BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
anonimnaosoba

#7676 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

hvala ;-)
febo_acm

#7677 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Komplikujete :D

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
neki

#7678 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

KvaziExpert wrote: Ili za pozive iz inostranstva, i njih često pretvori u +38761xxxxxx?
Meni se ovo redovno desi kad me neko zove sa skype-a, bez obzira iz kojeg dijela svijeta.. :-) :?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7679 Re: BHTelecom All About

Post by Admir_1984 »

znal neko slucajno koliko se placa ponovni prikljucak telefona (recimo ukineš ga na par godina) :roll:
arnes_king

#7680 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Admir_1984 wrote:znal neko slucajno koliko se placa ponovni prikljucak telefona (recimo ukineš ga na par godina) :roll:
Mislim da je 70 KM
doff

#7681 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Umjesto da je dzaba oni ti ga papreno naplacuju. Samo lood moze otici i pristati na tako nesto
leigh

#7682 Re: BHTelecom All About

Post by leigh »

KvaziExpert wrote:
1919 wrote: Zna li neko zašto ljudima pokazuje neki lijevi broj kad se zove iz roaming-a?
Ili za pozive iz inostranstva, i njih često pretvori u +38761xxxxxx?
I meni se dešavalo. Zvao sam 1444, treba prijaviti broj koji je napisan na ekranu, nešto je nelegalno u pitanju, ne mogu se sjetiti kako tačno.
madFlava

#7683 Re: BHTelecom All About

Post by madFlava »

Kakva je brzina kod ostalih netFlat 2 paketa? jer mi sad pokazuje nakon njihove intervencije nakon sto je net zakazao neko vrijeme, ovu brzinu

Image
BHF_Manijak

#7684 Re: BHTelecom All About

Post by BHF_Manijak »

Ne znam je li dosad iko spominjo, 99% da jeste ali ne da mi se listati unazad :mrgreen: , kakva je bo ono nova "najavna zena" u Telecomu? Inace jako rijetko zovem 1204 za provjeru kredita, idem preko *100#, no neki dan nesto mi drugo trebalo kad ono :shock: :roll: Sta su ono sad izveli Bog dragi zna, zena u najmanju ruku ko da je retardirana, nepovezano totalno, Bogami ko da su nekog iz jagomira uzeli da "posudi" glas za telecom sluzbu, uzas jedan.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#7685 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

BHF_Manijak wrote:Ne znam je li dosad iko spominjo, 99% da jeste ali ne da mi se listati unazad :mrgreen: , kakva je bo ono nova "najavna zena" u Telecomu? Inace jako rijetko zovem 1204 za provjeru kredita, idem preko *100#, no neki dan nesto mi drugo trebalo kad ono :shock: :roll: Sta su ono sad izveli Bog dragi zna, zena u najmanju ruku ko da je retardirana, nepovezano totalno, Bogami ko da su nekog iz jagomira uzeli da "posudi" glas za telecom sluzbu, uzas jedan.
Na 1204? Sad maksuz nazvao da vidim... Sve normala. Ne znam šta ti smeta? Istina je da ima oštećen glas vjerovatno uzrokovan dugogodišnjim pušenjem, ali ništa strašno.
Halcyon

#7686 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

BHF_Manijak wrote:Ne znam je li dosad iko spominjo, 99% da jeste ali ne da mi se listati unazad :mrgreen: , kakva je bo ono nova "najavna zena" u Telecomu? Inace jako rijetko zovem 1204 za provjeru kredita, idem preko *100#, no neki dan nesto mi drugo trebalo kad ono :shock: :roll: Sta su ono sad izveli Bog dragi zna, zena u najmanju ruku ko da je retardirana, nepovezano totalno, Bogami ko da su nekog iz jagomira uzeli da "posudi" glas za telecom sluzbu, uzas jedan.
:lol: :lol:

Maksuz pozvah malo prije i u pravu si. Šta je ono čovječe, nisu normalni majke mi!? :lol: :lol: Nešto i naglo prekida dok priča, pa nevjerovatno. :lol: Nije sad nešto previše bitno al brate dragi u 2012. godini možeš naći nekog sa normalnim ženskim glasom, a ne iskopat nekakvu narkomanku da im čita statusne poruke. :skoljka:
doff

#7687 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Hahaha
Mensecini da je glas Jasminke Sipke, al sporo cita brate mila :D
nastavnikhe

#7688 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

Ja imam ADSL flat 4 koji je priključen u prvom spratu kuće i sad očekujem uključenje Moja TV koju bi trebalo instalirati na drugom spratu jer nam je tamo dnevna soba zanima me da li je moguće da se stavi još jedan modem neovisno o ADSL u dnevnu sobu jer i tamo imam telefonsku utičnicu ili moram koristiti modem od ADSL-a pa vući kabl do dnevne sobe?
BHF_Manijak

#7689 Re: BHTelecom All About

Post by BHF_Manijak »

Ma jasta je Jasminka, ne mozes je promasit, ali iznenadjuje me koliko je ono lose! :mrgreen: Isto da je napusena citala, meni djeluje totalno moronski al' eto, mada ruku na srce ni prosla varijanta nije nista bolja bila! :mrgreen:

@Entropio, smeta mi jer totalno neprirodno djeluje i prekida ko neko ko ima kakvu govornu ma(ha)nu, a ne zena koja je dugogodisnji spiker i jedna od najboljih u svom fahu.
Halcyon

#7690 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

nastavnikhe wrote:Ja imam ADSL flat 4 koji je priključen u prvom spratu kuće i sad očekujem uključenje Moja TV koju bi trebalo instalirati na drugom spratu jer nam je tamo dnevna soba zanima me da li je moguće da se stavi još jedan modem neovisno o ADSL u dnevnu sobu jer i tamo imam telefonsku utičnicu ili moram koristiti modem od ADSL-a pa vući kabl do dnevne sobe?
Koristiš jedan modem (stavljaš ga gdje hoćeš) i od njega vodiš UTP kablove u ostale uređaje (STB, računar, telefon). Ne možeš koristit dva ili više modema na istoj parici bez obzira što imaš dvije, tri, pet utičnica.
jyqan

#7691 Re: BHTelecom All About

Post by jyqan »

leigh wrote:
KvaziExpert wrote:
1919 wrote: Zna li neko zašto ljudima pokazuje neki lijevi broj kad se zove iz roaming-a?
I meni se dešavalo. Zvao sam 1444, treba prijaviti broj koji je napisan na ekranu, nešto je nelegalno u pitanju, ne mogu se sjetiti kako tačno.
mislim da je ovo krađa, neko kupi ultra karticu i terminira pozive iz inostranstva, tebi naplati normalno, a on plaća skype, i sl.
Semiramida

#7692 Re: BHTelecom All About

Post by Semiramida »

KvaziExpert wrote: Meni se ovo skoro desilo u roamingu, a mobitel je na pretplatu. I kroz minutu je proradio.

Zna li neko zašto ljudima pokazuje neki lijevi broj kad se zove iz roaming-a?
Zato što ilegalci preko tzv. SIM boxova terminiraju međunarodni saobraćaj, tako što ugovore sa nekim provajderima ili telecom operaterima da po manjoj cijeni u odnosu na Telecomovu završavaju pozive preko Telecomovih kartica (koje su obično Ultre) na birane brojeve.

Primjer regularnog poziva: A-broj iz Hrvatske npr. zove B-broj koji je u BiH. Neka je cijena dolaznog poziva za hrvatskog operatora 20pf./min. Hrvatski operator izrutira poziv na BH Telecom direktno ili preko provajdera. B-broj ima regularan ispis broja pozivaoca (A-broj) i poziv se regularno uspostavi.

Primjer neregularnog poziva: A-broj iz Hrvatske npr. zove B-broj koji je u BiH. Neka je cijena dolaznog poziva za hrvatskog operatora 20pf/min. Ilegalac koji ima SIM box sa 100 ili više Ultra kartica i koji je u BiH, ponudi da za 15pf/min terminira poziv u BiH. Hrvatski operator izrutira poziv na ilegalca direktno ili preko provajdera (jer manje plaća dolaz). Ilegalac od međunarodnog poziva napravi lokalni, jer izrutira poziv na Ultru koja "pozove" B-broj. Sebi uzima zaradu od razlike cijena: 15pf minus cijena lokalnog poziva.

Eto, zato je često pogrešan prikaz broja kod poziva iz inostranstva i često se svira poruka "dostigli ste limit" čak i postpaidima, jer ilegalac ne dopuni sve kartice na vrijeme.

Svi evropski telecomi love SIM box ilegalce i isključuju im kartice, pa tako i BH Telecom. Samo što taj proces traje koji dan. Al' ne lezi vraže - ilegalci kupe nove kartice i nastave s praksom. Rješenje bi bilo - oboriti cijene međunarodne terminacije, al' to se nikad ne može do nivoa cijene lokalnog poziva.
Bouhraoua

#7693 Re: BHTelecom All About

Post by Bouhraoua »

Pozdrav.

Zna li neko od vas koliko bih morao platiti da raskinem ugovor sa telecom što se tiče Moja TV? Njihov internet bih zadržao(njega imam odvojeno), a želio bih se riješiti ovog paketa TV + telefon, pa koliko bi to otprilike koštalo?
Ugovor imam na 2 godine, potpisan prije nešto više od mjesec dana. :roll:
motorola01

#7694 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Zna li neko u cemu bi mogao biti problem u sljedecoj situaciji. Kad odem na mobile net(bhtelecom) mogu otici da osvjezim vremensku prognozu, market, fb(maloprije prvi put otvorio samo da vidim radi li) i sve ostale programcice koji dodju na telefonu, ali ne mogu izaci na net kad odem na onaj program internet i pretrazivac. Ukucam google.com i on ga skoro pa otvori ,ali dalje nece nikako. Znaci ne mogu otvoriti niti jednu stranicu na netu, osim ovih linkova koji dodju na telefonu,a ranije sam mogao(prije par mjeseci, jer mobilni net skoro nikako ne koristim, osim onih dzabnih 10Mb)..

@za pitanje iznad mene:za 23 mjeseca :D jbg :(
Bouhraoua

#7695 Re: BHTelecom All About

Post by Bouhraoua »

Ne može se nikako prije prekinuti?
motorola01

#7696 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Bouhraoua wrote:Ne može se nikako prije prekinuti?
Ja mislim da ne moze. Pogledaj u ugovoru ima li ista u vezi prijevremenog raskida ugovora.

Zna li neko sta bi kod mene moglo biti u pitanju?
Entropio

#7697 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

BHF_Manijak wrote: @Entropio, smeta mi jer totalno neprirodno djeluje i prekida ko neko ko ima kakvu govornu ma(ha)nu, a ne zena koja je dugogodisnji spiker i jedna od najboljih u svom fahu.
Normalno je da prekida jer se radi o isprogramiranoj konstrukciji... Ne snimaju oni poruke za svakog korisnika posebno, za svaku količinu kredita koji trenutno imaš, pa da ti tečno sve izgovori. Snimili su svaku riječ (broj) posebno, i onda kad ti nazoveš, aplikacija vidi u bazi koliko ti imaš kredita, kad ti ističe, i povlači te brojeve koje vidi, spaja ih sa odgovarajućim zvučnim fajlovima i izbacuje tebi.
BHF_Manijak

#7698 Re: BHTelecom All About

Post by BHF_Manijak »

Ne kontas me al' eto! Pa isti fazon je bila i ona prosla koja je sve to uerdno diktirala, ali daleko bolje izvedeno i uradjeno, a isti je princip bio u pitanju! Dakle razlika je u tome sto je ovo sad odron, a ono koliko toliko podnosljivo. Jok eto ja konto ona se svakom ponaosob javlja, kaze ti kol'ko kredita imas i jos se ispricate.
Entropio

#7699 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

BHF_Manijak wrote:Ne kontas me al' eto! Pa isti fazon je bila i ona prosla koja je sve to uerdno diktirala, ali daleko bolje izvedeno i uradjeno, a isti je princip bio u pitanju! Dakle razlika je u tome sto je ovo sad odron, a ono koliko toliko podnosljivo. Jok eto ja konto ona se svakom ponaosob javlja, kaze ti kol'ko kredita imas i jos se ispricate.
Možda nisu baš najbolje isjekli, pa se čini da prekida... Ali nazivati ženu "retardirana" je pretjerivanje.
arnes_king

#7700 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Pozdrav raja imam jedno pitanje, prijatelj mi hoce da se sa Ultra prebaci na pretplatu da bi mogao odmah i neki telefon uzeti i danas smo bili u jednoj poslovnici i kazu mu da mu treba neki papir zadnje dvije ili je tri nisam siguran plate, kao dokaz da radi, a on ne radi nigdje pa da vas pitam ima li kakvo rijesenje da bez toga predje na pretplatu i uzme telefon ?

Hvala unaprijed
Locked