BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
krakatoa

#43426 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Steph wrote:

mene isto samo to zanima...ali izgleda neće :(

ostao sam do sada na bihnetu jer mi je to jedina opcija interneta bez TV-a, a bogme ako vako ostane otrpiću i dnevnike
Mislim da možeš na logosoftu uzeti samo xdsl, samo ne znam jesu li ti dostupni...[/quote]

Mah, Logosoft dostupan u tri ulice :-)[/quote]
Porediš multimedijalni paket sa zasebnom uslugom ADSL-a. Hajde uporedi MTV paket sa tim paketom Grande i vidjećeš da ti grande paketi ne mogu ni prismrditi MTV paketima.
Last edited by krakatoa on 21/04/2016 18:29, edited 1 time in total.
Steph

#43427 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

krakatoa wrote: Porediš multimedijalni paket sa zasebnom uslugom ADSL-a. Hajde uporedi MTV paket sa tim paketom Grande koji nudi, kako ono reče kolega forumaš, kriminalna panamska organizacija i vidjećeš da ti grande paketi ne mogu ni prismrditi MTV paketima.
Pa s čim da poredim? Multimedijalni paket jeftiniji i ultrabrži od paketa koji je namjenski samo za internet. Pa je l' vaši nadređeni kontaju da smo mi ovce ili šta?

Ne treba mi kurčeva MOJATV! Treba mi samo internet.

Dakle, ADSL je samo za budale nakon 1. maja.
krakatoa

#43428 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Steph wrote:
krakatoa wrote: Porediš multimedijalni paket sa zasebnom uslugom ADSL-a. Hajde uporedi MTV paket sa tim paketom Grande koji nudi, kako ono reče kolega forumaš, kriminalna panamska organizacija i vidjećeš da ti grande paketi ne mogu ni prismrditi MTV paketima.
Pa s čim da poredim? Multimedijalni paket jeftiniji i ultrabrži od paketa koji je namjenski samo za internet. Pa je l' vaši nadređeni kontaju da smo mi ovce ili šta?

Ako ti treba samo internet što onda postavljaš duo paket?
mirza_15

#43429 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

U BH Telecomu ti je 50/2 Mbps 46 KM plus iptv plus mogucnost ukljucivanja do 5 mobilnih u paket gdje svi imaju po 1.000 minuta uz uspostavu poziva 0,05 KM i po dodatnih 500 MB mobilnog interneta. Bice i akcija 3-6 mjeseci u pola cijene, mozes kupovati terminalnu opremu....
Steph

#43430 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

krakatoa wrote: Ako ti treba samo internet što onda postavljaš duo paket?
JER JE JEFTINIJI I ŠEST PUTA BRŽI OD VAŠEG ADSL-A, KOJEG NE PLANIRATE POBOLJŠATI NAKON PRVOG MAJA!
mirza_15

#43431 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Steph wrote:

Pogledaj Telemach-ovu ponudu samo za internet pa ces vidjeti da im je politika ista. I tamo je puno skuplji nego u paketima.
krakatoa

#43432 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

mirza_15 wrote:U BH Telecomu ti je 50/2 Mbps 46 KM plus iptv plus mogucnost ukljucivanja do 5 mobilnih u paket gdje svi imaju po 1.000 minuta uz uspostavu poziva 0,05 KM i po dodatnih 500 MB mobilnog interneta. Bice i akcija 3-6 mjeseci u pola cijene, mozes kupovati terminalnu opremu....
Pozz mirza, evo mene opet :D

Džaba pišeš, vidiš da je došao ovdje samo da pljuje. Kaže želi internet a reklamira grande duo koji se ne može mjeriti ni sa jednim paketom MTV jer je inferiorniji za dva koplja.
mirza_15

#43433 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Steph wrote:
JER JE JEFTINIJI I ŠEST PUTA BRŽI OD VAŠEG ADSL-A, KOJEG NE PLANIRATE POBOLJŠATI NAKON PRVOG MAJA!
Upravo sam ti napisao:

50/2 46 KM vs 50/3 48 KM

Plus mojatv pruza jos niz drugih mogucnosti.
Steph

#43434 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

mirza_15 wrote:Pogledaj Telemach-ovu ponudu samo za internet pa ces vidjeti da im je politika ista. I tamo je puno skuplji nego u paketima.
Evo gledam, i vidim da za pet km više imam duplo brži download i tri puta brži upload. Zašto da ostanem na ADSL-u?
mirza_15 wrote:
Steph wrote:
Upravo sam ti napisao:

50/2 46 KM vs 50/3 48 KM

Pa da, i u tome su bolji, jedan mbit uploada, što je jako puno, za dvije marke više.

Te ostale pogodnosti me ne interesuju, imam jedan mobitel, a ne pet...
krakatoa

#43435 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Steph wrote:
O čemu pričaš kontradiktorni? Ovaj grande duo je u istoj kategoriji sa moja tv net paketom stim sta je MTV net svjetlosnim godinama ispred ovog duo. Niđe veze sa ADSL-om. Jadikuješ da ti treba ADSL a postavljaš linkove od totalno druge usluge.
Steph

#43436 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

Može li neko krakatoi objasniti koliko košta netflat paket s 10 mbita downloada i 0.45 uploada. Hvala.

edit:

@mirza

S tim da namjerno izostavljaš duplo jeftiniji paket u šest mjeseci korištenja.
mirza_15

#43437 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Steph wrote:Može li neko krakatoi objasniti koliko košta netflat paket s 10 mbita downloada i 0.45 uploada. Hvala.

edit:

@mirza

S tim da namjerno izostavljaš duplo jeftiniji paket u šest mjeseci korištenja.
Evo prvi put da napisem da ce isto biti i u bh telecomu i jos niz nekih drugih pogodnosti uz to.
mirza_15

#43438 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Krakatoa je malo agresivniji, ali je u pravu kada kaze da se ne porede internet i multimedijalni paketi. I telemach ima ponudu samo interneta. Znaci samo internet (moras platiti i analognu jer moraju doci sa kablom preko kojeg je mozes gledati). Vidjeces da su i ti njihovi preskupi u odnosu na ponudu u multimedijalnim paketima. To je jednostavno politika operatera.
south

#43439 Re: BHTelecom All About

Post by south »

mirza_15 wrote:Krakatoa je malo agresivniji, ali je u pravu kada kaze da se ne porede internet i multimedijalni paketi. I telemach ima ponudu samo interneta. Znaci samo internet (moras platiti i analognu jer moraju doci sa kablom preko kojeg je mozes gledati). Vidjeces da su i ti njihovi preskupi u odnosu na ponudu u multimedijalnim paketima. To je jednostavno politika operatera.
ovo ti nije tacno :roll: i normalno da ce lik gledati duo ili trio paket jer drugacije nece ni imati interneta
BH Telecom je najskuplji i kraj price :izet:
maloprije na N1 ide prilog i govore da u Srbiji taj neki paket kosta 18KM a u BH Telcomu 40 KM :shock:
Last edited by south on 21/04/2016 19:08, edited 2 times in total.
mirza_15

#43440 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ti si fulio cijelu loptu drug.
REDDEVILS

#43441 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

BH Telecom je aktivno učestvovao u izradi Odluke o usklađivanju cijena usluga mobilne telefonije i neke od donesenih ključnih mjera BH Telecom već primjenjuje dok će ostale svakako implementirati u zadatim rokovima. Iako je u konkretnom slučaju odstupljeno od propisanih načina regulacije tržišta, uz visok stepen kooperativnosti dominantnih operatora sa Agencijom, došlo se do zadovoljavajućeg rješenja za krajnje korisnike

Međutim, treba istaći da je na press konferenciji RAK-a prezentirana uporedna analiza cijena tri telekom operatera u kojoj je „ustanovljeno da bh. telekom operateri imaju znatno skuplje usluge, posebno u domenu srednjih i velikih korisnika“, te da je „prosječna cijena korpe usluga za srednje korisnike (65 odlaznih poziva i 50 SMS poruka) u BH Telecomu 35 KM i prosječna cijena korpe usluga za velike korisnike (140 odlaznih poziva i 55 SMS poruka) u BH Telecomu iznosi 58,1 KM“, što predstavlja namjernu ili nenamjernu grešku jer navedeni podaci nisu tačni.

Želimo upoznati javnost i naše korisnike da su realne cijene značajno niže i iznose 18,45 KM (umjesto 35,00 KM po RAK-u) za korpu usluga za srednje korisnika i 33,25 KM (umjesto 58,10 KM po RAK-u) za korpu usluga za velike korisnike BH Telecoma, te da su cijene ispod prosječne cijene u regionu. Za analizu su korišteni paketi MojMini15 i MojMidi30 koji sadržajno odgovaraju korpama usluga koje je RAK definisao kao srednje i velike korisnike.
BH Telecom
south

#43442 Re: BHTelecom All About

Post by south »

mirza_15 wrote:Ti si fulio cijelu loptu drug.
kako sam fulio loptu kad liku govorite zasto je izabrao Duo pakete ili trio pfff pa kako ce onda imati internet
krakatoa

#43443 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

south wrote:
mirza_15 wrote:Krakatoa je malo agresivniji, ali je u pravu kada kaze da se ne porede internet i multimedijalni paketi. I telemach ima ponudu samo interneta. Znaci samo internet (moras platiti i analognu jer moraju doci sa kablom preko kojeg je mozes gledati). Vidjeces da su i ti njihovi preskupi u odnosu na ponudu u multimedijalnim paketima. To je jednostavno politika operatera.
ovo ti nije tacno :roll: i normalno da ce lik gledati duo ili trio paket jer drugacije nece ni imati interneta
BH Telecom je najskuplji i kraj price :izet:
maloprije na N1 ide prilog i govore da u Srbiji taj neki paket kosta 18KM a u BH Telcomu 40 KM :shock:
A N1 u vlasništvu Telemacha. Nemoj biti smiješan-
mirza_15

#43444 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

south wrote:
mirza_15 wrote:Ti si fulio cijelu loptu drug.
kako sam fulio loptu kad liku govorite zasto je izabrao Duo pakete ili trio pfff pa kako ce onda imati internet
Pa pises o mobilnoj telefoniji. Otvori stranicu Telemacha i potrazi stavku internet i vidi kakve su cijene pa ces vidjeti da nisam nista pogresno napisao. Mozes uzeti kod telemacha internet i bez duo i trio paketa.

A ako uzimas duo i trio onda to poredis sa mojatv.
fortaleza

#43445 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

The Realist wrote:
mirza_15 wrote:
Officer Crabtree wrote:Ko kaže da se radi o jednom pozivu? Šta ako je prosjek?
Prosjek nije dobra metoda.

Ako na bh telecomu pricas dva puta po 30 sec. To je minuta. Kod druga dva ce naplatiti dvije (obracunska 60 sec za prvu minutu). I sada je to kao svima racuna cijenu minute, a tu minutu ce eronet i m:tel naplatiti kao dvije.

Posebno je glupo ovo sa 50 sms-ova. Ja ne znam nikoga ko ih toliko posalje.
Blizu 200 sms-ova ovaj mjesec, a možda sam i prešišao :D. Sigurniji sam da će osoba vidjeti, nego viber, koji neće uvijek odmah dati odgovor.

Što se poziva tiče, ja isto znam malo ljudi koji pričaju samo 30 sekundi, jer to onda obavim porukom. Osim sa osobama gdje sam u paketu, pa nam se samo uspostava poziva naplaćuje, svi pozivi koje obavim traju blizu minut, ili više (ženini u 99% slučajeva više, daleko više :D).

Ne kažem da je metoda RAK-a dobra, jer pitanje je i ko ima kojih korisnika više, što može uveliko uticati na cijenu, a i ne čini mi se da je baš tolika razlika i ako postoji :? (ali to je više po tome što poznanici koje imam na Telekomu se ne žale baš), ali brate zahebali ste ono sa najbrojem što se sa par feninga prešlo na dosta više (i nemoj mi spominjati nove pakete, jer kako da ja objasnim punici kako šta ide, kad i ovako smo stalno morali oko tog broja objašnjavati :D ).

Pošto je kod supruge dual sim, ima li kakva ponuda dobra za pričanje, kada je u pitanju dopuna (treba joj jedan broj koji je jeftin, ali bez da ugovor potpisujemo)? Hajde daj nešto, potroši nam po 500-600 minuta mjesečno :D.
Da se primjetiti da si na Eronetu. :D Ovako sam i ja pisao nedavno. :D
south

#43446 Re: BHTelecom All About

Post by south »

mozes, ali moras imati i priljucak kablovske ;-) a ti si napisao da nude i sam internet
pa samo sam se nadovezao na taj neki paket sto ga spomnju na N1 :)
sencobih

#43447 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Gdje su redovi za prelazak na drugog operatera? Evo kaže RAK da niko ne prelazi, kakve su redove gledali ovi forumaši ? Ispade da su ljudi podnosili zahtjeve za uslugu jer broj korisnika je porastao. :bih: dzaba sva propaganda, nikako da propadne telekom
niho92

#43448 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Informacija ko je direktor RAK-a i jos da je Mtel po njima najbolji, dovoljno govori.
A ovi likovi sto govore prebacit ce se na Telemah jer nema povecanja brzina samo za ADSL, pa brate mili prebaci se ako ti odgovara, to isto kad odes na pijacu kupit paradajza, lik ima sitniji, ti hoces krupniji, ii napadas covjeka.
Nema sad mozda bude uskoro jos nekih izmjena, pa ako ti se ceka ti cekaj, ako ne, mjenjaj i gotovo. Ovdje niko o tome ne odlucuje.
ala7

#43449 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Šta ste navalili na BHTelecom ko telad na šarena vrata.. Odjednom je priča od kolektivno skupih usluga svih operatera u odnosu na region i šire prešla na priču da je BHTelecom crna ovca.. Svaki operator ima vrlina i mana, minusa i pluseva..

Trenutno je ADSL usluga od 1.maja u zaostatku sli pogledajmo zadnje povećanje brzine je bilo na ADSL paketima a mojatv je ostala bez povećanja brzine internet pristupa.

Sigurno će i xDSL paketi (ADSL I VDSL) pojeftiniti u narefnom periodu.
aladinosmic1

#43450 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

Evo gledam, i vidim da za pet km više imam duplo brži download i tri puta brži upload. Zašto da ostanem na ADSL-u?
mirza_15 wrote:
Steph wrote:
Upravo sam ti napisao:

50/2 46 KM vs 50/3 48 KM

[/quote]

Ne možeš ti poredit te koaxialne kablove što vise po stubovima da bude 50/3 konekcija

Ja ne kontam kako to prenose interent preko to kabla?
Locked