Nije to samo u Lukavcu, nego svugdje. Jednostavno nemaju dovoljno ljudi, a imaju previše zahtjeva. Da me ne shvatiš pogrešno, nemam namjeru da ih branim, samo znam zbog čega se toliko čeka.Incub wrote:Ako predate zahtjev za internet u Lukavcu vise od mjesec dana cekate i niko nikad i ne dodje...Da se to makar obavjesti nema, ne moze, sacekajte...ma isto kao da su jedini, zivjela konkurencija
Sami sebi izbijaju profit, opada im zarada pa kako i nece...
Raja presla na kablovskog operatera, sad ti spoje i internet i super...
Ove iz BHT moras moliti, ono kao u komunizmu da ga zoves preko komsija poznanika,,,,,
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- irac300
#6176 Re: BHTelecom All About
-
Saka
#6177 Re: BHTelecom All About
Ma to je zato što samo kod nas mora da dođe "tehničar" da ti skopča obični modem kao da smo svi debili. Naravno da ti "tehničari" ne mogu stići svima.
U normalnim zemljama ti modem pošalju poštom zajedno sa nacrtanim uputstvom sa kojeg i dijete može skontati kako da spoji internet. A ako ti opet nije jasno imaš broj pa nazoveš, ako opet ne radi onda tek ti dođu.
Samo kod nas se korisnici tretiraju kao debili. Kad sam ja jednu firmu pitao za uvođenje interneta kažu znate čeka se i po dva mjeseca jer tehničar ne može da stigne. Ja reko možete li mi dati modem, ja ću priključiti, ne treba mi tehničar, ja sam inžinjer. Kaže ne, žao mi je, takav je protokol. Hvala, doviđenja i nisam im nikad više ušao.
U normalnim zemljama ti modem pošalju poštom zajedno sa nacrtanim uputstvom sa kojeg i dijete može skontati kako da spoji internet. A ako ti opet nije jasno imaš broj pa nazoveš, ako opet ne radi onda tek ti dođu.
Samo kod nas se korisnici tretiraju kao debili. Kad sam ja jednu firmu pitao za uvođenje interneta kažu znate čeka se i po dva mjeseca jer tehničar ne može da stigne. Ja reko možete li mi dati modem, ja ću priključiti, ne treba mi tehničar, ja sam inžinjer. Kaže ne, žao mi je, takav je protokol. Hvala, doviđenja i nisam im nikad više ušao.
-
neki
#6178 Re: BHTelecom All About
Na ovom forumu svaka druga tema zavrsava sa "u normalnim zemljama..." filozofiranjem
Ja zivio u par tih 'normalnih' zemalja i ni u jednoj nisu stvari tako jednostavne kako neki ovdje misle
Ja zivio u par tih 'normalnih' zemalja i ni u jednoj nisu stvari tako jednostavne kako neki ovdje misle
- adnandus
#6179 Re: BHTelecom All About
Saka wrote:Ma to je zato što samo kod nas mora da dođe "tehničar" da ti skopča obični modem kao da smo svi debili. Naravno da ti "tehničari" ne mogu stići svima.
hahaha gdje to inžinjeru šalju terminalnu opremu set top box, modem, spliter i onaj klinac za IP telefon vrjednosti 300-400 km. poštom, pa još ti na to sve pošalju i upute da to iskonfigurišeš, de ba ne budali pa kod nas je 70% ljudi nepismeno. Pogledaj malo i po ovom forumu uzmu pa čačkaju i glupiraju se se razni stručnjaci pa traže po forumima pomoć.
Pa nije IKEIN ormarić za cipele
-
Incub
#6180 Re: BHTelecom All About
I ti nisi haman odavno pa mene nas'o...eyesburn wrote:kakav tebe crni komunizam spopao? to ti u rusiji, kini ili kubi živio prije 20 i kusur godina?Incub wrote:Ako predate zahtjev za internet u Lukavcu vise od mjesec dana cekate i niko nikad i ne dodje...Da se to makar obavjesti nema, ne moze, sacekajte...ma isto kao da su jedini, zivjela konkurencija
Ove iz BHT moras moliti, ono kao u komunizmu da ga zoves preko komsija poznanika,,,,,
eto neka je sve lijepo, divno, krasno u današnjoj demokratiji, ni za šta ti ne treba ni komšija, ni poznanik, sve se samo sredi, na regularan, transparentan i pošten način...
mani se te šuplje.
Vrijeme je ponude potraznje, sta moras traziti veze da bi postao neciji korisnik, mozda po tvom rezonu i treba tako???
-
BadBoy
#6181 Re: BHTelecom All About
Da ih zovem opet i nastavim zvati? Evo 15. februar, i kako sam već najavio ni traga od povećanja brzina 
- ChataDodajStaHoces
#6182 Re: BHTelecom All About
Isti problem i ja imamBadBoy wrote:Da ih zovem opet i nastavim zvati? Evo 15. februar, i kako sam već najavio ni traga od povećanja brzina
-
Saka
#6183 Re: BHTelecom All About
I ja sam živio u toj normalnoj zemlji koja je među prvima na svijetu dobila ADSL i modem i filter su mi poslali poštom kao i svima ostalima. Sam skopčao i nema problema.neki wrote:Na ovom forumu svaka druga tema zavrsava sa "u normalnim zemljama..." filozofiranjem![]()
Pa eto sam si skontao, upravo u toj zemlji odakle je IKEA.adnandus wrote:hahaha gdje to inžinjeru šalju terminalnu opremu set top box, modem, spliter i onaj klinac za IP telefon vrjednosti 300-400 km. poštom, pa još ti na to sve pošalju i upute da to iskonfigurišeš, de ba ne budali pa kod nas je 70% ljudi nepismeno. Pogledaj malo i po ovom forumu uzmu pa čačkaju i glupiraju se se razni stručnjaci pa traže po forumima pomoć.![]()
Pa nije IKEIN ormarić za cipele![]()
![]()
Nisam spomenuo TV već internet, znači ADSL modem. Ali vjerovatno da i opremu za TV isto tako šalju. Znači ne lupaj bez veze, ako nisi imao prilike da vidiš ništo drugo van svoje avlije poslušaj iskustva drugih.
Spojiti ADSL modem nije nikakva nauka, i nepismen to može uraditi, i onaj ko ne zna jezik, jer su na uputstvu slike, a ne tekst. A eto kod nas sve nepismeno i glupo, jest al u limburgu. Uostalom ko ne zna nek mu dođu, ko zna ili misli da zna nek mu pošalju ili nek mu daju da preuzme opremu lično.
- novi.dan.nova.nafaka
#6184 Re: BHTelecom All About
Da li se nekome desila greška poput ove koju sam ja dobio, a koja se još nekima dogodila, doduše na drugim operaterima: http://forum.androidsrbija.com/viewtopi ... =next#p506
Your SIM card does not allow connection to this network.
Ubacim SIM karticu u HTC Hero od supruge, imam grešku. Ubacim svoju karticu - sve OK. Ubacim SIM karticu od supruge u svoj telefon - sve OK. Dakle, kombinacija SIM od supruge i HTC Hero nikako ne radi. OS Android.
I jedno i drugo koristimo BHT ultra karticu...
Your SIM card does not allow connection to this network.
Ubacim SIM karticu u HTC Hero od supruge, imam grešku. Ubacim svoju karticu - sve OK. Ubacim SIM karticu od supruge u svoj telefon - sve OK. Dakle, kombinacija SIM od supruge i HTC Hero nikako ne radi. OS Android.
I jedno i drugo koristimo BHT ultra karticu...
-
severin
#6185 Re: BHTelecom All About
nevalja ti kartica sigurno je starija...
- Quaresma
#6186 Re: BHTelecom All About
starija? kakve veze to ima sto je starija?
sve sim kartice su iste
sve sim kartice su iste
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#6187 Re: BHTelecom All About
U Hrvatskoj je takva praksa, ali postoji jedna caka kod nekih operatora, naplaćuju dolazak tehničara mislim 100kn...zato večina sama spaja internet.Saka wrote:Ma to je zato što samo kod nas mora da dođe "tehničar" da ti skopča obični modem kao da smo svi debili. Naravno da ti "tehničari" ne mogu stići svima.
-
Same25
#6188 Re: BHTelecom All About
zdravo raja..moze li mi neko pomoci...imam paket moja tv net paket ali ne kotistim ..Wireless a pored tp link modema od bh telecoma imam i netgear Wireless modem ali ga ne znam podesiti,pa ako mi mozete pomoci bio bih vam jako zahvalan...hvala
-
nastavnikhe
#6189 Re: BHTelecom All About
jarane,ako nećeš da čekaš nekoliko mjeseci za priključak, moraš imati komšiju, poznanika...eyesburn wrote:kakav tebe crni komunizam spopao? to ti u rusiji, kini ili kubi živio prije 20 i kusur godina?Incub wrote:Ako predate zahtjev za internet u Lukavcu vise od mjesec dana cekate i niko nikad i ne dodje...Da se to makar obavjesti nema, ne moze, sacekajte...ma isto kao da su jedini, zivjela konkurencija
eto neka je sve lijepo, divno, krasno u današnjoj demokratiji, ni za šta ti ne treba ni komšija, ni poznanik, sve se samo sredi, na regularan, transparentan i pošten način...
mani se te šuplje.
- ala7
- Referent za ONO i DSZ
#6191 Re: BHTelecom All About
Velika je tema, mozda se ponavlja topic ali postavio bih pitanje da li se MojaTV moze instalirati na svaki telefonski prikljucak-signal.
Cuo sam da je bitna neka propusnost.
Interesuje me sta ako je slaba propusnost? Da li ima neki "device" koji pojacava signal ili mozda uvodi nova bolja linija...znaci da li ima rijesenje za telefonske prikljucke sa mogucim "slabim propustom signala" ili se jednostavno odustane od korisnika.
Cuo sam da je bitna neka propusnost.
Interesuje me sta ako je slaba propusnost? Da li ima neki "device" koji pojacava signal ili mozda uvodi nova bolja linija...znaci da li ima rijesenje za telefonske prikljucke sa mogucim "slabim propustom signala" ili se jednostavno odustane od korisnika.
-
visocicaguy
#6192 Re: BHTelecom All About
zamjena infrastrukture. negdje je to posao BHT-a, negdje upravitelja, a negdje stanara, sve u zavisnosti od toga gdje lezi uzrok "slabe propusnosti"
-
EasyWay
#6193 Re: BHTelecom All About
Ja sam je popunio,al nisam uopće znao za istu. Kad je objavljenja,nisam je primjetio na službenoj stranici BHT-a. Valjda će biti nešto od ove ankete
-
severin
#6194 Re: BHTelecom All About
ja popunio
one kanale sto su oni predlozili ja sam na njih predlozio da cu platiti 0 km
al sam predlozio u upitniku koje bi volio onda ko iz topa napisao
1. HBO HD
2. EUROSPORT HD
3. HISTORY HD
4. MTV LIVE HD
5. DISCOVERY HD

1. HBO HD
2. EUROSPORT HD
3. HISTORY HD
4. MTV LIVE HD
5. DISCOVERY HD
- ala7
#6195 Re: BHTelecom All About
Ovo je doslo na bihnet mail svima.EasyWay wrote:Ja sam je popunio,al nisam uopće znao za istu. Kad je objavljenja,nisam je primjetio na službenoj stranici BHT-a. Valjda će biti nešto od ove ankete
Napisao sam odma da nije potrebno HD paket praviti u kojem bi bilo par HD kanala, HD je danasnji standard (moze se reci za naprednije drzave), ko je pametan nece uzeti taj paket ako ga uopste naprave.. Preko 20 HD kanala kad ponude onda nek razmisljaju o tom famoznom paketu..
Dobro je rekao @severin = 0KM za ponudjene kanale, malo su ponudili kanala za izbor u upitniku.
-
EasyWay
#6196 Re: BHTelecom All About
Ja sam predložio sljedeće kanale:
-Premier League HD
-National Geographic HD
-Eurosport HD
-Eurosport 2 HD
-HBO HD
Stavio sam na kraju da bi za ovaj paket plaćao 10 KM...i ne bi nimalo žalio izdvojiti toliko. Vidjet ćemo hoće li biti išta od ove ankete
-Premier League HD
-National Geographic HD
-Eurosport HD
-Eurosport 2 HD
-HBO HD
Stavio sam na kraju da bi za ovaj paket plaćao 10 KM...i ne bi nimalo žalio izdvojiti toliko. Vidjet ćemo hoće li biti išta od ove ankete
severin wrote:ja popunioone kanale sto su oni predlozili ja sam na njih predlozio da cu platiti 0 km
al sam predlozio u upitniku koje bi volio onda ko iz topa napisao
1. HBO HD
2. EUROSPORT HD
3. HISTORY HD
4. MTV LIVE HD
5. DISCOVERY HD
-
EasyWay
#6197 Re: BHTelecom All About
Mi smo zemlja u tranziciji, daleko smo mi od "napredne" države druže moj. To nije moj stav,to je činjenica. Prema tome,glupo bi bilo očekivati HD paket od 20 i više kanala u ovom momentu. To se može očekivati tek za 2-3 godine,a sad nikako.
ala7 wrote:Ovo je doslo na bihnet mail svima.EasyWay wrote:Ja sam je popunio,al nisam uopće znao za istu. Kad je objavljenja,nisam je primjetio na službenoj stranici BHT-a. Valjda će biti nešto od ove ankete
Napisao sam odma da nije potrebno HD paket praviti u kojem bi bilo par HD kanala, HD je danasnji standard (moze se reci za naprednije drzave), ko je pametan nece uzeti taj paket ako ga uopste naprave.. Preko 20 HD kanala kad ponude onda nek razmisljaju o tom famoznom paketu..
Dobro je rekao @severin = 0KM za ponudjene kanale, malo su ponudili kanala za izbor u upitniku.
-
severin
#6198 Re: BHTelecom All About
stavili nekih kanala nikad cuo za njih
a svi znamo ako cemo vec placati dodatno za HD paket neka onda stave kvalitetne kanale...jer ja prvi nebi nikad one uzeo sto su oni predlozili 
- karanana
#6199 Re: BHTelecom All About
kriza reklame. tako nefokusirane na ono sto nude, ispune gledatelja nekim informacijama koje udju i izadju i jednostavno ne salju pravu poruku. nekakav se frajer prevrne sa nekom trebom sa sanki, onda treba ode, onda on zove neku drugu trebu, pa se onda ukljuci i neka treca treba u donjem dijelu ekrana. onda dodje prva treba koja se sankala s njim nazad do njega.....nidje veze.
i onda odes na njihov sajt da provjeris o cemu je tv reklama bila, odnosno o kakvoj se akciji radi. i onda se tek izgubis i ne znas gdje si dosao.
i onda odes na njihov sajt da provjeris o cemu je tv reklama bila, odnosno o kakvoj se akciji radi. i onda se tek izgubis i ne znas gdje si dosao.
-
IlijaLadin
#6200 Re: BHTelecom All About
karanana wrote:kriza reklame. tako nefokusirane na ono sto nude, ispune gledatelja nekim informacijama koje udju i izadju i jednostavno ne salju pravu poruku. nekakav se frajer prevrne sa nekom trebom sa sanki, onda treba ode, onda on zove neku drugu trebu, pa se onda ukljuci i neka treca treba u donjem dijelu ekrana. onda dodje prva treba koja se sankala s njim nazad do njega.....nidje veze.