BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Casual's

#40076 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Zanima me koliko je mnet flat paket (ono sto dobijes zasebnu karticu) ,na koliko se potpisuje ugovor i da li je isplativo za dual sim mob?
ing-ecc

#40077 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

sencobih

#40078 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

AnonymousBIH wrote:Djeco, pelene vam vire, pišajte, operite zube i na spavanje.
Ti ko joksim iz đekne kad je govor drzao, pa kaze ubio 30 nijemaca biranih :-) nijemac gore dole čoče zar je bitno , hahaha , cuj imao mobitel dvije godine prije nego sto je napravljen, kao sad npr S9 ili G8 :-)
Casual's

#40079 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

fala..
znaš li koja je dokumentacija potrebna i za koliko bude gotovo sve oko ugovora?
ing-ecc

#40080 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Casual's wrote:
fala..
znaš li koja je dokumentacija potrebna i za koliko bude gotovo sve oko ugovora?
Ako vec imas aktivnih usluga samo LK na uvid a ako postajes po prvi put pretplatnik onda i CIPS. :)
Potpises ugovor/annex i dobijes SIM. :D
AnonymousBIH

#40081 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Hajd ba sencobih hani malo, kad vi mozete raju ubjeđivati da internet i ostalo iz 2000. je dovoljno za prosječnog korisnika 2016. mogu i ja mobitel imati koji mjesec prije sluzbenog predstavljanja.
sencobih

#40082 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

AnonymousBIH wrote:Hajd ba sencobih hani malo, kad vi mozete raju ubjeđivati da internet i ostalo iz 2000. je dovoljno za prosječnog korisnika 2016. mogu i ja mobitel imati koji mjesec prije sluzbenog predstavljanja.
šalim se ba, ne ljuti se :thumbup:
The BEN10

#40083 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

sencobih wrote:
AnonymousBIH wrote:Djeco, pelene vam vire, pišajte, operite zube i na spavanje.
Ti ko joksim iz đekne kad je govor drzao, pa kaze ubio 30 nijemaca biranih :-) nijemac gore dole čoče zar je bitno , hahaha , cuj imao mobitel dvije godine prije nego sto je napravljen, kao sad npr S9 ili G8
NeJmate razloga da se ismijavate sa ljudima na forumu. Ako je tip na osnovu sjećanja promašio za godinu dana ne znači da je lažov. I sam potvrđujem sličnu priču kao i ovih par forumaša - korisnik sam BHT-a od ja mislim 2001 godine. Siemens C-35 bio model. Koristio jedno vrijeme i internet, ali ubrzo nakon nekih problema prešao kod drugog operatera. Za to vrijeme BHT je samo na meni izgubio NEKOLIKO HILJADA KM ČISTE ZARADE, između ostalog što se tamošnji uhljebi oglušuju na žalbe korisnika.
Naijiskrenije - žao mi je radi toga, jer volim ovu državu koju su usr*** uhljebi i političari, ali neću ba za svoj novac da se peglam sa bagrom. Možete društvo kako hoćete, ali sigurno je da nećete dokle hoćete. Da ste pametni uhvatili biste se za glavu razmišljajući kako zaustaviti/ublažiti negativne trendove. A vi se kleberite raji na forumu. ;-)
http://www.klix.ba/biznis/kasumovic-boj ... /160208044
"Uzmimo primjer BH Telecoma i uporedimo dobit iz 2013. godine i sada. Došlo je do velikog pada dobiti. Evidentno je da državna preduzeća postaju socijalne ustanove. Stranke tamo upošljavaju glasače i podobnike, a menadžment zapošljava svoju rodbinu", naglasio je Kasumović.
aladinosmic1

#40084 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

jucer ja odem na boxu u one dodatne usluge, kako se vec zovu, gdje imaju one 2 nekakve glupe igrice i na dnu pristup internetu i vidim "bhtelecom extra web services" ja stisnem da se to instalira kad zastopa box, ja ga istekam iz struje ponovo se upali al nema vise tog "extra web services"
made_in_sarajevo

#40085 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

AnonymousBIH wrote:
Image
joj kad se sjetim ovog. dosle kartice i stari kupio na firmu 3 broja i ovaj sony. oruzani list trebao za njega :mrgreen: . koristio ga dugo i kad je poceo zajebavati nakon vako 3-4 godine, onda poceo lupati od stol sa njima ili u autu od tablu opali. vozio kadeta i kad prica pocne se gubiti da ne cuje, opali sonyem od tablu u kadetu, kontam auto ce se raspasti,a mobitelu nista i popravi se i nastavi pricati :mrgreen:
AnonymousBIH

#40086 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

sencobih wrote:
AnonymousBIH wrote:Hajd ba sencobih hani malo, kad vi mozete raju ubjeđivati da internet i ostalo iz 2000. je dovoljno za prosječnog korisnika 2016. mogu i ja mobitel imati koji mjesec prije sluzbenog predstavljanja.
šalim se ba, ne ljuti se :thumbup:
Ma ok je :thumbup:

Vidi, ja stvarno nisam mudroser, pod broj 1. sam patriota, sa dna kace, Bošnjo, i najsretniji bih bio da Telecom ima konkurentnu ponudu, da je lider, da napreduje, usavršava postojeće itd. Sutra kad i ako Telecom izjednači ponudu ja ću na svoju štetu raskinuti ugovor sa postojećim operaterom.
Pirija

#40087 Re: BHTelecom All About

Post by Pirija »

ma haveru ti si naivan jer mislis da nekoga zaboli neka stvar sto ces ti otici sa telekoma
vesela_sveska

#40088 Re: BHTelecom All About

Post by vesela_sveska »

A sto me ovaj 3g Bh telekoma :izet: :D
ing-ecc

#40089 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

vesela_sveska wrote:A sto me ovaj 3g Bh telekoma :izet: :D
:tooo:
hahahahahaaaa šuti ba, dobro si prošla 8)
zamisli da je šta drugo? :?
vesela_sveska

#40090 Re: BHTelecom All About

Post by vesela_sveska »

ing-ecc wrote:
vesela_sveska wrote:A sto me ovaj 3g Bh telekoma :izet: :D
:tooo:
hahahahahaaaa šuti ba, dobro si prošla 8)
zamisli da je šta drugo? :?
:D :D
made_in_sarajevo

#40091 Re: BHTelecom All About

Pirija wrote:ma haveru ti si naivan jer mislis da nekoga zaboli neka stvar sto ces ti otici sa telekoma
eh doci ce vakat kad ce ih boliti,a onda ce davati sakom i kapom. tako su pricali i za limite na internetu. ko ce gdje otici,sta vam je,kakva evropa i flat. pa dodje flat preko telemacha i logosofta,a odma i HS pratio pa su za 5 dana na ADSL pustili flat,spustaj cijene, sve moze.
mirza_15

#40092 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

made_in_sarajevo wrote:
Pirija wrote:ma haveru ti si naivan jer mislis da nekoga zaboli neka stvar sto ces ti otici sa telekoma
eh doci ce vakat kad ce ih boliti,a onda ce davati sakom i kapom. tako su pricali i za limite na internetu. ko ce gdje otici,sta vam je,kakva evropa i flat. pa dodje flat preko telemacha i logosofta,a odma i HS pratio pa su za 5 dana na ADSL pustili flat,spustaj cijene, sve moze.
Flat bio u BH Telecom-u godinama prije Telemacha. To sto vi pricate po forumu je samo urbana legenda :mrgreen:
ADSL MAX*

- Povećana pristupna brzina na 512/192 kbps

- 2 e-mail adrese po 200 MB na bih.net.ba domeni

- neograničeno korištenje na fer osnovi

- BIZ hosting
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50554e11640.html

Januar 2008, a radi se o nadogradnji postojeceg paketa. Znaci bio je i ranije.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5701a98fd68.html

Moja TV (01.12.2009. godine). Prije dolaska Telemacha.
pepeljara

#40093 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

KAd se sjetim free zone :D
1G, 3G paket :D
pici igrica na free zoni, ostatak crpi lagano ko sad mobilni internet. :D

A ja 2001 nabavio ovaj uber jbcki telefon :D

http://www.gsmarena.com/siemens_m35i-94.php

a ovaj mi je prvi telefon :D

http://www.gsmarena.com/nokia_2110-24.php kad sam tek uzeo preplatu, ovaj dobijem na poklon, ono "vec star" 6 godina, baterija drzala cirka 2 sata :D
Last edited by pepeljara on 15/02/2016 12:06, edited 1 time in total.
doff

#40094 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Taj flat je bio izuzetno povoljan i dostupan širokoj masi :izet:

Koliko li je samo imao korisnika? Ja sam flat daleko brži plaćao 30KM :bih:
mirza_15

#40095 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

doff wrote:Taj flat je bio izuzetno povoljan i dostupan širokoj masi :izet:

Samo kazem da je bio prije Telemacha, a u multimedijalnim paketima (mojaTV) kako ih Telemach jedino i nudi jer moras imati kablovsku je od samog pocetka. Dakle, onako kako ga je Telemach ponudio bio je i prije nego su oni dosli.
pepeljara

#40096 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

mirza_15 wrote:
doff wrote:Taj flat je bio izuzetno povoljan i dostupan širokoj masi :izet:

Samo kazem da je bio prije Telemacha, a u multimedijalnim paketima (mojaTV) kako ih Telemach jedino i nudi jer moras imati kablovsku je od samog pocetka. Dakle, onako kako ga je Telemach ponudio bio je i prije nego su oni dosli.

Slazem se, ali i nokia je bila nekad gigant, pa je presisa, kupi, ugasi konkurencija sa novim boljim jacim idejama ;)

Ako vec ne znas, uci od drugih.
doff

#40097 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

mirza_15 wrote:
Okke to al šta znači kad većini raje taj flat nije bio dostupan, glede sa finansijske strane. Znači da nije vrijedan pažnje.
made_in_sarajevo

#40098 Re: BHTelecom All About

nije telemach izmislio toplu vodu. ljudi dosli mada je kod nas logosoft prvi sve imao spremno samo da pusti koliko se sjecam, mislim prvi sa pravom i normalnom ponudom i normalnom cijenom. mogao je telekom sve to davno pustiti i imati ali jebiga, ne mere :mrgreen:

uostalom daj ba mirza kakav je to crni flat telekoma :mrgreen: . pa dobro se sjecam svako ko je imao ADSL uzimao ovaj od 9G paket. pogotovo ko je imao djecu,igrao igrica online i slicno. flat sa 512 brzinom, isto kao da ga i nemam onda :mrgreen:

prvi normalan flat ovo sto danas imamo je telemach uveo kod nas. nisu izmislili toplu vodu ljudi samo uveli ono sto se u evropi vec odavno koristi :mrgreen:
mirza_15

#40099 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

doff wrote:
mirza_15 wrote:
Okke to al šta znači kad većini raje taj flat nije bio dostupan, glede sa finansijske strane. Znači da nije vrijedan pažnje.
Da, Mreza je bila puno losija nego danas, a i tehnologija nije bila na danasnjem nivou, dosta raje nije moglo dobiti tu uslugu, pa su uz analognu kablovsku (digitalna bila tek u povoju) uzimali i flat internet kod Telemacha, sto je natjeralo i BH Telecom da i G pakete pretvori u flat pakete. Ne sporim ja to. Samo kazem da je flat itekako postojao i prije Telemacha.
Officer Crabtree

#40100 Re: BHTelecom All About

Post by Officer Crabtree »

:D ma telecom to i radi stručno na osnovu broja korisnika.... muzi dok mozes, kasnije kad vide da su pomjeranja prema drugima mijenjaj...

isto će sa ovim mini15 uskoro biti i sa dokupom interneta mobilnog, morat će mijenjati htjeli ili ne...
Locked