Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neo7 wrote:Koji to bijeli STB telecom daju !? Sada mi stari javi da su Albis kojo je zezao (gasio se) zamjenili sa nekim novim. Nestalo struje na par minuta i kada se upalio pise "unknow error" na TV.u
EDIT: to je zyXEL STB-2101H, kakav je u odnosu na motorolu i albis koji su bili standardni !?
Nisam jos vidio sliku ali mi se ukucani zale da je daleko losija...inace obicni kabla ide scart
I meni je bio albis pa crko pa su mi neki dan zamijenili za zyXEL
Sto se tice slike i meni je bila losa dok nisam podeseio rezoluciju na 1920x1080
Pri paljenu STB-a pritisci dugme menu tako ces uci u opcije STBa za podesavanje rezolucije.
Udes u menu video pa na vrhu padadajuceg menija "video output" izaberi PAL 1920x1080P, pa pritisnes OK, pa dva puta dugme back. Poslje sam STB nastavi ucitavanje slike
Kako HINJSKI naslov. Na mom fb profilu ima grupa koja se zove MojaTV i maloprije su sopstili ovu vijest, NAJHINJSKIJI naslov koji sam ikad procitao. Cuj smanjenje usluga a u stvarnosti smanjenje cijena pristupa uslugama, veoma bezobrazan marketing bH telecom-a. A ja vec ovdje procitao kako je neko je neko najavio kako ce usluga pojeftiniti i obradovao se kad ono cuna
ja sam danas naletio na taj naslov u novinama i kontam evo ga smanjili cijenu, kad ono sipak, al eto kontam da to nije sve , znate kako oni lagano doziraju informacije da bude dramaticnije, mozda nas iznenade al jednom i pozitivno
Evo jos jedne LUDOSTI KOJA JE UVEDENA, ja sam tek vidio danas.
Kada uvedes Moja TV obavezan ugovor ti je 24 mjeseca da ne placas 10KM za iznajmljivanje STB-a. To večina potpiše, a sada ispod ansemblirane usluge SOJI OVAKVA NAPOMENA.
"Napomena:
Korisnici multimedijalnih MojaTV paketa ne mogu realizirati kupovinu asemblirane usluge, ako su pod obaveznim trajanjem ugovornog odnosa po osnovu iznajmljivanja STB-a" OVO SADA ZNACI DA TEK NAKON DVIJE GODINE NAKON UVODJENJA USLUGE MOZES UZETI ANSEMBLIRANU USLUGU. KATASTROFA! Napomenu mozete naci kada otvorite "Pregled cijena za postpaid pakete
Koji su uvjeti kupovine mobitela preko Telekoma ovo sto pise "Pregled cijena za Ultra Plus pakete " tj. postojeci i novi korisnici, ja sam npr postojeci
Da uzmes mobitel, laptop ili ono sto je u ponudi po povoljnijim uslovima. Ako si pretplatnik da ti daju na rate mobitel ali te obavezuju obaveznim ugovorom 12 ili 24 mjeseca. U slucaju raskida ugovora moras platiti punu cijenu aparata (uz obračunavanje )
Kuki30 wrote:Evo jos jedne LUDOSTI KOJA JE UVEDENA, ja sam tek vidio danas.
Kada uvedes Moja TV obavezan ugovor ti je 24 mjeseca da ne placas 10KM za iznajmljivanje STB-a. To večina potpiše, a sada ispod ansemblirane usluge SOJI OVAKVA NAPOMENA.
"Napomena:
Korisnici multimedijalnih MojaTV paketa ne mogu realizirati kupovinu asemblirane usluge, ako su pod obaveznim trajanjem ugovornog odnosa po osnovu iznajmljivanja STB-a" OVO SADA ZNACI DA TEK NAKON DVIJE GODINE NAKON UVODJENJA USLUGE MOZES UZETI ANSEMBLIRANU USLUGU. KATASTROFA! Napomenu mozete naci kada otvorite "Pregled cijena za postpaid pakete
To nije tacno, mozes uzeti asembliranu uslugu. Ja sam npr kupio fantastican fiksni telefon za 1KM (u prodavnici 160KM)
Mislim da bi trebao pogledati BHZelecomovu web stranicu kako sam gore naveo i procitati napomenu koja je sada i CRVENIM slovima. Rekao sam da je to novina i da sam to jucer 31.01.2012. primjetio. I ja sam takodje prije pet mjeseci uzeo fiksni telefon iako sam po obaveznim ugovorom zbog iznajmljivanja STB. Bilo bi lijepo da se ljudi informisu prije, da ne bi bilo IZNENADJENJA NA SALTERU. OVO JE NOVO PRAVILO KOJE PISE NA NJIHOVOJ WEB STRANICI (na nama je da citamo i informisemo se!) P.S Meni je prava informacija dobro dosla kada su mi "GRESKOM" sa moja TVPremi duzili za fiksni telefon 24 mjeseca obaveznog ugovora, a na web stavili da moze za 1 KM 12 mjeseci. Nazoves podrsku a oni kazu"Da taj telefon moze u Vasem slucaju na 12mj za 1KM ali sad ne mozemo mi tu nista") A onda izludis odes na salter i trazis "STAGNIRANJE UGOVORA" (kad imas informaciju i znas svoja prava) i naravno oni to BEZ IKAKVIH PROBLEMA PROMJENE al te niko ne pita sto si izgubio BEZPOTREBNO par sati i STO TE PRAVE LUDIM.
Kuki30 wrote:Evo jos jedne LUDOSTI KOJA JE UVEDENA, ja sam tek vidio danas.
"Napomena:
To nije tacno, mozes uzeti asembliranu uslugu. Ja sam npr kupio fantastican fiksni telefon za 1KM (u prodavnici 160KM)
To je bilo do kraja 2011. Prošli mjesec otišao da uzmem fiksni telefon, kad šipak. Možeš jedino da platiš punu cijenu.
Ninoz wrote:Koji su uvjeti kupovine mobitela preko Telekoma ovo sto pise "Pregled cijena za Ultra Plus pakete " tj. postojeci i novi korisnici, ja sam npr postojeci
moras imati sve placene racune fiksnog ili makar sve osim zadnjeg,vlasnik broja mora biti tu,kopija licne i mislim da je to to ali najbolje ti je vrni onaj njihov broj pa provjeri, mozda su sta promjenili
Slucajno pogledam u postavke modema kad smanjili data rate d. na oko 6100 kbps a up. na oko 620kbps - mojaTV full.. a prije bilo oko 7100kbps/1025kbps..Download je uredu tu i tamo ali osjeti se pogotovo na uploadu prije je islo oko 60kB/s a sad jedva 40-45kB/s..Ne znam u cemu je fazon to smanjivanje.. znam da je bilo obavjestenje da ce raditi nesto na centrali sad da li je zbog toga pitanje je..
Nadao sam se boljom ponudom,uslugom ali ovo je game over ocito, iz mjeseca u mjesec.. Imam jos par mjeseci da koristim ovo jer sam pod ugovorom i najvjerovatnije ce letjeti njihova oprema tj. njihova tv..
Danas ponovo provjerim, nisu mi bili povecali brzinu, mjesec dana od uvodjenja. Nazovem ih i ozbiljnim tonom uputim par recenica, kaze mi decko 'ostanite na vezi, sad cemo vam to povecati', te i ja konacno dobih dugoocekivano povecanje sa 2 na 4Mb/s.
Trenutna brzina izgleda ovako:
Neko od vas je pominjao da udjem u router i postavim printscreen da mi kazete kakva mi je linija? Evo i to:
ala7 wrote:Slucajno pogledam u postavke modema kad smanjili data rate d. na oko 6100 kbps a up. na oko 620kbps - mojaTV full.. a prije bilo oko 7100kbps/1025kbps..Download je uredu tu i tamo ali osjeti se pogotovo na uploadu prije je islo oko 60kB/s a sad jedva 40-45kB/s..Ne znam u cemu je fazon to smanjivanje.. znam da je bilo obavjestenje da ce raditi nesto na centrali sad da li je zbog toga pitanje je..
Nadao sam se boljom ponudom,uslugom ali ovo je game over ocito, iz mjeseca u mjesec.. Imam jos par mjeseci da koristim ovo jer sam pod ugovorom i najvjerovatnije ce letjeti njihova oprema tj. njihova tv..
Kod mene upload poludio, cak mi se cini da mi je download na torentima manji zbog povecanja uploada
I cekam tu da najave nesta za mjesec februar, kad ono najveca vijest ubacivanje jos jedne Arene
danas me opet bh telecom iznervirao, ja otisao da uzmem samsung galaxy tab 8.9 kaze ona meni ne moze, a ne moze jer se nesto radi sa cijenama, i to sada treba cekati i da za par dana dodjem...
Danas ponovo provjerim, nisu mi bili povecali brzinu, mjesec dana od uvodjenja. Nazovem ih i ozbiljnim tonom uputim par recenica, kaze mi decko 'ostanite na vezi, sad cemo vam to povecati', te i ja konacno dobih dugoocekivano povecanje sa 2 na 4Mb/s.
Trenutna brzina izgleda ovako:
Neko od vas je pominjao da udjem u router i postavim printscreen da mi kazete kakva mi je linija? Evo i to:
pa nazovi ih, i reci, da cekas, vecina dobila a ti moras zadnji, i ja sam prije imao problema sa netom, ja njih zvao da posalju ljude da mi poprave, i to ne jednom, vec vise puta
EDIT: reci im da si mod na sa-x.u, sigurno ces dobiti jos vece brzine
Last edited by Quaresma on 02/02/2012 16:15, edited 1 time in total.