BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bumerangss

#40926 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

mirza_15 wrote:Jel' to ti mene navlacis na tanak led, pa da ja pocnem pricu o detaljima :mrgreen:

Da, mada zvuci kontradiktorno bice manje paketa, a puno veci izbor. Bice jasnije kada bude izasla ponuda, a nije ni 01.08. :mrgreen:
Nije da se hvalim, nisam clan mense ali imam prilicno visok IQ ali ovo sto si rekao, citiram "bice manje paketa, a puno veci izbor" toliko si me sad umno umorio da se patim da skontam smisao svega toga kao kad razmisljam sta je na kraju svemira ili sta je starije koka ili jaje :lol:

De ti svom stranackom kolegi na pp napisi rijesenje zagonetke :wink:
exwizzard

#40927 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

Manje paketa a veci izbor?

Evo kako sam ja to skonto:

Vjerovatno ce samo biti paketi kombinacije tipa mojatv+internet, mojatv + telefon itd.. a ne ko sad da ima vise paketa sa vise brzina.
Predpostavljam da ako npr uzmes paket mojatv+internet onda ces imat opciju da izabares brzinu koju ti hoces tj. da kombinujes paket kako tebi odgovara.
CHiLL

#40928 Re: BHTelecom All About

Post by CHiLL »

zateznistub wrote:
CHiLL wrote: Ma nisam iz Sa, bliži sam Grazzu nego Sarajevu :-) al OK, ma valjda bi trebalo biti kroz nekih 15-tak dana od ostavljanja uređaja u poslovnici BHT-a :roll:

Hvala
Ja sam prije par dana preuzeo jedan uređaj upravo iz tog servisa i mogu ti reći da nisu bas ažurni...Da nisam ja zvao vjerovatno bi se oduzilo mnogo duze...

znaci, kad predas i kad prođe neko razumno virjeme zovi i peglaj...mada, imaju zakonskih 45 dana pravo da drze... :-)
Istina ,45 dana je maximum ,to sam vidio na garantnom listu, ma vidjet ću ako nakon 20 dana ne bih imao info da startam sa peglanjem , danas je osmi dan ....još 12 :izet:
mirza_15

#40929 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

bumerangss wrote:
Nije da se hvalim, nisam clan mense ali imam prilicno visok IQ ali ovo sto si rekao, citiram "bice manje paketa, a puno veci izbor" toliko si me sad umno umorio da se patim da skontam smisao svega toga kao kad razmisljam sta je na kraju svemira ili sta je starije koka ili jaje :lol:

Ja ti nisam clan ni jedne politicke stranke :wink:
made_in_sarajevo

#40930 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

mirza_15 wrote:
bumerangss wrote:

Gnusna laz moj mirza :mrgreen: . Nista nasa stranka je horde zla,a nasa politika je fk sarajevo? :mrgreen:
bumerangss

#40931 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

mirza_15 wrote:
bumerangss wrote:

Narod zna da je u jedinstvu snaga!

Ja, ti i svi drugi zeleni :D skupa moramo cuvati svoja radna mjesta :bih:
mirza_15

#40932 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

made_in_sarajevo wrote:
mirza_15 wrote:
Gnusna laz moj mirza :mrgreen: . Nista nasa stranka je horde zla,a nasa politika je fk sarajevo? :mrgreen:
Uhvati me u lazi :mrgreen: Ja u nedelju na istok. Za tebe ne znam :wink:
AnonymousBIH

#40933 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Logički i jeste da smanje trenutno salatu od paketa koji su napravili i da ponude neke Combo pakete gdje ćeš moći kombinovati ono što ti treba po nekoj normalnoj cijeni. Otprilike da uzmeš MojaTV + internet 20/2 mbps za 40 KM što ima i konkurencija ili sam internet od 20/2 mbps za 20 KM čime bi odvukli dosta korisnika od drugih koji kod konkurencije moraju uzeti i kablovsku da bi dobili brzi internet, iako im kablovska nije potrebna. Pozdravljam takve promjene ako će biti, iako iz dosadađnjeg rada Telecoma jako sam skeptičan da će to biti odrađeno kako treba.
ala7

#40934 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Nadam se da će biti ponude tipa mojatv (osnovni paket kanala) + telefonija (neograničeno u fiksnu telefoniju) + internet (pocetni 5mbps). Idem na to da će biti to kao neki početni paket.

To je za krug korisnika koji nemaju tehničku mogućnost (propusnost parice) da objedine više stavki u paket.

E sad mi koji imamo veću propusnost nadam se da bi mogli birati po povoljnijim cijenama +internet 10mbps +internet 15mbps +internet 30mbps +HD paket +HBO paket +ovo +ono +kombinovano... milion mogućnosti.

Ako si mirza rekao da ima veze sa anketom onda je to to, nema šta drugo biti. Sjećam se pitanja "da li biste doplatili inteternet..." (u tom smislu)

Mnogi nemaju tehničku mogućnost nadogradnje interneta, HD kanala jedino to ostaje da se uradi, ponudi onima koji mogu imati a oni koji ne mogu imaju opet isto ili slično od ponude po mnogo povoljnijim cijenama.

Haj samo reci jesam blizu bio.. Ako ne onda sam bezveze lupeto lupetare ovdje ovo.
made_in_sarajevo

#40935 Re: BHTelecom All About

mirza_15 wrote:
Sa sjevera na zapad, vec par sezona :mrgreen:
sabanss

#40936 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

AnonymousBIH wrote:Otprilike da uzmeš MojaTV + internet 20/2 mbps za 40 KM što ima i konkurencija ili sam internet od 20/2 mbps za 20 KM čime bi odvukli dosta korisnika od drugih koji kod konkurencije moraju uzeti i kablovsku da bi dobili brzi internet, iako im kablovska nije potrebna. Pozdravljam takve promjene ako će biti, iako iz dosadađnjeg rada Telecoma jako sam skeptičan da će to biti odrađeno kako treba.
Internet bez TV-a moze biti solidna komparativna prednost BHT-a u odnosu na kablovce.
Pitarrr82

#40937 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

mirza_15 wrote:
made_in_sarajevo wrote:
mirza_15 wrote:

Sta ima u nedjelju, neki koncert? :D
BarbaDue

#40938 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Rugafet wrote:Koliko sam ja nacuo, u centrali postoje dvije frakcije, jedni su za 6 Mb/s jedni za 7 Mb/s i tu se najvise koplja lome :lol:
bježi jebote nasmija me do suza :D

...i ja sam više puta sarkastičan, a štaaš moramo se i nasmijati :D
made_in_sarajevo

#40939 Re: BHTelecom All About

Pitarrr82 wrote:
mirza_15 wrote:

to je prednost moja tv, ti gledas tekmu kad ti hoces,a ne kad savez hoce :mrgreen:
Pitarrr82

#40940 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

made_in_sarajevo wrote:
Pitarrr82 wrote:
mirza_15 wrote:

to je prednost moja tv, ti gledas tekmu kad ti hoces,a ne kad savez hoce :mrgreen:

Vjerovatno mu je krevet na istocnoj strani zgrade :mrgreen:
BarbaDue

#40941 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

mirza_15 wrote:
BarbaDue wrote:
mirza_15 wrote:Bice promjene i nece biti samo kozmeticke. Paketi ce biti koncipirani na potpuno novom principu. Malo traje jer se jos usaglasavaju detalji. Bice novih detalja koje konkurencija ne moze da ponudi. To je sve sto smijem napisati.
Ima li kakvih promjena za stare korisnike, konkretno MojaTV Premi?
Smanjice se broj paketa, a izbor ce biti daleko veci. Malo protivrjecno? :mrgreen:

Taj neki najjaci paket ce biti mrak ako bude onako kako je predlozeno, ali napominjem da se koncept mijenja. Paketi ce biti ponudjeni na jedan potpuno fleksibilan nacin ako ne bude nekih promjena jer jos nista nije definitivno. Ovakav premi kakav je sada vjerovatno nece ni postojati. Ne mogu vise da kazem jer bih morao o detaljima a to ne smijem. Takve stvari su strogo zabranjene.
Meni je bitno da ne bude kao i do sada, da se paze novi korisnici a stare već isprobane ko šiša da ne budem vulgaran. Vrijeme je da se takvi korisnici pripaze.
ElRe

#40942 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

exwizzard wrote:Manje paketa a veci izbor?

Evo kako sam ja to skonto:

Vjerovatno ce samo biti paketi kombinacije tipa mojatv+internet, mojatv + telefon itd.. a ne ko sad da ima vise paketa sa vise brzina.
Predpostavljam da ako npr uzmes paket mojatv+internet onda ces imat opciju da izabares brzinu koju ti hoces tj. da kombinujes paket kako tebi odgovara.
Paketi ce biti skalabilni, korisnik ce uzimati ono sto mu treba. To je potpuno novi model na trzistu TK i ne nudi ga niko na prostoru exYU. Telekom Srbije, ima slican model, ali je ipak dosta "kruci".
BH Telecom ce ovom novom ponudom opravdati slogan "Idemo prvi, dajemo vise".
kakabanja213

#40943 Re: BHTelecom All About

Post by kakabanja213 »

Znaci:
1. Internet (min. 25 Mbps) + tv = 30 Km
2. internet (min. 50 Mbps) + tv= 50 km
3. Sve + nesto mobitela = 90 km
Za fiksni na ovo jos 10 km.
I to je to. Ne treba ti vise nikakva skalabilnost.
A telecom ce to sve zakomplikovati ( najvjerovatnije).
almirony

#40944 Re: BHTelecom All About

Post by almirony »

kakabanja213 wrote:Znaci:
A telecom ce to sve zakomplikovati ( najvjerovatnije).
Treba te odmah u Upravni Odbor :thumbup:
SerijeSync

#40945 Re: BHTelecom All About

Post by SerijeSync »

bolje da tražite da vam uvedu module a ne kineske resivere ala antoan :lol:
made_in_sarajevo

#40946 Re: BHTelecom All About

SerijeSync wrote:bolje da tražite da vam uvedu module a ne kineske resivere ala antoan :lol:
pa dobro i telemach je na resiverima pa sta? logosoft koristi resivere,moja tv koristi resivere, HS, telemach i? HS imao module kad telemach nije znao sta je to,a sad se nesto pogotovo ti pusete CI modul. ljudi imaju svoj sistem po kojem pice i tu im se sad za sad ne uklapa CI modul. sutra se uklopi i ljudi nabave i sta cemo onda? onda ces se smijati sto je modul sive boje,sto nije crne?
zateznistub

#40947 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

SerijeSync wrote:bolje da tražite da vam uvedu module a ne kineske resivere ala antoan :lol:
kod mene su motorola i ZTE...i oba rade...
The BEN10

#40948 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Znaci:
Neka krenu odavdje:
https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... 36f536ecc8
LoGO! TRIO MOBILE

Internet
Maksimalna moguća brzina do 50 Mbps / 3 Mbps (1)
Bez limita saobraćaja (Flat)(1)
IPTV usluga - SUPER TV
Osnovni paket, Plus paket (2)
Usluga mobilne telefonije - mapa pokrivenosti
Novi telefonski broj uz mogućnost besplatnog prenosa postojećeg mobilnog telefonskog broja u Logosoftovu mrežu. (3)
50 besplatnih minuta za pozive prema svim mobilnim mrežama u BiH. (5)
100 besplatnih SMS poruka prema svim mobilnim mrežama u BiH. (5)
Neograničen mobilni Internet na fer osnovi: 500 MB po maksimalnoj brzini prenosa podataka. (6)
probook

#40949 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

made_in_sarajevo wrote:
pa dobro i telemach je na resiverima pa sta? logosoft koristi resivere,moja tv koristi resivere, HS, telemach i? HS imao module kad telemach nije znao sta je to,a sad se nesto pogotovo ti pusete CI modul. ljudi imaju svoj sistem po kojem pice i tu im se sad za sad ne uklapa CI modul. sutra se uklopi i ljudi nabave i sta cemo onda? onda ces se smijati sto je modul sive boje,sto nije crne?
Da si mi ziv i zdrav TM vec neko vrijeme ima module u ponudi. Sada od 15.03. krece samo renta dodatnih modula za po 3.5 KM :thumbup:
kakaljin

#40950 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

probook wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Da si mi ziv i zdrav TM vec neko vrijeme ima module u ponudi. Sada od 15.03. krece samo renta dodatnih modula za po 3.5 KM :thumbup:
iIto nakon velike frke korisnika a pogotovo korisnika HS-a, a posto nisam siguran kako bi radlil moduli na iptv platformi. Pa da li postoji ta opcija u svijetu da imas module na iptv platformama i da rade. I ako postoje onda moras imati tv koji ima lan ili wifi ugradjen, isto tako moras imati risivere na onim tv-ima koji nemaju u sebi ugradjen dvb-c tuner da imas digitalne kanale i mogucnost koristenja modula.
Locked