BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
amelinoo

#6926 Re: BHTelecom All About

Post by amelinoo »

casanova123 wrote:vjerovatno da da... ali ne mogu biti dva adsla upaljena u isto vrijeme.. znaci ili jedan ili drugi da rade... ne mogu oba zajedno da rade :D
aha, to nije problem ili sam tamo ili sam 'vamo :)
amelinoo

#6927 Re: BHTelecom All About

Post by amelinoo »

crkvice wrote:eh ovako...muku mucim kako da uspostavim wireless konekciju sa ovim njihovim ZTE modem/routerom. Isao sam i po njihovim uputstvima sto ih imaju na stranici ali nista :( svo sta mi prikazuje :

Image

dakle napravio sam wireless konekciju na ruteru, ali nikako da dobijem internet acces...ima li neko strpljenja da mi objasni u cemu grijesim
jesi li podesio da se konketuješ na net preko routera, jesi li unio svoj username i pass u routeru???
Adi-g

#6928 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

casanova123 wrote:vjerovatno da da... ali ne mogu biti dva adsla upaljena u isto vrijeme.. znaci ili jedan ili drugi da rade... ne mogu oba zajedno da rade :D
Kod mene router stalno konektovan a kad odem kod prijatelja radi mog brzeg neta(da downloadujem nesto) logujem se svojim podacima i radi net na oba komp...provjeravo sam kuci da se nije iskljucilo ali radio je ko i prije...
phillie

#6929 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

jesi li podesio da se konketuješ na net preko routera, jesi li unio svoj username i pass u routeru???
to mi je nekako bilo promaklo..uradjeno i sada je sve ok, HVALA!
sencobih

#6930 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Molim vas ako neko zna da mi odgovori, ima li onaj "mali bijeli resiver" negdje u postavkama kao ona crna motorola da prilikom podizanja sistema udjes u meni pa da podesis rezoluciju, ili je kao albis da automatski podesava cim ustekas hdmi kabl.
neo7

#6931 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Na zalost ja sam zaboravio kako se to radi! Ovde je bilo objasnjeno detaljno kako se to radi i ja sam uspio promjeniti rezoluciju i jos neke stvari :S

Mislim da se prilikom paljenja drzi neko dugme, menu ili nesto slicno...
phillie

#6932 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

danas se javio novi problem...voip ne radi (kad pokusam zvati sa voipa, otipka broj ali javlja zauzeca, isto tako kad zovem na voip, stalno javlja zauzece), gledao sam i u postavkama modema, pise da je "status unregistered". Samo da napomenem da je radio kad su dolazili ukljuciti aparaturu (dakle vrlo vjerovatno da sam ja nesto poremetio prilikom stimanja gorepomenute wireless mreze). ima li nacin da to ispravim u postavkama modema (ja nisam nasao). modem je zte pa nesto h201l

Hvala
_Reds_

#6933 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

crkvice wrote:danas se javio novi problem...voip ne radi (kad pokusam zvati sa voipa, otipka broj ali javlja zauzeca, isto tako kad zovem na voip, stalno javlja zauzece), gledao sam i u postavkama modema, pise da je "status unregistered". Samo da napomenem da je radio kad su dolazili ukljuciti aparaturu (dakle vrlo vjerovatno da sam ja nesto poremetio prilikom stimanja gorepomenute wireless mreze). ima li nacin da to ispravim u postavkama modema (ja nisam nasao). modem je zte pa nesto h201l

Hvala
Nadji postavke na BH telecomovoj stranici za tvoj ruter i vidi da li se slazu ;)
Zavatoni

#6934 Re: BHTelecom All About

Post by Zavatoni »

Resetovao VoIP konverter? (Ako ga imas).
IP telefon je svakako neophodan. VoIP konverteri unose problem.
quarterback

#6935 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

da mi je znati misle li ovi sa moje tv dati i jedan normalan pop rock kanal sa muzikom 80, 90 i sl...

evo da pomognem vh1 classic, deluxe music...

ako ne slusas hayat music i dm nemas sta ni slusati
phillie

#6936 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Nadji postavke na BH telecomovoj stranici za tvoj ruter i vidi da li se slazu
gledao sam postavke, mislim da se slazu (nisam gledao postavke rutera, nego onaj dio gdje se stima wireless i slicno)
konverter nisam dobio, a telefon mi je onaj panasonicov, dakle obicni koji sam i do sada koristio.
adnandus

#6937 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

ala7 wrote:Digli su svi ruke od BH Telecom-a moj prijetelju.. Samo kod njih mozes placati vise za manje sto dobijes u ovom slucaju kombinacija mojaTVPhone+NetFlat4 paket izadje jeftiniji od mojaTVFull jos dobijes, mozes zamisliti, manju internet brzinu a skuplje od predhodne kombinacije.. Po meni ko ima mojaTVNet je cisto bacanje para.

Ma fuj reci nista drugo.. Nasamare ljude sa 1KM akcijom prikljucka, cijene iznajmljivanja opreme extremne i ljudi kako bi izbjegli iznajmljivanje opreme opredjele se za ugovor od 24 mjeseca i kud koji mili moji narednih 730 dana muku muci i moli Boga da nesto novo ubace od kanala ili cak smanje cijene BH Line mreze ili u najboljem slucaju da podignu internet brzinu u paketima mojaTVNet/Full/Premi a da ne pricam o podrsci, zeljama korisnika i mnogo toga prema kojima su hladnokrvni i ne bendaju ni 2%..

Samo kazem cekam da mi istekne ugovor i koristicu "riblju kost" kako bi eventualno ako ikako uhvatio BHT1,FTV,Hayat i mozda OBN u tragovima ionako nista od dvb-t2 u BiH i cekao hairli liberalizaciju drzavne TK mreze (kako li se vec zove) i odabrao kvalitetnog operatora koji ce pratiti konkurenciju, obogacivati uslugu i na kraj krajeva bicu zadovoljan korisnik..
Živio Telemach Haaa?
Bježž ba providan si više sa svojim komentarima na ovoj temi :skoljka: :skoljka: :skoljka:
neo7

#6938 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Zasto je providan ? Sve je kako stojI!! JA imam i Telemach i BHTelecom i razlika je nebo i zemlja....
zateznistub

#6939 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

neo7 wrote:Zasto je providan ? Sve je kako stojI!! JA imam i Telemach i BHTelecom i razlika je nebo i zemlja....
U cemu je razlika između ta dva provajdera? Pogotovo tolika da je nebo i zemlja. Jeli slika toliko bolja, zvuk mozda? daju li ti terminalnu opremu na rate? Stabilnost interneta?
adnandus

#6940 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

neo7 wrote:Zasto je providan ? Sve je kako stojI!! JA imam i Telemach i BHTelecom i razlika je nebo i zemlja....
To možeš prićati maloj djeci, imam i ja (imao T.) i jeste ogromna razlika al sasvim suprotno onome što ti prićaš
Ali_G

#6941 BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Da je razlika nikakva najbolje se vidi na telemach temi. Bio je problem sto su pojedine kanale izbacili iz dtv. Svi su oni manje vise u 5 deka.
Meni samo nije jasno kako pojedinci ne razumiju da nisu svima bitni downloadi, uploadi, imam li 6 sportklubova ili nemam.
Ako je nekome dovoljna brzina od 2mbps, ali mu je prioritet dobra podrska, stabilna veza, zasto mu onda tupiti kako drugi provajderi za te pare daju 6mbps. Trebamo nauciti da kupujemo ono sto nam zaista treba, a ne da kupujemo ono koje daje vise pa makar ga i ne koristili.
adnandus

#6942 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

Ali_G wrote:Da je razlika nikakva najbolje se vidi na telemach temi. Bio je problem sto su pojedine kanale izbacili iz dtv. Svi su oni manje vise u 5 deka.
Meni samo nije jasno kako pojedinci ne razumiju da nisu svima bitni downloadi, uploadi, imam li 6 sportklubova ili nemam.
Ako je nekome dovoljna brzina od 2mbps, ali mu je prioritet dobra podrska, stabilna veza, zasto mu onda tupiti kako drugi provajderi za te pare daju 6mbps. Trebamo nauciti da kupujemo ono sto nam zaista treba, a ne da kupujemo ono koje daje vise pa makar ga i ne koristili.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: kad odrastu Barune moj, skontaće :mrgreen:
neo7

#6943 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Nemam se stvarno namjeru raspravljati s vama cij je veci. Jednostano, na telemacu imam i brzinu i stablinost! Ako se desi da bude neki ispad to je jednom mjesecno, toliko barem mogu trpiti jer nisam ovisan o internetu (ni posao, ni ostalo).
Ako je vama normalno da mojaTV full kosta onoliko sa 2mbp/s bujrum, vas izbor, vase pare. Ja ga koristim u kuci jer nemam alternativu, sve je ok osim brzine neta i cijene koja nije na nivou onoga sta daju za te pare!

Evo ti samo jedna usporedba:

mojaTV full 65,00
- minimalno 80 TV kanala SD rezolucije
- 20 radio kanala
- 1 film (VoD)
- TimeShift TV
- EPG (elektronski programski vodič)
- MojaTV igrice
- web pristup putem TV prijemnika

ADSL pristup Internetu sadrži:
- pristupna brzina do 2048/512 kbps - probaj pogledati bilo kakv stream s ovom konekcijom

SUPER MIX L D3 Osnovni + HD (HD) L 75KM

Internet 12288/768

Pa vi sebi izvagajte, ali sve u svemu isto sranje oboje. Da nema jednog drugi bi radili sta hoce...pa sjetite se samo 3g, 5g, 9g...

EDIT; Sta cemo skontati ? Da placamo "srrbima" ili "bosnjacima" ? Sve su to ista go... i svima je stalo samo do profita!
zateznistub

#6944 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

neo7 wrote:Nemam se stvarno namjeru raspravljati s vama cij je veci. Jednostano, na telemacu imam i brzinu i stablinost! Ako se desi da bude neki ispad to je jednom mjesecno, toliko barem mogu trpiti jer nisam ovisan o internetu (ni posao, ni ostalo).
Ako je vama normalno da mojaTV full kosta onoliko sa 2mbp/s bujrum, vas izbor, vase pare. Ja ga koristim u kuci jer nemam alternativu, sve je ok osim brzine neta i cijene koja nije na nivou onoga sta daju za te pare!

Evo ti samo jedna usporedba:

mojaTV full 65,00
- minimalno 80 TV kanala SD rezolucije
- 20 radio kanala
- 1 film (VoD)
- TimeShift TV
- EPG (elektronski programski vodič)
- MojaTV igrice
- web pristup putem TV prijemnika

ADSL pristup Internetu sadrži:
- pristupna brzina do 2048/512 kbps - probaj pogledati bilo kakv stream s ovom konekcijom

SUPER MIX L D3 Osnovni + HD (HD) L 75KM

Internet 12288/768

Pa vi sebi izvagajte, ali sve u svemu isto sranje oboje. Da nema jednog drugi bi radili sta hoce...pa sjetite se samo 3g, 5g, 9g...

EDIT; Sta cemo skontati ? Da placamo "srrbima" ili "bosnjacima" ? Sve su to ista go... i svima je stalo samo do profita!
Sve je to u redu, ali ...
cesto citam teme svih bitnijih provajdera na ovom forumu i primjetio sam da je cesce ispadanje i pad brzine kod sviju cesca nego kod telecoma. brzina jeste mala u mojatv semi ali kad uzmes u obzirda citav mjesec mozes zvati fiksne telefone džaba (bh telecom mreza) koja jeste kod vecine slucaj. Dalje, cinjenica koja govori za sebe je i kupovina terminalne opreme koju NIKO drugi ne nudi je jako binta. Moglo bi bolje, moglo bi kod sviju ali eto nije tako.
iceman2010

#6945 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Mislim da je VoIP ogromna prednost telecom-a. Ogroman broj korisnika ili ne koristi internet ili ga koristi za surfanje, email i sl., ali im je povoljana cijena telefonskih razgovora jako bitna.

U onih 64 - 65 KM kod BH Telecoma ima i 10 KM prema mobitelu, dok na onih 75 KM kod telemach-a moras dodati jos koju desetinu maraka za telefon. Ali najbitnije je ono sto je neko vec naglasio: Ljudi birajte ono sto vam treba po cijeni koja vam odgovara! Nekom mozda odgovara neki drugi provajder. Meni je Telecom bez premca zbog VoIP telefona i mogucnosti pozivanja brojeva u drugim kantonima bez dodatnih troskova. Nekom drugom treba tih 12 Mbps. Meni ni za koji klinac ne treba 12 Mbps.
quarterback

#6946 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Telecom je mislio dici brzinu neta medjutim telefonska zica konkretno moja moze da propusti 10 mbita, mislim da oko 4/5 ide na tv signal, 2 idu na brzinu neta, dio ide na telefonski signal...

Ja sam na Grbavici relativno blizu poste, oni koji su daleko nemaju ovu propusnost nego recimo imaju 6, 8 i slicno i pitanje je gdje i kako onda povecati brzinu neta a da ne dodjes u situaciju da ti neko ko je 10 kilometara od centrale ne jebe familiju jer ne moze da ostvari povecanje brzine.

Jednostavno nisu htjeli doci u situaciju da povecaju brzine a onda da veliki broj ljudi ne moze da ima te brzine radi infrastukture.

Sta ako hoces jos jedan tv kanal, to je jos recimo 4/5 mbita...

Radi toga i razvlace optike po gradu.

Meni su ovo racionalni razlozi, moja tv mi radi savrseno, dakle ja ne pricam o jednom ispadu mjesecno ja govorim da mi 2 godine sve radi kako treba, prije toga sam bio godinama na adslu i isti mi nije radio JEDNOM, POLA sata.

Biram telecom jer je pouzdan, da li imam 2 ili 4 ili 6 mbita - prilicno mi je svejedno.
Dosta sam kuburio sa njihovim serviserima na pocetku dok nije sve ustimano ali nema cijene kada ja prijavim kvar, serviser dodje a za par dana me zovu iz telecoma i pitaju me da li je sve u redu i da li sam sada zadovoljan.

Da ne spominjem da sam im se jednom iz drugog razloga naspominjao falimilije na facebooku, uskoro me nazvali iz telecoma (?!?!?!!) izvinuli se i rekli da je tacno sve sto sam napisao i pitali mogu li sta da ucine... Ostao sam bez teksta na to.
Last edited by quarterback on 09/05/2012 14:25, edited 1 time in total.
Zavatoni

#6947 Re: BHTelecom All About

Post by Zavatoni »

crkvice wrote:
konverter nisam dobio, a telefon mi je onaj panasonicov, dakle obicni koji sam i do sada koristio.
Da bi koristio VoIP moraš imati ili VoIP konverter/adapter (koji je s jedne strane spojen na telefon, a s druge na modem), ili IP telefon i onda direktno ethernet kablom iz telefona na glavni modem.
Možda postoji i neka nova opcija da je u modem intregriran VoIP adapter, ali to bi bio prvi put da čujem za nešto tako...
VoIP adapteri unose problem. Jednostavno 'zalede' s vremena na vrijeme i traže reset...
iceman2010

#6948 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Zavatoni wrote:
crkvice wrote:
Da bi koristio VoIP moraš imati ili VoIP konverter/adapter (koji je s jedne strane spojen na telefon, a s druge na modem), ili IP telefon i onda direktno ethernet kablom iz telefona na glavni modem.
Možda postoji i neka nova opcija da je u modem intregriran VoIP adapter, ali to bi bio prvi put da čujem za nešto tako...
VoIP adapteri unose problem. Jednostavno 'zalede' s vremena na vrijeme i traže reset...
Da, vjerovatno je to. Zadnji ZTE modemi imaju integrisan VoIP adapter kao sto je to slucaj sa pireli i bilion modemima.
neo7

#6949 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Jednostavno nisu htjeli doci u situaciju da povecaju brzine a onda da veliki broj ljudi ne moze da ima te brzine radi infrastukture.
Kod Telecoma uvijek neki izgovori..neka naprave recimo tri paketa, prvi paket 1 Mb/s, drugi 2 Mb/s dok bi treci imao 4 Mb/s (mojaTV paketi) uz razlicite cijene. E onda bi mogli reci da nema zamjerke sto se tice interneta i cijene :)
clarion_

#6950 Re: BHTelecom All About

Post by clarion_ »

možete vazdan blatit telecom ali kod mene je adsl dvije godine i nikada ama baš nikada nisam bio bez interneta.
Locked