BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
mulderm
#42701 Re: BHTelecom All About
Za momke iz BHtelecoma !!
Da li BHTelecom oprema tj DSlam.ovi imaju podrsku za vdsl2 vectoring ili vdsl2 bonding ??
Thx
Da li BHTelecom oprema tj DSlam.ovi imaju podrsku za vdsl2 vectoring ili vdsl2 bonding ??
Thx
-
Tabijat
#42702 Re: BHTelecom All About
Znači niko ne zna za ovaj HBO GO? MIrza? IKo? NIko?Tabijat wrote:Zna li iko hoće li i kada Telecom imati HBO Go?
Hvala.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42703 Re: BHTelecom All About
sa je onaj usb na stb
jel moze filmove pustat

jel moze filmove pustat
- Del_Boy1
#42704 Re: BHTelecom All About
Možeš punit mobitel preko njega 
- Truba
#42705 Re: BHTelecom All About
jel zezas ili stvarno? citqo sam prospekt nista ne pise...
vjerojatno je za neko spajanje s drugim uredjajem za reprodukciju
vjerojatno je za neko spajanje s drugim uredjajem za reprodukciju
- Del_Boy1
#42706 Re: BHTelecom All About
Stvarno možeš punit mobitel, a vjerovatno preko njega ide i ručna nadogradnja ako ne može drugačije.
- Truba
#42707 Re: BHTelecom All About
kad punim tablet preko kabla za mobitel kao da nesto gori
bojim se da ne explodira preko stb
bojim se da ne explodira preko stb
- Del_Boy1
#42708 Re: BHTelecom All About
Ja sam punio mobitel, nije bilo problema, jedina mana je kad ugasim STB prestaje i punjenje.
-
mirza_15
#42709 Re: BHTelecom All About
BH Telecom ne radi ni jedno ni drugo. Vectoring nema smisla ako nije primjenjen na svim paricama u kablu. Ako se uzme da je konstantno radjena migracija sa ADSL1 na ADSL2+, pa na VDSL odnosno VDSL2, da u jednom kablu imas korisnike kojirade sa razlicitih DSLAM-ova, po razlicitim standardima postane jasnije da je implementacija vectoringa, ako smijem tako reci, nemoguca misija. Kod FTTB-a za vectoringom fakticki nema potrebe jer se radi o kratkim paricama. Jedino bi, pri implementaciji novih FTTC-ova mozda moglo, ali i tu onda ima problem korisnicke opreme.mulderm wrote:Za momke iz BHtelecoma !!
Thx
-
mirza_15
#42710 Re: BHTelecom All About
Ne znam.Tabijat wrote:Znači niko ne zna za ovaj HBO GO? MIrza? IKo? NIko?Tabijat wrote:Zna li iko hoće li i kada Telecom imati HBO Go?
Hvala.
-
The BEN10
#42711 Re: BHTelecom All About
Ima li kakvih naznaka ba da će se šta mijenjati u mobilnim paketima u skorije vrijeme, posebno mislim na mobilni internet? Ne mogu da prebolim onih 200% akciju sa onakvim internetom nikako.
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/
I ne mogu da skontam kako BHT ne može ovako nešto ponuditi. Eto, ne moraju dati flat internet na 15 KM paketu, nek daju 200-300. To je već pristojna suma za razgovore na viber. Kako se isplati Eronetu dati ovoliko interneta na minimalnom paketu pretplate?
Sve mi žao ukinuti još tu zadnju vezu sa njima, al za moje potrebe ovakav paket kod Eroneta je više nego dovoljan...
Super 15
Mjesečna naknada 15,00 KM
Broj minuta prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH 100 min
Broj SMS/MMS poruka prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH 100 poruka
Podatkovni promet neograničen*
*Za tarifne modele Super 15/25/35 brzina prijenosa podataka nakon potrošenih 100MB odnosno 2GB će se smanjiti na 64 kbit/s, a za tarifni model Super 50/80 nakon potrošenih 8GB odnosno 16GB će se smanjiti na 128 kbit/s. Neiskorišteni bonusi uključeni u mjesečnu naknadu ne prenose se u sljedeći mjesec.
I ne mogu da skontam kako BHT ne može ovako nešto ponuditi. Eto, ne moraju dati flat internet na 15 KM paketu, nek daju 200-300. To je već pristojna suma za razgovore na viber. Kako se isplati Eronetu dati ovoliko interneta na minimalnom paketu pretplate?
Sve mi žao ukinuti još tu zadnju vezu sa njima, al za moje potrebe ovakav paket kod Eroneta je više nego dovoljan...
Super 15
*Za tarifne modele Super 15/25/35 brzina prijenosa podataka nakon potrošenih 100MB odnosno 2GB će se smanjiti na 64 kbit/s, a za tarifni model Super 50/80 nakon potrošenih 8GB odnosno 16GB će se smanjiti na 128 kbit/s. Neiskorišteni bonusi uključeni u mjesečnu naknadu ne prenose se u sljedeći mjesec.
-
getriba
#42712 Re: BHTelecom All About
Naravno da može ponuditi ali nema potrebe za tim. Eronet se bori za nove korisnike i uvijek ima bolju ponudu. Istog momenta kada bi počeo masovniji prijelaz korisnika sa BHT na druge operatere siguran sam da bi odmah reagovali. Primjer ti je promjena u ponudi MojaTV.The BEN10 wrote:Ima li kakvih naznaka ba da će se šta mijenjati u mobilnim paketima u skorije vrijeme, posebno mislim na mobilni internet? Ne mogu da prebolim onih 200% akciju sa onakvim internetom nikako.
Super 15
-
mirza_15
#42713 Re: BHTelecom All About
Mozda nesto bude po tom pitanju.
A ko koristi mojaTV imace od 01.05. mogucnost da doda jos 500 MB mobilnog interneta na bilo koji paket (postpaid, prepaid) i besplatne razgovore u grupi (1.000 minuta uz uspostavu poziva 0,05 KM).
A ko koristi mojaTV imace od 01.05. mogucnost da doda jos 500 MB mobilnog interneta na bilo koji paket (postpaid, prepaid) i besplatne razgovore u grupi (1.000 minuta uz uspostavu poziva 0,05 KM).
-
The BEN10
#42714 Re: BHTelecom All About
Aha, pa dobro onda. Sačekat ću još malo, svakako me ugovor još neko kratko vrijeme veže za drugog operatera.mirza_15 wrote:Mozda nesto bude po tom pitanju.
Iako sam kritikovao BHT više puta, nekako mi se čini da se poboljšavaju u zadnje vrijeme. I iako sam izuzetno zadovoljan kod drugog operatera vratio bih se nazad u staro jato ako bi to opet bilo to. Uzeo bih i Moja TV paket i objedinio sve. Bez obzira što u svojoj zgradi imam priliku koristiti usluge više operatera, sada su već razlike u ponudama manje nego ranije i patriotizam bi ih mogao kompenzirati.
Mada sam i dalje ljut na "svoje" jer nas kao korisnike tretiraju kao tupane sa ponudama koje nisu takve kao da ih daje lider na tržištu.
-
made_in_sarajevo
#42715 Re: BHTelecom All About
sve to uredu, ali ljudi nece samo 3 broja vrtiti iz grupe, ima brojeva koji nisu u grupi,a pricaju medjusobno pravo punomirza_15 wrote:Mozda nesto bude po tom pitanju.
najbolje obracunska 1 sekunda ko top tim ili 10 sekundi vratiti
- MOSALJOZE
#42716 Re: BHTelecom All About
Jel se pretplata obracunava od 1-31 ili?
-
aladinosmic1
#42717 Re: BHTelecom All About
daMOSALJOZE wrote:Jel se pretplata obracunava od 1-31 ili?
- pajero
#42718 Re: BHTelecom All About
Pa naravno da ce masovno preci na Eronet ili Mtel samo cekaju da istekne ovaj ugovor 200% a to je vec pocelo. Meni istice ovaj mjesec i planiram otici u telekom da vidim sta nude. Ako nebudem zadovoljan ponudom, BHt-a pa-pa...kao sto je bilo i za MojuTV, ADSL, fiksni tel...getriba wrote:Naravno da može ponuditi ali nema potrebe za tim. Eronet se bori za nove korisnike i uvijek ima bolju ponudu. Istog momenta kada bi počeo masovniji prijelaz korisnika sa BHT na druge operatere siguran sam da bi odmah reagovali. Primjer ti je promjena u ponudi MojaTV.The BEN10 wrote:Ima li kakvih naznaka ba da će se šta mijenjati u mobilnim paketima u skorije vrijeme, posebno mislim na mobilni internet? Ne mogu da prebolim onih 200% akciju sa onakvim internetom nikako.
Super 15
10 ljudi oko mene je preslo na Telemach u zadnjih mjesec dana. Pa neka oni kasnije racunaju kako imaju manje korisnika ali su u plusu jer su smanjili "troskove". Bas me zanima sta ce biti kad krene nogiranje radnika...
-
mirza_15
#42719 Re: BHTelecom All About
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5191079ad4a.html
Priras u posljednjih mjesec dana samo nesto malo vise od 2.700 korisnika. Moramo nagurati na 5k mjesecno
Priras u posljednjih mjesec dana samo nesto malo vise od 2.700 korisnika. Moramo nagurati na 5k mjesecno
- studiorum_tuzlaensis
#42720 Re: BHTelecom All About
Možeš li nam iznijeti podatak "prirasta" korisnika kada su u pitanju telefonski priključci, POTS tehnologija. Ali molim te da budeš iskren, znam da ih dosta prelazi sa tel. priključaka na MTV pakete, ali eto zanima me konkretno taj broj.mirza_15 wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5191079ad4a.html
-
sabanss
#42721 Re: BHTelecom All About
To isto ko da pitas za porast pismonosnih posiljki u BH Postistudiorum_tuzlaensis wrote:
Možeš li nam iznijeti podatak "prirasta" korisnika kada su u pitanju telefonski priključci, POTS tehnologija. Ali molim te da budeš iskren, znam da ih dosta prelazi sa tel. priključaka na MTV pakete, ali eto zanima me konkretno taj broj.
-
[Emma]
#42722 Re: BHTelecom All About
Je li moguće da im je cijena prelaska sa student 2 paketa (onaj od 20 KM) na student 1 (10KM) 35 KM?
Ističe mi sad nekad ugovor za student 2, i rado bih da pređem na nešto drugo, jer otkako su onemogućili slanje kredita prijateljima i prestali prenosit nepotrošeni kredit u naredni mjesec, svaki mjesec mi skoro 10 maraka ode bezveze, a ineč paket mi je super zbog interneta i najbrojeva.
Ističe mi sad nekad ugovor za student 2, i rado bih da pređem na nešto drugo, jer otkako su onemogućili slanje kredita prijateljima i prestali prenosit nepotrošeni kredit u naredni mjesec, svaki mjesec mi skoro 10 maraka ode bezveze, a ineč paket mi je super zbog interneta i najbrojeva.
-
bumerangss
#42723 Re: BHTelecom All About
getriba wrote:Naravno da može ponuditi ali nema potrebe za tim. Eronet se bori za nove korisnike i uvijek ima bolju ponudu. Istog momenta kada bi počeo masovniji prijelaz korisnika sa BHT na druge operatere siguran sam da bi odmah reagovali. Primjer ti je promjena u ponudi MojaTV.The BEN10 wrote:Ima li kakvih naznaka ba da će se šta mijenjati u mobilnim paketima u skorije vrijeme, posebno mislim na mobilni internet? Ne mogu da prebolim onih 200% akciju sa onakvim internetom nikako.
Super 15
Dokaz za to su ti i ove izmjene Moja TV koje su jedino dobre onima koji su parali i njima se za isti novac daje vise (brzi net) a ovu sitnu boraniju kojih je vecina bilo na phone+ paketu, njima su poskupili sa 26 na 29KM i jos je sad svima uvedena "fer osnova" za pozive prema giksnim mrezama cak i orema vlastitoj fiksnoj mrezi sto je apsurd
-
mirza_15
#42724 Re: BHTelecom All About
Broj korisnika fiksne telefonije je u konstantnom padu. Generalno, sve je manje fiksnih prikljucaka ukupno, sto je trend u cijelom svijetu.studiorum_tuzlaensis wrote:Možeš li nam iznijeti podatak "prirasta" korisnika kada su u pitanju telefonski priključci, POTS tehnologija. Ali molim te da budeš iskren, znam da ih dosta prelazi sa tel. priključaka na MTV pakete, ali eto zanima me konkretno taj broj.mirza_15 wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5191079ad4a.html
Ima i dobar broj onih koji prenesu fiksni broj kod drugog operatera. Uglavnom Telemach. Ti korisnici obicno imaju fiksni telefon BH Telecoma i kablovsku Telemacha. Te korisnike obicno pokupi ko prije dodje do njih jer se ovakva kombinacija ne isplati. Neki odu na Telemachov duo, drugi uzmi Telecomov phone. Telemach je ovdje puno agresivniji i rade puno na telefonskom pozivanju svojih korisnika koji imaju samo analognu kablovsku (tzv. tele-prodaja). Pretpostavka je da imaju BH Telecomov fiksni broj (ti korisnici za koje telemach zna da imaju njihovu kablovsku).
U posljednjem kvartalu prosle godine (3 mjeseca) je broj novih pretplatnika alternativnih operatera (gdje spada i Telemach) porastao za oko 1.600 dok je broj fiksnih prikljucaka svih dominantnih operatera pao za oko 16.000. Raja vise trajno odjavljuje fiksnu telefoniju nego sto prelazi kod drugih operatera. U trecem kvartalu taj broj je bio jos manji. Tacnije od sestog mjeseca do 9 mjeseca prosle godine alternativni operateri uopste nisu rasli sa brojem pretplatnika i zabiljezili su procentualni porast samo zahvaljujuci onim korisnicima koji trajno gase fiksni prikljucak.
Trenutno alternativni operateri (gdje prednjaci Telemach) imaju oko 10% korisnika fiksne na nivou BiH. BH Telecom ima najvise (oko 41%), slijedi telekom srpske sa oko 35% i na kraju eronet sa oko 13%. Sve ovo je iz izvjestaja RAK-a:
http://rak.ba/bos/index.php?uid=1374157315
Dakle, dominantni operateri gube znacajan broj pretplatnika fiksne telefonije, ali oni obicno trajno gase prikljucak. To se vidi iz podatka da alternativni operateri u trecem kvartalu nisu rasli, a u cetvrtom su zabiljezili porast od 1.600 prikljucaka. Znaci oko 1.600 ili malo vise prikljucaka za 6 mjeseci. To je izmedju 260 i 300 novih prikljucaka mjesecno. Ili ako cemo uzeti u obzir da su rasli samo u posljednjem kvartalu, a ne i u pretposljednjem oko 550 novih korisnika svaki mjesec.
Treba se pomiriti sa tim da u doba modernih mobilnih telekomunikacija sve manje ljudi ima potrebu za fiksnom telefonijom. Takav je trend u citavom svijetu i nije zaobisao ni nas.
- studiorum_tuzlaensis
#42725 Re: BHTelecom All About
Ti napisa roman, ali ne reče mi cifru koliko pretplatnika je napustilo BH Telecom-ov fiksni priključak u toku proslog mjeseca. Upoznat sam ja sa tim trendom, već ovako čisto me zanima cifra. Ne interesuje me Telemach, trendovi, RAK, već čisto broj, znam da možeš izvući taj podatak vrlo lako. Jel to 1000, 2000 ili pak 6 hiljada korisnika?