Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sencobih wrote:ja sam rekao kome treba svaka cast, a na you tube ide 720 na 2Mbs, doduse foto finis sustižu se, a o flatu i ogranicenju nema potrebe diskutovati
Da mi je viditi gdje si ti furao 720p na 2Mb brzini? haha..
Pih a mene prenijelo da on spominje 480 hahaha pa i ja jos u odgovoru napisao 720 misleci na 480
Mora da radi za Telecom
Ne znam sto pravite sprdnju kad 720 ide bez prioblema na 2 mb/s..doduse na pravoj brzini 256 Kb downloada..
sencobih wrote:ja sam rekao kome treba svaka cast, a na you tube ide 720 na 2Mbs, doduse foto finis sustižu se, a o flatu i ogranicenju nema potrebe diskutovati
Da mi je viditi gdje si ti furao 720p na 2Mb brzini? haha..
Ne znam sto pravite sprdnju kad 720 ide bez prioblema na 2 mb/s..doduse na pravoj brzini 256 Kb downloada..
sta da kazem , provalili ste me , nisam vidio da mi je brzina 12mbs ja sve konto 2mbs, a ne da radim u telecomu nego sam i suvlasnik , ovdje ako ne kukas odmah radis u telekomu.
sencobih wrote:sta da kazem , provalili ste me , nisam vidio da mi je brzina 12mbs ja sve konto 2mbs, a ne da radim u telecomu nego sam i suvlasnik , ovdje ako ne kukas odmah radis u telekomu.
Prica o pristrasnosti prema snu svih patriota - Telekomu je bila zbog shuplje kako 720p bez zastajkivanja ide na 2Mb i posebno ponavljanja one stare otrcane price kojom se Telekom(nezvanicno) ranije branio kako eto vecini korisnika ne treba vise od 2Mb (a jos ranije u vrijeme kad su skoro samo oni bili zadrzali limite su mantrali kako ne treba vise od 5GB mjesecno)
u pravu si , ali ja bih opet volio da su smanjili sa 20km na 10km nego sto su povecali brzinu duplo, na kraju krajeva na tv-u slika ide 480 pa sta joj fali, gledam tekme bez problema a na kompu mi ko bajagi treba hd na monitoru od 21".
sencobih wrote:u pravu si , ali ja bih opet volio da su smanjili sa 20km na 10km nego sto su povecali brzinu duplo, na kraju krajeva na tv-u slika ide 480 pa sta joj fali, gledam tekme bez problema a na kompu mi ko bajagi treba hd na monitoru od 21".
Kod mene je 19" ekran - sasvim dovoljan cak i za gledanje filmova. Na tom ekranu ipak 360p je poprilicno lose tj. 480p je trazeni kvalitet video fajla na tolikom monitoru.
S ovih LAZNIH 2Mb (jer nikad ama bas nikad nije presao 1,78Mb tj. 220kB/s) vrlo tesko je gledati 480p video pogotovo kad trebas pretraziti ili ubrzati ono sto gledas
U cjenovniku oni LAZU tvrdeci ono famozno "do 2Mb" jer se zapravo u praksi radi o "do 1,78Mb".
Nisam na Telekomu nikad bio - na Telekablu sam od kada imam net al prica da 720p
na 2MB (youtube video) je smijesna previse
nije sad vezano za bilo kojeg operatera jer ko god da isporucuje 2 MB brzinu rezultat je isti
nemozes bez zastajanja pogledat 720p video na toj brzini i to je to
Naravno ovaj klip i meni ide bez problema na 720p cak ide i brzo.. Nisu svi 720p snimci isto "teski".. I jos sam primjetio da se mnogo brze ucitavaju popularni klipovi tj oni koji su pregledani vise miliona puta.. Takav klip ide punom brzinom a ovi koji su na youtube godinama a imaju 5000 pregleda, oni se jako sporo ucitavaju bez obzira kakav internet imate..
Armadilo wrote:Naravno ovaj klip i meni ide bez problema na 720p cak ide i brzo.. Nisu svi 720p snimci isto "teski".. I jos sam primjetio da se mnogo brze ucitavaju popularni klipovi tj oni koji su pregledani vise miliona puta.. Takav klip ide punom brzinom a ovi koji su na youtube godinama a imaju 5000 pregleda, oni se jako sporo ucitavaju bez obzira kakav internet imate..
Prvo ljude pravite ludim kako nije moguće 720p učitat na 2 Mbps, a onda odjedanput priča kako nisu svi 720p snimci isto teški?
Armadilo wrote:
Naravno ovaj klip i meni ide bez problema na 720p cak ide i brzo.. Nisu svi 720p snimci isto "teski".. I jos sam primjetio da se mnogo brze ucitavaju popularni klipovi tj oni koji su pregledani vise miliona puta.. Takav klip ide punom brzinom a ovi koji su na youtube godinama a imaju 5000 pregleda, oni se jako sporo ucitavaju bez obzira kakav internet imate..
Naravno da moze 2Mbit/s konekcija biti dovoljna za 720p video, nema dileme kod vecine video spotova i sl. (objasnio si zasto) .. A sad gdje gledas i sta gledas to je druga stvar..Npr. Rapidshare se ne moze mjeriti sa Hotfile u ostvarivanju maksimalne brzine download-a kontinuirano..
Bitno je da oni izbace bolju ponudu mene manje vise interesuje to da li je dovoljno 2Mbit/s za 720p..
P.S. i ovaj bez stekanja ide.. Veliki pozdrav za 100MB video..
Za normalnu reprodukciju HD videa 2 Mbps definitivno nije dovoljno. Nije to sad strašno toliko čekanje ali se jedan dobar video klip ne može pregledati u 720p sa 2 Mbps bez prekida. Negdje (kao na prethodnim video primjercima) se i može provući ali to je rijetkost.
Za HD video je potrebno barem oko 2.5 Mbps i više, a Full HD ne ide ispod 4.5 Mbps. Sve ispod toga može, a i ne mora radit kako treba.
Armadilo wrote:
Naravno da moze 2Mbit/s konekcija biti dovoljna za 720p video, nema dileme kod vecine video spotova i sl. (objasnio si zasto) .. A sad gdje gledas i sta gledas to je druga stvar..Npr. Rapidshare se ne moze mjeriti sa Hotfile u ostvarivanju maksimalne brzine download-a kontinuirano..
Bitno je da oni izbace bolju ponudu mene manje vise interesuje to da li je dovoljno 2Mbit/s za 720p..
De nam speedtest, mozda vama na MojaTV daju punih 2Mb umjesto 1,78Mb
Sarajevo
Beograd
Frankfurt
London
Los Angeles
Evo kakvo je kod mene stanje,povecali mi prije 3 dana bez ikakve intervencije (G.Vakuf).Imam phone paket + flat4
Kad vec spominjete YT u HD formatu,kod mene ide Full HD k'o podmazan. Itekakva razlika prije na 2Mb i sada
Armadilo wrote:
2Mb nisu dovoljna da se 720p video ucita bez problema.. Imao sam 2Mb na adslu 2 godine i nikad nije 720p mogao da ucitati bez cekanja.. I ja sam maximalno imao 1.81 Mb/s.. Dalje, nije svaki 720p kvalitetan kao sto bi trebao biti. Neki 360p moze biti kvalitetniji od 720p. A nisi me razumio, nisam govorio o razlici izmedju youtube i rapidshare ili hotfile.. U oba slucaja sam govorio o 2 snimka sa youtube-a. Tj jedan je pregledan 100 miliona puta i 720p je a drugi je 360p i pregledan je par hiljada puta a stoji uploadovan vec nekoliko godina za razliku od prvobitnog 720p videa. Ovaj 720p ucitava bez problema, pici a ovaj 360p video ide znatno sporije nego ovaj 720p koji je mnogo veci, kvalitetniji i tezi od ovog 360p.. O tome ti govorim, youtube vjerovatno daje vecu propusnost popularnijim video snimcima nego onim starim ne popularnim. I tek sada sa 3.61 Mb/s mogu da ucitam 720p ali ne uvijek, nekada moram malo sacekati, zavisno od kvalitete snimka
I jos me cudi kako neki imaju tacno 4Mb/s ili cak i vise a vecina korisnika ima ispod 4Mb ili 2 Mb.. Dok sam imao netflat2, max sam imao 1.81 a sada imam 3.61 max na netlfat4.. Dok neki imaju preko 2 ili 4 Mb/s...