BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Halcyon

#8176 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Za sada Ultra Free tarifne opcije, do 31. oktobra.

edit: Ne znam koliko je to novo, a ni da ima u ponudi BH Mobile, ali evo malo prije čitam da imaju i uslugu "Nazovi me" za prepaid korisnike koji imaju manje od 0,10 KM na računu, tri puta mjesečno. Poruka sa brojem (fiksnim ili mobilnim) onog ko vas treba pozvati se šalje na broj 061 1183. Nije nešto, ali eto možda kome zatreba. :D
fortaleza

#8177 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Halcyon wrote:Za sada Ultra Free tarifne opcije, do 31. oktobra.

edit: Ne znam koliko je to novo, a ni da ima u ponudi BH Mobile, ali evo malo prije čitam da imaju i uslugu "Nazovi me" za prepaid korisnike koji imaju manje od 0,10 KM na računu, tri puta mjesečno. Poruka sa brojem (fiksnim ili mobilnim) onog ko vas treba pozvati se šalje na broj 061 1183. Nije nešto, ali eto možda kome zatreba. :D
Pretpostavljam da je dosta staro pošto ovu uslugu ima i Eronet, jedna poruka dnevno. :D
Halcyon

#8178 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

fortaleza wrote:
Halcyon wrote:Za sada Ultra Free tarifne opcije, do 31. oktobra.

Pretpostavljam da je dosta staro pošto ovu uslugu ima i Eronet, jedna poruka dnevno. :D
Može bit, o tome sam pročitao u njihovom InfoGlasniku iz septembra ove godine, pa sumnjam da je usluga baš toliko stara. Eronet je ima već godinama.
Fauja Singh

#8179 Re: BHTelecom All About

Post by Fauja Singh »

Imam aktiviran ovaj mflat paket, sad odem na bhmobile i pogledam svoj racun za septembar, 20 maraka potrosenih na internet :-) Jos kad sam aktivirao ovu uslugu primjetio sam da mi se internet saobracaj tarifira i u KM-ovima, pitao sam na 1444 i oni kazu da ce se na kraju mjeseca to refundirati, medjutim evo oktobar a nista, uredno mi ga zaracunali :roll: Moze li ko sa mflat paketom otici i provjeriti kakvo je stanje kod njega, dodje li mi ovih 20 KM na stvarnom racunu ne da cu samo odjaviti internet nego cu i promijeniti operatera.
nedo_a

#8180 Re: BHTelecom All About

Post by nedo_a »

Ma to je svima...ja imam 1GB pa mi tarifiraju,ali kada dodje racun to se ne racuna...tako samo surfaj i ne sekiraj se

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fauja Singh

#8181 Re: BHTelecom All About

Post by Fauja Singh »

Eh super, sad mi je vec lakse, hvaaaala :sax:
cappy_tempo1

#8182 Re: BHTelecom All About

Post by cappy_tempo1 »

vala su to idiotski uradili. eto kao nisu mogli internet odvojiti od potrosnje, tacnije da pocne racunati stanje tek kad se ispuca ovaj limit koji se dobije bez ovog flata
flag

#8183 Re: BHTelecom All About

Post by flag »

Odlično, još samo da uključe Travel channel i VH1 Classic i ovo bi bila najbolja ponuda u BiH. Za sport klub ne vjerujem (obzirom na vlasnike kluba) pa se i ne nadam.
iceman2010

#8184 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

flag wrote:Odlično, još samo da uključe Travel channel i VH1 Classic i ovo bi bila najbolja ponuda u BiH. Za sport klub ne vjerujem (obzirom na vlasnike kluba) pa se i ne nadam.
Travel bi trebali pustiti kako sam cuo. Za VH1 Classic ne znam, a oko sport klubova se nesto opet suska, ali je vec puno price potroseno na iste tako da ne bih opet o njima da ne ispadne na kraju da sam bacio bombu :-D Kada je prosli put bilo price o njima ja nisam tvdio da ce biti samo da se zna :D Dakle, potpuno nezvanicno i neprovjereno: dolaze i Travel channel i sport klubovi kao i povecanje brzina interneta u moja TV paketima. Ponovo naglasavam da me ne drzite za rijec jer info nije zvanican i iz 1000000005 je ruke :D Samo sa vama dijelim informacije do kojih sam ja dosao.
Cosmic

#8185 Re: BHTelecom All About

Post by Cosmic »

R_v_P20 wrote:
Lud i ponosan wrote:
flag wrote:Odlično, još samo da uključe Travel channel i VH1 Classic i ovo bi bila najbolja ponuda u BiH. Za sport klub ne vjerujem (obzirom na vlasnike kluba) pa se i ne nadam.
:lol: :lol:

Slabo si ti pratio ponudu u BiH. ;-)
Nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina! Kada izbacis LOL iz poredjenja mojaTv i jesta najbolja ponuda :)
Van Sarajeva je bez konkurencije najbolja ponuda, ali može i mora bolje.
iceman2010

#8186 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

R_v_P20 wrote:
Lud i ponosan wrote:

Nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina! Kada izbacis LOL iz poredjenja mojaTv i jesta najbolja ponuda :)
Iskreno, ali fakat iskreno, osim sport klubova, sto se mene tice ne moraju nista vise uvoditi. Sta ce mi bolan bruka nekakvih srbijanskih programa, milion MTV-a ili programa sa istom ili slicnom tematikom? Jos mi ubacis poneki sa onim (-1) i to jos mrtav hladan racunas kao program. Ni ovako ne gledam vise od 15 ili maksimalno 20 programa. Kome bolan treba 5 MTV programa? Jel se to muzika gleda? Ja kada hocu da slusam muziku biram je sam ili slusam sa radio stanice. Ali hajd'. Koliko ljudi toliko cudi.

Ovo je samo moj stav. Ne mislim da svako treba da rezonuje kao i ja, svako ima pravo na vlastiti stav, ali dozvolite da mislim kako je 5 MTV programa i uz to jos 7-8 drugih muzickih programa klasicno preseravanje i samo marketinski trik za prodaju usluge. I onaj ko se upeca na to vjerovatno na 70% iz kompletne ponude programa nakon mjesec dana koristenja nece nikad ni prebaciti.
zateznistub

#8187 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:

Mislis u par ulica u sarajevu? Pa gdje ce se to mjeriti sa ponudom u ostatku BiH.
kakaljin

#8188 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Lud i ponosan wrote:
zateznistub wrote:
Lud i ponosan wrote: :lol: :lol:

Mislis u par ulica u sarajevu? Pa gdje ce se to mjeriti sa ponudom u ostatku BiH.
Ko je spominjao bilo koga? Nije tesko imati bolju TV ponudu od BH telekoma, a konkurencija u vidu Telemacha, HS-a i naravno Logosofta to potvrdjuje.

From phone using Tapatalk 2
Jasam na HS-u imeni je trenutno bolja ponuda od moja tv nego od HS-a, i planiram uskoro preci na moja tv

jedina dva kanala koja nema moja tv a gledam na HS-u su RTL HR i SCiFI nadam se da ce i ove uskoro imati i mnoge druge,

a sto se tice Logosofta i Telemacha, konkretno u mom slucaju kablovi od jednog i drugog prolaze u 200 metara od mog naselja koje ima nekoliko hiljada stanovnika i potencijanih korisnika, oni nikako da dodju u naselje a ti kablovi su tu od kako postoje i jedni i drugi. Tako da je meni jedina konkurencija HS-u Moja TV, kada svi budu u ponudi na svim podrucijima onda mozemo pricati konkretno o konkurenciji.
iceman2010

#8189 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:Mislis na analogiju?

I ja pricam o TV ponudi, ljudi moji, a tu je Telekom veoma tanak i ne znam ko nudi manje u drzavi. IPTV sistem koji se razvija kao Sjeverna Koreja ne moze biti najbolji u drzavi.

Kada je nesto dobro i kvalitetno, to podrzim i pohvalim, a kad nesto ne valja uvijek cu to reci. Telekom kasni, mnogo kasni i za to nema izgovora.

U pravu si. Namaju: RTS 1, RTS 2, B92, Rusia 24, Russia Today, RTR planeta, TV SVET PLUS, TV SLO, MKTV SAT, pet MTV programa, desetak (-1) programa.... Ima svega par programa koji su kvalitetni a koje LOL ima, a BHT nema. Ovo ostalo je sve talasika, da ne kazem smece koje nabija kvantitet, a kako ti pricas, ispade da je LOL 100 godina ispred po TV ponudi. Odvadi malo.
kakaljin

#8190 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Lud i ponosan wrote:Sport klub i SK+, RTL HR, mrsko mi sad pisati preko telefona.. Malo li je. Sta je sa snimalicom, HD kanalima?

ponovo procitaj moj post, ja nemam mogucnost da imam Logosoft ciji su kablovi od mog naselja udaljeni 200 metara vec godinama, a Logosoft nece da dolazi u moje naselje. Tako da on ne moze meni biti konkurent HS-u i Mojoj TV.

Kada Logosoft pokrije cijelo Sarajevo i svi ga budu u mogucnosti imati tada mozemo pricati o kvaliteti Logosofta.

Mogu i ja pisati o ponudama u Svijetu, ali nemam mogucnost da to imam kod sebe tako da svaka ponuda koju korisnik ne moze imati samo prazna prica.

Ovo je tema BH telecoma, i trebali bi se vratiti temi.

Pozdrav
kakaljin

#8191 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Lud i ponosan wrote:
kakaljin wrote: ponovo procitaj moj post, ja nemam mogucnost da imam Logosoft ciji su kablovi od mog naselja udaljeni 200 metara vec godinama, a Logosoft nece da dolazi u moje naselje. Tako da on ne moze meni biti konkurent HS-u i Mojoj TV.

Kada Logosoft pokrije cijelo Sarajevo i svi ga budu u mogucnosti imati tada mozemo pricati o kvaliteti Logosofta.

Ovo je tema BH telecoma, i trebali bi se vratiti temi.

Pozdrav
Ocigledno nisi ni vidio kako je zapocela diskusija... :-) :-) BH Telekom nije pokrio pola drzave svojom TV uslugom, tako da ne moze ni biti najbolji u drzavi. Kada vec ides u tom pravcu. A ne moze biti najbolji ni u pola drzave, kada je Telemach ponudio vise. I HS. I Logosoft.

Citaj sta pise jebote...

Svako je pokrio koliko je pokrio, ali ovdje ja pricam o onome sta korisnik ima dostupno, i to je konkurencija, a ne ono sto ne moze imati.
Cossack

#8192 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Lud i ponosan wrote:Slabo si ti pratio ponudu u BiH. ;-)
HS ima bolju ponudu od MojaTV? :lol: Licno imam HS KID paket i ponuda nije nista bolja od telekomove... Jednio mi smeta brzina neta, inace bih odma presao.
acer5101

#8193 Re: BHTelecom All About

Post by acer5101 »

Ja sam silom prilika potpisao ugovor sa Airabom za internet, a to je toliko smeće da mislim da je bzi net bio 99. nego kod ovih sada! Da bude veci crnjak, nakon potpisivanja ugovora sa njima, ispred kuce mi prosao i telemach i telecom sa optikom :(

Samo bjezite od Airaba neta!!!!! :x :x :x :x
ala7

#8194 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

ovaj ludi se pojavi kad BH Telecom nesto novo uvede.. ne mogu da vjerujem.. necu da komentarisem neke stvari dalje.. :)
dobri kanali, drago mi je sto su uvrsteni ali daleko su od IPTV-a gdje bi trebao imati snimalicu na vise kanala kao i timeshift opciju a toga imas samo na 3 kanala i to nepotpuno.
Cossack

#8195 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

ala7 wrote:ovaj ludi se pojavi kad BH Telecom nesto novo uvede.. ne mogu da vjerujem.. necu da komentarisem neke stvari dalje.. :)
dobri kanali, drago mi je sto su uvrsteni ali daleko su od IPTV-a gdje bi trebao imati snimalicu na vise kanala kao i timeshift opciju a toga imas samo na 3 kanala i to nepotpuno.
:thumbup:
ala7

#8196 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:
ala7 wrote:ovaj ludi se pojavi kad BH Telecom nesto novo uvede.. ne mogu da vjerujem.. necu da komentarisem neke stvari dalje.. :)
ludi se pojavi kad neko napise glupost na koju moram reagovati. ;-) I nemoj da izvrces stvari. ;)

Dodji kod mene da vidis sta je IPTV, pozivam te na kafu. ;)
ne moras meni objasnjavati sta je IPTV, znam dobro i znam dobro da je logosoftova ponuda sasvim uredu, bolja je od BH Telecom-a trenutno (moram to naglasiti) kada je u pitanju IPTV i Internet a kada je u pitanju VoIP tu je telekom u prednosti sa raznim điđi miđi stvarcicama..
BH Telecom ima nekih prednosti sto Logosoft ne moze ni sanjati i obrnuto.
samo domaća kafa sa vatre :)
iceman2010

#8197 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:Sport klub i SK+, RTL HR, mrsko mi sad pisati preko telefona.. Malo li je, samo 20 kvalitetnih kanala vise od Telekoma. :-)

88. Nije 20. Nemoj biti skroman.
sencobih

#8198 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

jbg.okrece se kolo srece, kad je moja tv imala spansku ligu u arenama besplatno drugi su kukali, sada je na sportklubu spanska liga, najbolje bi bilo da moze sve, licno volim spance gledati ali ligu prvaka gledati na arenama ili na ftv neuporedivo.
Sada kako neki pisu da je lista kanala na moja tv nista ne valja ,odron itd, nije ni to na mjestu, naravno da uvijek moze da bude bolje i nadamo se da ce biti, ali naci cete i na forumima od ostalih operatera slicne primjedbe, svako misli da je kod drugog bolje. Meni ovo sto ima nije lose, mada bi jedino trebalo uvesti dodatne pakete sa vrhunskim kanalima pa ko voli nek izvoli, ali praksa da od postojecih kanala prave pakete pa kod nekog operatera neki kanal u dodatnom paketu a isti taj kanal kod drugog besplatno i u analognoj.
zateznistub

#8199 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:
ala7 wrote:
ne moras meni objasnjavati sta je IPTV, znam dobro i znam dobro da je logosoftova ponuda sasvim uredu, bolja je od BH Telecom-a trenutno (moram to naglasiti) kada je u pitanju IPTV i Internet a kada je u pitanju VoIP tu je telekom u prednosti sa raznim điđi miđi stvarcicama..
BH Telecom ima nekih prednosti sto Logosoft ne moze ni sanjati i obrnuto.
samo domaća kafa sa vatre :)
Pricamo o IPTV-u konkretno, ne o razgovorima unutar mreze i mobilnim internetom. :D

Da se razumijemo, vidim neki sve pogresno shvataju, podrzavam uvodjenje novih kanala, ali sa tim se mnogo kasni. Kao sto se kasni sa "povezivanjem na cvoriste".
BH telekom mora biti inovator (u smislu implementacije novih tehnologija), s obzirom na velicinu kompanije i dostupna sredstva, a ne zadnji - kao sto je to slucaj svih ovih godina.
Nece mi se ispuniti zelja da je upravljanje ovim preduzecem odvojeno od politike i da strancke krvopije nemaju ama bas nikakvog uticaja i mnogo mi je zao zbog toga.

Uglavnom, postoje pozitivne stvari i sa tim se svakako slazem, ali isto tako negativne su mnogo ozbiljnije i na to treba ukazivati - iako nema neke velike koristi od toga. Stranka, koja god, treba da odjebe od ovog preduzeca, jer mi se cini da dugorocna vizija ne postoji, odnosno nije adekvatno definisana - a i zasto bi bila kad ce se koka prodati u bliskoj buducnosti?

Uglavnom, tebe pozivam da vidis kako funkcionise IPTV LOL-a, ako nije (u svakom segmentu) znacajno bolje rjesenje od svih postojecih u drzavi (M:tel i BHT - oba testirao), ja cu odjaviti ovu uslugu momentalno i preci na Moja TV. ;-)
Pa citas li ti komentare na temi na kojoj visis i hvalises LOL? Pa svako malo se ljudi zale ili na sliku ili na ton, fercerate pravo dobro...
quarterback

#8200 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Cossack wrote:
:thumbup:
telecom nikada nije kupio punu licencu za taj software zato snimanje radi samo za 3 kanala
Locked