Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tnt-tunja wrote:MojaTV Multiscreen aplikacija/opcija nazovimo je kako hocemo, da li sam ja ograničen da na tabletu/laptopu/android boxu gledam isto što je i na mojatv resiveru? Ili se mogu gledati razliciti sadrzaji na razlicitim uredjajima?
Jos jedno pitanje, u njihovom oglasu na stranici telecoma pise da se naplacuje 3,5KM a dole piše da se moze aktivirati na 3uredjaja. Je li svaki uredjaj po 3.5KM ili? Te na koji nacin ja mogu zamijeniti,ukoliko aktiviram na laptopu da prebacim na android box i slicno?
hehe, na tri saltera ce ti reci tri razlicite stvari...
ovako stoje stvari, aktiviranje se naplacuje 3,5KM, a koristenje se naplacuje u zavisnosti od toga koliko si koristio aplikaciju taj mjesec. ja imam na tri aparata aktiviranu uslugu, nekada mi je racun 4 i kusur, nekada 6 maraka itd. prosli mi je racun stigao 4,5KM za uslugu multi screen. sve u svemu ni u telekomu ne znaju kako se sta naplacuje, kasnije su mi odnekud izvukli papir na kojem pise nacin na koji se naplacuje. ako ih budes zvao samo ces se iznervirati (znam da ja jesam)
na jednom salteru su mi rekli da je cijena 3.5KM mjesecno, na telefonu mi je receno da je 3.5 po aparatu (ni to nije tacno)...
sve u svemu slika je dobra ali stopa, nekada zaledi, nema aplikacija za windows (skinuo sam neki android emulator pa gledam preko njega na laptopu), na tabletu je android i sporo je u pi*ku materinu. nekada se ne moze ni pokrenuti aplikacija, upali iz desete ... sliku prebacim HDMI kablom na tv, nije lose, moglo bi i bolje...
mozes gledati sta hoces u paketu koji imas
na telemachu tv preko tableta radi bez ikakvih problema... tako da pretpostavljam da je do telekoma
Meni na racunu dolazi samo 3,50 KM po uređaju i nista vise.
Aplikacija mi radi bez ikakvih problema i pali se odmah,i na tabletu i na telefonu.
Preko kojeg interneta koristis aplikaciju, jer se i meni znalo desiti da vrlo malo na par sekundi zastopa kada sam na telemach internetu dok na telekomovom internetu ili kada gledam na 3g od telekoma nema nikakvih stopanja.
Nesto mi je ovo nerealno, tj. da preko telemachovog interneta (zavisi koja je brzina) stopa/trza, a preko telecomovog ne, opet kazem zavisi od brzine. Vjerujem da znacajnu ulogu igra i to kakav je uredjaj (jer vuce sigurno memoriju, koje mozda nema dovoljno).
Volio bih se malo poigrati s tim, buduci da nemam mojaTV, da li bi neko bio spreman podijeliti sa mnom taj kod koji je potreban? Naravno, uplatit cu unaprijed 3,5KM na račun ili ako treba vise?
Između ostalog da imate orijentaciju :
Profil : Full - 1 stb - trebala bi biti aktuelna brzina 13608 / 803 ( znaci 10 mbps + 1 stb )
Profil : Full - 2 stb -trebala bi brzina biti 17300/1000 ( znaci 10 mbps + 2stb )
Profil sa 3 stb vec prelazi na VDSL brzine i tu su drugaciji profili
BarbaDue wrote:
Hoće li biti povoljni popusti kao što je dosad bilo na Moja Tv Premi paketu?
Bice popusti po odredjenim komponentama. Za sada nije moguce vezati se za mojaTV i postaid npr., a uzeti samo mobitel povoljnije nego samo sa postapidom. Posto vise nema premi paketa nema vise ni takvog popusta na jedan uredjaj. Mislim da ce korisnicima koji imaju premi, ono sto su vec uzeli ostati sa postojecim ratama dok ne otplate.
Znači nema više dobrog mobitela za 20-30KM-a jednoktarno, ili 4-5KM na rate!!!
AmirBaa wrote:
slazem se, na ultri je stvarno najbolje jer mozes sa svojim parama raditi sta hoces
Šuti, ne hvali vise ultru jer ce i tu uvesti neku caku kao sto su u student paketima! Ako nista povecat ce obracunsku i brze ce ti se topiti kredit Meni sad odgovara Bay&Surf jer juce mi je bio zadnji 30-ti dan u 14.40 a ostalo mi 250MB i ja navio podsjetnik u 14:20 da mi to ne bi propalo i opet aktivirao gigu za 13KM i spojili su mi tu gigu i onih 250 ali budite oprezni ako aktivirate drugu opciju kao sto sam ja predprosli mjesec aktivirao 3G i ostalo mi oko 600MB a kad sam opet aktivirao 1G nije mi se spojilo onih 600 sa novom gigom i to mi je propalo i nazvao sam 1444 i sve im po spisku i tako su mi objasnili ako se aktivira razlicita opcija da se preostali MB ne spajaju sa novim bez obzira sto se aktivira dok jos nije vrijeme isteklo
isx wrote:Koji mi internet preporucujete na ultri?
buy and surf
oko 20 km
nekoliko gb po max brzini pa onda usporenje
takoder viber, messenger itd besplatno
Buy&Surf
1G 13KM 30 dana to je opcija 6 koju aktiviras kodom *108*6*0# a da vidis koliko ti je ostalo onda sve isto samo umjesto nula je 1.
Pa imas 3G 23KM 30 dana i aktiviras je kodom *108*8*0# a da vidis stanje je isto samo umjesto 0 je 1 i pazi dobro jer mislim kad se potrosi da ne uspori nego ti se sprži kredit
isx wrote:Koji mi internet preporucujete na ultri?
buy and surf
oko 20 km
nekoliko gb po max brzini pa onda usporenje
takoder viber, messenger itd besplatno
Buy&Surf
1G 13KM 30 dana to je opcija 6 koju aktiviras kodom *108*6*0# a da vidis koliko ti je ostalo onda sve isto samo umjesto nula je 1.
Pa imas 3G 23KM 30 dana i aktiviras je kodom *108*8*0# a da vidis stanje je isto samo umjesto 0 je 1 i pazi dobro jer mislim kad se potrosi da ne uspori nego ti se sprži kredit
ja mislim da budu smanjene brzine nakon potrošnje GB
Nesto mi je ovo nerealno, tj. da preko telemachovog interneta (zavisi koja je brzina) stopa/trza, a preko telecomovog ne, opet kazem zavisi od brzine. Vjerujem da znacajnu ulogu igra i to kakav je uredjaj (jer vuce sigurno memoriju, koje mozda nema dovoljno).
Volio bih se malo poigrati s tim, buduci da nemam mojaTV, da li bi neko bio spreman podijeliti sa mnom taj kod koji je potreban? Naravno, uplatit cu unaprijed 3,5KM na račun ili ako treba vise?[/quote]
Moju tv mozes gledati na bilo kojoj mrezi. Telemach samo na telemachovoj.
Kuci mi je telemach/hs, na vikendici moja tv.
Apsolutno je isti efekat sto se tice moja tv. Sto se tice telemachovog online gledanja, tu sve radi besprijekorno na istom uredjaju, s tim da sam tu opciju ukinuo jer radi samo na telemach mrezi.
Moja tv trza na obje mreze, na laptopu radi bolje kao i na mobitelima... Tako da je vrlo moguce da je do tableta, ali zasto onda telemach radi normalno?