BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#8251 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

L00d wrote:Ali 033 je... zar moze biti drugi operater, a isti pozivni?
LOL ima 033, cak mislim i HS telefonjija
skafiskafsnjak

#8252 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote:
LOL ima 033, cak mislim i HS telefonjija
sta ja znam, nisam upucen :P
Halcyon

#8253 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Može. Svim operaterima fiksne telefonije je dodijeljena određena numeracija unutar iste mrežne grupe (033). Uvođenjem usluge prijenosa broja u fiksnoj telefoniji moguće je prenijet i kompletan broj iz BH Line mreže u neku drugu.
skafiskafsnjak

#8254 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

bio sam nasao eronetov imenik , tamo nema broja. u mtela su drugi pozivni ... :x
Cossack

#8255 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

L00d wrote:Da li mogu provjeriti ko me zvao pozivom na neki broj?

Pitam jer u imeniku na stranici telekoma nema tog broja...
Evo kako:

https://play.google.com/store/apps/deta ... _intercept
skafiskafsnjak

#8256 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Cossack wrote:
L00d wrote:Da li mogu provjeriti ko me zvao pozivom na neki broj?

Pitam jer u imeniku na stranici telekoma nema tog broja...
Evo kako:

https://play.google.com/store/apps/deta ... _intercept
Pa ne moze mi to naci broj ako ga nema na bh telecom stranici . A i moras internet imati kad te neko zove. Nemam stalno wi-fi, a necu mobilni internet stalno ukljucen drzati.
Btw. na kucni me broj zvao :D
febo_acm

#8257 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Ovako :D

Ja imam Mini 15 i tu imam 10 MB ukljuceno. Potpisao sam ugovor na 24 mjeseca i dobio 100mb. Jucer sam u posti uzeo ovaj mSurf 250MB koji je ja mislim 6 ili 7 KM + PDV. E sada kazu da imam po max brzini ovih 360 MB, a poslije toga FLAT, ali po onoj obicnoj gprs :D

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5a8bf35fc81.html
prcnet

#8258 Re: BHTelecom All About

Post by prcnet »

R_v_P20 wrote:Da li neko zna tvorca aplikacije SMSko kojom saljes poruke preko prtala bhtelecoma ? Treba uraditi update iste, jer ne prihvata 060 brojeve!
[email protected]

Ne rade ni 063, 064, 065, 066 a preko BHT portala sve uredno radi.
Optimist

#8259 Re: BHTelecom All About

Post by Optimist »

Da se pozalim, moram negdje. Ovo je stvarna brzina ADSL netFlat4 paketa veceras. Koji lihvari mamu im. :x

Image
korisnik_1984

#8260 Re: BHTelecom All About

Post by korisnik_1984 »

Usluga netFlat (bivši naziv ADSL) je usluga namijenjena rezidencijalnim korisnicima (fizičkim licima), i nezahtjevnim poslovnim korisnicima. Kao takva, i funkcionalno i cjenovno je prilagođena navedenim kategorijama korisnika. Dakle, ako malo bolje pogledaš u cjenovnik usluge koju plaćaš, vidjet ćeš da paket netFlat 4 ima brzinu u downloadu do 4 Mbps. Dakle, obrati pažnju na rječicu "do". Dakle, to je brzina koja se u tom trenutku može isporučiti, i koju dobijaš. Ne postoji sa strane BH Telecoma neki čiko koji odvrće i zavrće pipu za internet.

Kako je navedena pojava u velikom broju slučajeva uzrokovana lošom kućnom paricom (telefonskom žicom koja ide od zidne utičnice do TK izvoda/ormarića na tvojoj kući ili zgradi), logično je da istu treba promijeniti. Eh sad se pitaš ko to treba promijeniti? Odgovor je da ne treba BH Telecom, jer BH Telecom ih nije niti postavljao, niti ima uopšte dozvolu da to radi, nego eksterne firme, ili pojedinci, za koje se možeš obratiti svom kućepazitelju.

Bakarna parica, na nekoj kraćoj dužini, može imati propusnost do 20 Mbps. Ali, ako malo proguglaš, trebao bi znati da kod bakarnih provodnika dolazi do smetnji/šuma (što se kod tebe reflektuje većim pingom i sporijim downloadom), zbog preslušavanja, zbog blizine električnih provodnika, lutajućih struja i sl.

Dalje... ni kod jednog provajdera u svijetu se ne može dobiti zagarantovana brzina od 4 Mbps za 30 KM. Za zagarantovanu brzinu prenosa BH Telecom nudi drugu uslugu koja je par puta skuplja od netFlata.

Ono što možeš isto tako uraditi, jeste da sam kupiš optički kabal i postaviš ga od izvoda pa do svog računara, ako hoćeš kupi i kanalice, pa da to estetski bude lijepo. Takođe, potrebno je kupiti i optički konverter koji je minimalno 500 KM, koji opet konvertuje sa optike na bakar, jer bakarni provodnik ide u tvoj postojeći splitter.

Eto, nadam se da sam ti umanjio potrebu da psuješ.
iceman2010

#8261 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
roki wrote:Ako si potpisao ugovor na 2 godine onda jesi
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ac8dfad738.html Jedno pitanje - potpisao sam ugovor na 2 godine, mini15 paket. Nije mi jasno kako je meni popust 50% na razgovore, a onima sa midi30 paketom 25%. Kako je to logično !?
Umjesto da stimulišu ljude da uzimaju veće pakete i da više troše, ono ispada obrnuto. Da li meni važi ovih 50% i za iznose računa nakon potrošenih 15 KM !? Ako je tako, onda fkt ne vidim nikakvu logiku...
Ima logike. Na mini15 ti je popust maksimalno 15 KM. Na midi30 popust je maksimalno 30 KM, dakle duplo vise. Samo je po procentima koje si naveo. Ima negdje moj komentar sa poredjenjem ova dva paketa u akciji 200% na 24 mjeseca. Kod mini15 je dobro to sto cijeli popust ( 15 KM po popustu od 50%) iskoristis dok si jos u pretplati, a onda ti je stara cijena razgovora.
Curve

#8262 Re: BHTelecom All About

Post by Curve »

korisnik_1984 wrote:Usluga netFlat (bivši naziv ADSL) je usluga namijenjena rezidencijalnim korisnicima (fizičkim licima), i nezahtjevnim poslovnim korisnicima. Kao takva, i funkcionalno i cjenovno je prilagođena navedenim kategorijama korisnika. Dakle, ako malo bolje pogledaš u cjenovnik usluge koju plaćaš, vidjet ćeš da paket netFlat 4 ima brzinu u downloadu do 4 Mbps. Dakle, obrati pažnju na rječicu "do". Dakle, to je brzina koja se u tom trenutku može isporučiti, i koju dobijaš. Ne postoji sa strane BH Telecoma neki čiko koji odvrće i zavrće pipu za internet.

Kako je navedena pojava u velikom broju slučajeva uzrokovana lošom kućnom paricom (telefonskom žicom koja ide od zidne utičnice do TK izvoda/ormarića na tvojoj kući ili zgradi), logično je da istu treba promijeniti. Eh sad se pitaš ko to treba promijeniti? Odgovor je da ne treba BH Telecom, jer BH Telecom ih nije niti postavljao, niti ima uopšte dozvolu da to radi, nego eksterne firme, ili pojedinci, za koje se možeš obratiti svom kućepazitelju.

Bakarna parica, na nekoj kraćoj dužini, može imati propusnost do 20 Mbps. Ali, ako malo proguglaš, trebao bi znati da kod bakarnih provodnika dolazi do smetnji/šuma (što se kod tebe reflektuje većim pingom i sporijim downloadom), zbog preslušavanja, zbog blizine električnih provodnika, lutajućih struja i sl.

Dalje... ni kod jednog provajdera u svijetu se ne može dobiti zagarantovana brzina od 4 Mbps za 30 KM. Za zagarantovanu brzinu prenosa BH Telecom nudi drugu uslugu koja je par puta skuplja od netFlata.

Ono što možeš isto tako uraditi, jeste da sam kupiš optički kabal i postaviš ga od izvoda pa do svog računara, ako hoćeš kupi i kanalice, pa da to estetski bude lijepo. Takođe, potrebno je kupiti i optički konverter koji je minimalno 500 KM, koji opet konvertuje sa optike na bakar, jer bakarni provodnik ide u tvoj postojeći splitter.

i ti se sad maksuz reg. da bi napisao sve ovo, tj. da bi branio cast naseg BH Telecoma..
wooow respect :thumbup: :thumbup:
:run:
niho92

#8263 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Ljudi moji pricajte mi ako iko ista zna onako o novim paketima za pretplatu koji dolaze u novebru mjesecu. Danas ti ja odem prijavit onaj mStudent i kaze meni čiko de ti sacekaj novembar bice posebne ponude novi paketi, vidi malo na internetu, pa evo ima li ovdje strucnjaka za to polje :-D
arnes_king

#8264 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

i kod mene je netflat i skoro uvjek imam 4.2-4.6 MBit/s jedino u zadnje vrijeme sto u mom kraju imaju svi problema, ping skace pa cekam da rijese to jer je prije uvjek mi sve savrseno bilo
Cossack

#8265 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

korisnik_1984 wrote:Usluga netFlat (bivši naziv ADSL) je usluga namijenjena rezidencijalnim korisnicima (fizičkim licima), i nezahtjevnim poslovnim korisnicima. Kao takva, i funkcionalno i cjenovno je prilagođena navedenim kategorijama korisnika. Dakle, ako malo bolje pogledaš u cjenovnik usluge koju plaćaš, vidjet ćeš da paket netFlat 4 ima brzinu u downloadu do 4 Mbps. Dakle, obrati pažnju na rječicu "do". Dakle, to je brzina koja se u tom trenutku može isporučiti, i koju dobijaš. Ne postoji sa strane BH Telecoma neki čiko koji odvrće i zavrće pipu za internet.

:thumbup:
Saka

#8266 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

Ja danas odjavio ADSL.
30 maraka placao za 360kbs uploada. Pa nisu se udostojili bar 512 staviti.

Sutra odjavim i telefon, a sad za tih 30 maraka imam i telefon i kablovsku i bolji internet (sa 512 uploada).

Parite se s vasim "paricama". :)
Zuhel

#8267 Re: BHTelecom All About

Post by Zuhel »

Saka wrote:Ja danas odjavio ADSL.

Sutra odjavim i telefon, a sad za tih 30 maraka imam i telefon i kablovsku i bolji internet (sa 512 uploada).

koju konekciju uzimas ??
novi.dan.nova.nafaka

#8268 Re: BHTelecom All About

Post by novi.dan.nova.nafaka »

iceman2010 wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
roki wrote:Ako si potpisao ugovor na 2 godine onda jesi
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ac8dfad738.html Jedno pitanje - potpisao sam ugovor na 2 godine, mini15 paket. Nije mi jasno kako je meni popust 50% na razgovore, a onima sa midi30 paketom 25%. Kako je to logično !?
Umjesto da stimulišu ljude da uzimaju veće pakete i da više troše, ono ispada obrnuto. Da li meni važi ovih 50% i za iznose računa nakon potrošenih 15 KM !? Ako je tako, onda fkt ne vidim nikakvu logiku...
Ima logike. Na mini15 ti je popust maksimalno 15 KM. Na midi30 popust je maksimalno 30 KM, dakle duplo vise. Samo je po procentima koje si naveo. Ima negdje moj komentar sa poredjenjem ova dva paketa u akciji 200% na 24 mjeseca. Kod mini15 je dobro to sto cijeli popust ( 15 KM po popustu od 50%) iskoristis dok si jos u pretplati, a onda ti je stara cijena razgovora.
Super, hvala na objašnjenju.
Btw, može li se preko telefona saznati stanje postpaid računa. Za ultra je to: *100#
roki

#8269 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

Moze,posalji praznu poruku na 0611101
BaDa

#8270 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

koristi li ko ovo moja porodica? na koji fazon ide?! :-D
Zuhel

#8271 Re: BHTelecom All About

Post by Zuhel »

nemam pojma , ali vidio sam neku reklamu na netu za tu uslugu
Saka

#8272 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

Zuhel wrote:

koju konekciju uzimas ??
HS trio paket (kablovska+internet+telefon za 30KM). Internet je 4Mbps/512kbps. Tel. aparat i modem dzaba.

Za razliku od BHT ciji samo internet od 4Mbita kosta 30KM sa uploadom od pisljivih "do 384kbps".

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Zuhel

#8273 Re: BHTelecom All About

Post by Zuhel »

Saka wrote:
Zuhel wrote:

koju konekciju uzimas ??
HS trio paket (kablovska+internet+telefon za 30KM). Internet je 4Mbps/512kbps. Tel. aparat i modem dzaba.

Za razliku od BHT ciji samo internet od 4Mbita kosta 30KM sa uploadom od pisljivih "do 384kbps".

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Hvala , Razmislit cu jos malo ... zvuci primamljivo .. nemas nikakvih prob sa uslugom ?
Saka

#8274 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

Zuhel wrote:Hvala , Razmislit cu jos malo ... zvuci primamljivo .. nemas nikakvih prob sa uslugom ?
Nikakvih problema. Momak je ostao 2 sata jer telefon nije svaki put mogao da nazove, ali nije otisao dok sve nije proradilo kako treba. Sad sve radi besprijekorno, mjerio sam brzinu interneta i brža je od telecomovog netFlat4 paketa.

Da ne ispadne da previše hvalim HS, ali sad u mojoj zgradi postoji mogućnost uvesti 4 različita operatera za internet: BH Telecom, Eropronet, HS i Telemach. Tako da zahvaljujem konkurenciji za nižu cijenu i bolje usluge. Recimo HS svuda u gradu naplaćuje korištenje modema 6KM mjesečno, ali nama daje džaba jer su se tek pojavili i hoće da pokupe tržište.
Zuhel

#8275 Re: BHTelecom All About

Post by Zuhel »

poslao sam upit na FB profil telecoma za konekciju ... bas me zanima hoce li biti sad rijeseno :roll:
Locked