BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
amelinoo

#6026 Re: BHTelecom All About

Post by amelinoo »

kome nisu povećali brzinu nek nazove 1422, meni su u roku 5 min puvećali.
Evil.Eddie

#6027 Re: BHTelecom All About

Post by Evil.Eddie »

ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV :?:
irac300

#6028 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV :?:
Zar je tako teško otići na google? Vidi čarolije:

http://www.mojatv.ba/lista_programa.html
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6029 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

Evil.Eddie wrote:ako moze ko da mi odgovori ko ima MojaTV .......da li vrijedi kao sto reklamiraju i da li u programskom izboru ima NovaTV :?:
Da.
maximilijana

#6030 Re: BHTelecom All About

Post by maximilijana »

amelinoo wrote:kome nisu povećali brzinu nek nazove 1422, meni su u roku 5 min puvećali.

hvalaaa
nazvala..bili ljubazni ..i u roku 5 min povecali brzinu :)
:D :D
:sax:
adem_vaart

#6031 Re: BHTelecom All About

Post by adem_vaart »

Ja sam nazvao i rekli mi da posaljem mail podrsci, ja poslao, a od brzine jos nista
Evil.Eddie

#6032 Re: BHTelecom All About

Post by Evil.Eddie »

irac300 wrote:
Zar je tako teško otići na google? Vidi čarolije:

http://www.mojatv.ba/lista_programa.html
nije tesko.....vec mi se nije dalo i hvala na polovicnom odgovoru :)
Entropio wrote:
Da.
hvala :-D
zateznistub

#6033 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Pogotovoako si porodicni covjek vrijedi. Slika je ko mlijeko, telefon normala a internet je jako stabilan jedino ako tinije problem brzina od 2mbit/s. Meni je dovoljno a mnogobitnija mi je stabilnost veze koja je bolja od konkurencije. Podrska je prica za sebe, ljubazni do bola, sto je za drzavnu firmu rijetkost.
odsutraopetultra

#6034 Re: BHTelecom All About

Post by odsutraopetultra »

dinoo1898 wrote:danas me opet bh telecom iznervirao, ja otisao da uzmem samsung galaxy tab 8.9 kaze ona meni ne moze, a ne moze jer se nesto radi sa cijenama, i to sada treba cekati i da za par dana dodjem...

koliko nesposobni ljudi tamo rade!?!?!
To nesto se zove nivelacija cijena,cika Gugl ce ti reci nesto vise o tome.Interesuje me da li je neko uzimao laptop preko njih,kakvi su utisci ? :D
dinoo1898

#6035 Re: BHTelecom All About

Post by dinoo1898 »

odsutraopetultra wrote:
dinoo1898 wrote:danas me opet bh telecom iznervirao, ja otisao da uzmem samsung galaxy tab 8.9 kaze ona meni ne moze, a ne moze jer se nesto radi sa cijenama, i to sada treba cekati i da za par dana dodjem...

koliko nesposobni ljudi tamo rade!?!?!
To nesto se zove nivelacija cijena,cika Gugl ce ti reci nesto vise o tome.Interesuje me da li je neko uzimao laptop preko njih,kakvi su utisci ? :D
ma znam i ja sta je to kralju moj :D poenta je bila sto kod njih uvijek nesto ne moze... ili je to do mene nemam pojma... :D
Evil.Eddie

#6036 Re: BHTelecom All About

Post by Evil.Eddie »

zateznistub wrote:
Pogotovoako si porodicni covjek vrijedi. Slika je ko mlijeko, telefon normala a internet je jako stabilan jedino ako tinije problem brzina od 2mbit/s. Meni je dovoljno a mnogobitnija mi je stabilnost veze koja je bolja od konkurencije. Podrska je prica za sebe, ljubazni do bola, sto je za drzavnu firmu rijetkost.

hvala na iscrpnom odgovoru :)
zilog

#6037 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

amelinoo wrote:kome nisu povećali brzinu nek nazove 1422, meni su u roku 5 min puvećali.
Kakva je to politika BHT-a? Povecaju brzinu onima koji nazovu?
Ko ne cita Sa-x i kome neko ne kaze, ostace sa starom brzinom.
Ne zelim vjerovati da je BHT spao na sicarenje na neinformisanim korisnicima.

Vjerujem da sada ide flame na mene i prica kako je to proces, koji ne moze preko noci. RAZUMIJEM, ali prije nego sto pocnete prozivati za pristrasnost, pitajte se, ono sto ne vidim da se iko kvalifikovan i ozbiljan pitao:

1. Kada je objavljena promjena brzina?
2. Sta je to potrebno da se jednom korisniku promjeni brzina paketa?
3. Ako je vrijeme potrebno za promjenu brzine jednog korisnika N sekundi, treba li 100.000 x N sekundi za 100.000 korisnika?
Evil.Eddie

#6038 Re: BHTelecom All About

Post by Evil.Eddie »

zilog wrote:
Kakva je to politika BHT-a? Povecaju brzinu onima koji nazovu?
Ko ne cita Sa-x i kome neko ne kaze, ostace sa starom brzinom.
Ne zelim vjerovati da je BHT spao na sicarenje na neinformisanim korisnicima.

Vjerujem da sada ide flame na mene i prica kako je to proces, koji ne moze preko noci. RAZUMIJEM, ali prije nego sto pocnete prozivati za pristrasnost, pitajte se, ono sto ne vidim da se iko kvalifikovan i ozbiljan pitao:

1. Kada je objavljena promjena brzina?
2. Sta je to potrebno da se jednom korisniku promjeni brzina paketa?
3. Ako je vrijeme potrebno za promjenu brzine jednog korisnika N sekundi, treba li 100.000 x N sekundi za 100.000 korisnika?
u svemu se slazem!
amelinoo

#6039 Re: BHTelecom All About

Post by amelinoo »

ja sam bio strpljiv i čekao mjesec dana i vidim nema fajde,
nazovem, kaže meni onaj tvoja centrala nema automatsko prebacivanje, saću ti ja to prebaciti.
maximilijana

#6040 Re: BHTelecom All About

Post by maximilijana »

amelinoo wrote:ja sam bio strpljiv i čekao mjesec dana i vidim nema fajde,
nazovem, kaže meni onaj tvoja centrala nema automatsko prebacivanje, saću ti ja to prebaciti.
slicno i meni..jos se ja po pehu prebacim na jefitniji paket (ali PO STAROM) i nazovem kaze decko cek da vidimo koja centrala i ev sad sve stima :D
Tiger 033

#6041 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

Vezano za Moju TV i povecanje brzine...

http://s17.postimage.org/fvpw4wif3/untitled44.png
Ali_G

#6042 BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Naravno da je BHT trebao davnih dana da zavrsi prebacivanje brzine, al jako cesto dok sam korisnik ne zagalami nema promjene. Iluzorno je ocekivati da sve bude na tanjiru ;)
neo7

#6043 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Jedno malo pitanje :D Kolika je maksimalna duzina kabla za drugi resiver? Znaci na koju bi duzinu radio ? Da li i za njega vrijede ona pravila da do 100m nema gubitaka ?
Pitam iz razloga jer bih prikljucio nani i djedu mojaTV a kuca im je 5 metara od moje pa mislim da bi i 20m kabla bilo dovoljno. ZNaci ja bih uzeo dodatni resiver i oni bi placali 8KM samo, jer za njihovu penziju previse je dati ista vise, a nikada ne bi prihvatili da im mi placamo.

Eto, ukoliko je neko ljubazan da odgovori da li je to izvodljivo pa da i moj dido uziva a ne da hoda po cijeli dan od sudopera do kauca kako on kaze :D
zateznistub

#6044 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

neo7 wrote:Jedno malo pitanje :D Kolika je maksimalna duzina kabla za drugi resiver? Znaci na koju bi duzinu radio ? Da li i za njega vrijede ona pravila da do 100m nema gubitaka ?
Pitam iz razloga jer bih prikljucio nani i djedu mojaTV a kuca im je 5 metara od moje pa mislim da bi i 20m kabla bilo dovoljno. ZNaci ja bih uzeo dodatni resiver i oni bi placali 8KM samo, jer za njihovu penziju previse je dati ista vise, a nikada ne bi prihvatili da im mi placamo.

Eto, ukoliko je neko ljubazan da odgovori da li je to izvodljivo pa da i moj dido uziva a ne da hoda po cijeli dan od sudopera do kauca kako on kaze :D
Imaju li ti dedo i nana fiksni telefon? Ako imaju, znas i sam koliko kosta pretplata za njega, uvedi im mojaTV phone paket ukini fiksni i jos ces im ustinuti koju markicu.
severin

#6045 Re: BHTelecom All About

Post by severin »

ja znam da je lik otkljucao wirles da koriste svi u zgradi :lol: :lol: peri deri....
neo7

#6046 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

zateznistub wrote:Imaju li ti dedo i nana fiksni telefon? Ako imaju, znas i sam koliko kosta pretplata za njega, uvedi im mojaTV phone paket ukini fiksni i jos ces im ustinuti koju markicu.
Imaju, ali kako objasniti starijo osobi promjenu broja, cak i sa sekretaricom koja ce informisati ostale o promjeni. Kako ga nauciti da treba resetovati telefon/bazu/modem ako ne moze nazvati nekoga. Trazim najbezbolnij nacin :)

Isto tako posto se ne nalaze u Sarajevu cekat ce minimum 2 mjeseca da dobiju opremu, a ovako bi brzo dobili jer koliko sam upoznat na stanju ima resivera ;)
zateznistub

#6047 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

neo7 wrote:
zateznistub wrote:Imaju li ti dedo i nana fiksni telefon? Ako imaju, znas i sam koliko kosta pretplata za njega, uvedi im mojaTV phone paket ukini fiksni i jos ces im ustinuti koju markicu.
Imaju, ali kako objasniti starijo osobi promjenu broja, cak i sa sekretaricom koja ce informisati ostale o promjeni. Kako ga nauciti da treba resetovati telefon/bazu/modem ako ne moze nazvati nekoga. Trazim najbezbolnij nacin :)

Isto tako posto se ne nalaze u Sarajevu cekat ce minimum 2 mjeseca da dobiju opremu, a ovako bi brzo dobili jer koliko sam upoznat na stanju ima resivera ;)
Samo ti njima objasni da ce jos ustediti koju markicu pa ces viditi dedu kako hakuje spliter u par sekundi. :) pa nece svaki cas stekati a za promjenu broja ces se malo morati potruditi to znam ali opet kazem kad im objasnis ustedu i to nece biti frka, sretno. Sto se tice kabla znas i sam da je osjetljiv na vlagu pa bi to mogao biti problem
Optimist

#6048 Re: BHTelecom All About

Post by Optimist »

laptop123 wrote:Idealna ti linija, zivis 100m od centrale :)

Nije bas 100 metara, ali je blizu. :D

Hvala!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#6049 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

:zjev: :zoka:
Image
:zoka: :zjev: :zoka:
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#6050 Re: BHTelecom All About

Post by Miro Spiro »

Serviseri koji rade na Moja TV rade i obicne popravke i ADSL tako da nisu besposleni.

Druga stvar je sto Moja TV ne dopustaju izvan stana/kuce tako da bi ti trebao traziti za sebe drugi STB a onda da sam prebacis kod djeda.Uzmi cat 6 za dodatnom izolacijom za vanjske uvjete.Tamo napravi uticnicu i onda klasicnim cat 5 kablom spojis na TV.
Locked