca PL prikazuje jako malom broju svojih korisnika. Nigdje veze.
shape of despair

#9470 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

Dobil ko ovih 10% na kupljenu dopunu? Ja evo vec sat vremena ne vidim nikakvog bonusa na kupljenih 5KM

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M58b1b7d9a63.html

10 % nagradnog bonusa na svaku marku.
Prepaid bonus možete iskoristiti u roku od 30 dana za pozive prema BH Mobile i BH Line mreži. Sve pojedinačne dopune u toku jednog mjeseca se sabiraju.
EdinBosnaSMRKD

#9471 Re: BHTelecom All About

Post by EdinBosnaSMRKD »

shape of despair wrote:Dobil ko ovih 10% na kupljenu dopunu? Ja evo vec sat vremena ne vidim nikakvog bonusa na kupljenih 5KM

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M58b1b7d9a63.html

10 % nagradnog bonusa na svaku marku.
Prepaid bonus možete iskoristiti u roku od 30 dana za pozive prema BH Mobile i BH Line mreži. Sve pojedinačne dopune u toku jednog mjeseca se sabiraju.
Ma brate uzmi pretplatu mini 15 i potpisi 200% vise. Cijena poziva ti je tad 10 fen prema BH Mobile, 8 fen prema fixnim, 3 feninga poruka a 1,5 feninga prema naj brojevima. Tih 15 KM preplate ukljucuje bonus od 15KM kojeg trosis na razgovore, GPRS/MMS, SMS i roaming. Ne trebam napominjati da tada uvjek imas za prozvati :)
clarion_

#9472 Re: BHTelecom All About

Post by clarion_ »

EdinBosnaSMRKD wrote:
clarion_ wrote:hahaha smiješni su mi ovi sa monopolom. pa FA je prodao ta prava SBB-u (Telemach), znali si šta rade. uostalom sportklub je BHT-u prodao prvi pick subotom u 16h. vi se kolektivno trebate žaliti bhtelecomu koji nije u stanju napraviti sportski paket, zacijenit ga sa 5 KM i ko oće sportklub nek izvoli. zna se cijena ovih kanala
Ispravka krivog navoda! FA je prodao prava sport Klubu jer NIJE ZNAO STA OVAJ RADI. Ovdje nije problem samo BiH nego pola balkana. Tako recimo u Sloveniji premier ligu mogu pratiti samo korisnici Telemacha, u HR korisnici B.neta, u BiH Telemacha a u Srbiji SBB-a. Ne moze FA prodati jednoj tv kuci prava za sve ove drzave a ista ta tv kuca PL prikazuje jako malom broju svojih korisnika. Nigdje veze.
u BiH se može gledati u većini operatera (logosoft, vinet...), naravno osim u BHtelecomu, u Hrvatskoj osim B.neta gleda se i u najvećem operateru T-com-a, Max tv-a, toliko o tvojoj tvrdnji. Niko ovdje nikome nista ne zabranjuje, radi se o prodajem-kupujem. Pitaj ove u HS-u kako su izgubili Sportklub i sta su radili da ga vrate? Njima dobro, ne plaćaju te kanale a cijena kablovske godinama ista. Pogledaj ko prenosi u Njemačkoj, Italiji i Francuskoj (samo jedan operater). Nije ti ovo komunizam da svi imaju isto, NAJVIŠE IMA ONAJ KO NAJVIŠE PLATI!!!
joe_cole

#9473 Re: BHTelecom All About

Post by joe_cole »

Jesu li nekome pusteni ovi HD kanali? vidim fali jedna Arena hehe
pathyeshme

#9474 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Realno, sa internetom od 10-ak MBps možeš preko Sopcasta gledati sve moguće utakmice i to u ultra HD (ako takvo nešto postoji).. Znači samo net neka povećaju i ja prezadovoljan.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
The Realist

#9475 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

EdinBosnaSMRKD wrote:
FA - Nogometni savez Engleske :)
Znači ipak oni. Pa odkud to? To se neko morao njima žaliti?

I da, oni žele da što više ljudi gleda, tako da nije samo da prodaju i baš ih briga, naprotiv, zanima ih šta se radim sa tim prodatim materijalom (ovo za one koji misle da onaj ko kupi, može raditi šta hoće sa tim pravima).
Locked