ing-ecc wrote:axe22 wrote:Koliko ce korisnika imati tehnicku mogucnost za te brzine sa trenutnom infrastrukturom??
Sarajevo bar 75-80% svih mogucih korisnika, e valjda ovih 20% nece biti oni koji ce se najvise interesovati za nove pakete i poprilicno velike brzine.
Za druge gradove ne znam jer ne poznajem strukturu pristupne mreze. Sjecam se zadnje promjene brzine prije 4-5 godina, sa 2 na 5 Mb, pa je bilo problema, al je i mreza izgradjena za ovih 4-5 godina. Oni koji su radili na planovima novih paketa u zadnjih 4-5 mjeseci znaju sta im je na raspolaganju i sta mogu ponuditi korisnicima tako da se uveliko racunalo na strukturu mreze.

Kod mene sigurno nece moci, i u trenutnoj situaciji sa 2 stb uredaja jedva mreza izdrzi.
Propust linije je oko 14, dok trenutni paket zauzme oko 13.5 i to u dosta slucajeva zna doci do zamrzavanje slike u nocnom periodu (nekad pomogne resetovanje modema i stb ali u vecini ne , pa cekaj dok ne pocne kako treba).
Cak je prosle godine mjenjana citava linija do kuce ali nije pomoglo, mislim da ce ova promjena brzine biti moguca u centralnim dijelovima grada, dok vanjski-periferije tesko da ce ce moci.
(u mom mjestu morali bi sve mijenjati, citavu infrastrukturu a ja kako znam nista nije promjenjeno vec godinama, tako da sumnjam da ce biti tehnicke mogucnosti)
mirza_15
Telemach je upravo dosao u moje mjesto (Sicki Brod, pripada Tuzli), preuzeo kablovskog operatera i citava infrastruktura je promjenjena, ja sam vec predao zahtjev za ukljucenje i internet paketa (posto sam vec imao kablovsku televiziju), tacnije 120/5 dual net paket, sad koliko ce biti moguce to ce provjeriti, ali u svakom slucaju i da dobijem pola te brzine, opet sam u bolje polozaju nego trenutno sa mojatv paketom od 5/.05 a placat cu gotov isto.